TuuliQ

Aktiivijäsen
 • Content count

  673
 • Joined

 • Last visited

About TuuliQ

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 12/04/85

Profile Information

 • Location
  Tku
 1. Mä liityn myös kyselijöiden joukkoon.. Ei kellään sattumoisin olis yhtään kokemusta Áhkká-merkkisistä toppapuvuista? Pitäis tässä tuolle vajaa 2veelle miettiä pukua, mutta kun liikaa mistä valita ja tuo tupsahti Elloksen sivuilla vastaan. Itelleni just tilasin ko. merkin toppahousut ja muutenkin oon kuullu kehuja ainakin aikuisten vaatteissa.
 2. Ikäeroa pojilla on päivän vajaa 1v5kk. Itehän tähän meillä miehen kanssa ei ollu sanomista, kuopus vaan halus tulla. Kuparikierukka siis falskas. Mut nyt kun kuopus on kohta jo 4kk, niin tää ikäero tuntuu koko ajan vaan paremmalta. Ikinä ei oltais näin pienellä välillä tehty lapsia, jos siis oltais toista lasta edes ikinä yritetty. Puhe oli, että kattellaan fiiliksiä sitten 5v päästä kun kierukka on tiensä päässä.
 3. Esikoisen kohdalla napanuora oli yli metrin pitkä, mutta ei ollut kaulan (tai minkään muunkaan) ympärillä kertaakaan. Nyt toisen kohdalla napanuoran pituus oli n. 60cm ja oli kerran kaulan ympäri. Pään synnyttyä kätilö löysäsi nuoraa, ei siinä sen kummempaa. Tämä toinen kyllä mahassa mylläsi enemmän, kuin esikoinen. Siis taisi pyöriä akselinsa ympäri. Esikoinen kun "käänsi kylkeä" vaan kerran loppuraskauden aikana.
 4. Esikoisen syntymän jälkeen en muista tarkkaan koska alkoi, alle 2kk kuitenkin meni. Nyt toisen jälkeen alkoi päivälleen kuukauden päästä synnytyksestä, eli n. 4,5vko. Eipä nuo mua juuri haittaa, vaikka alkoivatkin. Ja odotettavissakin oli, imetys kun ei ole kuvioissa..
 5. Esikoisen jälkeen iski jonkunlainen vauvakuume, vaikken ehkä toista lasta halunnut. No sitten sattui ja tapahtui ja kuukausi sitten syntyi toinen lapsi. Ja ei, nyt ei oo enää vauvakuumetta. Mut sitäkin isompi synnytyskuume.. Haluaisin synnyttää uudelleen, oli ne vaan niin hienoja tapahtumia.
 6. Esikoinen käynnistettiin ison kokoarvion (radi) takia 38+5 ja syntyi 39+1. Tässä toisessa raskaudessa oli radi kans, mut vauva kasvoi pienemmillä käyrillä joten käynnistys olis ollut vasta 40+0. No sinne asti ei ehditty, vauva syntyi ihan omatoimisesti 39+5. Enemmän luulen, että se on muista jutuista kiinni kun ylipainosta koska lähtee syntymään.. Kun mä muistelisin kuulleeni, että ylipainoisilla on isompi riski ennenaikaseen synnytykseen tms. En nyt päätäni pantiksi laita kuitenkaan.
 7. Esikoisen kohdalla synnytystä alettiin käynnistää 38+5 ja vauva syntyi 39+1. Tän toisen kohdalla käynnistys olis ollu 40+0, mutta päättikin tulla itekseen. Supistuksilla alkoi ja syntyi 39+5.
 8. Maanantaina syntyi meidän toinen lapsi, esikoisen (12/12) kätilönä siis toimi Tuomas. Ja niin osui nytkin! Kävin lauantaina illalla näytillä, mutta kotiin vielä jouduin. Törmättiin siinä Tuomakseen ja mies kysyi huumormielellä koska on seuraavaksi vuorossa. Sanoi olevansa vasta to-pe yönä seuraavan kerran. No kas kummaa, synnytys lähtikin kunnolla käyntiin ja su-ma yöllä pääsin saliin ja niin oli Tuomas vuorossa. Tais vaihtaa vuoroa. Eipä mua haittaa, kaksi niin erilaista synnytystä keskenään ja ihan paras kätilö. Ja kuulemma eka kerta kun hänelle osuu sama pariskunta uudemman kerran.
 9. ^Kyseessä ollut esikoinen syntyi 12/12, eikä suunnitelmissa toista ollut ainakaan ihan heti. Jos ollenkaan. Kuparikierukan halusin just sen takia, että siitä sai muutaman vuoden "miettimisaikaa". No kuinka kävikään, esikoisen ollessa n. 8kk tulin kierukasta huolimatta raskaaksi ja toisen pitäisi syntyä ihan näillä näppäimillä. Tähän se meidän lapsiluku jää. En kyllä ikinä olis näin pienellä ikäerolla lähteny sisarusta tekemään, mut tää tuntuu oikeestaan aika kivalta! Ainakin vielä, kattellaan sitten muutaman kk:n päästä.
 10. Arkisin, eli hoitopäivinä meijän 1v3kk menee nukkumaan n. 18.00-18.30.. Ei nuku kun tunnin päikkärit hoidossa niin on jo viiden maissa ihan naatti. Aamulla herää siinä 7.30. Viikonloppusin unille tuntia myöhemmin, ihan viimestään kasilta. Heräilee samoihin aikoihin kun arkenakin, mutta kotona voi posottaa päikkäreitä ketterästi jopa 4h.. Oli aika hurjaa kun yks päivä nukkui ensin 14h yöllä ja sitten ne 4h päikkärit päälle.
 11. Kaks päiväkotia mihin matkaa n. 200m ja kolmanteen päiväkotiin onkin matkaa hurjat 300-400m.. Tosin meidän lapsi on ryhmäpph:lla. Hänen luokseen on matkaa vajaa 200m ja ryhmikselle n. kilometri. Kävellen hoituu jos minä vien/haen, mulla ei edes ajokorttia ole. Mies jos vie/hakee, niin riippuu onko pph:n luona vai siellä ryhmiksellä. Ryhmis on hiukan eri suunnassa kuin mun työpaikka, mutta ei tee isoa eroa. Työpaikka siis on myös täällä samalla alueella.
 12. Bertta, kattelin että Tyksin asiakkuuden saat raskauden aikana. Sama täällä. Esikoisen raskausaikana siellä jo ravasin ä-polilla ultrissa sun muissa, sama homma taas. Mulla on mahan päältä ultrat onnistunu ihan hyvin. Siis isommilla viikoilla tietty. Molemmissa raskauksissa rakenneultratki hienosti. Oon päärynämallia ja alamaha on roikko eli siellä sitä ylimäärästä tavaraa on. Oon sitten vaan ihan ronskisti ite nostanu mahan "pois tieltä" siinä ultrapedillä maatessani. Ei onneks oo sellasta ultraajaa osunu kohdalle, kun puhisis vaan huonosta näkyvyydestä.. Ei muuten, mut en haluais siinä kohtaa olla se ultraaja, sais kuulla niin suorat sanat ettei tosiaankaan. Jep, oon herkkä raskaana ollessani. Herkkä suuttumaan.
 13. Ehkä lääkäri ihan hyvä sanoa, ettei ehkä tärppää heti ettei nouse toiveet liian korkeelle. Meillä meni melkeen 2v ekaan plussaan ja toka tulikin sitte kierukan läpi esikoisen ollessa n. 7kk.. BMI mulla taitaa olla aika samoissa kun sulla.
 14. Bertta, onnea plussasta! Mä en muista, oliks se eka soittokerta neuvolaan kamala.. Siis kun muistaakseni siinä puhelussa ei oma paino edes tullu puheeks. Ekaa käyntikertaa jännitin kyllä sit senkin edestä. Mut onneks osui ihana th ja sama on nyt toisessa raskaudessakin. Pidetään peukkua, että sulle osuu mukava henkilö kans!
 15. Mulla on vähän sama, en oikeen "osaa" juoda ja kyl sen pissasta huomaa. Hassua kyllä, töissä kun olin ni join paljon, koko ajan oli 0,5L pullo vettä ja aina täytin ku tyhjeni, useempaan otteeseen päivän aikana. Mut kotiin asti se tapa ei yllä, pöh. Se sokerianturi tosiaan oli aika jännä vehe. N. sentin mittanen kanyyli ihon alle ja sitten sellanen pari senttiä halkasijaltaan oleva muoviaparaatti. Parin päivän sisään sai laittaa urheiluteippiä päälle että pysyi paikoillaan. Sitten diabeteshoitaja purki tiedot sieltä koneelle ja lahjomattomat tulokset näkyi näytöllä. Siin ei tosiaan pysty huijaamaan tuloksissa.. Jostain syystä silti piti mitata kotona 4x päivässä arvoja.