Milaliina

Aktiivijäsen
  • Content count

    3576
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Milaliina


  1. On 10/24/2018 at 10:07 PM, Tee said:

    Yllätti miten helppoa elämä vauvan kanssa on. Olin henkisesti varautunut pahimpaan, että koko ajan väsyttää, vauva ei muuta tee kuin itkee ja saa tehdä kovasti töitä, ettei avioliitto kariudu. No, me saatiinkin tosi leppoisa ja hyvin nukkuva vauva, jonka kanssa on ollut ilo viettää aikaa. Avioliittokin voi hyvin, enemmän aikaa meillä on nyt arki-iltaisin toisillemme vauvan mennessä kuuden jälkeen nukkumaan kuin ennen vauvaa, kun molemmat huideltiin arki-illat omissa harrastuksissamme. :girl_haha:

    Huolen määrä on myös yllättänyt ja se miten pitkälle tulevaisuuteen sitä huolehtii. Itku kurkussa mietin välillä kaikkia maailman pahuuksia koulukiusaamisesta terrori-iskuihin ja kaikkiin mahdollisiin onnettomuuksiin ja sairauksiin. Kai se huoli on aina läsnä ja sen kanssa on vain opittava elämään.

    Hehe meillä kävi just näin :grin: Kukaan ei nuku, vauva vain itkee ja avioliitto on aivan henkitoreissaan. Meillä ei todellakaan ole iltaisin yhtään yhteistä aikaa eikä mulla omaa aikaakaan kun vauvan vieressä täytyy olla myös hänen nukkuessa.

    Tätä ketjua lukiessa huomaan että monille ”pahin” on just meidän arkea. Ja pahaltahan se tosiaan tuntuu, en voi hyvällä tahdollakaan kuvata meidän elämää kivaksi.


  2. On 12/10/2017 at 6:57 PM, Milaliina said:

    Toiveissa on jäädä normaalisti 30pv ennen laskettua. Olen päiväkodissa töissä sisarusryhmässä, jossa on useampi alle 2v, joten voi olla ettei fyysinen kunto salli työntekoa kuitenkaan niin pitkälle... Riippuu säistäkin, että miten paljon täytyy pukea ja sen vuoksi kyykistellä. Jään sitten saikulle, jos on tarpeellista.

    Olin lopulta töissä ihan viimeseen päivään asti :) Voin loppuvaiheessa erinomaisesti ja helposti olisin voinut jatkaa pidempäänkin.


  3. Tens oli selässä varmaan vuorokauden. Akupunktiota sain, samoin jonkun kipupiikin (oxanest tms?). Kävely ja ääntely tuntui hyvältä, jumppapallo ei. Ammeessa supistukset sattuivat aivan järkyttävästi, joten nousin sieltä parin supistuksen jälkeen jo pois. Kohdunkaulanpuudute toimi pitkään, mutta synnytyksen pitkittyessä sorruin epiduraaliin.


  4. Sattui ja tuntui mun mielestä erilaiselta ku menkkakivut. Vaikea kuvailla :D Kipu tuntui alavatsalla. Eniten ”sattui” väsymys kun synnytys pitkittyi. 

    Ponnistusvaihe taas ei tuntunut pahalta ollenkaan vaikka oli yli 4kg vauva ja virhetarjonnassa.


  5. Olin etukäteen toivonut voivani ponnistaa pystyasennossa ja sainkin kokeilla olla seisaallaan ja kontillaan sängyllä. Lopulta kuitenkin puoli-istuva oli kaikista parhain asento. Eppari jouduttiin tekemään, mutta se ei johtunut asennosta vaan vauvan isosta koosta ja virhetarjonnasta.

    Koin ponnistusvaiheen kaikista kivuttomimpana ja helpoimpana vaiheena koko synnytyksessä :)


  6. Etukäteen en halunnut epiduraalia, mutta kun synnytys venyi kolmanteen vuorokauteen niin voimat yksinkertaisesti loppui ja oli pakko saada levättyä. Puudutteen laitto sattui, mutta muuten se auttoi kipuun. Sain monta annosta kun avautuminen ei edistynyt. Siinä kohtaa avitettiin myös oksitosiinilla.

    Seuraavassakin synnytyksessä toivon pärjääväni ilman, mutta saatan pyytää sitä vähän kevyemmin perustein kun tiedän miten se vaikuttaa.


  7. Mä myös kerron oman kokemukseni Naistenklinikasta.

    Etukäteen toivottiin ammehuonetta ja sellainen saatiin. Huone oli tosi iso ja siellä oli vaikka millaista vempelettä helpottamaan kipua. Ei valittamista :)

    Kaikki 6 kätilöä jotka synnytykseen osallistui oli aivan huippuja :lipsrsealed: Kukaan ei tyrkyttänyt lääkkeellistä kivunlievitystä, koska toivoin lääkkeetöntä, mutta kun halusin, tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja ennen epiduraalia. Ja epiduraalin laittamista tuettiin sitten kun koin sitä tarvitsevani.

    Osastollakin lastenhoitajat oli ihania. Ei päästy hotelliin mun huonon kunnon takia, joten oltiin siellä ylhäällä semmoisessa melko vanhassa perhehuoneessa. En kyllä keksi pahaa sanaa sieltäkään :) 

    Kaikenkaikkiaan Naistenklinikka oli positiivinen yllätys ja vaikka oma synnytykseni oli vaikea niin henkilökunta teki siitä vähemmän traumaattisen.


  8. Yllätti ettei vauva nuku kuin noin 8h vuorokaudessa ja senkin 10min-1,5h pätkissä. Sekin yllätti että vaikka mitään ei varsinaisesti tee niin päivät menee vauhdilla.

    Omat tunteet yllätti kun ei sitä suurta rakkauspuuskaa tullut. Toki vauva on rakas ja tuntuu omalta. Ehkä rankka synnytys ja itkuisa ja huonosti nukkuva vauva vaikuttaa tähän. Helppoa vauvaa on helpompi rakastaa.


  9. Ajattelinpa laittaa oman esimerkkipäivän ruokailut tänne. Läheskään koko raskauden ajan ruokavalio ei ole ollut tämänkaltainen: alkuraskaudesta rv17 asti söin ihan mitä tahansa vaan pystyin (päivän ruokailut saattoi olla hernekeittoa, cocista ja hedelmäsosetta) ja siitäkin suurimman osan oksensin pois, sitten taas rv20-30 nälkä oli suunnaton ja teki paljon mieli kaikenlaista "oikeaa" ruokaa, kuten makaronilaatikkoa, lasagnea jne. Ei ole radia, mutta alhaisen hemoglobiinin vuoksi yritän saada mahdollisimman paljon C-vitamiinia ruokavaliosta, mikä tukee raudan imeytymistä.

     

    Aamupala:

    - iso annos kaurapuuroa (kuitua, proteiinia, rautaa, B-vitamiineja, sinkki), jonka päällä mustaherukoita (C-vitamiini, kuitu) ja hedelmäsosetta (C-vitamiini)

    Välipala:

    - 10 kpl tuoreita taateleita (kuitua, magnesiumia, edistää kuulemma synnytystä)

    - kourallinen saksanpähkinöitä (terveellisiä rasvoja, folaattia, proteiinia, magnesiumia, sinkki)

    Lounas:

    - 1 litran smoothie, jossa 2 banaania (kalium), 250g mansikoita (C-vitamiini, folaatti), 3 rkl chia-siemeniä (terveellisiä rasvoja, proteiinia, sinkki), 4dl kauramaitoa (D-vitamiini, kalsium)

    Välipala:

    - 4 palaa täysjyväruisleipää (kuitu, proteiini, rauta, sinkki, folaatti), joiden päällä margariinia (Keiju kolme öljyä eli terveellisiä rasvoja, D-vitamiinia), tammenlehväsalaattia (folaatti) ja 3 tomaattia (mm. karotenoideja)

    Päivällinen:

    - pinaatti-kikhernekastiketta (folaatti, rauta, proteiini) ja täysjyväpastaa (kuitu, rauta, proteiini, sinkki)

    - hapankaalia (C-vitamiini, kalsium, maitohappobakteereja)

    Iltapala:

    - kaurapuuroa (pienempi annos kuin aamulla), jonka päällä banaani ja hunajaa (tämä annos helpottaa nukahtamista, koska sisältää luontaisesti rauhoittavia aineita, lisäksi pitää hyvin nälkää koko yön)

    - ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä (terveellisiä rasvoja)

     

    Lisäksi:

    - vettä 3-4 litraa

    - pari kupillista Pukka odotusajan luomuteetä

    - tupla-annos Ferronol-vitamiinivalmistetta (rauta + liuta muita vitamiineja, mm. B12 ja folaatti)

    - tupla-annos D-vitamiinia (vahvuus 2 x 25)

    - jodi

    - magnesium

     

    Niin ja nyt rv39+0. Kiloja kertynyt tähän mennessä n. 12,5kg (bmi ennen raskautta 18,5)