pom

Aktiivijäsen
 • Content count

  661
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pom

 1. Oletteko ostaneet/vuokranneet dopplereita kotiin omaan kayttoon? Miehen mielesta se olisi hyva hankinta (totta kai mika vaan elektroniikka kelpaa ), itse en ole varma tulisiko sita kaytettya enemman kuin kerran. Tietty olisi hauskaa kuunnella pienen sydanaania, mutta luulen etta varsinkin myohaisemmassa raskaudessa saa tarpeeksi kontaktia lapselta jo tuntemalla potkut ym.
 2. Meidän neljävuotias ei suostu ottamaan mitään lääkkeitä. Ollaan yritetty kuumeeseen antaa särkylääkettä hyvällä ja pahalla vaan ei mene, ei. Pillerit sylkee pois ja ei huoli vaikka ne upottaisi mehuun tai jugurttiin, huijaaminenkaan ei siis toimi. Nestemäisen Panadolin nielee jos käsketään mutta oksentaa sen heti ulos. Maitohappobakteereja on yritetty antaa vatsan oireiluun vaan ei kelpaa nekään. Millä keinolla tuollaisen vastahakoisen saisi ottamaan lääkkeensä? Meillä on keinot loppu.
 3. Usean laakarin mukaan kivut nivusissa ja hapyluun alueella ovat normaaleja, ja kuuluvat raskauteen. Nivelsiteiden venyminen on raskaushormonien aikaansaamana normaalia, ja joillakin siihen valitettavasti liittyy jonkinasteista kipua. Tahan voi ottaa paracetamolia ja kivun ei pitaisi kestaa kovin montaa viikkoa. Tuo kuvailemani on kai aika tavallista, mutta onko kukaan muu karsinyt ylla mainitusta SPD:sta, eli siita kun tuo kipu hapyluun alueella on tuskaista, ja valissa jopa sietamatonta? Minulla kivut alkoivat viikon 20 paikeilla. Alussa hapyluu ja sen seutu olivat turran kipeita, enimmakseen sattui portaita noustessa, sangyssa kylkea kaantaessa ja sukkia tai kenkia jalkaan laittaessa. Parin-kolmen viikon paasta kipu hellitti lahes kokonaan -tassa 'hyvassa vaiheessa' kuvailisin kivun niin, etta joku olisi viikko sitten maiskinyt halpyluuni pesismailalla pirstaleiksi ja nyt se koko alue olisi rustottunut ja mustelmainen, mutta aika turta- mutta nyt viimeisen parin paivan aikana kipu on tullut takaisin. Valissa, ehka kerran, pari paivassa kipu yltyy sietamattomaksi. Eka kerralla kun tallainen kohtaus tuli, luulin sita supistuksiksi ja olin jo lahella sairaalaan lahtoa. Polte sateili vatsaan ja sisareisiin asti muutaman sekunnin kestavina sykayksina joita kesti ehka 15-20 minuuttia. Jokainen noista sykayksista oli niin kivulias etta kyyneleet kirposivat silmiin ja pystyin vain ahisemaan tai kiljumaan vuorotellen. Lopun aikaa kipu on vaan sita turtaa jomotusta ja sekin vaikeuttaa oloa. Yolla kyljen kaantamiseen sangyssa menee useampi minuutti kun yritan liikkua niin varovasti etten arsyttaisi tuota seutua. Olen loytanyt netista jonkin verran tietoa. Ilmeisesti jotkut laakarit antavat lahetteita fysioon tai osteopaateille, mutta toiset laakarit eivat tunnusta koko vaivan olemassaoloa. Pahimmissa tapauksissa odottavat aidit ovat joutuneet kavelemaan loppuraskauden kavelykeppien avulla, ja se voi myos vaikuttaa synnytykseen niin paljon etta aaritapauksissa sektio on ainoa vaihtoehto (siksi etta epiduraalin ansiosta ei tunne omaa kipurajaansa ja voi tehda todella pahaa tuhoa hapyluulle tietamattaan). Itse olen nyt miettinyt osteopaatille menoa. Kuulemani mukaan sielta voisi saada pysyvan avun tahan vaivaan. Pystyn kylla elamaan taman kanssa, mutta juuri synnytysta ajatellen haluaisin korjata vaivan jos se vaan on mahdollista. Jos joku tietaa SPD:lle suomenkielisen nimen, vinkatkaa niin vaihdan sen tuohon otsikkoon
 4. Meillä lapset menevät hoitoon 8:45 aikaan ja 15-16 välillä haetaan pois. Yritän ehtiä jo klo 15 mutta jos muita menoja niin 16 mennessä viimeistään.
 5. Meilla olisi nyt ajankohtainen tuon pienen kastaminen. Ensi viikolla on aika paikalliseen town halliin rekisteroimaan syntyminen, josta saadaan syntymatodistus. Onko kastamiselle joku aikaraja? Kun jossain sanotaan etta se tulisi tehda (tai tehdaan yleensa?) parin kuukauden kuluttua syntymasta, muuten lasta ei rekisteroida kirkkoon vaan maistraatin rekistereihin tjsp. Vai onko silla valia vaikka meneekin maistraatin rekisteriin, voiko sen siis kastaa sitten kirkkoon vaikka puolen vuoden ikaisena? Kummit ja muut sukulaiset eivat tule olemaan paikalla, joten voimmeko pitaa ns muodollisen tai virallisen kastetilaisuuden vaikka Lontoon suomalaisella kirkolla jolla lapsi saadaan rekisteroitya kirkkoon, ja sitten myohemmin Suomessa sen itse kastejuhlan siunaamisen kera kummeille ja sukulaisille? Tai viela parempi, onnistuuko jos lapsi vain rekisteroidaan kirkkoon 'paperilla' nain aluksi ja sitten myohemmin taas pidetaan tuo tilaisuus? Sori sekavat sepustukset, ja kiitos jos joku osaa opastaa. Evl.fi sivuilta en paljoa apuja loytanyt, pitaa viela yrittaa googlettaa. Ja sitten seuraavaksi passin hankkiminen ja Suomen konsulaatin ihanien virkaintoisten tatien kanssa asioiminen
 6. Ulkovaatteissa PoP, Mini a Ture sekä KappAhlin Proxtec (tms?) on olleet hyvia, nättejä ja kestäviä. Sisävaatteita teetän jonkin verran tutulla ompelijalla, nettikaupoista taas tilaan Mayoralia, Metsolaa ja Nosh Organicsia.
 7. Myös Ekoihana myy kotimaisia, ekologisia vauvan- ja lastenvaatteita. Tilata voi netistä, kotikutsuilta tai ostaa suoraan liikkeestä
 8. Ainakin nain esikoisen syntyman jalkeen on usein huomannut etta mitkaan jarkevat keinot eivat vauvaan tehoa, vaan mielikuvitusta saa todellakin venyttaa ja joskus ihan hulluimmat ideat tuntuvat toimivan parhaiten. Usein myos kuulee aitien kertovan aika alyttomilta kuulostavia temppuja milla vauva saadaan syomaan/nukkumaan/rauhoittumaan. Mita hulluja keinoja teilta loytyy vauva-arjen hatatilanteisiin? muoks. niin kuin pikkaraiset tuossa ehdottikin, taman saa siirtaa parempaan paikkaan jos loytyy!
 9. Babystyle myy nyt Mutsyja.
 10. Virallinen mitta: LORAUS Siis ihan mitä vaan pienestä lusikallisesta varmaan puoleen desiin. Itse lorautan sellaisen parin-kolmen ruokalusikallisen verran suoraan pullosta huuhteluainelokeroon.
 11. ^^^Ja etikka huuhteluaineena pehmittää hyvin.
 12. ^^Juu kiitti, löysinkin jo itse, Phil & Tedsiltä voi suoraan tilata uusia kankaita, vieläpä 'paloissa' niin että voi ostaa esim vaan kuomun tai vaan sisaristuimen kankaan, tai sitten kaikki. Mutta aika tyyriiksi tulis.. Annetaampa sitten olla nuo rapaiset vanhat kankaat, pitää kai koettaa pestä niitä jollain jytyllä aineella.
 13. Tietääkö kukaan voiko Phil & Tedseihin vaihtaa kankaita? Jos siis haluaisi koko rattaisiin uudet eriväriset kankaat?
 14. Ihan parhaat! Et tule katumaan
 15. ^Munkin mielestä URt Ovat niin lähellä täydellisiä vaunuja SuOmen OlOsuhteissa kuin mahdOllista, ihan parhaat varsinkin talvella! (sOri mun näppis On rikki ja kirjOttelee tyhmästi
 16. Mulla jäi myös mieleen tuo Kuningaskuluttajan juttu bambun ekologisuudesta -tai sen puutteesta. Melkoinen huijaus kyllä jos noin on!
 17. Mä suosittelen myös tätä kirjaa ( ja siihen kuuluvaa rentoutuslevyä)! Niiden opeilla sain itse pidettyä itseni niin rentona että eka kertaa supistukset tuntuivat kipeiltä varttia ennen kuin poika syntyi -ja supistuksia oli kuitenkin siihen mennessä tullut säännöllisesti jo 9 tuntia. Niin kuin Airis tuossa sanoi, on kirjassa paljon uberäklöä hörhöilyäkin, mutta paljon myös harjoituksia erilaisiin lääkkettömiin kivunlievityskeinoihin.
 18. Meillä oli myös esikoisella joskus vaihe kun nukkuessa, varsinkin kyljellään kaikki taskut vuosivat. Meni kuitenkin sitte joskus ohi . olipa epämääräinen viesti
 19. Juu meillä on Sleepi. Senhän saa ihan pieneksi vastasyntyneelle sillä minikitillä joka on kyllä aika turha kapistus. Olin itsekin sitä kuopukselle hankkimassa mutta ihan yhtä hyvin se nukkuu tuossa täysikokoisessakin sängyssä. Ennen kuopusta, kun esikoinen oli vajaa parivuotias me 'avattiin' sänky niin että otettiin yksi laita pois ja laskettiin pohja ihan alas ja otettiin pyörät alta pois. Näin neiti pääsi itse sänkyyn ja pois mutta ei putoa niin helposti kun pyöreät päädyt tulevat vähän sivuunkin, lisäksi meillä oli se reunapehmuste siinä vielä paikallaan ettei tyttö vierähdä lattialle unissaan. Siihenhän saa vielä sen jatkopalankin että isompikin lapsi voisi siinä nukkua (sängystä tulee 170cm pitkä), mietitään nyt että ehkä se ostetaan kuopukselle niin se saa nukkua tuossa vielä monta vuotta. Hiton kallishan tuo on Suomessa, kauhistelinkin kerran Vepsäläisellä myyjälle törkeää hintaa. Me ostettiin omamme täältä kun asuttiin silloin Englannissa. Tosin mä olen kyllä noilta tilannut jälkeen päin tavaraa Suomeenkin, en tiedä toimittaisivatko noita sänkypakettejakin.
 20. ^Meillä tuolee noita 'hajukausia' aika-ajoin, ehkä kerran tai pari vuodessa kun pissan haju ei tunnu lähtevän vaipoista. Tuolloin pesen ensin fairyllä, sitten 90 asteessa ilman mitään pesuainetta ja vielä 60 asteessa normisti mutta pistän vielä lisähuuhtelut muutamaan seuraavaan pesuun. Ja se etikka tai muutama tippa teepuuöljyä huuhtelulokerossa raikastaa pyykin ihanasti! Mietin itse just parin uuden keston kokeilua ja Myllymuksut oli listalla mutta taidampa jättää sitten kokeilematta. Ilmankos niitä joku oli paikallisella nettikirpparilla antamassa pois kahvipakettia vastaan..
 21. Juu, se on ihana Ei kun mitä sä haluat tietää?
 22. ^Pah, mähän olen tuhlannut tuota tököttiä ihan liikaa!
 23. Ethän laita sitä liikaa? Mä käytän ihan puoli korkillista vaippapyykkiin.
 24. Huooh, liitytäämpä tähänkin joukkoon mukaan 2v9kk neiti on lopettanut syömiset ihan kokonaan. On aina ollut hoikkasta sorttia ja ruokahalukin vähän ailahtelevaista. Kuitenkin ruoka on maistunut ihan hyvin. Kesällä lopetettiin kokonaan tytön syöttäminen kun tympi lapioida ruokaa suuhun kahdelle lapselle, ja hän kyllä osaa syödä hienosti itse. Noin kuukausi sitten syöminen kuitenkin loppui kuin seinään. Oikeasti viidellä aterialla päivässä alas menee kyllä nesteitä, mutta kiinteää ruokaa ehkä lusikallinen tai pari per ruoka. Välipaloja mankuu sitten koko ajan vaikka tietää että päivässä välipalaa syödään tasan kerran eikä muutoin ruokien välillä saa kuin vettä juodakseen. Eikä ole merkitystä tehdäänkö hänen lempiruokiaan vai ei, se vaan ei uppoa. Mikään tuota ei muuten tunnu vaivaavan mutta huolestuttaa vaan kun paino ei ole muutenkaan noussut puoleen vuoteen. Kuopuksella on onneksi ensi viikolla neuvola, taidan ottaa neidin mukaan ja punnituttaa sielläkin.
 25. ^Kiitti linkistä, nuo kaikki kyllä täsmää mun kynsiin vaikka muita iho-oireita ei ole ollutkaan. Mutta katotaan nyt vielä mitä se tohtori sanoo, kun muitakin kilpirauhasongelmiin viittaavia oireita on. Tosin niin kuin sanoin, voihan tää olla paljon muutakin..