Kwak

Aktiivijäsen
 • Content count

  933
 • Joined

 • Last visited

About Kwak

 • Rank
  Aktiivi
 1. Meillä on ollut Newborn Setissä sen pehmustepäällisen (beige) päällä erillinen suojakangas ja on kyllä ollut hyvä, niin ei tarvitse olla pesemässä koko settiä. Sen ohuen päällisen kun pystyy heittämään pesukoneeseen ja sillä aikaa voi käyttää istuinta vaan pehmusteen kanssa. Ostettiin tarjouksesta se päällinen.
 2. Kertokaa kokemuksia te lähiaikoina Playa de las Americas / Los Cristianos / Fañabe / Costa Adeje -alueella matkailleet. Joulukuun alussa olisi parin viikon loma tiedossa. Sunwing Resortissa majoitutaan Fañabessa. Millaista vaatetta kannattaa 6,5kk ikäiselle pikkumiehelle varata matkaan? Illat on varmaan kylmiä, mutta onko tuolla tuulista tmv? Ajatuksena ottaa mukaan ohutta pitkähihaista ja -lahkeista, ehkä jotain lyhythihaista. Miten vaipat ja soseet? Kannattaako ostaa paikan päältä vai tuoda mukana? Purkkiruokia vien varmaan Suomesta mukana jonkin verran, vaippoina meillä on kotona kestot ja Muumien 3-koon kertsit. Kertseillä on tarkoitus mennä matkan ajan, mutta pitääkö tässä testata nyt joku isompi merkki, jota voisi löytyä myös tuolla kaupoista.
 3. Meillä on uutena sekä käytettynä ostettuja BumGenius 4.0 yhdenkoon vaippoja. Huomasin näissä taskuissa nyt yhden olennaisen eron: Uutena ostamissani taskun pul-sisäpinta on liukas ja sileä, ja täyttäminen on helppoa. Käytettynä ostamissani sisäpinnan pul on tahmea ja "rosoisempi", ei kuitenkaan rikki tai irti, ja täyttö on tahmeaa. Olen keittopessyt kerran molemmat ja muuten pesen taskut ja imut pääosin 60 asteessa. Pesuaineena olen käyttänyt nestemäistä Erisania, välillä ruokasoodalla höystettynä ja joskus huuhteluainelokerossa myös etikkaa. Viimeksi pesin kaikki vaipat nestemäisellä Ecoverilla, kun toisissa vaipoissa oli fleecepinta tukkoinen. Tahmeutta on ollut mielestäni siitä asti, kun nuo käytetyt vaipat ostin (n. kk sitten). Itse ostamani bummikset ovat olleet käytössä pian 3 kuukauden ajan, käytetyistä en tiedä. Onko muilla samaa ja voiko tuolle tahmeudelle tehdä jotain? Vai pitääkö tässä varoa jatkuvasti täyttäessä, ettei tahmea pul rikkoudu jne. Kun mun epämääräinen aistimus on myös se, että nuo tahmaiset myös tuntuvat ulkopuolelta kostealta herkemmin...
 4. Minä täytän valmiiksi taskut ja näpsyttelen Itti Bittien imut kiinni. Näin sen vuoksi, kun vaippa vaihdetaan vessassa ja vaipat säilytetään pääosin makuuhuoneen lipastossa. Vessassa on sitten parin pikkulaatikon arsenaali vaippoja valmiina käyttöön. Lipaston laatikosta kannan sitten tarvittaessa uudet vaipat arsenaalin huvetessa. Eikä meillä kyllä vaipanvaihdossa pian uskalla tehdä mitään ekstraa kun pikkumies on sen verran vikkelä...
 5. Vaippoja on meillä mun mielestä jopa paljon, kun osakestoillaan: noin 35 vaippaa , pesen parin päivän välein, kun alkavat haista pienessä kylppärissämme. Lanoliinia saa kai ihan isoista marketeistakin. Itse ostin Jesper Juniorista. Villahousuja voi tehdä 100 % villalangasta, jota ei ole superwash-käsitelty. Esim. Novitan Huopanen, hahtuvalangat, Dropsin Eskimo...
 6. Meillä on Hartanin Topline S -yhdistelmät, joissa kääntyvät etupyörät. Pyörien lukitusmekanismi on todella simppeli. Lisävarusteena on hankittu talvea silmällä pitäen kääntyvien pyörien tilalle vaihdettava kiintein renkain oleva akseli. Hartaneissa tuo renkaidenvaihto onnistuu helposti ilman työkaluja ja liikkeessä asiointia. En ehkä kuitenkaan vaihtelisi etuakselia päivittäin. Vaunut itsessään kulkevat kevyesti. Nyt olen miettinyt auton peräkontisssa kulkevien matkarattaiden hankintaa, kun nuo tuppaavat viemään melkoisen tilan ja ei niitä ole kovin kiva nostellakaan. Kasaus on kyllä simppeliä, mutta silti.
 7. Kiitos Anna Rosa. Mulle on olennaista liikkeelle lähdön kannalta se, että etenkin autolla liikkuessa olisi helposti kasattavat ja pieneen tilaan menevät kärrit kyydissä. Hartaneiden paino ei ole mielestäni kovin suuri, mutta niiden nostelu autoon kasattuna on hankalaa ja saan aina vaatteet sotkettua. Kiva, että teillä on sattumalta samat yhdistelmät. Tekee vertailusta vielä paremman Hissiin mahtuminen on myös plussa, Hartanien kohdalla ei edes mietitty asiaa sen kummemmin, ja onneksemme vaunut mahtuvat hissiin ja minä siihen viereen juuri ja juuri En tiedä millaisissa maastoissa ym. te juoksette, mutta meidän käyttämillä reiteillä, suht tasaisia sora-, hiekka- ja asfalttiteitä tärinä tuskin on ongelma... Tokihan noiden yhdistelmien kanssakin voi juosta (niissä on jousitus ja kennorenkaat), mutta kolmipyöräiset ilmakumirenkaat kulkevat luultavasti kevyemmin. Onko teillä jotain vaihtoehtoa ehdotettavana, joka sopisi meidän ajattelemaamme käyttöön paremmin, mei ja nypon?
 8. Joo, ei me mitään sateenvarjoratasta haetakaan. Mutta yhdistelmiä pienempään tilaan meneviä, ketteriä ja silti niin kaupunki- ja lenkkipolkukäyttöön sopivia (kuntoradalla lähinnä, ei missään juurakoissa. Autoreissuilla tosiaan se, että nuo vievät aika paljon vähemmän tilaa kuin yhdistelmät, on äärimmäisen iso plussa sen lisäksi, että jo pieni vauva voi matkata niissä helposti. Ehkä jossain kohtaa saattaisimme siirtyä käyttämään vain ko. rattaita ja myydä yhdistelmät. Painonsa puolesta nuo ovat n. 1,5 kg kevyemmät kuin vaunut, mikä toki ei ole iso ero. Jos tulee jokin meille ehkä paremmin passeli kärry mieleen, niin saa ehdottaa. Doteja en ole livenä nähnyt, Navigatorit sen sijaan vakuuttivat. Täytyy kysellä kokemuksia myös kaveriltani, jolla nämä ovat sisarkäytössä. Onko Doteissa muuta eroa Navigatoreihin, kuin pienemmät renkaat ja pienempi koko? Saako niihin sisaristuinta ja mitkä ovat noiden rattaiden suurimmat miinukset ja plussat? Anna Rosa, kiitos sinulle jo kommenteista. Luinkin tuon aiemman postauksen, jossa mielestäni annoit hyvää ja rehellistä kommenttia. Mikä Navigatoreissa on hankalinta (pl. tuo adaptereiden kiinnitys, se on kai aika monissa matkarattaissa) ja erityisesti yhden lapsen käytössä? Mitä rattaita teillä oli vaihtoehtona ennen ostopäätöstä?
 9. Matkarattaat alkavat olla ajankohtaiset hankkia, kun yhdistelmien (Hartan Topline S) autoon nostelu alkaa tuntua työläältä ja vieväthän nuo lähes koko takapaksin, jos ne haluaa matkalle mukaan... Kääntyvillä etupyörillä vaunut mahtuvat talomme hissiin juuri ja juuri, samoin ne saa auton takakonttiin kahdessa osassa kääntyvien pyörien ansiosta. Talvella jos käyttää isoja pyöriä, voi tulla ongelmia. Olen miettinyt alunalkaen BabyJoggerin City Mini GT:tä, mutta nyt tykästynyt Phil&Tedsin Navigatoreihin. Jälkimmäistä puoltaa mahdollisuus sisaristuimeen ja taitavat olla myös BJ:tä lyhyemmät. Rattaita on tarkoitus käyttää kauppareissuilla, isovanhempien luona, matkoilla ja ne kulkisivat auton takakontissa mukana. Mitään pienipyöräisiä emme halua, koska lenkkeilymahdollisuus rattaiden kanssa on yksi kriteeri myöskin. Valitettavasti meillä ei ole liikaa säilytystilaa, vaikka talossamme vaunuvarasto onkin, emmekä siksi katso järkeväksi hankkia juoksurattaita erikseen. Siksi isot ilmakumirenkaat. Poika tulee varmasti nukkumaan rattaissa ja talvellakin pitäisi mahtua toppavaatteineen. Autona meillä on Peugeotin 307 farmari, mihin kaivataan lisätilaa isovanhempien luokse jne matkatessa. Ja arvostan itse myös näppärää kasattavuutta ja pieneen tilaan meneviä ja helposti kyytiin nostettavia rattaita. Pk-seudulla asutaan ja kuljetaan myös julkisilla, mutta yhdistelmistä ei olla luopumassa elleivät rattaat osoittaudu niiiin käteviksi, ettei yhdistelmille olisi enää mitään käyttöä. Kaipaisin kokemuksia P&T:n Navigatoreista ja muista vastaavista malleistakin. Hintaahan noilla on, mutta mitä torista ja huuto.netistä katsoin, pyytävät käytetyistä hyväkuntoisista rattaista samoja hintoja tai enemmänkin kuin jos tilaa Briteistä uudet. Jos jollain on myytävänä hyväkuntoiset, uudempaa mallia olevat, niin mulle voi toki vinkata.
 10. Matkarattaat alkavat olla ajankohtaiset hankkia, kun yhdistelmien (Hartan Topline S) autoon nostelu alkaa tuntua työläältä ja vieväthän nuo lähes koko takapaksin, jos ne haluaa matkalle mukaan... Kääntyvillä etupyörillä vaunut mahtuvat talomme hissiin juuri ja juuri, samoin ne saa auton takakonttiin kahdessa osassa kääntyvien pyörien ansiosta. Talvella jos käyttää isoja pyöriä, voi tulla ongelmia. Olen miettinyt alunalkaen BabyJoggerin City Mini GT:tä, mutta nyt tykästynyt Phil&Tedsin Navigatoreihin. Jälkimmäistä puoltaa mahdollisuus sisaristuimeen ja taitavat olla myös BJ:tä lyhyemmät. Rattaita on tarkoitus käyttää kauppareissuilla, isovanhempien luona, matkoilla ja ne kulkisivat auton takakontissa mukana. Mitään pienipyöräisiä emme halua, koska lenkkeilymahdollisuus rattaiden kanssa on yksi kriteeri myöskin. Valitettavasti meillä ei ole liikaa säilytystilaa, vaikka talossamme vaunuvarasto onkin, emmekä siksi katso järkeväksi hankkia juoksurattaita erikseen. Siksi isot ilmakumirenkaat. Poika tulee varmasti nukkumaan rattaissa ja talvellakin pitäisi mahtua toppavaatteineen. Autona meillä on Peugeotin 307 farmari, mihin kaivataan lisätilaa isovanhempien luokse jne matkatessa. Ja arvostan itse myös näppärää kasattavuutta ja pieneen tilaan meneviä ja helposti kyytiin nostettavia rattaita. Pk-seudulla asutaan ja kuljetaan myös julkisilla, mutta yhdistelmistä ei olla luopumassa elleivät rattaat osoittaudu niiiin käteviksi, ettei yhdistelmille olisi enää mitään käyttöä. Kaipaisin kokemuksia P&T:n Navigatoreista ja muista vastaavista malleistakin. Hintaahan noilla on, mutta mitä torista ja huuto.netistä katsoin, pyytävät käytetyistä hyväkuntoisista rattaista samoja hintoja tai enemmänkin kuin jos tilaa Briteistä uudet. Jos jollain on myytävänä hyväkuntoiset, uudempaa mallia olevat, niin mulle voi toki vinkata.
 11. Löysinpä ketjun tästä aiheesta. Meidän poika, 3kk, vierastaa. Erityisesti ruskeahiuksisia, polkkatukkaisia naisia. Tämä lähti tilanteesta, jossa eräs kaverini nappas pojan syliinsä, ja kun poika, joka oikeasti itkee äärimmäisen harvoin, alkoi osoittaa itkun merkkejä, ilmoitti kaveri minulle, ettei pojalla mikään hätä ole ja vaihtoi ns. vauva-asennosta olkapäälle pojan. Tuloksena tuosta oli sitten loppuillan hervoton huuto, jopa paniikki-itku, mikä loppui vasta, kun lähdimme kyseisestä paikasta kotiin. Automatkakin meni vielä itkiessä ja limaoksennusten kanssa, mutta kotona poika oli täysin rauhallinen itsensä. Tänään sitten poika alkoi samanmoista itkua toisen kaverini luona, joka on ehkä samanoloinen hiusmalliltaan pojan mielestä. Inhottavaa, jos tästä nyt tulee pidempiaikainen ongelma, kun jälkimmäisen kaverin kanssa olisi mukava viettää aikaa, kun vauvatkin ovat suht samanikäisiä. Ajattelin, että pojan kanssa totutellaan nyt hiljalleen niin, että kaveri tulee käymään meillä ja sitten vasta menemme heille taas kylään.
 12. Tuo imetyskyttäys on mun mielestä kaikkein hämmentävintä ja samalla kiusallista. Lapsen on syötävä, kun sillä on nälkä, joten siltä ei voine välttyäkään. Pitääkö tässä seuraavaksi mennä tuijottamaan kommentoijan omaa ruokailuhetkeä ja kommentoida joka välissä tyyliin "söitköhän nyt varmasti riittävästi", "ettei sulle vaan jäisi nyt nälkä". Ongelmana ko. henkilöiden kohdalla on vaan se, ettei ne todennäköisesti edes tajuaisi tuota v***uiluksi, vaan luulisivat mun nyt vaan sanovan sen mitä ajattelen, niin mun anoppi ja äitinsä tekevät...
 13. Meillä pojan ollessa 7-viikkoinen, omat vanhempani alkoivat jo puhua toisesta lapsesta. Mies veti melkoiset herneet nenään tästä, minkä kyllä ymmärrän. Olenkin sanonut vanhemmilleni, että eiköhän me ensin opetella yhden lapsen kanssa vanhemmuutta joku tovi ennen kuin toista edes mietitään. Appiukkohan väläytti todella mainiosti ollessamme heillä käymässä ensi kertaa raskauden kertomisen jälkeen, kun olin n. rv20. Hän siinä kaiken muun paasaamisensa ohessa sanoi, että "ei tähän maailmaan kannata lapsia tehdä". Häkellyin, enkä siinä kohtaa tajunnut sanoa mitään tuohon, vaikka mielessä kiehui ja pahasti. Seuraavalla kerralla aion kyllä vastaavan kommentin kuullessani antaa kuulua. Muuten olen säästynyt uppo-outojen ihmisten omituisilta kommenteilta ja etenkin pojan kanssa kulkiessa saa lähinnä positiivisia kommentteja. Miehen mummu tosin tuli syynäämään imetystä (poika oli 2-viikkoinen) oikein vastapäätä, vaikka varta vasten menin eri huoneeseen imettämään. Siinä kuulin sitten kommenttia siitä, "ettei maito riitä varmaan" kun poika söi vain yhdestä tissistä, enkä edes tarjonnut toista. Kun pikkuisella oli tunnin päästä jälleen nälkä, mummu totesi, että "no minä vähän ajattelinkin, ettei se syönyt kylläänsä kun vaan yhdestä tissistä annoit" . Ja kun poika kiersi imetysten välissä lähinnä sylistä syliin (miehen äiti, mummu jne), kävi samainen mummu kommentoimaan, ettei me anneta pojan olla rauhassa ollenkaan. Niin... ketkähän sitä sylittelivätkään
 14. Poika on nyt 2,5 kuukautta. Omat vanhempani ovat molemmat työelämässä ja asuvat noin 4 tunnin ajomatkan päässä. Tämä hieman rajoittaa heidän osallistumistaan, mutta ollessamme heillä käymässä, sylittelivät ja viihdyttivät poikaa kyllä mieluusti. He ovat myös tarjoutuneet avuksi, mikäli joku viikonloppu haluamme viettää miehen kanssa aikaa kaksistaan. Vanhempani käyvät meillä kylässä mahdollisuuksiensa mukaan ja haluavat olla mukana myös tämän lapsenlapsensa elämässä. Eivät ostele vaatetta tai muuta tavaraa, ja jos ostavat, kysyvät, onko jotain erityisiä toiveita tai tarpeita. Miehen vanhemmat ovat hieman eri juttu. Miehen isä on nähnyt pojan kolmesti - sairaalassa, ristiäisissä ja 2,5 kk iässä kun kävivät kylässä. Ei sylittele tai oikeastaan juttelekaan pojalle. Miehen äiti kyllä sylittelee ja juttelee ja on miestään aktiivisempi näkemisen osalta. He asuvat alle 2 tunnin ajomatkan päässä meiltä, mutta olettavat aina, että me menemme heille kylään. He tulevat meille, jos sattuu huono sää, eikä voi tehdä jotain tähdellisempää, kun mennä mustikkametsään tai pestä ikkunoita tai mattoja, käydä hiihtämässä tai lenkillä jne. Anoppi ja hänen äitinsä ostelevat pojalle niin vaatetta kuin tavaraakin kysymättä lainkaan, mille olisi tarvetta. Eivät ole suoraan tarjonneet hoitoapua, mutta tuon muun tähdellisemmän tekemisen vuoksi en jotenkin näe sen olevan ainakaan lyhyellä varoitusajalla kovin mahdollistakaan. Jos pitäisi antaa lapsi hoidettavaksi jomman kumman vanhemmille, mieluummin antaisin omille vanhemmilleni. Heillä on kokemusta pikkulapsista ihan lähiajoilta (sisarusteni lapset) ja siellä on kaksi osallistuvaa aikuista. Erityisesti miehen isän osalta harmittaa, ettei ainoa lapsenlapsi kiinnosta tuon enempää. Ehkä pojan kasvaessa hänkin osaa jutella ja kommunikoida lapsen kanssa, mutta en aseta odotuksiani järin korkealle. Anoppi taas häslää, kommentoi kaikkea ja kaikkia sekä jättää sen vaikutelman, että 30 vuoden takaiset käytännöt ovat parempia kuin nykyiset... Ja on myös ilmoittanut jo, että antaa meidän lapselle sokeria / herkkuja meiltä salaa vaikka me se varta vasten kiellettäisiin...
 15. NKL

  Pampersin laatikko oli mun mielestä kivempi sisällöltään. Lindexin "alekupongilla" saa valita ilmaisen bodyn nb-mallistosta. Taisi siellä olla purulelukin.