Milaliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  3576
 • Joined

 • Last visited

About Milaliina

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 12/30/90

Profile Information

 • Location
  Helsinki

Recent Profile Visitors

1705 profile views
 1. Hehe meillä kävi just näin Kukaan ei nuku, vauva vain itkee ja avioliitto on aivan henkitoreissaan. Meillä ei todellakaan ole iltaisin yhtään yhteistä aikaa eikä mulla omaa aikaakaan kun vauvan vieressä täytyy olla myös hänen nukkuessa. Tätä ketjua lukiessa huomaan että monille ”pahin” on just meidän arkea. Ja pahaltahan se tosiaan tuntuu, en voi hyvällä tahdollakaan kuvata meidän elämää kivaksi.
 2. Olin lopulta töissä ihan viimeseen päivään asti Voin loppuvaiheessa erinomaisesti ja helposti olisin voinut jatkaa pidempäänkin.
 3. Ja samaa mieltä ollaan myös nyt vauvan synnyttyä Hän riittää meille
 4. 26v kun aloin odottaa ja 27v syntyi esikoinen Alunperin halusin nuorena äidiksi - siis jo 20v kuumeilin - mutta nyt todella tyytyväinen, että odotettiin näin pitkään. Elämäntilanne hyvä ja parisuhdetta takana yli 10v.
 5. Tens oli selässä varmaan vuorokauden. Akupunktiota sain, samoin jonkun kipupiikin (oxanest tms?). Kävely ja ääntely tuntui hyvältä, jumppapallo ei. Ammeessa supistukset sattuivat aivan järkyttävästi, joten nousin sieltä parin supistuksen jälkeen jo pois. Kohdunkaulanpuudute toimi pitkään, mutta synnytyksen pitkittyessä sorruin epiduraaliin.
 6. Sattui ja tuntui mun mielestä erilaiselta ku menkkakivut. Vaikea kuvailla Kipu tuntui alavatsalla. Eniten ”sattui” väsymys kun synnytys pitkittyi. Ponnistusvaihe taas ei tuntunut pahalta ollenkaan vaikka oli yli 4kg vauva ja virhetarjonnassa.
 7. Limatulppa irtosi klo13, säännölliset 10min välein tulevat supistukset alkoivat klo15. Pikkuhiljaa tiheni ja kipeytyi klo23 mennessä. Sairaalaan mentiin seuraavana aamuna klo11, mutta vauva syntyi vasta seuraavana päivänä klo12.20.
 8. Olin etukäteen toivonut voivani ponnistaa pystyasennossa ja sainkin kokeilla olla seisaallaan ja kontillaan sängyllä. Lopulta kuitenkin puoli-istuva oli kaikista parhain asento. Eppari jouduttiin tekemään, mutta se ei johtunut asennosta vaan vauvan isosta koosta ja virhetarjonnasta. Koin ponnistusvaiheen kaikista kivuttomimpana ja helpoimpana vaiheena koko synnytyksessä
 9. Etukäteen en halunnut epiduraalia, mutta kun synnytys venyi kolmanteen vuorokauteen niin voimat yksinkertaisesti loppui ja oli pakko saada levättyä. Puudutteen laitto sattui, mutta muuten se auttoi kipuun. Sain monta annosta kun avautuminen ei edistynyt. Siinä kohtaa avitettiin myös oksitosiinilla. Seuraavassakin synnytyksessä toivon pärjääväni ilman, mutta saatan pyytää sitä vähän kevyemmin perustein kun tiedän miten se vaikuttaa.
 10. NKL

  Mä myös kerron oman kokemukseni Naistenklinikasta. Etukäteen toivottiin ammehuonetta ja sellainen saatiin. Huone oli tosi iso ja siellä oli vaikka millaista vempelettä helpottamaan kipua. Ei valittamista Kaikki 6 kätilöä jotka synnytykseen osallistui oli aivan huippuja Kukaan ei tyrkyttänyt lääkkeellistä kivunlievitystä, koska toivoin lääkkeetöntä, mutta kun halusin, tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja ennen epiduraalia. Ja epiduraalin laittamista tuettiin sitten kun koin sitä tarvitsevani. Osastollakin lastenhoitajat oli ihania. Ei päästy hotelliin mun huonon kunnon takia, joten oltiin siellä ylhäällä semmoisessa melko vanhassa perhehuoneessa. En kyllä keksi pahaa sanaa sieltäkään Kaikenkaikkiaan Naistenklinikka oli positiivinen yllätys ja vaikka oma synnytykseni oli vaikea niin henkilökunta teki siitä vähemmän traumaattisen.
 11. Luulen et nännivoide on ihan fine, mut kokeile laittaa äidinmaitoa! Meillä ainakin kaikki näpyt ja naarmut paranee sillä Apteekin perusvoiteissa on parabeeneja ja muita ällötyksiä, niitä ei ainakaan kannata vauvan iholle laittaa.
 12. Synnytyksestä 3,5vk
 13. Ei todellakaan. Vahvistui vaan ajatus yhdestä lapsesta. Vauva nyt 3vk.