Sugar Plum Fairy

Aktiivijäsen
  • Content count

    587
  • Joined

  • Last visited

About Sugar Plum Fairy

  • Rank
    Aktiivi
  1. No niin, kysyin mieheltä ja muistin samalla itse että miten tämä meillä meni: eli aluksi siis itse käytin vääriä painikkeita kun otin kaukaloa rattaista irti. Eli ei ollut ongelma itse adaptereissa/kaukalossa. se tekniikka miten mun on helpointa saada kaukalo irti on siis niin, että painan pyöreää painiketta peukalolla, mutta en peukalon päällä vaan sillä keskimmäisen nivelen kohdalla. Näin saan tarpeeksi voimaa, siinä tuntuu sellainen pieni nytkähdys siinä pyöreässä painikkeessa kun se on tarpeeksi pohjaan asti painettu. Ja tosiaan puolet voi irroittaa yhden kerrallaan, eli ei tarvi painaa molempia peukaloita ihan yhtä aikaa ja sitten nostaa, vaan voi ensin irroittaa yhden laidan ja sitten toisen. Iso kiitos macadamia!! Meillä myös juuri Bee+ ja tuo Pebble. Kävi ilmi, että minäkin yritin vääristä painikkeista. Tekniikan ihmelapsi täällä hei. En ollenkaan huomannut noita pyöreitä nappuloita, vaan yritin sieltä sivuilta kantokahvassa olevista harmaista painikkeista. Nyt lähtee hyvin irti ja kaikki toimii. Mahtavaa, kiitos vielä! Muoks. Kiitos myös Nirppu, kun pähkäilit tätä!
  2. Mä en ole lukenut tätä ketjua alusta asti, joten pahoittelut, jos samasta aiheesta on ollut jo keskustelua. Meille kotiutui loppuvuodesta uudet Bugaboo Beet ja hankimme niihin myös Maxi-Cosi adapterit. Onko kenelläkään ollut ongelmia noiden adapterien kanssa? Meillä ei jostain syystä adapterit lähde enää kaukalosta irti, kun ne kerran siihen kiinni laitettiin. Eli nyt sen sijaan, että adapterit olisivat kiinni rattaiden rungossa ja siihen napsautettaisi kaukalo kiinni, niin adapterit roikkuvat kestona kiinni kaukalossa. Toimiihan se tietysti noinkin, mutta ei ihan se toivottu lopputulos... Voi olla, että ongelma on tuossa Maxi-Cosin kaukalossa, mutta ajattelin kysäistä onko joku täällä törmännyt samaan? Tai onko joku, jolla nuo toimivat ongelmitta? Liikkeestä en ole vielä kysäissyt.
  3. Meillä on 5 kk ikäinen tyttö, joka on ollut lähes täysin korvikkeella alusta asti. Myös meidän tyttö syntyi keskosena rv 34+6, eikä imetys koskaan oikein lähtenyt käyntiin. Vauva oli aluksi liian pieni ja heikko imemään, joten sai ensimmäisten parin viikon aikana sairaalassa ollessaan ensin maitoa nenämahaletkun kautta ja sitten enenevässä määrin pullosta voimien kasvaessa. Mä en ikinä oikein herunut pumpulle, vaikka sitä alkuun kovasti yritin ja luulen, ettei maito oikein ikinä edes kunnolla noussut. Tyttö on kuitenkin kasvanut korvikkeella koko ajan tosi hyvin ja ruokahalu on ollut hyvä. Syntyessään painoi 2285 ja nyt 5 kk neuvolassa 6405 g. Meillä syödään NAN 1 -merkkiä ja se on sopinut meille ihan hyvin, mitään vatsavaivoja ei ole ollut. Tyttö syö kerralla 100-150 ml, päivisin 3-4 tunnin välein, iltaisin kuuden jälkeen väli tihenee ja voi olla n. 1-2 h. Öisin nukkuu 8 h putkeen syömättä. Me aloitettiin myös kiinteät 4 kk iässä, mutta niitä ei vielä kovin suuria määriä mene.
  4. Meillä on Teutonian rengassuojat. Ne on meillä käytössä ihan koko ajan, sillä tuodaan vaunut aina sisälle asuntoon (kerrostalo) ja ne joudutaan tuomaan eteisestä vähän pidemmälle. Ainakin meillä ihan ehdoton hankinta. Joskus tietysti laiskottaa ja toivoisin, että vaunut voisi vaan rullata suoraan sisään ilman suojien virittämistä, mutta virittäminen kuitenkin pitää kämpän aika paljon siistimpänä.
  5. Mulla olisi käyttämätön Aventin käsikäyttöinen rintapumppu, jonka voisin lahjoittaa. Olin ehtinyt hankkia valmiiksi, mutta kun meille sitten syntyikin keskonen, niin ostin samantien sähköisen.
  6. Kiitos vinkistä nipsu83! Täytyykin kokeilla heti tänään.
  7. Meillä oli kriteerinä oikeastaan lähinnä se, että nimen on toimittava suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sillä olemme kaksikielinen perhe. Nimestä täytyy myös käydä selvästi ilmi lapsen sukupuoli, myös kansainvälisissä yhteyksissä. Miehen nimi on sellainen, että ulkomaalaiset jatkuvasti luulevat häntä nimen perusteella naiseksi, joten sama haluttiin välttää lapsen kohdalla.
  8. Meillä on käytössä sekä Aventin pulloja että Ainun MAM -koliikkipulloja. Lähiaikoina ollaan siirrytty enenevässä määrin käyttämään noita Aventeja, kun tuntuu että nuo MAM -pullot lähes joka kerta vuotaa. Onko kenelläkään muulla samaa kokemusta? Teenkö jotain väärin? Tuntuu että niissä on liikaa irrallisia osia ja vaikka kuinka yritetään kiristää ja painaa tiukasti kiinni, niin aina vuotaa joko sieltä alasaumasta tai sitten tuttiosasta. Turhauttavaa!
  9. Käynnistyi spontaanisti vesien menolla ja vauva syntyi rv 34+6.
  10. Minä jätin pillerit pois heinäkuussa ja yrityksen aloitamme joulu 2012/tammi 2013 -akselilla, eli puolisen vuotta olen silloin ollut ilman pillereitä. Toistaiseksi vaikuttaa ihan hyvältä idealta, että jätin ne pois jo vähän aiemmin, sillä vaikka ekat luomumenkat tulivat normaalisti, niin toisia menkkoja ei vaan kuulu (menossa kp 48).
  11. ^Kävin juuri aiemmin tänään avautumassa tästä pillereiden lopetus -ketjuun. Lopetin pillerit heinäkuussa, jonka jälkeen tyhjennysvuoto ja myös ensimmäiset luomumenkat tulivat suunnilleen normaalisti (pari päivää myöhässä). Mitään lopettamiseen liittyviä oireita ei juuri ollut. Näiden ensimmäisten kuukautisten jälkeen sitten alkoi tapahtua: naamaan alkoi pukata näppyä ja hiuksia lähtee todella (!) paljon. Toisten luomumenkkojen piti alkaa kohta kolme viikkoa sitten, mutta ei näy eikä kuulu. Ajattelin ensin, että selvisin helpolla, mutta saa nyt nähdä. En ole koskaan yhtä paljon odottanut menkkoja, kuin nyt. Söin Yasmin -pillereitä putkeen 11 vuotta, eli ei kai sinänsä ihme jos vähän pistää systeemiä sekaisin.
  12. ^Ahaa, en tiennytkään Eli viimeistään siinä vaiheessa kun aloitetaan oikeasti yrittämään, voisi vitamiinit siis vaihtaa raskausvitamiineiksi.
  13. Mä aloitin syyskuun alussa syömään foolihappoa (Foliren). Lisäksi otan normaalistikin aina monivitamiinitabletin ja erillisen D-vitamiinitabletin joka aamu. Ehkä noi "tavalliset" monivitamiinit voisi vaihtaa raskausvitamiineihin, kun purkki loppuu. Mutta en tiedä mikä käytännön ero niissä on? Jos otan foolihapon lisäksi, niin onko väliä millainen monivitamiinilisä on? Muissa uutisissa, olen ollut nyt ilman pillereitä kohta 3 kk (mutta emme siis vielä yritä). Häihin aikaa reilu pari kuukautta ja sen jälkeen se olis kai menoa. Hirvittää.
  14. Taisin juhlia liian aikaisin. Ensimmäiset menkat tuli normaalisti joo, mutta nyt toisia odottelen edelleen ja ovat myöhässä jo kohta 3 viikkoa. Hiuksia lähtee ihan järjettömän paljon, mieskin jo kommentoi kun joutuu koko ajan putsaamaan kylppärin lattiakaivoa. Ja mikä pahinta - akne on iskenyt. Otsa ja posket on ihan täynnä näppyjä.
  15. Nyt on takana ensimmäinen kuukausi ilman pillereitä ja tänään alkoivat ensimmäiset luomumenkat, kaksi päivää myöhemmin kuin pillereiden kanssa olisi alkanut. Ehdin jo jännätä, että alkavatko ollenkaan. Aknea tai muita iho-oireita ei ole ilmestynyt (kop kop) ainakaan vielä. Rinnat olivat jossain vaiheessa todella arat useamman päivän, mutta muuten on toistaiseksi melkoisen normaali olo.