lilli*

Aktiivijäsen
 • Content count

  343
 • Joined

 • Last visited

About lilli*

 • Rank
  Aktiivi
 1. Meillä on käytössä seuraavat: - aaamppu = lamppu, joka on ollut pakkomielle pojalle ties kuinka kauan. - äättä = tutti - äiTI = äiti, jostain syystä TI tulee joka kerta todella tuimasti painottaen - ihi = isi, tulee hiljaa kuiskaten, tämä sana tulee ainoastaan silloin, kun mies tulee töistä kotiin. - aaspsshää = pastilli. Meillä kesti kauan ymmärtää tämä. Valaistuimme, kun poika totisena toisti tarpeeksi monta kertaa joka aterian jälkeen. - pu = äärimmäisen tärkeä unilelu, joka on pupu. - häääyyy (tai joltain tuolta kuulostavaa mölinää) = tiikeri tai leijona. Kirjoista tai telkkarista nähtynä. Ikä on vuosi ja kolme kuukautta.
 2. SAS

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1383964833616?jako=c9cae17bbd2993534d5d5d18f9111225&ref=fb-share
 3. Elise on aivan ihana nimi, 9. Edit. Entä Inga?
 4. Jos radi on pysynyt kurissa ilman insuliinia, niin saa. Tai tämäkin taitaa olla vakuutusyhtiö kohtainen asia.
 5. Reilun 8 kuukauden kypsässä iässä tuli alas kaksi naskalia yhtäaikaa.
 6. Vaarallinen tie on myös peruste koulukyytiin, eli jos ei ole kevyenliikenteenväylää tai joutuu ylittämään ison, vilkasliikenteisen tien.
 7. Nykyään juodaan Nutrilon Standard 1 jauheena ja tetroissa. Täällä alkoi olla ongelmia Omneon saatavuuden kanssa ja pakko tunnustaa, että onhan noi tetrat käteviä, varsinkin reissun päällä. Tällä hetkellä Nutrilon Standard kakkosta tetroista. Yritettiin siirtyä Arlan luomuun, mutta poika ei suostu juomaan. Heti, kun maidosta puolet on nutrilonia ja puolet Arlaa, alkaa juomalakko. Enkä jaksa enää tapella aiheesta, painon kanssa on muutenkin ollut ongelmia, juokoon, mitä haluaa.
 8. Poika ei ensimmäiseen kolmeen kuukauteen nukkunut päivisin muualla, kuin sylissä ja siinäkin 10-15 minuuttia kerrallaan. Neljän kuukauden iässä nukkui kahdet päikkärit (1-2h) , molemmat tosin vain ja ainoastaan meidän sängyssä, vaunut tai oma sänky ei kelvannut. Nykyään nukkuu vain yhdet päikyt ja ne onnistuu jo vaunuissa. Nukkuu parhaiten vesisateessa, hapekas, raikas ilma, viileää, hämärää ja vaunujen päällä sadesuoja, joka pimentää vaunut. Itseasiassa, käytän aika usein sadesuojaa hämärtämässä vaunuja. Vaunuja ei saa myöskään kauaa liikuttaa, vain sen hetken, että saa unenpäästä kiinni. Vauva havahtuu siihen, ettei enää liikutakkaan. Joko täytyy kävellä 2-3 tunnin lenkki, tai ihan pikapika-lenkki, puolen tunnin lenkillä nukkuu vain sen puoli tuntia. Näin käy myös autossa, poika nukkuu auton ollessa liikkessä mutta herää heti, kun pysähdytään. Yöt on onneksi alusta asti nukkunut omassa sängyssä ja puolen vuoden iässä yösyömisetkin loppui.
 9. Sitä, että voisi uppoutua hyvään kirjaan vaikka koko lauantaiksi. Todennäköisesti sitten, kun poika menee ekaa kertaa yökylään, me ollaan vaan kotona ja nukutaan pitkään.
 10. Aivan ihana. 9+ Noa?
 11. Nt-ultra, vuodon vuoksi rv12, rakenneulrta, RaDi-diagnoosin jälkeen äpolilla olisko ollu 4 tai 5 ultraa. Eli, yhteensä 7 tai 8. Poika oli pitkä, joten varmistettiin RaDin vuoksi koko useammin mutta onneksi ei ollut sokerivauva.
 12. http://yle.fi/uutiset/lastenhoitajien_salattu_mielipide_paivahoito-oikeutta_pitaa_rajoittaa/6522911
 13. Bongasin kirsmon pienokaisen nimen ennen poistamista, unohdin vain kommentoida. Ihana nimi yhdistelmä .
 14. Onnea Teepannu
 15. Sen verran on kokemusta, että mulla on isoveli, joka on 8 vuotta vanhempi ja pikkusisko, joka on 5 vuotta nuorempi kuin minä. Ollaan tosi läheisiä kaikki keskenämme. Lapsuudessa olin läheisempi pikkusiskon kanssa (15 kesäisenä kun tuota isoveljeä ei kauhesti kiinnostanut 7 ja 2 vuotiaat siskot, vaan mopot ), nykyään olen molempien kanssa (yhdessä tai erikseen) tekemisissä viikottain. Lapsena leikkimme, ikäerostamme huolimatta, todella paljon siskon kanssa ja kun ikää tulee lisää, ikäeron vaikutus häviää. Teini-ikäisinäkin tulimme hyvin toimeen ja teimme asioita yhdessä. Itse haluan ainakin yhden lapsen vielä ja mielellään ainakin kahden vuoden ikäerolla.