miminja

Jäsen
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

About miminja

  • Rank
    Tavis
  1. Mrs Willow: mulla ainakin vaan jatkettiin niitä teroja, koska niillä saatiin jotain selvyyttä kiertoon. Nyt 5 tero-kuurin jälkeen tuli ensimmäiset spontaanit kuukautiset Vauvakuume:): Jos ne terot on sulle kuukautisten alkamiseksi määrätty niin uskoisin ainakin että ei tarvi. Minun ainakin pitää aina oottaa tuleeko menkkoja ja sitten syödä terot jos ei tuu.
  2. Voi hyvinkin olla! Mulle määrättiin viimeksi terojen kaveriksi letrozol, kuulemma muuten sama kuin clomifen, mutta ei ohenna kohdun limakalvoa eli kyllä niitä on ja varmasti todella paljonkin erilaisia lääkkeitä.
  3. Jossain oli myös, että puoli vuotta pitää olla yritystä takana. Oliko alle 25v tai jotain? Minä pääsin Oysiin naisten tautien polille lähetteellä vajaan 2kk:n päästä ja nyt seuranta-aikoja olen aina saanut sinne minne tarvis. Lapsettomuuspolille vielä vähän helpommin. Itsekin käyn julkisella siksi, että se on niin paljon edullisempaa. Vaikka välillä saa huonoa palvelua, olen todennut että niin kauan kun saan hoitoa, saa palvelu olla aika huonoa että olisin valmis maksamaan n. 10x sen summan mitä maksan nyt joka käynnistä.
  4. Tervetuloa joukkoon saagap! Minulla on gynen mukaan erittäin perinteiset, pco-maiset munasarjat ja on kuulemma ihan selvää että en koskaan tule raskaaksi ilman apuja. Joten tiedän täysin tunteesi! Minä syyllistän itseäni, koska mieheni kanssa halutaan kovasti lapsia, enkä tiedä voinko minä niitä koskaan saada. Tunne on ihan hirveä! On kyllä outoa että sulle ei määrätty heti myös jotain lääkettä ovulaation käynnistämiseen. Ehkä ovuloimattomuus ei kuitenkaan ole niin selkeä? Minä sain heti lapsettomuuspuolella clomit, jotka sitten jätettiin pois koska ovulaatiota ei silti tapahtunut ja kohdun limakalvo oheni pahasti. Clomifeneillä on ohentava vaikutus kohdun limakalvoon, joten ehkä siksi ei sit sinulle ole määrätty, mutta olisivat nyt jonkun toisen lääkkeen määränneet. Olen samoilla linjoille kuin Miimu, ja koitan itseänikin aina tsempata, sillä lapsettomuuden hoito on paljon helpompaa kun sen aiheuttaja on tiedossa. Tai ainakin niin haluan uskoa. Lääkärit tietävät mikä on toiminut pco:ta sairastavilla ja hoito on helpompi aloittaa, kuin silloin jos lapsettomuuden syy on tuntematon. Tsemppiä yritykseen! Kyllä me pco:sta huolimatta vielä onnistutaan!
  5. sepä se niissä teroissa oli mullakin, että niillä saatiin kyllä menkat aikaseksi, mutta kun lääkkeet jäi pois, loppu taas menkatki.. Tällä hetkellä ensimmäiset spontaanit kuukautiset pillereiden lopettamisen jälkeen ja teroja söin loka-joulukuu ja taas maaliskuusta alkaen. Terojen välissä ei siis menkkoja. Tervetuloa joukkoon vauvakuume:) ! Tältä foorumilta minä ainakin oon saanu paljo apua ja on ihana tietää ettei ole yksin ongelmansa kanssa, mikäli raskautuminen ei toivotulla tavalla onnistukaan.
  6. Mulla itsellä ainakin on määrätty terot kierron käynnistämiseen ja clomit ovulaation käynnistämiseen. Itse söin niitä, ja syön tällä hetkellä letrozoleja, kierron 3.-7. päivä, mutta sitä en kyllä valitettavasti osaa sanoa, ettää eroaisiko vaikutus jotenkin, jos söisi 5.9. päivä. Miksi et uskaltaisi syödä clomeja toista kiertoa? saitko niistä jotakin sivuoireita vai?
  7. Mun käsityksen mukaan (voin tietty olla myös väärässä) terolut ei vaikuta ovulaatioon, vaan ihan vaan siihen kuukautisvuodon käynnistymiseen. Mutta ovulaatiohan tapahtuu kaikilla yksilöllisesti ja esimerkiksi pco:ta sairastavilla ovulaatio voi tapahtua kuukautisten aikaankin. Mutta sitä en kyllä osaa sanoa kannattaako tikuttaa, haittaahan siitä tietysti ei ole..
  8. En ehkä sanoisi, että tunnen katkeruutta. Kaikkiin vauvauutisiin en reagoi enää ollenkaan, vaan olen tullut immuuniksi kuten Sadettajakin sanoi. Mutta selkeiden vahinkoraskauksien (erityisesti siis kun ihminen huutelee sen olleen vahinko) kuuleminen saa minut voimaan pahoin. Siellä taas joku tulee vahingossa raskaaksi, kun minä en pysty tuottamaan meille jälkeläisiä edes vuosien yrityksen ja lääkkeiden avulla. en siis kohdista tunteita muita plussanneita kohtaan, vaan aina itseäni.
  9. Kuumeilija30 Onnea!
  10. Minulla nyt ikää 23 ja miehellä 25. Ensimmäistä kuumeillaan ja yritystä on takana jo 1,5 vuotta. Eikä näköjään yhtään liian aikaisin yritystä aloitettu kun on näin vaikeaa!
  11. Toivotaan parasta Maya!
  12. Niimpä! Sitä joutuu sitte miettimään että mitähän sitä sitte käyttäis. Noh, voipi olla ettei tarvihe mittään käyttää ku ei kuulemma ihan luomuna oo edes mahdollista tulla raskaaksi.. kyllä on elämä heleppua ku ei tarvi ehkäisystä huolehtia!
  13. Minä söin pillereitä 6 vuotta ja lopetin ne tammikuussa 2012. En ollu huomannu että pillerit ois aiheuttanu mulle mitään ylimääräistä, mutta kappas kun pillerit jätettiin pois niin tämä nainen muuttu! Mulla oli sama ku sulla jkvvm, tuntu että mies vaan vinkuu ja vankuu, mutta ku pillerit jätti pois niin nyt tuntuu että se vaan pihtaa! Lisäksi mulla loppu jatkuva palelu ku lopetin pillerit ja oon ollu useamman henkilön ja oman itteniki mukaan paljo paremmalla tuulella ja olo on ollu kaikin puolin parempi! Onnistuttiin me nyt tässä lapsen saannissa tai ei, niin pillereitä en ala enää koskaan syömään, elelen vaikka ilman menkkoja (kun ei ne luomuna näytä tulevan)
  14. Mulla myös pco ja kp 11 oli limakalvon paksuus muistaakseni 3mm ja täysin toimimattoman näköinen kuulemma. Tästä syystä clomit vaihdettiin myös minulla letrozoleihin, jotta ei ohentuisi lisää. Nyt kohta saa taas aloittaa terot jos ei oo tärpänny, eli parin viikon päästäpä sitä kuulee onko ne auttanu..
  15. Minä söin clomeja kaks kiertoa. Toisessa yhden tabletin per päivä ja toisessa kaks. Munasoluja ei saatu kypsymään. Sivuvaikutuksena ne teki mulle aivan hirviän olon. Koko ajan oksetti ja vatsassa kiersi, mutta oksentaa ei tarvinut. Lisäksi oli tietysti koko ajan hirviä hiki. Kun kahdella tabletilla per päivä ei saatu aikaiseksi johtofollikkelia, siirryttiin seuraavaan lääkkeeseen. Mulla lapsettomuuden aiheuttajana siis pco.