TuuliQ

Aktiivijäsen
  • Content count

    673
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TuuliQ

  1. Mä liityn myös kyselijöiden joukkoon.. Ei kellään sattumoisin olis yhtään kokemusta Áhkká-merkkisistä toppapuvuista? Pitäis tässä tuolle vajaa 2veelle miettiä pukua, mutta kun liikaa mistä valita ja tuo tupsahti Elloksen sivuilla vastaan. Itelleni just tilasin ko. merkin toppahousut ja muutenkin oon kuullu kehuja ainakin aikuisten vaatteissa.
  2. Ikäeroa pojilla on päivän vajaa 1v5kk. Itehän tähän meillä miehen kanssa ei ollu sanomista, kuopus vaan halus tulla. Kuparikierukka siis falskas. Mut nyt kun kuopus on kohta jo 4kk, niin tää ikäero tuntuu koko ajan vaan paremmalta. Ikinä ei oltais näin pienellä välillä tehty lapsia, jos siis oltais toista lasta edes ikinä yritetty. Puhe oli, että kattellaan fiiliksiä sitten 5v päästä kun kierukka on tiensä päässä.
  3. Esikoisen kohdalla napanuora oli yli metrin pitkä, mutta ei ollut kaulan (tai minkään muunkaan) ympärillä kertaakaan. Nyt toisen kohdalla napanuoran pituus oli n. 60cm ja oli kerran kaulan ympäri. Pään synnyttyä kätilö löysäsi nuoraa, ei siinä sen kummempaa. Tämä toinen kyllä mahassa mylläsi enemmän, kuin esikoinen. Siis taisi pyöriä akselinsa ympäri. Esikoinen kun "käänsi kylkeä" vaan kerran loppuraskauden aikana.
  4. Esikoisen syntymän jälkeen en muista tarkkaan koska alkoi, alle 2kk kuitenkin meni. Nyt toisen jälkeen alkoi päivälleen kuukauden päästä synnytyksestä, eli n. 4,5vko. Eipä nuo mua juuri haittaa, vaikka alkoivatkin. Ja odotettavissakin oli, imetys kun ei ole kuvioissa..
  5. Esikoisen jälkeen iski jonkunlainen vauvakuume, vaikken ehkä toista lasta halunnut. No sitten sattui ja tapahtui ja kuukausi sitten syntyi toinen lapsi. Ja ei, nyt ei oo enää vauvakuumetta. Mut sitäkin isompi synnytyskuume.. Haluaisin synnyttää uudelleen, oli ne vaan niin hienoja tapahtumia.
  6. Esikoinen käynnistettiin ison kokoarvion (radi) takia 38+5 ja syntyi 39+1. Tässä toisessa raskaudessa oli radi kans, mut vauva kasvoi pienemmillä käyrillä joten käynnistys olis ollut vasta 40+0. No sinne asti ei ehditty, vauva syntyi ihan omatoimisesti 39+5. Enemmän luulen, että se on muista jutuista kiinni kun ylipainosta koska lähtee syntymään.. Kun mä muistelisin kuulleeni, että ylipainoisilla on isompi riski ennenaikaseen synnytykseen tms. En nyt päätäni pantiksi laita kuitenkaan.
  7. Esikoisen kohdalla synnytystä alettiin käynnistää 38+5 ja vauva syntyi 39+1. Tän toisen kohdalla käynnistys olis ollu 40+0, mutta päättikin tulla itekseen. Supistuksilla alkoi ja syntyi 39+5.
  8. Maanantaina syntyi meidän toinen lapsi, esikoisen (12/12) kätilönä siis toimi Tuomas. Ja niin osui nytkin! Kävin lauantaina illalla näytillä, mutta kotiin vielä jouduin. Törmättiin siinä Tuomakseen ja mies kysyi huumormielellä koska on seuraavaksi vuorossa. Sanoi olevansa vasta to-pe yönä seuraavan kerran. No kas kummaa, synnytys lähtikin kunnolla käyntiin ja su-ma yöllä pääsin saliin ja niin oli Tuomas vuorossa. Tais vaihtaa vuoroa. Eipä mua haittaa, kaksi niin erilaista synnytystä keskenään ja ihan paras kätilö. Ja kuulemma eka kerta kun hänelle osuu sama pariskunta uudemman kerran.
  9. ^Kyseessä ollut esikoinen syntyi 12/12, eikä suunnitelmissa toista ollut ainakaan ihan heti. Jos ollenkaan. Kuparikierukan halusin just sen takia, että siitä sai muutaman vuoden "miettimisaikaa". No kuinka kävikään, esikoisen ollessa n. 8kk tulin kierukasta huolimatta raskaaksi ja toisen pitäisi syntyä ihan näillä näppäimillä. Tähän se meidän lapsiluku jää. En kyllä ikinä olis näin pienellä ikäerolla lähteny sisarusta tekemään, mut tää tuntuu oikeestaan aika kivalta! Ainakin vielä, kattellaan sitten muutaman kk:n päästä.
  10. Arkisin, eli hoitopäivinä meijän 1v3kk menee nukkumaan n. 18.00-18.30.. Ei nuku kun tunnin päikkärit hoidossa niin on jo viiden maissa ihan naatti. Aamulla herää siinä 7.30. Viikonloppusin unille tuntia myöhemmin, ihan viimestään kasilta. Heräilee samoihin aikoihin kun arkenakin, mutta kotona voi posottaa päikkäreitä ketterästi jopa 4h.. Oli aika hurjaa kun yks päivä nukkui ensin 14h yöllä ja sitten ne 4h päikkärit päälle.
  11. Kaks päiväkotia mihin matkaa n. 200m ja kolmanteen päiväkotiin onkin matkaa hurjat 300-400m.. Tosin meidän lapsi on ryhmäpph:lla. Hänen luokseen on matkaa vajaa 200m ja ryhmikselle n. kilometri. Kävellen hoituu jos minä vien/haen, mulla ei edes ajokorttia ole. Mies jos vie/hakee, niin riippuu onko pph:n luona vai siellä ryhmiksellä. Ryhmis on hiukan eri suunnassa kuin mun työpaikka, mutta ei tee isoa eroa. Työpaikka siis on myös täällä samalla alueella.
  12. Bertta, kattelin että Tyksin asiakkuuden saat raskauden aikana. Sama täällä. Esikoisen raskausaikana siellä jo ravasin ä-polilla ultrissa sun muissa, sama homma taas. Mulla on mahan päältä ultrat onnistunu ihan hyvin. Siis isommilla viikoilla tietty. Molemmissa raskauksissa rakenneultratki hienosti. Oon päärynämallia ja alamaha on roikko eli siellä sitä ylimäärästä tavaraa on. Oon sitten vaan ihan ronskisti ite nostanu mahan "pois tieltä" siinä ultrapedillä maatessani. Ei onneks oo sellasta ultraajaa osunu kohdalle, kun puhisis vaan huonosta näkyvyydestä.. Ei muuten, mut en haluais siinä kohtaa olla se ultraaja, sais kuulla niin suorat sanat ettei tosiaankaan. Jep, oon herkkä raskaana ollessani. Herkkä suuttumaan.
  13. Ehkä lääkäri ihan hyvä sanoa, ettei ehkä tärppää heti ettei nouse toiveet liian korkeelle. Meillä meni melkeen 2v ekaan plussaan ja toka tulikin sitte kierukan läpi esikoisen ollessa n. 7kk.. BMI mulla taitaa olla aika samoissa kun sulla.
  14. Bertta, onnea plussasta! Mä en muista, oliks se eka soittokerta neuvolaan kamala.. Siis kun muistaakseni siinä puhelussa ei oma paino edes tullu puheeks. Ekaa käyntikertaa jännitin kyllä sit senkin edestä. Mut onneks osui ihana th ja sama on nyt toisessa raskaudessakin. Pidetään peukkua, että sulle osuu mukava henkilö kans!
  15. Mulla on vähän sama, en oikeen "osaa" juoda ja kyl sen pissasta huomaa. Hassua kyllä, töissä kun olin ni join paljon, koko ajan oli 0,5L pullo vettä ja aina täytin ku tyhjeni, useempaan otteeseen päivän aikana. Mut kotiin asti se tapa ei yllä, pöh. Se sokerianturi tosiaan oli aika jännä vehe. N. sentin mittanen kanyyli ihon alle ja sitten sellanen pari senttiä halkasijaltaan oleva muoviaparaatti. Parin päivän sisään sai laittaa urheiluteippiä päälle että pysyi paikoillaan. Sitten diabeteshoitaja purki tiedot sieltä koneelle ja lahjomattomat tulokset näkyi näytöllä. Siin ei tosiaan pysty huijaamaan tuloksissa.. Jostain syystä silti piti mitata kotona 4x päivässä arvoja.
  16. Mulla paino vähän vaihtelee. Joka lauantaiaamu käyn puntarilla heti aamupissan jälkeen ja viime lauantainen näytti about -2kg lähtötilanteeseen. Tosin heti joulun jälkeinen ( ) lauantai sitten taas oli melkeen +2kg lähtötilanteeseen.. Joten aika vaihtelevaa, sanoisin kai ettei oo noussu eikä laskenu. Viikkoja tänään siis 23+0. Eilen kävin taas diabeteshoitajalla ja niinhän vaan taas sain metformiinit käyttöön. Vähän niinku just in case.. Mulla oli viikon verran kankussa semmonen sokerianturi kun mittas koko ajan arvoja ja pari ylitystä tuli. Liikunta toki vaikuttais arvoihin, muttakun tässä ollaan saikulla liitoskipujen takia. Eli hyvä kun saan aamuisin esikoisen vietyä tohon 200m päähän hoitoon ja takas kotiin.
  17. Kuparikierukka oli. Hormonikierukalla vissiin harvemmin käy vahinkoja, näin ymmärsin.
  18. Mima87, just joku aika sitten luin että je:n teho heikkenee jos painoa yli 75kg.. Mä ilmottaudun taas tähän ketjuun, toinen raskaus menossa. Täys ylläriraskaus siis, mulle laitettiin kuparikierukka helmikuussa. Esikoinen siis syntyi viime joulukuussa. Radi-tuomion sain taas, ylläri.. Paastoarvo hitusen koholla niinku viimekskin. Kattellaan tuleeko myöhemmin taas metformiinit käyttöön vai pysyykö pelkällä ruolavaliolla aisoissa. Tänään rv 15+6 ja paino on parisen kiloa laskenu plussatestin jälkeen. Sama linja ku viime kerralla. Viime raskaudessa painoa tuli yht. 5kg ja sekin kahden viimesen viikon aikana, turvotusta. Mulla BMI melkeen 50.. Synnytyksen jälkeen painoin 14kg vähemmän. Positiivisella mielellä tässä mennään.
  19. Meillä "tehtiin" esikoista melkeen kaks vuotta, vähän sellasta tjottailua. Synnytyksen jälkeen halusin kierukan, että kattellaan sitten 4-5v päästä jos halutaan toinen lapsi. No, eipä tarvinnut miettiä. Kierukasta huolimatta tulin raskaaksi ja ikäeroa tulee 1v 5kk. Alkujärkytys testin teon jälkeen oli kamala, mutta nyt on jo ajatukseen tottunut hyvin.
  20. Oltiin eilen kaupassa ja siellä tuli vastaan joku miehen tutun tuttu, turvakaukalossa vauva. Ihastelin siinä aikani ja arvelin mielessäni, että varmaan korkeintaan kuukauden ikäinen. No tämä nainen sitten kysy minkä ikänen meijän poika on (oli mun sylissä). Kun kerroin, niin naisen naama vähän venähti, kuvitteli poitsun olevan hiukan päälle vuoden ikäinen. No eipä sillä, tämä toinen vauva olikin jo 3kk, saman kokoinen kun meijän oli syntyessään..
  21. Meillä nousi n. viikkoa ennen 8kk ikää itse istumaan lattialla (ja siitä pari päivää myöhemmin nousi tukea vasten pystyyn..). Taisi poitsu odottaa siihen asti, että osaa oikeasti istumisen. Ei nimittäin horjunut tai kaatuillut kertaakaan. Syöttötuoli otettiin käyttöön siinä n. 6kk kohdalla.
  22. Oliko kätilö Tuomas? Mulla oli se yövuorossa ja aivan mahtava tyyppi Mä tykkäsin väistötiloista, mun huoneessa oli oma suihku ja vessa Mäkin ihan vaan tulin hehkuttaa Tuomasta. Yövuorossa sillonkin oli kun ite olin synnyttämässä, poika synty tuntia ennen yövuoron loppua. Jos joskus meille vielä toinen lapsi tulee, niin huutelen jo synnärin ovelta että haluan Tuomaksen hoitamaan vauvan maailmaan!
  23. 5kk 9580g, 70,5cm, 44,4cm 6kk 10400g, 72,5cm, 45cm 8kk 10900g, 76,5cm, 46cm Paino alkaa näköjään tasaantumaan, mut pituutta tulee vaan. Hoikka poika muuten, mut reidet on muhkeet ku mitkä. Housunkaulukset järjestään liian löysiä, mut reidet pitää ylhäällä!
  24. Meillä menee poitsu lokakuussa yksityiseen ryhmäperhepäivähoitoon. Mutta siis sama asia aika pitkälti varmaan? Turussa asutaan ja täällä tulee hoitorahan ja mahdollisen hoitolisän lisäks kuntalisä. Jos oikeen muistelen (laput jossaan varmassa tallessa tähän hätään..) niin jäikö meille maksettavaa n. 230e/kk. Ja lapsi siis hoidossa yli 5h/pvä ma-pe.
  25. Ihan ekana meilläkin oli tavallinen NAN käytössä, sairaalassa kun sitä poitsu jo sai. No, siitä meni maha kovaks ja kouristeli vatsaa. Sitte taidettiin kokeilla Tuutia seuraavaks. Ei sopinu sitte tipan hiukkaa. Tuntui, että poika ois voinu tankata sitä litratolkulla ja silti ois ollu nälkä. Plus että ne puklut haisi ihan kamalalle. NAN h.a:ta kokeiltiin seuraavaks. Se sopiki jonkun aikaa, mut sitten alko tehdä samaa kun tavallinen NAN. Ja se kakka mikä h.a:sta tuli, apua. Haisi ihan viemärille ja oli ihan tummanvihreetä. Sitte päädyttiin Semperiin ja se on toiminu ku unelma, nyt menossa BabySemp2 jo. Oli muuten hupaisaa vielä kun poitsu joi pelkkää korviketta, aikaa ennen kiinteitä siis. Mies tilas Prismaan kymmenen laatikollista Semperiä. Yhessä laatikossa siis on 18 tetraa.. Kyl siin yks jos toinenkin vilkas kahteen kertaan ostoskärryjä..