Milaliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  3233
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Milaliina

 1. Synnytyksestä 3,5vk
 2. Ei todellakaan. Vahvistui vaan ajatus yhdestä lapsesta. Vauva nyt 3vk.
 3. Ponnistusvaihe olikin homman kaikkein kivuttomin ja helpoin osuus!
 4. Neljäntenä päivänä synnytyksestä päästiin kotiin.
 5. Noin 14kg tuli ja kaikki oli kahdessa viikossa poissa. Tokikaan kroppa ei ollut ihan samannäköinen kuin ennen raskautta, siihen menee varmaan kuukausia.
 6. Sf-mitta oli yläkäyrällä ja iso vauva syntyi (4120g 53cm)
 7. Yllätti ettei vauva nuku kuin noin 8h vuorokaudessa ja senkin 10min-1,5h pätkissä. Sekin yllätti että vaikka mitään ei varsinaisesti tee niin päivät menee vauhdilla. Omat tunteet yllätti kun ei sitä suurta rakkauspuuskaa tullut. Toki vauva on rakas ja tuntuu omalta. Ehkä rankka synnytys ja itkuisa ja huonosti nukkuva vauva vaikuttaa tähän. Helppoa vauvaa on helpompi rakastaa.
 8. Meidän vauva oli iso syntyessään, 4120g ja 53cm. Jännä nähdä miten kehittyy kasvaessaan Nyt vauva vähän vajaa 3 viikkoa.
 9. Vauva oli ensimmäisen kerran hoidossa isovanhemmillaan kahden viikon ikäisenä hieman vajaan 2h
 10. Sanghilla ihan selkeä haamuplussa! Mullakin oli tuollainen dpo10 (kuvassa alimmat testit) ja siitä sitten alkoi nopeasti vahvistumaan:
 11. Ajattelinpa laittaa oman esimerkkipäivän ruokailut tänne. Läheskään koko raskauden ajan ruokavalio ei ole ollut tämänkaltainen: alkuraskaudesta rv17 asti söin ihan mitä tahansa vaan pystyin (päivän ruokailut saattoi olla hernekeittoa, cocista ja hedelmäsosetta) ja siitäkin suurimman osan oksensin pois, sitten taas rv20-30 nälkä oli suunnaton ja teki paljon mieli kaikenlaista "oikeaa" ruokaa, kuten makaronilaatikkoa, lasagnea jne. Ei ole radia, mutta alhaisen hemoglobiinin vuoksi yritän saada mahdollisimman paljon C-vitamiinia ruokavaliosta, mikä tukee raudan imeytymistä. Aamupala: - iso annos kaurapuuroa (kuitua, proteiinia, rautaa, B-vitamiineja, sinkki), jonka päällä mustaherukoita (C-vitamiini, kuitu) ja hedelmäsosetta (C-vitamiini) Välipala: - 10 kpl tuoreita taateleita (kuitua, magnesiumia, edistää kuulemma synnytystä) - kourallinen saksanpähkinöitä (terveellisiä rasvoja, folaattia, proteiinia, magnesiumia, sinkki) Lounas: - 1 litran smoothie, jossa 2 banaania (kalium), 250g mansikoita (C-vitamiini, folaatti), 3 rkl chia-siemeniä (terveellisiä rasvoja, proteiinia, sinkki), 4dl kauramaitoa (D-vitamiini, kalsium) Välipala: - 4 palaa täysjyväruisleipää (kuitu, proteiini, rauta, sinkki, folaatti), joiden päällä margariinia (Keiju kolme öljyä eli terveellisiä rasvoja, D-vitamiinia), tammenlehväsalaattia (folaatti) ja 3 tomaattia (mm. karotenoideja) Päivällinen: - pinaatti-kikhernekastiketta (folaatti, rauta, proteiini) ja täysjyväpastaa (kuitu, rauta, proteiini, sinkki) - hapankaalia (C-vitamiini, kalsium, maitohappobakteereja) Iltapala: - kaurapuuroa (pienempi annos kuin aamulla), jonka päällä banaani ja hunajaa (tämä annos helpottaa nukahtamista, koska sisältää luontaisesti rauhoittavia aineita, lisäksi pitää hyvin nälkää koko yön) - ruokalusikallinen pellavansiemenöljyä (terveellisiä rasvoja) Lisäksi: - vettä 3-4 litraa - pari kupillista Pukka odotusajan luomuteetä - tupla-annos Ferronol-vitamiinivalmistetta (rauta + liuta muita vitamiineja, mm. B12 ja folaatti) - tupla-annos D-vitamiinia (vahvuus 2 x 25) - jodi - magnesium Niin ja nyt rv39+0. Kiloja kertynyt tähän mennessä n. 12,5kg (bmi ennen raskautta 18,5)
 12. Oli noussut 108 ja rv37 neuvolassa jo 117 Vaikka terkka epäili ettei tuolla määrällä voi nousta varsinkin kun oon kasvissyöjä.
 13. Meillä oli nimet pojalle ja tytölle valmiina jo ennen kuin tulin raskaaksi Nyt kun tiedetään et poika on tulossa niin ollaan mietitty valmiiksi jo nimi jos sattuisi toinenkin poika tulemaan.
 14. Samaa mieltä kuin edelliset... Ja viivanpaikat voi olla todella selkeitä. Kyllä sen värin näkee sit kun sitä siellä on
 15. Nyt nään mäkin jotain
 16. Mä en nää mitään ewwwien testissä, mut onhan vielä kovin aikaistakin Toivotaan, että pian näkyisi jotain jos kerran olet varma raskaudesta!
 17. Nyt on rv33+6 ja harkkasuppareita tullut puolen välin tienoilta asti. Muutaman viikon ajan on ollut kipeitä menkkajomotuksia vatsalla, selässä ja reisissä. Kahden viikon päästä on neuvolalääkäri niin siellä sitten katsotaan mikä tilanne. En nyt usko että esikoisen odottajana vauva rupeis syntymään yhtään aikasessa... Töissä oon ollut supistuksista huolimatta ja oon yrittänyt ottaa niin rauhallisesti kuin 1-5v päiväkotiryhmässä vaan voi Rankkaa on kyllä ollut. Onneksi enää 4 työpäivää jäljellä...
 18. Tykkään, 9! Kaamos?
 19. Mulla mitattiin alkuraskaudessa hb (120) ja sen jälkeen vasta rv28 neuvolassa, jolloin oli tippunut 96. Sen huomasikin olossa Sain ohjeeksi 100mg rautaa vuorokaudessa, mutta otan nyt 2x päivässä Ferronol nestemäistä rauta- ja vitamiinivalmistetta. Siitä tulee yhteensä vain n. 42mg rautaa, mutta nestemäinen imeytyy paremmin ja lisäksi syön rauta- ja c-vitamiinipitoista ruokaa. Ensi maanantaina taas neuvola rv31 ja katsotaan onko yhtään noussut
 20. Juuri ostettiin ensimmäinen oma asunto Pienkerrostalo rauhallisella alueella, 40,5m2 kaksio saunalla ja isolla parvekkeella. Kaikki tuntuu kummastelevan miksi muutetaan kolmiosta kaksioon kun on vauva tulossa parin kuukauden kuluttua Haluttiin pois vuokra-asumisesta, mutta ei haluttu kuitenkaan mitään isoa lainaa. Tarkoituksena asua tuossa 2-3 vuotta riippuen ilmoittaako pikkusisarus tulostaan kuinka nopeasti, kahden lapsen kanssa emme kuitenkaan noin pieneen jää.
 21. Mistä tiedätte miten päin vauva on? Täällä viikkoja 29+1 ja tuntuu kuin kohdussa kasvaisi mustekala Liikkeet tuntuu missä milloinkin ja usein samaan aikaan eri puolella mahaa...
 22. Tepsa mulle kyllä tuli ruokasuositus mitä kannattaa syödä pari päivää ennen rasitusta Ihan suullisesti neuvolaterkalta sekä lapulla kirjalliset ohjeet. Nuo ranskikset ja makkara voi hyvinkin olla syynä miksi arvot pomppas!
 23. NKL

  Muakin kiinnostaa tuoreet kokemukset kun kesällä olen sinne menossa synnyttämään
 24. ^ No joo, voihan jotkut olla niin herkkiä Se hcg määrä mitä testit havaitsee on kuitenkin niin pieni että yleensä noin vahvojen oireiden ilmaantuessa testissä jotain näkyy. Varsinkin jos menkat on jo myöhässä. Mut aina on poikkeuksia!