Sama vieras

Aktiivijäsen
  • Content count

    3722
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sama vieras

  1. Mun toisen lapsen synnytys kesti n.2,5h (kokonaiskesto) ja synnärille mennessä olin lähes täysin auki (9cm). Sain kuitenkin spinaalin, kätilö puhui muistaakseni minispinaalista anestesialääkärille.
  2. Nyt vois melkein kuukauden kokemuksella kertoo kokemusta. Eli menkat/tyhjennysvuoto alkoi reilun parin viikon päästä kapselin poistosta/kierukan laitosta, kesti 5pv ja pärjäsi pelkillä ph-suojilla (tosin varmuuden vuoksi käytin välillä sidettäkin, mut turhaan). Kp11 ovis tuntui ja näkyi (sattui ja maha turposi kuin ilmapallo), nyt siis kp12, katotaan millaiset seuraavat menkat on. Tiputtelua eikä muita vuotoja ole juuri ollut, ekan viikon aikana vessassa käydessä "saattoi näkyä jotain", eikä menkkojenkaan jälkeen jäänyt tiputtelemaan. Paino tippunut 1-2kg (olen normaalipainoinen) nyt kierukan jälkeen. Pari finniä tullut otsaan hiusrajaan, joita nomaalisti ei ole. Tää on jännä, että miksi kierukka aiheuttasi niitä, kun ei kapselikaan, sama vaikuttava hormoni kuitenkin, ja kierukassa vaan paikallisesti. Toivottavasti jatkuisi yhtä hyvin. Hintaa tuli vissiin 113e ja terveyskeskuksen perhesuunnitteluneuvolassa laitettiin.
  3. Otin sitten kapselin poiston yhteydessä hormonikierukan. Laitto ei mitenkään älyttömästi sattunut, vihlaisi pari kertaa ennemminkin. Menkkajomotuksia eilisen päivän ja tämän aamun, nyt helpotti. Vuotoa oli eilisen ja vähän vielä aamulla, mutta sekin loppui. Kiinnostaisi tietää miten kauan kapselin vaikutus kestää elimistössä, milloin alkaa tiputtelu, ja tuleeko ns.tyhjennysvuotoa, kun kuitenkin kapselissa ja kierukassa sama hormoni, että miten se vaikuttaa, onko tiputtelua edes tiedossa (toiveajattelua..). Ja tuleeko kierukasta haittavaikutuksia, jos tämä kapseli/sama hormoni jo on ollut, vai olisiko tullut jo siinä tapauksessa kapselista, vai onko kierukassa itsessään jotain mikä aiheuttaa sivuvaikutuksia?
  4. Ei varmaan kukaan kerkeä ennen huomista ees lukemaan, mutta kirjoitetaas silti Eli oon ennen lapsia syönyt cerazette-minipillereitä, lasten jälkeen sitten nyt 1,5v ollut ehkäisykapseli, joka lakuun toimi ihan hyvin. Sitten viime kesän lopulla lakoi tulemaan menkat, eka harvemmin, sitten loppuvuodesta kierto olikin semmoista 12 päivää ja tätä kesti semmosen 3-4kk. Varasin ajan kapselin poistoon, kun huumori loppui tohon hommaan. Nyt on ollut muutamat menkat 12-15pv kierrolla, ja kestää sen viikonkin. Ehkäisyneuvolasta aikaa soitellessa ehdotti hormonikierukkaa ja siihen on nyt huomiselle kapselin poistolle kierukan laittamiselle aika varattu, mutta suomeksi sanottuna pelottaa. Pelottaa että sattuu ja että taas menee rahat hukkaan (kuten kapselin kanssa nyt, kun ei se käykään). Normipillereitä en voi käyttää ja kuparikierukka näiden vuotojen takia on poissuljettu. SItten kun on vielä endo-taustaa, niin minkään sortin livut ei kiinnosta, mitä ehkä kierukka aiheuttaisi. Mut siinäpä ne ehkäisyvaihtoehdot taitaa olla. En nyt tiiä mitä tekis.. Onko kellään vaihdettu minipillereistä tai kapselista hormonikierukkaan, ja huomasiko siinä eroa? Mulla on ollut ongelmana nyt kapselin kanssa aikamoiset mielialanmuutokset, sekä älytön turvotus, joks liittyy kiertoon, 4kg saattaa tulla ihan viikossakin painoa, joka lähtee kun menkat alkaa, eikä tämäkään kivaa ole.
  5. Näissä keskusteluissa paljon aiheesta http://www.vauva.info/foorumi/topic/21745-pelkopolikokemuksia-sektiota-tavoitellessa-p%C3%A4%C3%A4tyneet-sektioon/ http://www.vauva.info/foorumi/topic/2140-synnytys-ei-kestae-edes-ajatella/ http://www.vauva.info/foorumi/topic/21295-synnytyspelkoisina-synnytt%C3%A4neet/
  6. Kiitos Tassukka noista kokemuksista Meillä lähti tilaukseen Qeridoo sportrex2. Vaikuttaa hintatasoon ihan hyvältä. Tällä viikolla saatetaan ehkä sitten päästä jo pyöräilemään koko perhe Sopivasti just kun miehellä alkaa loma.
  7. Harkinnassa nyt tuollainen pyörän peräkärry. Ajatuksena ostaa sellainen, joka menisi myös kahden lapsen vaunuina. Suurin kysymys nyt on, että tekeekä tuollaisilla peräkärryillä vaunuina mitään talvella? Mitä nyt mittoja olen katsellut yhdestä kärrystä, niin ovat nykyisiä (Brio) tuplia 6,5kg kevyemmät, jonkun 15cm leveämmät. Mutta pystyykö työntämään esim auraamattomalla pyörätiellä? Tarkoitus kun olisi myydä tuplat pois ja pärjätä kärryllä. Kärry jota olen katsellut, on Qeridoo, onko merkistä kokemusta? Lapset nyt 1v ja kohta 3v.
  8. Onko sulla olemassa mitään migreenilääkettä reseptillä? Miranaxia ainakin saa käyttää jos imettää. Omat lääkkeet mukaan, jos on.
  9. Lukaisin taas mielenkiinnolla jutut läpi, aikaisemminkin oon nämä lukenut. Eli täällä kans löytyi sivuääni syntymän jälkeen (08/13). Käytiin ultrassa ja siinä neliraajapainemittauksessa reilun 1kk ikäisenä vai mikä ikinä olikaan. Paineet oli hyvät, mutta ultrassa näkyi reikä ja joku muu, mut en nyt kuollaksenikaan muista mikä, ja paperit on paikassa x.. Saatiin vaan ohjeeksi että jos ei enää 4kk nla-lääkätillä kuulu sivuääntä, niin sit ei tartte asiaan enää palata. Sivuääntä ei enää kuulunut ja asia oli siinä. Nyt kun nää lukaisin täältä, niin muilla on kuitenkin kontrolloitu vielä myöhemmin samankin vian takia. Miksiköhän ei meillä sit. Vaihteleekohan ohjeistukset niin paljon vai mikä siinä vois olla..
  10. Olipa hyvä kuulla teidän näkemyksiä Lapsista kun ei ole mitään kokemusta tätä ennen, niin olen lähinnä kuvitellut että tää on jotenkin mun aikaansaamattomuuteni syytä, ettei reilu 2v ole vielä kuivaksi oppinut. Mutta ettei se sitä sitten olekaan. Potta- ja pönttöharjoittelu on nyt unohdettu ainakin loppuvuodeksi, ellei jätkä itse halua sitä ennen. Katotaan sitten millä mielellä suhtautuu, jatkuuko tauko vai alkaako uudet harjoitukset
  11. Mielelläni allekirjoitin, vaikka lapset eivät vielä päiväkodissa olekaan
  12. Hyvä kun tää keskustelu oli nostettu esille, täällä pohditaan miten noita pottailuja saisi vietyä eteenpäin. Poika on 2v1kk. Potan kanssa värikäs historia, mut ei tee sinne mielellään, eka pissa pottaa ikinä oli vähän ennen 2v. Välillä on ollut potta olkkarissa, että saa ihan vaan istua siinä housut jalassa vaikka, että tottuu, välillä potta oli piilossa puoli vuotta jne. Kesällä auttoi ilman vaippoja oleminen, kun sai ulkona pissiä mihin vaan puskaan. Kerran sitten oli pihalla leikkikuormuri, johon pissi seisovilleen kuormurin lavalle, josta toki kehuttiin jne, ja siitä se ajatus lähti. Seuraavaksi pyydettiin pissimään pottaan (seisovilleen) ja taas kauheat kehumiset, jolloin asiasta tuli mielekäs. Sit pissittiin kukkaruukkuihin pihalla, ämpäreihin jne. Eli sai siis ajatuksen siitä, että voi pissiä johonkin, seisaallaan ja tähdätä Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että kakkaa ei kertaakaan ole tehnyt pottaan. Pissakin on välillä niin ja näin. Ennen osasi sanoa milloin on pissa/kakkahätä (vaippa päällä), mutta pottailun myötä ei ole enää sanonut. Kotona voi olla ilman vaippaa, mutta silloin vain myös ilman housujakin. Ilman housuja ei ikinä ole sattunut vahinkoa, ja tällöin osaa sanoa kun on pissahätä, jos on housut, niin tekee pissat housuun, eikä oikein sitä edes itse huomaa/asia ei haittaa. Etupäässä tykkää pissiä seisovilleen pönttöön, mutta toisinaan istuu potalle tai pissii sinne seisovilleen. Kuitenkaan jätkälle ei ole mikään kiva lähteä käymään vessassa, toisinaan suuttuu eikä edes lähde, vaan pidättää. Ei tykkää myöskään vaipanvaihdosta, vaan välillä vaippa pitää vaihtaa kun jätkä rimpuilee ja huutaa minkä pystyy. Aamulla jos heti heräämisen jälkeen veisi potalle tai vaipanvaihdolle, niin tulee älytön raivari. Välillä se vessaan meneminen aiheuttaa sen. Vihonviimeinen virhe on se, että välillä kävis kokeileen pissiä, että vaippa ja housut otettas pois, silloin ehdoton ei. Eli siis ilman vaippoja ollessa pottailu onnistuu jos onnistuu. Mut ei nyt koko aikaa vaan pysty pitämään jätkää munasilleenkaan. Kakkaa pidättää jos ei ole vaippaa, ja tekee heti kun laitetaan päälle. Kerran kun oli tässä ilman vaippoja ja housuja, niin oli käynyt keittiössä penkomassa hyllyjä, ja pissinyt sitten löytämäänsä pakasterasiaan Eli tietää kyllä, että johonkin pitää pissiä Ollaan koitetttu olla kannustavia, tällä hetkellä kokeilussa, että saa tarran aina kun tekee pissat pönttöön tai pottaan, mutta eipä tarrojen viehätys kestänyt kuin viikon, ja tänään sit palkintona oli jo tarra ja kuivatut hedelmät.. Pakoteta ei kuitenkaan, muttei sitten myöskään anneta jätkän sanella, miten mennään, eli kun pyytää potalle viedessä vaippaa, niin koitetaan kuitenkin puhua siihen potalle. Eli osaisi tehdä pissat joo, mutta ei vaan viitsi tai halua. Kerhossa ei ole tehnyt kertaakaan pottaan. Eli jotenkin pitäisi päästä eteenpäin.. Mutta miten ja mitä tehdä?
  13. Blixen, saitko lähetteen kilpparikokeisiin?
  14. Mullahan koomaväsymys oli koko raskauden alusta loppuun. Joka kerta neuvolassa sanoin tästä (taisin välillä itkeäkin väsymystä), hempat ei menny alle 125 kertaakaan jne. Harmiteltiin vaan väsymystä ja "sellaistahan se on raskaana". Nla lääkärille sanoin tästä sit joskus rv26, kun ei enää edes esikoisen kanssa jaksanut leikkiä. Lääkäri määräs kilpparikokeet, jotka pielessä. Lääkityksellä saatiin mut toimintakykyiseksi, ja sain sit energisen loppuraskauden pari viimeistä viikkoa, kun saatiin lääkitys kohdilleen. Olisko sulla kilppariarvoissa parantamisen varaa? Lääkenosto paikallaan? Ymmärsin et sulla on kilppariongelma.
  15. Mullakin se kotiinlähtö jäi ehkä nyt siksi mieleen, kun kysyin lähtöaamuna kotiinpääsystä, niin sit olikin kiire kun lääkäri oli paikalla vaan vähän aikaa, ja just sillon kun oli lounas, niin piti hirveellä kiireellä syödä ja lähtee kyttäämään lääkärille pääsyä, että kerkee jne. Siitä sit jäi semmonen olo että kannattaa ajoissa sanoa, niin ei tuu kiire tms. Elokuussa nyt kaverin kotiin lähteminen viivästyi päivällä kun lääkäri ei ollut ollut sinä päivänä paikalla (uudelleen synnyttäjä ja arkipäivä).
  16. Saleissa oli ainakin esikoisen synnytyksen aikaan cd-soitin. Silloin kuunneltiin radiota, kun vähän pitempään salissa oltiin (7h). Viime kerrasta ei jäänyt kovin montaa mielikuvaa kun salissa kertettiin olemaan vain 1,5h. Esikoisen synnytyksessä sai pitää kännykän, kun taas nyt mennessä ne käskettiin laittamaan heti pois päältä kun mentiin saliin. Ei siinä kännykkää olis mihinkään ite tarvinnutkaan, lupa saatiin laittaa mun äidille viestiä että ollaan siellä, kun se oli esikoisen kanssa silloin, ja sit pois päältä. Huoneessa on isälle nojatuoli, jumppapallon saa pyytämällä jos haluaa, suihku ja vessa on kans. Vastaanotto ei ole väistössä. Parkkipaikkoja siellä sen vastaanoton lähellä on, mut molemmilla kerroilla ei ole ollut yhtään vapaata (kokemus yö ja iltapäivä), eli mies on heittänyyt mut sinne vastaanottoon ja myöhemmin vienyt sitten parkkitaloon. Molemmilla kerroilla olen ollut osastolla kahdenhengenhuoneessa, viimeksi älysin pyytää päästä sellaiseen,ekalla kerralla pääsin sattumalta. Sai olla aika paljon yksin, kun ei ollut kuin osan aikaa huonekaveri, perhehuoneita/1hh ei ole. Esikoisen kanssa sai selkeästi enemmän apua pyytämättä, mutta nyt sai aina pyydettäsessä helposti, tavallaan myös tuntui, että nyt uskottiin paremmin jopa se, kun sanoin epäileväni ettei omaa maito vielä ole noussut. Ilmapiiri oli kiva molemmilla kerroilla. Kotiin jos mielii aikaisemmin kuin 3vrk jälkeen, niin kannattaa hyvissä ajoin mainita, niin asiaa aletaan hoitamaan/lääkärintarkastus järjestyy jne. Ruoka haetaan itse. Isä (+vauvan mahdolliset sisarukset) saa olla vierailemassa muistaakseni 8-20 kun taas isovanhemmat yms saa käydä 17-19 ja vain niissä yleisissä tiloissa. Tää oli vähän ikävää esikoisen aikaan, kun oli tehty eppari, ja yleisten tilojen tuolit oli kovia ja oma olo aika heikko, niin eipä siinä hirveästi huvittanut seurustella. Kysy lisää jos vielä on jotain
  17. Mä kävin toukokuussa siellä synnyttämässä. Edellinen kerta oli elokuussa -13. Hyvä fiilis jäi tälläkin kertaa Kohdalle osui kiva kätilö ja kätilöopiskelija, kuten ekallakin kerralla. Kysy toki jos jotain tarkemmin haluat tietää, niin koitan vastata
  18. Toinen synnytys 2,5h, josta sairaalassa 1,5h. Kerkesin saada spinaalin. (Eka synnytys n.10h)
  19. Molemmissa itsekseen supistuksilla.
  20. Esikoisesta eka supistus noin 20.30 ja syntyi seuraavana aamuna klo 7.07. Toisesta eka kunnon supistus 14.40 ja syntyi klo17.07.
  21. Esikoinen 40+2, toinen 40+0.
  22. Ekassa raskaudessa ei tullut ollenkaan kipeitä supistuksia ennakkoon, vaan ekasta kipeästä supistuksesta lapsi oli maailmassa 10h päästä. Toisessa raskaudessa kipeitä supistuksia tuli kahtena päivänä. Tyttö syntyi tiistaina, ja edellisenä päivänä maanantaina tuli ennakoivia supistuksia noin 30min ajan, ja tuona tiistaina ennakoivia supistuksia tuli harvakseltaan muutama tunti ennen kuin ne muuttuivat synnytyssupistuksiksi. Molemmissa raskauksissa harjoitussupistuksia (mahan kovettumisia) tuli rv15 asti päivittäin ja paljon.
  23. Tänne piti jo aikaa sitten päivittää että miten meni Eli lapsien ikäeroksi tuli 1v9kk. Ekassa synnytyksessä siis tehtiin eppari jonka paraneminen kesti parisen viikkoa, melkein koko tuo aika meni särkylääkkeillä (niin paljon kuin sai vaan syödä). Nyt toinen synnytys, ei tehty epparia, mutta vähän repesin eppariarvesta ja tikkejä tuli. Tää parani niin hyvin, ettei edes sairaalassa ollessa tarvinnut kuin kerran päivässä ottaa lääkettä, ja kotona ei tainnut mennä kuin pari päivää satunnaisesti (enempi melkein varmuuden vuoksi). Muutenkin istumiset ja kävelyt sujui synnytyksestä asti, ja ekalla pitkällä vaunukävelylllä taidettiin olla jo joku 4päivää synnytyksen jälkeen, kun ekan synnytyksen jälkeen eka vastaava lenkki tehtiin vasta reilu 2vk synnytyksestä jne.
  24. Mulla molemmissa synnytyksissä on ollut opiskelija mukana. Ekassa synnytyksessä se oli tosi kivaa, kun synnytys kesti pitempään (n.10h, josta 7h sairaalassa), ja tuo opiskelija kävi tosi usein meidän huoneessa tsekkaamassa tilannetta ja vointia jne. Oli tosi paljon siinä mukana, varsinainen kätilö kävi kerran tai pari ja oli sit ponnistusvaiheessa mukana. Toisessa synnytyksessä mentiinkiin nopeammalla tahdilla (2,5h josta sairaalassa 1,5h) ja siinä ei oikeen kerennyt huomioimaan kuka teki mitä Kätilö ja opiskelija kyllä olivat mukavia molemmat, mutta opiskelijan rooli jäi toki tuossa pienemmälle, kuin ekassa, joten ei sinänsä voi verrata. Muoks. Ennen ekaa raskautta ajattelin, etten varmasti halua mitään opiskelijaa mukaan synnytykseen, mutta synnärille päästyä en muistanut noita ajatuksia, saati että olisin enää sitä mieltä ollut.
  25. Molemmissa raskauksissa harkkasuppareita rv15 eteenpäin, kymmeniä päivässä päivittäin . Ekan synnytyksen jälkeen ei ollut ollenkaan jälkisupistuksia, toisen synnytyksen jälkeen oli pari päivää, mutta ei mitenkään pahoja.