Sahina

Aktiivijäsen
 • Content count

  897
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sahina

 1. Onko täällä kellään tuoreita kokemuksia K-SKS:sta? Meillä synnytys edessä joulukuussa ja edellisestä kerrasta on jo nelisen vuotta aikaa, silloinkin jäi itse synnytys ko. laitoksessa kokematta, mutta osastolla oltiin 3 vrk ja siitä jäi hyvä kokemus ainakin.
 2. .
 3. @Kimmo @sera @lavella Muut ylläpitäjät! Foorumille on liittynyt Monday-niminen roskapostiprofiili, poistakaa se pian!!!!
 4. .
 5. .
 6. .
 7. @lavella @sera Täällä on roskapostia!!! En enää löydä ilmianna-nappia uudesta foorumipohjasta ja ainoat modet, joita tiedän, olette te. Onko tähän roskapostien ilmiantoon joku kätevämpikin tapa?
 8. Minun silmiini selvä plussa!
 9. Vastaanpa tähän ru:n perusteella. Kätilö antoi ajan arvioon ja sanoi, että yksi vaihtoehto voi olla esim. LA:n lähellä osastolla seuranta ja synnytyksen käynnistys, jolloin synnytys olisi tietysti hallittu ja seurannassa. Mutta sitten aikanaan kuulemma voin lääkärin kanssa asiasta keskustella, alatiesynnytykseen aina kuitenkin pyritään. Sitä itsekin tietysti toivon.
 10. Etisestä istukasta ei kokemuksia, mutta paineentunne ja puutumisen tunne istumisen jälkeen tuttua esikoisen ja neämmä toisestakin raskaudesta. Nyt menossa 15+0 ja ehkä kolmisen viikkoa ollut paineentunne ja puutumisen tunne. Lääkäri tai th ei ole osannut mitään asiaan sanoa eikä vauvankaan vielä pitäisi painaa mitään kiinnityskudoksia massallaan. Esikoisen synnytys oli nopea (4,5 h) ja alkoi ilman mitään ennakoivia oireita. En tiedä, oliko tuo paineentunne kytköksissä nopeaan synnytykseen, olisiko siis kroppa voinut valmistautua synnytykseen venyttämällä kudoksia tms. Loppuraskaudessa ainakin tuntui, että rakko on aivan olematon ja ravasin puolenkin tunnin välein vessassa. En tiedä, miten usein yleensä loppuraskaudessa muut käyvät, mutta tuo paineentunne vaan oli voimakas loppuun asti ja se varmasti vaikutti tuohonkin.
 11. Toisessa ketjussa (Kehitysehdotukset vaimikäsenyton, se viimeinen aihe) Kimmo kertoili, että ajan kanssa kuvat ja tickerit palautuvat, nyt on vähän hitautta, kun on monta päivitettävää asiaa.
 12. Täällä yksi kilppariodottaja!
 13. Sain tänään nt-ultrassa kuulla, että mulle tulee automaattisesti synnytystapa-arvio esikoisen synnytyksen vuoksi. Esikoisen synnytys oli nopea, helppo, ei radia, vauva normaalikokoinen (3 kg), ei jäänyt traumoja. Syyksi arvioon kätilö sanoi suunnittelematon kotisynnytys. Yritin kysellä, mitä siellä arviossa katsotaan, lantion kokoa ja vauvan kokoa vai mitä. Kuulemma vauvan kokoa, lantion koko on selvä ensimmäisen synnytyksen perusteella. Osaako joku sanoa, mitä hyötyä tuosta arviosta olisi, kun se automaattisesti tulee? Onko jotenkin odotettavissa, että toinen vauva olisi paljonkin suurempi, tarkoitus kuitenkin on mennän sairaalaan synnyttämään, jolloin kaikki apu on saatavilla. Mitä siellä arviossa siis on tehty teillä, joilla se on ollut?
 14. Ja toinen syy turvotukseen ja vatsakipuun on selvästi liian harvoin syöminen. Jos ruokailuväli pääsee isoksi, turpoaa maha ja tekee kipeää tuonne kylkeen. Mutta mielestäni söin tasaisesti silloin aiemmin, silti turvotti...
 15. Nyt on parina päivänä ollut koko vatsakipu ja turvotus poissa! Syynä saattoi olla illalla syöty maitopuuro, käytän kyllä maitotuotteita, mutta en maitoa paitsi viimeisen pari viikkoa. Seurailen oloa ja mietiskelen vielä, onko tuo maito syypää. Mutta kiitos kommenteista, sappikivet ei tullut edes mieleen! Sekin ihan mahdollinen!
 16. Puuuuh, rv 9 menossa ja aivan järkyttävä ylävatsan turvotus ja vatsakipu (kylkikipu?) joka päivä iltapäivästä lähtien. Tiedän, että kuuluu asiaan, mutta tämä tekee olon todella tukalaksi ja kurjaksi, koska turvotus on voimakasta ja kipu myös. Ummetusta se ei voi olla, mutta selvästi ilmaa kertyy ja tuo kipu paikantuu kylkikaaren alle vasemmalle. Inhottava olo, vaikea istua ja olla, makaaminen sängyssä jalka koukussa tuntuu auttavan, mutta eipä sitä töissä pääse makoilemaan... Mitähän tähän voisi kokeilla, kun vähän ja usein syöminen ei auta. Mietin jo Cuplaton/Disflatyl-valmisteita, mutta olisiko jotain "luonnollisempaa" vinkkiä kellään (joo, nuo eivät imeydy elimistöön, mutta jos olisi joku keino, jota voi käyttää missä vain ja milloin vain, jos vaikka lääkkeitä ei ole mukana tms.)?
 17. Kohdunnapukka tuntuu kovana vähän kuin nenänpäältä. Pehmeänä kuin... öö... Suu tms.? Ja alhaalla se oli minulla tässä alkaneessa raskaudessa (käytän kuukuppia ja minulla oli lyhyet kuukautiset ennen kuin älysin tehdä r-testiä, niin satuin osumaan alhaalla olevaan kohdunnapukkaan). Edellinen raskaus, joka meni kesken ilmeisesti rv 6, kohdunnapukka oli avautunut eli pehmeä ja auki. Avonaisena voi sormikin mennä kohdunnapukan aukosta sisään. Tuo raskaus siis oli keskeytynyt keskenmeno, vuoto ei alkanut itsekseen, vaikka tuo kohdunapukka oli jo avautunut. Järkeilisin asiaa niin, että raskaana sen kuuluu olla kiinni ja mahdollisimman pitkä ja lähempänä synnytystä kohdunnapukka lyhenee ja synnytyksessä avautuu. En ole alan ihmisiä, mutta näin ajattelisin asiaa.
 18. Oliivia, mitkä dpot sulla on? Mulla tuli tuollaista lähes nähtävää Onestepillä dpo 13 ja dpo 15 vähän vahvempi. Vasta dpo jotain 20 näkyi heti ja selvästi, tällöin tietty olin varmistanut toisella testillä. Kaupasta saa pregcheck-testejä ja siihen sain illalla heti selkeän plussan dpo 15.
 19. Tein tänään uudestaan One stepin testin, ekan tein siis viikko sitten lauantaina ja se on ollut n. dpo 12 ja nyt on dpo 20. One stepiin tuli kaksi viiva ihan sekunneissa eli kyllä se sitten näyttää hyvin, kun aikaa on kulunut tarpeeksi. Mutta en siis sanoisi herkäksi testiksi.
 20. Ja tuo alempi testi kuivuttuaan on kyllä aivan olemattoman haalea, voisi luulla viivanpaikaksi, vaikka tuossa kuvassa on selkeämpi, kun ei ole ihan kuivunut.
 21. Tämä on totta, mun testi One step tuolla aiemmin on tehty dpo 13 ja dpo 15 ja niissä hädin tuskin näkyy mitään, vaikka on 10 mIU/ml eli herkkä testi. Pregcheck taas näytti illalla dpo 15 selkeän plussan.
 22. Ai niin, sunnuntaina liikutuin lastenkonsertissa jostain iloisests kevätlaulusta, ma siis tein positiivisen testin.
 23. Pitäisikö neuvola-aika varata heti plussauksesta... Viimeksi kun tein niin, sain ajan rv 6, kun ei ollut täysin varmuutta raskauden kestosta ja nyt sama tilanne. Meillä siis neuvolassa ultraavat, jotta tiedetään laittaa ajoissa np-ultraan. Kuitenkin ultraa päästiin käyttämään vasta toisella (vai kolmannella) käynnillä ja sekin käynti oli siis aika turha, koska lopulta kävin yksityisellä toteamassa kkm:n rv 8. Ei huvittaisi taas mennä vaan keskustelemaan neuvolaan, jos se onkin turhaa, mutta mitenköhän niitä aikoja sitten saa myöhemmin...?
 24. Testasin eilen illalla, en saa kuvaa lisättyä enää tänne. Mutta eilen iltainen eri merkkinen testi oli aivan selkeä plussa.