Sahina

Aktiivijäsen
 • Content count

  897
 • Joined

 • Last visited

About Sahina

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

949 profile views
 1. Onko täällä kellään tuoreita kokemuksia K-SKS:sta? Meillä synnytys edessä joulukuussa ja edellisestä kerrasta on jo nelisen vuotta aikaa, silloinkin jäi itse synnytys ko. laitoksessa kokematta, mutta osastolla oltiin 3 vrk ja siitä jäi hyvä kokemus ainakin.
 2. .
 3. @Kimmo @sera @lavella Muut ylläpitäjät! Foorumille on liittynyt Monday-niminen roskapostiprofiili, poistakaa se pian!!!!
 4. .
 5. .
 6. .
 7. @lavella @sera Täällä on roskapostia!!! En enää löydä ilmianna-nappia uudesta foorumipohjasta ja ainoat modet, joita tiedän, olette te. Onko tähän roskapostien ilmiantoon joku kätevämpikin tapa?
 8. Minun silmiini selvä plussa!
 9. Vastaanpa tähän ru:n perusteella. Kätilö antoi ajan arvioon ja sanoi, että yksi vaihtoehto voi olla esim. LA:n lähellä osastolla seuranta ja synnytyksen käynnistys, jolloin synnytys olisi tietysti hallittu ja seurannassa. Mutta sitten aikanaan kuulemma voin lääkärin kanssa asiasta keskustella, alatiesynnytykseen aina kuitenkin pyritään. Sitä itsekin tietysti toivon.
 10. Etisestä istukasta ei kokemuksia, mutta paineentunne ja puutumisen tunne istumisen jälkeen tuttua esikoisen ja neämmä toisestakin raskaudesta. Nyt menossa 15+0 ja ehkä kolmisen viikkoa ollut paineentunne ja puutumisen tunne. Lääkäri tai th ei ole osannut mitään asiaan sanoa eikä vauvankaan vielä pitäisi painaa mitään kiinnityskudoksia massallaan. Esikoisen synnytys oli nopea (4,5 h) ja alkoi ilman mitään ennakoivia oireita. En tiedä, oliko tuo paineentunne kytköksissä nopeaan synnytykseen, olisiko siis kroppa voinut valmistautua synnytykseen venyttämällä kudoksia tms. Loppuraskaudessa ainakin tuntui, että rakko on aivan olematon ja ravasin puolenkin tunnin välein vessassa. En tiedä, miten usein yleensä loppuraskaudessa muut käyvät, mutta tuo paineentunne vaan oli voimakas loppuun asti ja se varmasti vaikutti tuohonkin.
 11. Toisessa ketjussa (Kehitysehdotukset vaimikäsenyton, se viimeinen aihe) Kimmo kertoili, että ajan kanssa kuvat ja tickerit palautuvat, nyt on vähän hitautta, kun on monta päivitettävää asiaa.
 12. Täällä yksi kilppariodottaja!
 13. Sain tänään nt-ultrassa kuulla, että mulle tulee automaattisesti synnytystapa-arvio esikoisen synnytyksen vuoksi. Esikoisen synnytys oli nopea, helppo, ei radia, vauva normaalikokoinen (3 kg), ei jäänyt traumoja. Syyksi arvioon kätilö sanoi suunnittelematon kotisynnytys. Yritin kysellä, mitä siellä arviossa katsotaan, lantion kokoa ja vauvan kokoa vai mitä. Kuulemma vauvan kokoa, lantion koko on selvä ensimmäisen synnytyksen perusteella. Osaako joku sanoa, mitä hyötyä tuosta arviosta olisi, kun se automaattisesti tulee? Onko jotenkin odotettavissa, että toinen vauva olisi paljonkin suurempi, tarkoitus kuitenkin on mennän sairaalaan synnyttämään, jolloin kaikki apu on saatavilla. Mitä siellä arviossa siis on tehty teillä, joilla se on ollut?
 14. Ja toinen syy turvotukseen ja vatsakipuun on selvästi liian harvoin syöminen. Jos ruokailuväli pääsee isoksi, turpoaa maha ja tekee kipeää tuonne kylkeen. Mutta mielestäni söin tasaisesti silloin aiemmin, silti turvotti...