KittyK

Aktiivijäsen
 • Content count

  388
 • Joined

 • Last visited

About KittyK

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

267 profile views
 1. Kerro miten meni jos näet tämän viestin? Kiinnostaisi myös Kapkaupunki ympäristöinen, ajankohta vaan on kysymysmerkki.
 2. Mulla on ollut jo vuosia käytössä Filippa K:n villakangastakki, joka on sellaista väljempää mallia ja kurotaan nauhalla vyötäröltä. Menee varmasti loppuvuodestakin päälle Eli jos ei halua pelkästään odotusajan lopulle takkia, niin kannattaa katsastaa myös väljemmät ns. normaalit mallit!
 3. Kopioinpa tänne kirjoitukseni toiseen ketjuun: Minulle kävi vähän mystisesti. Tiistaina 2.10 todettiin ar-ultrassa tuulimuna (viikon verran oli tuhrutellut hennon vaaleanruskeaa vuotoa joten en osannut epäillä edes pahinta) ja vasta edellisenä päivänä vuoto muuttui hiukan punaisemmaksi ja vatsa oli menkkamaiseen tapaan kipeä. Torstaina 4.10 tulikin sitten reippaammin verta, ei kuitenkaan runsaasti ja pari hyytymää. Alle viikossa tästä vuoto loppui kokonaan. Raskauden tarkkaa kestoa en tiedä, mutta olisi pitänyt olla tuossa vaiheessa n. 7 viikolla. Yksityinen gyne ehti kuitenkin laittaa lähetteen julkiselle puolelle "jatkotutkimuksiin" joten kävin 12.10 tutkittavana ja ultrattavana. Suureksi pettymyksekseni gyne löysi vielä raskauspussin (?) ja suositteli lääkkeellistä tyhjennystä. Ensimmäisen satsin (4 kpl) cytoteceja laitoin alakautta paikalleen perjantaina. Pientä kipristelyä vatsalla, mutta ei vuotoa. Lauantaina soittelin polille ja käskivät hakemaan toisen satsin odottamaan sunnuntaiaamua. Sunnuntaina otin suun kautta 4 kpl lisää cytoteceja. Ei edelleenkään mitään, ei kipuja eikä tippaakaan vuotoa. Maanantaiaamuna lähdin päivystykseen kauhuissani aivan varmana siitä, että joudun kaavintaan. Tutkittiin ja ultrattiin erittäin tarkasti ja lopulta lääkäri totesi, että mitään ei enää näkynyt! Eli perjantain ultrassa näkynyt "pussukka" olikin kadonnut, vaikka vuotoa ei ollut. Eikä nestettä näkynyt muuallakaan, vatsaontelossa tms. Ja näin itsekin omin silmin että perjantaina siellä jotain vielä oli, mutta maanantaina enää ei. Pääsen kuitenkin tämän takia kolmen viikon päästä hcg-arvojen mittaukseen ja uuteen ultraääneen julkisella puolella, mikä on ihan positiivinen yllätys. Toivottavasti kaikki on OK niissäkin.
 4. Minulle kävi vähän mystisesti. Tiistaina 2.10 todettiin ar-ultrassa tuulimuna (viikon verran oli tuhrutellut hennon vaaleanruskeaa vuotoa joten en osannut epäillä edes pahinta) ja vasta edellisenä päivänä vuoto muuttui hiukan punaisemmaksi ja vatsa oli menkkamaiseen tapaan kipeä. Torstaina 4.10 tulikin sitten reippaammin verta, ei kuitenkaan runsaasti ja pari hyytymää. Alle viikossa tästä vuoto loppui kokonaan. Raskauden tarkkaa kestoa en tiedä, mutta olisi pitänyt olla tuossa vaiheessa n. 7 viikolla. Yksityinen gyne ehti kuitenkin laittaa lähetteen julkiselle puolelle "jatkotutkimuksiin" joten kävin 12.10 tutkittavana ja ultrattavana. Suureksi pettymyksekseni gyne löysi vielä raskauspussin (?) ja suositteli lääkkeellistä tyhjennystä. Ensimmäisen satsin (4 kpl) cytoteceja laitoin alakautta paikalleen perjantaina. Pientä kipristelyä vatsalla, mutta ei vuotoa. Lauantaina soittelin polille ja käskivät hakemaan toisen satsin odottamaan sunnuntaiaamua. Sunnuntaina otin suun kautta 4 kpl lisää cytoteceja. Ei edelleenkään mitään, ei kipuja eikä tippaakaan vuotoa. Maanantaiaamuna lähdin päivystykseen kauhuissani aivan varmana siitä, että joudun kaavintaan. Tutkittiin ja ultrattiin erittäin tarkasti ja lopulta lääkäri totesi, että mitään ei enää näkynyt! Eli perjantain ultrassa näkynyt "pussukka" olikin kadonnut, vaikka vuotoa ei ollut. Eikä nestettä näkynyt muuallakaan, vatsaontelossa tms. Ja näin itsekin omin silmin että perjantaina siellä jotain vielä oli, mutta maanantaina enää ei. Eli vastauksena kysymykseen vuoto ei ikinä alkanut, mutta lopputulos oli silti oikea. Syytä en tiedä. Pääsen kuitenkin tämän takia kolmen viikon päästä hcg-arvojen mittaukseen ja uuteen ultraääneen julkisella puolella, mikä on ihan positiivinen yllätys. Toivottavasti kaikki on OK niissäkin.
 5. Vauvasta, ihanasta työpaikasta, lämpimästä kesästä, matkoista, lottovoitosta
 6. Jos nyt ensimmäisestä uskaltaisi haaveilla Itse olen aina ollut sitä mieltä, että kaksi olisi sopiva määrä mutta miehellä tuntuu olevan haaveissa kolme.
 7. Pelkään lapsettomuutta koska esteitä todettiin jo ennen yrityksen alkua. PCO siis todettu ja yritys lähtee käyntiin näillä näppäimillä. Nähtäväksi jää kuinka hankalaa tulee olemaan :/
 8. Rivitalo kolmella huoneella, oma ja ihana.
 9. Olen tähänkin asti elänyt kohtuullisen terveellisesti (vitamiinit yms.) ja urheillut paljon. Foolihappoa aloitan nyt syömään ja selkälihaksia voisi treenata enemmän...
 10. Sekä greippimehua että FertiliTea:ta kaapissa odottamassa!
 11. Täälläkin kärsitään PCO:sta Olen syönyt yli kymmenen vuotta e-pillereitä ja lopetin ne viime kesänä tarkoituksena lopettaa liika hormonien syönti. Tällöin siis käytettiin muuta ehkäisyä. Loppuvuodesta kuukautiset jäivät pois ja lähdin selvittelemään syytä gynekologille. Ultrassa paljastui huonoja uutisia: PCO. Hoidoksi jatkoin siis pillerien syöntiä... Nyt olisi toiveissa esikoinen, joten viimeinen pilleri on syöty tänään ja jännityksellä jään seuraamaan miten pitkällinen projekti tästä tulee. Viimeksi kierto pelasi kuukautisten osalta ainakin siis 5 kk, ovuloinnista ei tietoa. Muita PCO-syndrooman oireita ei ole kuin insuliiniresistenssi. Tätä ja muitakin palstoja seuranneena olen jäänyt siihen uskoon, että monesti "PCO-potilailla" ensimmäinen kierto e-pillereiden lopetuksen jälkeen on erityisen hedelmällinen. Yritys siis täysillä päälle Aseina mm. monivitamiini, d-vitamiini, e-vitamiini, kalaöljyt, c-vitamiini, sinkki vahvoina ja laadukkaina versioina ja foolihappokin pitäisi kaivaa naftaliinista! Lisäksi iHerbista tilattu FertiliTea odottelee avaamista, kuten myös greippimehu ja punaviini. Ai miten niin tarkkaa puuhaa Ruokavalion yritän muuttaa mahdollisimman vähän verensokeria heiluttavaksi eli hyvästi sokeriherkut ja nopeat hiilarit :/ Tämä tulee olemaan vaikeaa... Ainiin ja kiertoa yritän tarkkailla ja bongata ovista, mikäli sitä ollenkaan tulee! Ovistestejä en ole hankkinut, mutta kaapissa odottaa jo vino pino raskaustestejä. Toivottavasti jää tällä kertaa kuukautiset pois oikeasta syystä... Näillä mennään ainakin elokuun loppuun asti, täytyy sitten katsoa uudestaan malttaako jatkaa luomuyritystä vai haluaako mennä jo lääkärin pakeille sopivaa lääkitystä etsimään. Toivottavasti tännekin saataisiin aktiivisempaa keskustelua asioiden edistymisestä. Wish me luck!
 12. Viimeinen e-pilleri syöty tänään! Olen syönyt siis e-pillereitä viimeiset n. 10 v. viime vuotista puolen vuoden taukoa lukuunottamatta. Tarkoituksena oli silloin jo lopettaa pillerit ja siirtyä muuhun ehkäisyyn, mutta kuukautiset katosivat ja gynekologilla syyksi paljastui PCO. Hoidoksi määrättiin e-pillereiden jatkaminen. Nyt jännittääkin miten kierto lähtee pelaamaan luomuna... Viimeksi kuukautiset tulivat 5 kuukauden ajan normaalisti, sitten täysi stoppi. Tällä kertaa tarkoituksena ei siis ole käyttää muuta ehkäisyä sattuneesta syystä
 13. 26 v. mittarissa, ensimmäinen lapsi toiveissa