Milaliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  3576
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Milaliina

 1. Hehe meillä kävi just näin Kukaan ei nuku, vauva vain itkee ja avioliitto on aivan henkitoreissaan. Meillä ei todellakaan ole iltaisin yhtään yhteistä aikaa eikä mulla omaa aikaakaan kun vauvan vieressä täytyy olla myös hänen nukkuessa. Tätä ketjua lukiessa huomaan että monille ”pahin” on just meidän arkea. Ja pahaltahan se tosiaan tuntuu, en voi hyvällä tahdollakaan kuvata meidän elämää kivaksi.
 2. Olin lopulta töissä ihan viimeseen päivään asti Voin loppuvaiheessa erinomaisesti ja helposti olisin voinut jatkaa pidempäänkin.
 3. Ja samaa mieltä ollaan myös nyt vauvan synnyttyä Hän riittää meille
 4. 26v kun aloin odottaa ja 27v syntyi esikoinen Alunperin halusin nuorena äidiksi - siis jo 20v kuumeilin - mutta nyt todella tyytyväinen, että odotettiin näin pitkään. Elämäntilanne hyvä ja parisuhdetta takana yli 10v.
 5. Tens oli selässä varmaan vuorokauden. Akupunktiota sain, samoin jonkun kipupiikin (oxanest tms?). Kävely ja ääntely tuntui hyvältä, jumppapallo ei. Ammeessa supistukset sattuivat aivan järkyttävästi, joten nousin sieltä parin supistuksen jälkeen jo pois. Kohdunkaulanpuudute toimi pitkään, mutta synnytyksen pitkittyessä sorruin epiduraaliin.
 6. Sattui ja tuntui mun mielestä erilaiselta ku menkkakivut. Vaikea kuvailla Kipu tuntui alavatsalla. Eniten ”sattui” väsymys kun synnytys pitkittyi. Ponnistusvaihe taas ei tuntunut pahalta ollenkaan vaikka oli yli 4kg vauva ja virhetarjonnassa.
 7. Limatulppa irtosi klo13, säännölliset 10min välein tulevat supistukset alkoivat klo15. Pikkuhiljaa tiheni ja kipeytyi klo23 mennessä. Sairaalaan mentiin seuraavana aamuna klo11, mutta vauva syntyi vasta seuraavana päivänä klo12.20.
 8. Olin etukäteen toivonut voivani ponnistaa pystyasennossa ja sainkin kokeilla olla seisaallaan ja kontillaan sängyllä. Lopulta kuitenkin puoli-istuva oli kaikista parhain asento. Eppari jouduttiin tekemään, mutta se ei johtunut asennosta vaan vauvan isosta koosta ja virhetarjonnasta. Koin ponnistusvaiheen kaikista kivuttomimpana ja helpoimpana vaiheena koko synnytyksessä
 9. Etukäteen en halunnut epiduraalia, mutta kun synnytys venyi kolmanteen vuorokauteen niin voimat yksinkertaisesti loppui ja oli pakko saada levättyä. Puudutteen laitto sattui, mutta muuten se auttoi kipuun. Sain monta annosta kun avautuminen ei edistynyt. Siinä kohtaa avitettiin myös oksitosiinilla. Seuraavassakin synnytyksessä toivon pärjääväni ilman, mutta saatan pyytää sitä vähän kevyemmin perustein kun tiedän miten se vaikuttaa.
 10. NKL

  Mä myös kerron oman kokemukseni Naistenklinikasta. Etukäteen toivottiin ammehuonetta ja sellainen saatiin. Huone oli tosi iso ja siellä oli vaikka millaista vempelettä helpottamaan kipua. Ei valittamista Kaikki 6 kätilöä jotka synnytykseen osallistui oli aivan huippuja Kukaan ei tyrkyttänyt lääkkeellistä kivunlievitystä, koska toivoin lääkkeetöntä, mutta kun halusin, tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja ennen epiduraalia. Ja epiduraalin laittamista tuettiin sitten kun koin sitä tarvitsevani. Osastollakin lastenhoitajat oli ihania. Ei päästy hotelliin mun huonon kunnon takia, joten oltiin siellä ylhäällä semmoisessa melko vanhassa perhehuoneessa. En kyllä keksi pahaa sanaa sieltäkään Kaikenkaikkiaan Naistenklinikka oli positiivinen yllätys ja vaikka oma synnytykseni oli vaikea niin henkilökunta teki siitä vähemmän traumaattisen.
 11. Luulen et nännivoide on ihan fine, mut kokeile laittaa äidinmaitoa! Meillä ainakin kaikki näpyt ja naarmut paranee sillä Apteekin perusvoiteissa on parabeeneja ja muita ällötyksiä, niitä ei ainakaan kannata vauvan iholle laittaa.
 12. Synnytyksestä 3,5vk
 13. Ei todellakaan. Vahvistui vaan ajatus yhdestä lapsesta. Vauva nyt 3vk.
 14. Ponnistusvaihe olikin homman kaikkein kivuttomin ja helpoin osuus!
 15. Neljäntenä päivänä synnytyksestä päästiin kotiin.
 16. Noin 14kg tuli ja kaikki oli kahdessa viikossa poissa. Tokikaan kroppa ei ollut ihan samannäköinen kuin ennen raskautta, siihen menee varmaan kuukausia.
 17. Sf-mitta oli yläkäyrällä ja iso vauva syntyi (4120g 53cm)
 18. Yllätti ettei vauva nuku kuin noin 8h vuorokaudessa ja senkin 10min-1,5h pätkissä. Sekin yllätti että vaikka mitään ei varsinaisesti tee niin päivät menee vauhdilla. Omat tunteet yllätti kun ei sitä suurta rakkauspuuskaa tullut. Toki vauva on rakas ja tuntuu omalta. Ehkä rankka synnytys ja itkuisa ja huonosti nukkuva vauva vaikuttaa tähän. Helppoa vauvaa on helpompi rakastaa.
 19. Meidän vauva oli iso syntyessään, 4120g ja 53cm. Jännä nähdä miten kehittyy kasvaessaan Nyt vauva vähän vajaa 3 viikkoa.
 20. Vauva oli ensimmäisen kerran hoidossa isovanhemmillaan kahden viikon ikäisenä hieman vajaan 2h
 21. Sanghilla ihan selkeä haamuplussa! Mullakin oli tuollainen dpo10 (kuvassa alimmat testit) ja siitä sitten alkoi nopeasti vahvistumaan:
 22. Ajattelinpa laittaa oman esimerkkipäivän ruokailut tänne. Läheskään koko raskauden ajan ruokavalio ei ole ollut tämänkaltainen: alkuraskaudesta rv17 asti söin ihan mitä tahansa vaan pystyin (päivän ruokailut saattoi olla hernekeittoa, cocista ja hedelmäsosetta) ja siitäkin suurimman osan oksensin pois, sitten taas rv20-30 nälkä oli suunnaton ja teki paljon mieli kaikenlaista "oikeaa" ruokaa, kuten makaronilaatikkoa, lasagnea jne. Ei ole radia, mutta alhaisen hemoglobiinin vuoksi yritän saada mahdollisimman paljon C-vitamiinia ruokavaliosta, mikä tukee raudan imeytymistä. Aamupala: - iso annos kaurapuuroa (kuitua, proteiinia, rautaa, B-vitamiineja, sinkki), jonka päällä mustaherukoita (C-vitamiini, kuitu) ja hedelmäsosetta (C-vitamiini) Välipala: - 10 kpl tuoreita taateleita (kuitua, magnesiumia, edistää kuulemma synnytystä) - kourallinen saksanpähkinöitä (terveellisiä rasvoja, folaattia, proteiinia, magnesiumia, sinkki) Lounas: - 1 litran smoothie, jossa 2 banaania (kalium), 250g mansikoita (C-vitamiini, folaatti), 3 rkl chia-siemeniä (terveellisiä rasvoja, proteiinia, sinkki), 4dl kauramaitoa (D-vitamiini, kalsium) Välipala: - 4 palaa täysjyväruisleipää (kuitu, proteiini, rauta, sinkki, folaatti), joiden päällä margariinia (Keiju kolme öljyä eli terveellisiä rasvoja, D-vitamiinia), tammenlehväsalaattia (folaatti) ja 3 tomaattia (mm. karotenoideja) Päivällinen: - pinaatti-kikhernekastiketta (folaatti, rauta, proteiini) ja täysjyväpastaa (kuitu, rauta, proteiini, sinkki) - hapankaalia (C-vitamiini, kalsium, maitohappobakteereja) Iltapala: - kaurapuuroa (pienempi annos kuin aamulla), jonka päällä banaani ja hunajaa (tämä annos helpottaa nukahtamista, koska sisältää luontaisesti rauhoittavia aineita, lisäksi pitää hyvin nälkää koko yön) - ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä (terveellisiä rasvoja) Lisäksi: - vettä 3-4 litraa - pari kupillista Pukka odotusajan luomuteetä - tupla-annos Ferronol-vitamiinivalmistetta (rauta + liuta muita vitamiineja, mm. B12 ja folaatti) - tupla-annos D-vitamiinia (vahvuus 2 x 25) - jodi - magnesium Niin ja nyt rv39+0. Kiloja kertynyt tähän mennessä n. 12,5kg (bmi ennen raskautta 18,5)