Milaliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  3235
 • Joined

 • Last visited

About Milaliina

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 12/30/90

Profile Information

 • Location
  Helsinki

Recent Profile Visitors

702 profile views
 1. Synnytyksestä 3,5vk
 2. Ei todellakaan. Vahvistui vaan ajatus yhdestä lapsesta. Vauva nyt 3vk.
 3. Ponnistusvaihe olikin homman kaikkein kivuttomin ja helpoin osuus!
 4. Neljäntenä päivänä synnytyksestä päästiin kotiin.
 5. Noin 14kg tuli ja kaikki oli kahdessa viikossa poissa. Tokikaan kroppa ei ollut ihan samannäköinen kuin ennen raskautta, siihen menee varmaan kuukausia.
 6. Sf-mitta oli yläkäyrällä ja iso vauva syntyi (4120g 53cm)
 7. Yllätti ettei vauva nuku kuin noin 8h vuorokaudessa ja senkin 10min-1,5h pätkissä. Sekin yllätti että vaikka mitään ei varsinaisesti tee niin päivät menee vauhdilla. Omat tunteet yllätti kun ei sitä suurta rakkauspuuskaa tullut. Toki vauva on rakas ja tuntuu omalta. Ehkä rankka synnytys ja itkuisa ja huonosti nukkuva vauva vaikuttaa tähän. Helppoa vauvaa on helpompi rakastaa.
 8. Meidän vauva oli iso syntyessään, 4120g ja 53cm. Jännä nähdä miten kehittyy kasvaessaan Nyt vauva vähän vajaa 3 viikkoa.
 9. Vauva oli ensimmäisen kerran hoidossa isovanhemmillaan kahden viikon ikäisenä hieman vajaan 2h
 10. Sanghilla ihan selkeä haamuplussa! Mullakin oli tuollainen dpo10 (kuvassa alimmat testit) ja siitä sitten alkoi nopeasti vahvistumaan:
 11. Ajattelinpa laittaa oman esimerkkipäivän ruokailut tänne. Läheskään koko raskauden ajan ruokavalio ei ole ollut tämänkaltainen: alkuraskaudesta rv17 asti söin ihan mitä tahansa vaan pystyin (päivän ruokailut saattoi olla hernekeittoa, cocista ja hedelmäsosetta) ja siitäkin suurimman osan oksensin pois, sitten taas rv20-30 nälkä oli suunnaton ja teki paljon mieli kaikenlaista "oikeaa" ruokaa, kuten makaronilaatikkoa, lasagnea jne. Ei ole radia, mutta alhaisen hemoglobiinin vuoksi yritän saada mahdollisimman paljon C-vitamiinia ruokavaliosta, mikä tukee raudan imeytymistä. Aamupala: - iso annos kaurapuuroa (kuitua, proteiinia, rautaa, B-vitamiineja, sinkki), jonka päällä mustaherukoita (C-vitamiini, kuitu) ja hedelmäsosetta (C-vitamiini) Välipala: - 10 kpl tuoreita taateleita (kuitua, magnesiumia, edistää kuulemma synnytystä) - kourallinen saksanpähkinöitä (terveellisiä rasvoja, folaattia, proteiinia, magnesiumia, sinkki) Lounas: - 1 litran smoothie, jossa 2 banaania (kalium), 250g mansikoita (C-vitamiini, folaatti), 3 rkl chia-siemeniä (terveellisiä rasvoja, proteiinia, sinkki), 4dl kauramaitoa (D-vitamiini, kalsium) Välipala: - 4 palaa täysjyväruisleipää (kuitu, proteiini, rauta, sinkki, folaatti), joiden päällä margariinia (Keiju kolme öljyä eli terveellisiä rasvoja, D-vitamiinia), tammenlehväsalaattia (folaatti) ja 3 tomaattia (mm. karotenoideja) Päivällinen: - pinaatti-kikhernekastiketta (folaatti, rauta, proteiini) ja täysjyväpastaa (kuitu, rauta, proteiini, sinkki) - hapankaalia (C-vitamiini, kalsium, maitohappobakteereja) Iltapala: - kaurapuuroa (pienempi annos kuin aamulla), jonka päällä banaani ja hunajaa (tämä annos helpottaa nukahtamista, koska sisältää luontaisesti rauhoittavia aineita, lisäksi pitää hyvin nälkää koko yön) - ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä (terveellisiä rasvoja) Lisäksi: - vettä 3-4 litraa - pari kupillista Pukka odotusajan luomuteetä - tupla-annos Ferronol-vitamiinivalmistetta (rauta + liuta muita vitamiineja, mm. B12 ja folaatti) - tupla-annos D-vitamiinia (vahvuus 2 x 25) - jodi - magnesium Niin ja nyt rv39+0. Kiloja kertynyt tähän mennessä n. 12,5kg (bmi ennen raskautta 18,5)
 12. Oli noussut 108 ja rv37 neuvolassa jo 117 Vaikka terkka epäili ettei tuolla määrällä voi nousta varsinkin kun oon kasvissyöjä.
 13. Meillä oli nimet pojalle ja tytölle valmiina jo ennen kuin tulin raskaaksi Nyt kun tiedetään et poika on tulossa niin ollaan mietitty valmiiksi jo nimi jos sattuisi toinenkin poika tulemaan.
 14. Samaa mieltä kuin edelliset... Ja viivanpaikat voi olla todella selkeitä. Kyllä sen värin näkee sit kun sitä siellä on