Dandelion

Aktiivijäsen
  • Content count

    336
  • Joined

  • Last visited

About Dandelion

  • Rank
    Aktiivi
  1. Korjaan tähän, että synnäri on 5. kerroksessa. Tutustumaan kannattaa mennä, vaikkei olisi vielä varma sairaalasta. Tutustumiskierrokset on torstai-iltaisin, eikä tarvitse ilmoittautua etukäteen.
  2. Mulla oli ainakin erillinen tietokonesysteemi käyrää varten (lapsella pinni päässä, kuten Cloenkin tapauksessa). Muistan, että avautumisvaiheen loppupuolella kätilö käytti sitä synnytyssalin tietokonetta, kirjasi varmaan jotain tietoja sinne. Muuten se ei tainnut olla edes päällä, joten ei siinä mitään näytönsäästäjäkelloakaan pyörinyt.
  3. Se aika ilta- ja aamupalan välissä on tosiaan pitkä, varsinkin kun imetin ja valvoin yöt. Päiväsaikaan ruokaa olikin sitten ihan tarpeeksi tarjolla.
  4. Kasma: mä ihmettelen vieläkin mitä se kätilö on sulle Salossa jutellut. Siis just tuota perhehuoneasiaa ja kotiutumista. Mun tapaamani kätilö kun jutteli ihan muuta. Voisiko olla, että kyseinen kätilö vaan toi vahvasti omat mielipiteensä esiin ikään kuin ne olisivat ainoa oikea totuus? Mitä jos esikoinen ei olisi ollukaan mukana? Ei kai sitä perhehuonetta voi sen perusteella evätä mitä mieltä yksi kätilö esikoisesta on? Samaten se neljän päivän kotiutumisaika kuulostaa ihan kätilön omalta suositukselta/mielipiteeltä, koska toinen kätilö sanoi mulle, että sairaalan lastenlääkärit suosittelevat vain, että osastolla oltaisiin kahden vuorokauden ikään asti (syynä lääkärintarkastus ja se, että silloin sydämestä kuulee jotkut sivuäänet tms. paremmin, siis sitä mitä Pikku-haisukin puhui). Mitä jos soittaisit vielä Saloon ja kysyisit nuo jutut joltain toiselta kätilöltä?
  5. Lisään vielä, että siinä aluesairaalassa, jossa minä ja Kasma ollaan käyty juttelemassa, suositeltiin mulle, että olisi osastolla siihen saakka, että lapsi on kahden vuorokauden ikäinen. Kätilö vielä korosti, että se on sairaalan lääkäreiden suositus, ei mikään pakko (niinkuin ei voidakaan pakottaa). Sairaalan nettisivuilla mainitaan myös polikliininen synnytys, eli sen takia mua kummastuttaa se, miksi Kasmalle on puhuttu neljästä päivästä.
  6. Kasma, hassua että sulle on puhuttu neljästä päivästä. Mulle sanottiin torstaina siinä samassa aluesairaalassa, jossa säkin kävit, että pitävät mielellään lääkärintarkastukseen asti eli kaksi vuorokautta syntymästä. Jos kaikki on hyvin, niin sitten voi päästä kotiin.
  7. Mulla oli koko synnytyksen ajan (avautumisvaihe 30 tuntia ja ponnistusvaihe 55 min) supistusten väli 4 minuuttia ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Eli supistukset alkoivat heti rytinällä (mitään ennakoivia oireita ei siis ollut), mutta eivät tihentyneet yhtään. Vasta sitten, kun pää oli melkein ulkona, tulivat supistukset tauotta. Eli eivät ne aina tihene synnytyksen edetessä.
  8. Tuulssi: mulla oli eka raskaudessa tsh 0,049. T4V oli normaali koko raskauden ajan. Tuota tsh:ta sitten seurattiin koko raskauden ajan (ja tietysti t4v:tä myös), mutta se lähti itsestään nousuun, joten lääkitystä ei aloitettu. Sisätautilääkäri luki jostain paperista, että raskauden aikana tsh:n pitäisi ollakin vähän normaalia alhaisempi, mutta Suomessa ei raskaana oleville ole omia raja-arvoja toisin kuin joissakin muissa maissa. Joka tapauksessa sun arvo on tosi alhainen, joten hyvä, että sitä seurataan. Toivottavasti se nousee itsestään. Mulla on myös tsh tässä raskaudessa liian alhainen, mutten ole juurikaan huolissani. Parempi, että menee hieman liikatoiminnan kuin vajaatoiminnan puolelle, niin vauva saa kaiken tarvitsemansa ja me kärsitään se ylimääräinen .
  9. En kysele muilta kuin kahdelta parhaalta ystävältäni, joiden kanssa jutellaan muutenkin paljon näistä asioista ja jotka ovat kertoneet mulle vauvatoiveistaan heti, kun ovat jättäneet ehkäisyn pois. Yhtään vieraammilta ihmisiltä ei tulisi mieleenkään kysyä, ja siskoltanikin voisin kysyä vasta, jos hän ottaisi asian itse puheeksi.
  10. Miehellä on kovempi vauvakuume kuin mulla. Mua lähinnä pelottaa uusi raskaus ja synnytys, koska eka kerralla kumpikin oli vaikeita. Mies on kuumeilllut pikkukakkosta jo monta kuukautta, mutta hän on pitänyt hyvin matalaa profiilia, koska hän on tiennyt, että mulla kestää aikaa toipua henkisesti edellisestä synnytyksestä ja vauva-ajasta.
  11. ^^Meidän perhepäivähoitaja tuskin tykkäisi, jos hakisin lapsen kesken päiväuniajan, jos ei ole joku poikkeustilanne. Eikä lapsikaan tykkäisi vaan alkaisi itkeä ja herättäisi kaikki muut. Sitten olisi hoitajalla kolme huonosti nukkunutta hoidettavaa koko loppupäivän, eikä mullakaan olisi helppoa, jos lapsi olisi nukkunut liian vähän. Vaikka perhepäivähoito on "vapaamuotoisempaa", niin sielläkin pidetään säännöllisestä päivärytmistä kiinni ihan lasten hyvinvoinnin vuoksi. Toki lapsen hoitoajoissa voi joustaa paljonkin, mutta juuri päiväuniaika voi olla ongelmallinen. Ja nykyään ollaan tarkkoja myös hoitajien työajoista, joten hoitoajat täytyy tietää tarkkaan ja hyvissä ajoin ja niistä pitää pitää kiinni. (Tietysti hoitajan työaika määrittyy sen mukaan, milloin eka lapsi tulee ja milloin viimeinen lähtee, joten jos niiden kellonaikojen välillä tapahtuu vaihtelua, niin se ei vaikuta hoitajan työaikaan.) Kysymällä selviää varmasti mikä on paras ratkaisu. Ja jos mietit perhepäivähoitoa yhtenä vaihtoehtona, niin kannattaa kysellä siltäkin puolelta.
  12. Meidän tyttö aloitti osakestoilu-uransa 2,5 kuukauden ikäisenä, ja ollaan käytetty pääasiassa taskuvaippoja. Pari AIO-kokeilua on takana, mutta niistä ei innostuttu, eikä liioin sisävaippa + kuori/villahousut -yhdistelmästä, jota myös kokeiltiin ensin, kun tyttö oli kuukauden ja myöhemmin yövaippana satunnaisesti. Eli taskuvaippa on ehdottomasti paras (sekä TSI että ostovaipat), mutta en malta odottaa, että pääsisin joskus kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja vastasyntyneelle nyt, kun kestovaipoista on paljon enemmän kokemusta kuin esikoisen syntyessä.
  13. Piti isäkuukauden. Itse olin sen ajan työttömänä, eli olimme koko perhe kotona.
  14. 40+1 spontaani synnytys.
  15. Yritän pudottaa loput edellisestä raskaudesta jääneet kilot pois, jotta lähtöpaino seuraavaan raskauteen olisi sama (tai alempi) kuin viimeksi. Lisäksi muutan ruokatottumuksiani vähän terveellisemmiksi. Ensimmäisessä raskaudessa minulla oli raskausdiabetes ja uhka on päällä seuraavissakin raskauksissa, ja säännöllinen ruokailurytmi sekä herkkujen välttäminen olisi sen takia todella tärkeää.