Milaliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  3300
 • Joined

 • Last visited

About Milaliina

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 12/30/90

Profile Information

 • Location
  Helsinki

Recent Profile Visitors

758 profile views
 1. Tens oli selässä varmaan vuorokauden. Akupunktiota sain, samoin jonkun kipupiikin (oxanest tms?). Kävely ja ääntely tuntui hyvältä, jumppapallo ei. Ammeessa supistukset sattuivat aivan järkyttävästi, joten nousin sieltä parin supistuksen jälkeen jo pois. Kohdunkaulanpuudute toimi pitkään, mutta synnytyksen pitkittyessä sorruin epiduraaliin.
 2. Sattui ja tuntui mun mielestä erilaiselta ku menkkakivut. Vaikea kuvailla Kipu tuntui alavatsalla. Eniten ”sattui” väsymys kun synnytys pitkittyi. Ponnistusvaihe taas ei tuntunut pahalta ollenkaan vaikka oli yli 4kg vauva ja virhetarjonnassa.
 3. Limatulppa irtosi klo13, säännölliset 10min välein tulevat supistukset alkoivat klo15. Pikkuhiljaa tiheni ja kipeytyi klo23 mennessä. Sairaalaan mentiin seuraavana aamuna klo11, mutta vauva syntyi vasta seuraavana päivänä klo12.20.
 4. Olin etukäteen toivonut voivani ponnistaa pystyasennossa ja sainkin kokeilla olla seisaallaan ja kontillaan sängyllä. Lopulta kuitenkin puoli-istuva oli kaikista parhain asento. Eppari jouduttiin tekemään, mutta se ei johtunut asennosta vaan vauvan isosta koosta ja virhetarjonnasta. Koin ponnistusvaiheen kaikista kivuttomimpana ja helpoimpana vaiheena koko synnytyksessä
 5. Etukäteen en halunnut epiduraalia, mutta kun synnytys venyi kolmanteen vuorokauteen niin voimat yksinkertaisesti loppui ja oli pakko saada levättyä. Puudutteen laitto sattui, mutta muuten se auttoi kipuun. Sain monta annosta kun avautuminen ei edistynyt. Siinä kohtaa avitettiin myös oksitosiinilla. Seuraavassakin synnytyksessä toivon pärjääväni ilman, mutta saatan pyytää sitä vähän kevyemmin perustein kun tiedän miten se vaikuttaa.
 6. NKL

  Mä myös kerron oman kokemukseni Naistenklinikasta. Etukäteen toivottiin ammehuonetta ja sellainen saatiin. Huone oli tosi iso ja siellä oli vaikka millaista vempelettä helpottamaan kipua. Ei valittamista Kaikki 6 kätilöä jotka synnytykseen osallistui oli aivan huippuja Kukaan ei tyrkyttänyt lääkkeellistä kivunlievitystä, koska toivoin lääkkeetöntä, mutta kun halusin, tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja ennen epiduraalia. Ja epiduraalin laittamista tuettiin sitten kun koin sitä tarvitsevani. Osastollakin lastenhoitajat oli ihania. Ei päästy hotelliin mun huonon kunnon takia, joten oltiin siellä ylhäällä semmoisessa melko vanhassa perhehuoneessa. En kyllä keksi pahaa sanaa sieltäkään Kaikenkaikkiaan Naistenklinikka oli positiivinen yllätys ja vaikka oma synnytykseni oli vaikea niin henkilökunta teki siitä vähemmän traumaattisen.
 7. Luulen et nännivoide on ihan fine, mut kokeile laittaa äidinmaitoa! Meillä ainakin kaikki näpyt ja naarmut paranee sillä Apteekin perusvoiteissa on parabeeneja ja muita ällötyksiä, niitä ei ainakaan kannata vauvan iholle laittaa.
 8. Synnytyksestä 3,5vk
 9. Ei todellakaan. Vahvistui vaan ajatus yhdestä lapsesta. Vauva nyt 3vk.
 10. Ponnistusvaihe olikin homman kaikkein kivuttomin ja helpoin osuus!
 11. Neljäntenä päivänä synnytyksestä päästiin kotiin.
 12. Noin 14kg tuli ja kaikki oli kahdessa viikossa poissa. Tokikaan kroppa ei ollut ihan samannäköinen kuin ennen raskautta, siihen menee varmaan kuukausia.
 13. Sf-mitta oli yläkäyrällä ja iso vauva syntyi (4120g 53cm)
 14. Yllätti ettei vauva nuku kuin noin 8h vuorokaudessa ja senkin 10min-1,5h pätkissä. Sekin yllätti että vaikka mitään ei varsinaisesti tee niin päivät menee vauhdilla. Omat tunteet yllätti kun ei sitä suurta rakkauspuuskaa tullut. Toki vauva on rakas ja tuntuu omalta. Ehkä rankka synnytys ja itkuisa ja huonosti nukkuva vauva vaikuttaa tähän. Helppoa vauvaa on helpompi rakastaa.