entsyymi

Aktiivijäsen
  • Content count

    154
  • Joined

  • Last visited

About entsyymi

  • Rank
    Aktiivi
  1. Voi kuinka kovasti mä toivonkaan ettei tällaisista asioista tarvitsisi kohta enää ollenkaan keskustella. Mutta ilmeisesti vielä voi olla olemassa niin ahdasmielisiä ihmisiä, että jonkun läheisen kaapista tuleminen herättäisi negatiivisia tunteita. Mun oma lapsi on vasta niin pieni, ettei aihe varsinaisesti ole ajankohtainen, mutta nyt jo joskus on puhuttu lapsellekin ääneen siitä, että toivottavasti hän joskus sitten löytää rinnalleen rakkaan puolison, joko miehen tai naisen. Mulle asia on aivan täysin se ja sama, toivon vaan että lapsi löytää oman identiteettinsä ilman mitään kovin rankkoja kipuiluja. Ja optimistisena ajattelen, että sitten kun oma lapseni on sen ikäinen, että seksuaalisella suuntautumisella on jotain merkitystä ja vaikutusta elämään, yhteiskunnassa asia on jo täysin samantekevä, eikä hän toivottavasti millään lailla joudu asiasta kärsimään, on hänen suuntautumisensa sitten mikä tahansa. Jo tänä päivänä olen näköjään onnekkaasti ympäröity nykyaikaisilla ja avoimilla ihmisillä, koska en ikinä ole keneltäkään sukulaiselta tai kaverilta kuullut mitään negatiivisista seksuaalivähemmistöihin liittyen. Mun oma veli esitteli joku aika sitten ensimmäistä kertaa sukulaisille seurustelukumppaninsa, joka on myös mies. Asia ei tullut yhtään kenellekään minään järkytyksenä tai shokkina, vaan kaikki olivat vain aidosti onnellisia heidän puolestaan. Mitään erillisiä kaapista tuloja ei tässä tapauksessa kukaan odottanutkaan, eikä sellaiselle ollut tarvetta, koska veli on aina saanut kasvaa juuri sellaisena kuin on, ja tietysti me läheisimmät ihmiset olemme osanneet asian jo pitkän aikaa aavistaa. Toivon, että pystyn kasvattamaan omat lapseni samanlaisessa ympäristössä kuin itse olen kasvanut, jossa on alusta asti turvallista olla juuri sellainen kuin on ja kaikesta voitaisiin puhua avoimesti aina. Silloin en usko, että millekään teini-iän hermostuneelle kaapista tulolle olisi erikseen koskaan tarvetta.
  2. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013051717032109_uu.shtml Lapsi putosi viidennestä kerroksesta Helsingissä - Ihmepelastuminen!Perjantai 17.5.2013 klo 16.21 Kaksivuotias poikalapsi putosi kerrostalon viidennen kerroksen avoimesta tuuletusikkunasta maahan Helsingin Pasilassa perjantaina iltapäivällä. Pikkulapsi putosi viidennen kerroksen ikkunasta asfaltille. - Tällainen tapaus meillä on tutkittavana, vahvistaa rikosylikomisarioRitva Elomaa Helsingin rikospoliisista. Paikalle hälytettiin heti apua ja lapsi toimitettiin sairaalahoitoon. Lapsi putosi suoraan kovalle asfaltille. Paikalla ei ollut mitään pehmentävää elementtiä. - Lapsen saamat vammat ovat tämänhetkisten tietojen mukaan pelättyä pienemmät, Elomaa sanoo. Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, miten lapsi pääsi putoamaan ikkunasta, koska tutkimukset ovat vasta aivan alkuvaiheessa. - Tutkimme tätä tapaturmana, Elomaa sanoo. Poliisin tietojen mukaan ainakin toinen lapsen vanhemmista oli paikalla lapsen pudotessa ikkunasta. IL Miten voi jäädä tuollaisesta pudotuksesta henkiin?
  3. Wendla, mun mielestä ainakin kummiksi pyydetään ensisijaisesti yksittäisiä läheisiä ihmisiä, eikä pariskuntia. Jos sattuu olemaan niin, että molemmat pariskunnan jäsenet on niin läheisiä ja rakkaita ihmisiä, että molemmat voisi vaikka itsenäisinä ihmisinä pyytää kummeiksi, niin sitten toki on järkevää pyytää molemmat. Mutta ei kummius ole mitenkään sellainen avec-juttu niinku vaikka jotkut hääkutsut, joten mulle ei ainakaan tulisi mieleenkään että jonkun puoliso loukkaantuisi tollaisesta... Me ainakin aiotaan pyytää kummeiksi molempien meidän sisarukset ja yksi yhteinen kaveri, joista kaikilla kolmella on avopuolisot, eikä tulisi mieleenkään pyytää puolisoita myös kummeiksi.
  4. Jos teille on tullut erityisen paljon kiloja raskauden aikana, niin onko ne alkaneet kertyä jo heti raskauden alussa vai vasta myöhemmin? Mulla ei ole vielä (nyt 16+4) tullut yhtään kiloa, mutta ilmeisesti tässä vaiheessa siitä ei pysty vielä päättelemään mitään lopputuloksen suhteen?
  5. Mun mielestä varsinkin toi Nevenin eka nimivaihtoehto kuulostaa tosi hyvältä, vaikka kutsumanimenä tossa Kaarnassa olis ainakin vähän totuttelemista. Mutta toiseksi tai kolmanneksi nimeksi ihanan erikoinen ja silti niin suomalainen. Ja mäkin oon tuntenut yhden Taikan ja mun mielestä ilman muuta se taivutetaan noin, kuten myös esim. Pilvi - Pilvin (ei Pilven) tai Lumi - Lumin (ei Lumen).
  6. Entäpä jos näin ensikertalaisena ei välttämättä edes haluaisi mitään synnytyssuunnitelmaa tehdä? Jos vaan haluaa luottaa kätilön asiantuntemukseen ja omiin fiiliksiin. Onko sellainen Haikaranpesässä pakko tehdä?
  7. Eipä noissa pitäis mitään epäilyttävää olla, eli ihan turvallisin mielin voi syödä.
  8. Aika lailla jo kauan sitten tehdyn suunnitelman mukaan meni meidän yrityksen aloittaminen. Molemmat oltiin juuri lähiaikoina valmistuttu ja vakituiset työpaikat saatu ja ensimmäinen oma kotikin lastenhuoneineen oltiin ehditty hankkia. Ihan käsittämätön vauvakuume iskikin pian näiden asioiden jälkeen ja yritys tuntui oikein hyvältä ja turvalliselta aloittaa juuri silloin.
  9. Meillä on töissä sellainen periaatteessa ihan herttainen vanhempi täti, joka sai viime talvena ensimmäisen lapsenlapsensa. Nyt se on jo kolme kertaa raahannut sen vauvan tänne työpaikalle ihan varta vasten mulle esiteltäväksi, koska "kyllähän muhun nyt jo täytyisi saada vähän vauvabakteereita tarttumaan että älyäisin ruveta niitä vauvoja itsekin hankkimaan". Silloin kun meillä oli oma vauva vasta yritysvaiheessa, niin toi pisti kyllä tosi kovasti ärsyttämään, mutta en millään keksinyt mitään fiksua sanottavaa. Ajatus tädillä varmasti oli kuitenkin hyvä ja mä oon koko toimiston ainut nuori naisihminen. Nyt kun oma vauvamasu alkaa jo ihan selvästi näkyä niin lähinnä huvitti toi täti kun se taas kävi lapsenlastansa esittelemässä. Niin, kyllä niitä vauvabakteereita on tainnut jo mulle tarttua muutenkin...
  10. Join kyllä ennen plussausta normaalisti (eli ei kovin paljon). Ovulaation jälkeen, mutta toki paljon ennen plussausta oli kuitenkin yksi aika kostea ilta ja jälkikäteen ajateltuna se harmittaa. Olis vaan kannattanut jättää juomatta ettei tarvitsisi murehtia. Puolustuksekseni sanottakoon, että tämä tapahtui heti keskenmenon jälkeen kun ei ollut mitään tietoa kierron pituudesta eikä usko uuteen raskauteen kovin korkealla. Jos joskus yritän uutta raskautta, niin sitten jätän kyllä kokonaan juomatta jo yritysvaiheessa, ihan oman mielenrauhani vuoksi.
  11. Taavi on samalla mukavan perinteinen suomalainen nimi ja silti jotenkin nuorekkaan leikkisä. Annan 8½. Entäpä Eino?
  12. Täällä vasta ensimmäinen tulossa ja aina ollaan yhdessä puhuttu kahdesta lapsesta. Jotenkin tää pelkkä ensimmäisen odotus on niin ihanaa ja jännittävää, että mulle on alkanut tulla sellainen olo, että mahdankohan tyytyä kahteen. No, katsotaan millaiseksi arki ja meidän perheen talous muotoutuu lapsen kanssa ja mietitään jatkoa sitten myöhemmin.
  13. Meidän ei tarvitse pähkäillä, ristiäiset halutaan lapselle ehdottomasti. Meille molemmille on kirkkoon kuuluminen ollut aina tärkeä ja arvokas asia ja halutaan lapsi myös kirkon jäseneksi kastaa. Jos lapsi haluaa myöhemmin erota kirkosta, niin se on sitten hänen oma päätöksensä jota myös kunnioitamme.
  14. Ai että tuntuu nykyään jotenkin erityispahalta tollaset uutiset kun on itse raskaana. Toi Kana on aina vielä vaikuttanut niin iloiselta symppistyypiltä.
  15. Kai mekin sitten ollaan teinipari, vaikka en koskaan oikeastaan asiaa ajatellutkaan ainakaan tolla nimellä. Oltiin molemmat 18-vuotiaita kun aloitettiin seurustelu. Siitä kolmen vuoden päästä mentiin naimisiin ja viime viikonloppuna juhlittiin 5-vuotishääpäivää. Ajattelen niin, että tällä hetkellä meillä on todella vahva ja turvallinen pohja avioliitolla, koska tietysti molemmat ollaan muututtu ja aikuistuttu seurustelun aloittamisen jälkeen. On jouduttu käymään läpi todella iso kriisi muutama vuosi sitten juuri siitä syystä, että 18-vuotiaina ei tietystikään vielä täysin tiedetty, mitä elämältä halutaan. Nyt kun on kriisivaiheesta selvitty, olo on äärimmäisen luottavainen, eikä voida kuvitellakaan elämää kenenkään muun kuin toistemme kanssa. Oma näkemys teini-iässä alkaneista suhteista on siis se, että aikuistumisen ja identiteetin löytämisen yhteydessä täytyy varautua isoihin kriiseihin, mutta jos niistä selviää, niin ei ole mitään syytä, miksi teiniparit eivät voisi pysyä yhdessä lopun elämäänsä.