Alesia

Aktiivijäsen
 • Content count

  113
 • Joined

 • Last visited

About Alesia

 • Rank
  Aktiivi
 1. Täällä taas yksi stressi-erkki! Jos imettää lapsen tahtisesti ja lapsi on erittäin tyytyväinen,mutta kasvaa maltillisesti (kuten veljensäkin) onko mitään järkeä lähteä antamaan korviketta? Varsinkin kun se puklataan lähes kokonaan pihalle ja aiheuttaa huutoa. Jäi vähän pahamieli neuvolasta ja sen imetys "myönteisyydestä"... Niin ja esikoinen söi suurimmaksi osaksi korviketta ja silti paino nousi maltillisesti vaikka mitä ois tehnyt.
 2. Osaisikohan joku neuvoa? Meillä on poika täys imetyksellä ja maitoa tuntuu riittävän sopivasti. Nyt ehkä reilun viikon ajan poika on toiselle rinnalle rähissyt. Aloittaa imemään mutta sit päästää irti ja taas aloittaa. Sit ei kohta suostu enää aloittamaankaan. Suostuu yleensä syömään vaan ihan muutaman minuutin. Kuitenkin maitoa sieltä tuntuisi olevan ja tulevankin. Olen yrittänyt syöttää joka kerta tuosta huonommastakin aluksi ettei siitä ihan kokonaan maito lopu. Mistähän moinen rähinä johtuu ja mitä vois tehdä?
 3. Meillä on Aatami, kun LA on niin lähellä joulua.
 4. Minä kävin tänään siellä äitipolilla, jossa oli ihana lääkäri. Vähän kyseli ensiks että minkä takia tulin, kun tieto ei ollut hänelle asti mennyt. Sitten kun selitin tämän radi asian niin koneeltakin löytyi diabeteshoitajan sanelu. Katsoi mun sokeriarvoja ja totesi ne erittäin hyväksi. Kyseli että eikö tunnu missään kun ne menee niin alas. Sitten ultrattiin pientä ja hän vastasi oikein nätisti viikkoja. Ei ole merkkiäkään liian isosta vauvasta. Painoarvio tänään tasan 30 viikolla 1500g. Lääkäri kysyi että miten on paino nousut raskauden aikana ja kun kerroin sen tippuneen, johon lääkäri kysyi että enhän ole vaan liian tarkasti noudattanut radiruokavaliota. Muistutti vielä erityisesti lähtiessä että nälkä ei saa olla. Kaikki vauvan mitat menee keskikäyrällä ja taisi olla että mahamitta jopa hieman alapuolella. Syntymäpainoksi arvioi 3,5kg. Lääkäri tuntu tosi järki-ihmiseltä. Suhtautui asiaan järjellä, eikä alkanut liikoja paasaamaan. Asiat on kuitenkin tiedossa ja hallinnassa, niin mitä niitä turhaan hysterioimaan. Ehkä voi nyt itekin ottaa vähän rennommin, eikä tartte huonoa omaa tuntoa jokaisesta suupalasta tuntea.
 5. Voi olla että sekotan just noihin. Ekan kerran kun neuvolassa katsoivat noita mun arvoja niin kyseli vaan että tuntuuko missään että sokerit laskee noin alas. Mutta ei tunnu missään, eikä mieskään ole valittanut... Sano vaan että jos jossain alkaa tuntua niin voi ottaa aterioiden välillä hedelmän tai jotain muuta.
 6. Tällaiset jutut saa mut hämmentymään ihan suunnattomasti. Miten mun lääkäri saattoi olla sitä mieltä, että mitä todennäköisimmin mulla jo on kakkostyypin diabetes, kun ne mun arvot oli niin huonot? Minä olen ihan ihmeissäni lukenut Elkku sun lääkärin suhtautumisesta asiaan. Se hoitaja selitti jotain että aamulla ne raskaushormoonit ovat korkeimmillaan ja sen takia ne vaikuttaa noihin aamu arvoihin. Että jos sokerit alkaa nousta, niin ne on just noi aamut. Mutta kuitenkaan nekään ei sais mennä niiden rajojen yli. Erityisesti sano että viikot 28-32 on riskiviikot radin kannalta, sillon on todennäköisintä että arvot lähtee nousuun jos on lähteekseen. Niin oma neuvolaterkka kun toi diabeteshoitaja oli sitä mieltä että suurimmalla osalla sokerit palautuu raskauden jälkeen, toki riski sairastua 2. tyyppiin on suurentunut. Jollekin oli sanottu ennen ateriaa olevista liian alhasista arvoista. Mulle ei kukaan ole sanonut mitään vaikka ne on AINA 3,2-3,9. Keskiviikkona mulla on äitipoli ja ultra jossa katsotaan miten vauva on kasvanut, pitää kysellä siellä tarkemmin. niin ja viikkoja mulla 29+4
 7. Täällä kans yks joka kuuluu tähän porukkaan, mutta en ole aikasemmin saanut kirjotelluksi. Elokuun lopussa napsahti diagnoosi sokerirasituksessa, arvot olivat 4.9, 10.3, 8,7. Melkonen v-käyrä nousi kun diagnoosin sain, mutta siitä kun toipu niin yllättävän hyvin on mennyt. Tätä ketjua tuli heti alkuun luettua ahkerasti ja täältä sai ihan mielettömän hyviä vinkkejä. Niiden vinkkien perusteella olen sanaut pidettyä sokerit hyvällä mallilla. Mä olen kans huomannut että aamulla sokerit nousee helpommin. Syön aikasta samanlaisen aamu- ja iltapalan ja aamulla arvot nousee paljon korkeammalle. Sanoinkin diabetes hoitajalle tästä ja hän selitti että se kuuluu asiaan että raskaushormoonit nostaa aamulla herkemmin sokereita. illalla saa syödä lähes mitä tahansa, mutta se ei tunnu vaikuttavan sokereihin. Käytiin pari viikkoa sitten laivalla ja siellä tuli buffet illallisella syötyä tosi paljon ja etenkin ne jälkiruuat oli nams. Mittasin huvikseni sokerit ja olin ihan varma että saan enkat tehtyä, mutta mittari näytti 6.7! Mutta aamupalan jälkeen sokerit meni pikkasen yli arvojen. Omasta mielestä en radi diagnoosin jälkeen ole suuria muutoksia ruokavalioon tehnyt. Katsonut lähinnä mitä, millon ja minkä verran syönyt, eikä näillä ohjeilla mitä täältä olen saanut ole ollut nälkä. Vaaka näyttää kuitenkin 5kg vähemmän kun sillon radin saatua. Tsemppiä kaikille sokereiden kanssa taisteleville!
 8. SKS

  Onko kellään kokemuksia Savonlinnasta viimeajoilta? Ite synnytin esikoisen siellä kohta 8 vuotta sitten ja paikka oli tosi ihana. Kohta puolin pitäs päättää että missä sitä tahtoo synnyttää ja sijaisterkalta kun kysyin asiasta niin hänellä oli supernegatiivinen näkemys paikasta. Olis kiva tietää ihan oikeita kokemuksia jos jollakin ois viime vuosilta.
 9. Halutaan tietää kunhan sen aika tulee. Ekasta mulla oli aika alusta asti tosi selkee poika olo ja poikahan se olikin. Saa nähdä tuleeko tässä toisessa yhtä vahvat fiilikset.
 10. mä haluaisin kertoa työantajalle mahdollisimman myöhään, mutta ehkä syksyn työjärjestelyn vuoksi joudun kertomaan aikasemmin kun haluisin.
 11. mies sai tietää heti. muille on tarkotus kertoa aikasintaan np-ultran jälkeen. En jaksa sitä varsinkin isovanhempien hössötystä ja muutenkin haluan pitää asian suhteen matalaa profiilia ja nauttia kaksin miehen kanssa tiedosta että vihdoin meille olisi tulossa pieni.
 12. yhteensä 4. Kun menkat oli myöhässä päivän tein ekan testin. Se näytti negaa, mutta muutaman tunnin päästä roskiin heittäessä siinä oli haamu. Seuraavana aamuna tein kaksi liusktestiä, joissa haamut. yksi puikko jossa haalea viiva ja sit vielä digitesti johon oli pakko viimein uskoa.
 13. Meillä on yksi eskarilainen ja nyt mahdollisesti tulossa jouluyllätys. Minä olen haaveillut kolmesta lapsesta, mies enempi kahden kannalla.
 14. Ennen testin tekoa ravasin vessassa useammin kun normaalisti ja rinnat kipeät samalla tavalla kun ennen menkkoja. Menkkoja edeltävä päänsärky puttui, jonka tajusin vasta jälkeenpäin. Nyt viikoja siis tasan 5 ja nyt ollu pientä kuvotusta ilmassa välillä, edelleen saa ravata vessassa useammin ja rinnat edelleen kipeät.
 15. Mä tein 1000 palan palapeliä ehkä noin 10 minsaa kun oli pakko lopettaa kun alko itkettämään.