Mimzee

Aktiivijäsen
 • Content count

  220
 • Joined

 • Last visited

About Mimzee

 • Rank
  Aktiivi
 1. Ihanan lohdullinen ketju Meidän tyttö on nyt 2v4kk, ja potalla istumista ollaan harjoiteltu alle vuoden vanhasta asti. Silloin n. 10 kk vanhana pottaan tuli satunnaisesti pissat ja kakat, sitten jossain vaiheessa ei enää tullutkaan mitään. Siitä seurasi pidempi tauko jolloin ei potalla aktiivisesti käyty. Viime kesänä yritettiin taas aktivoitua potan kanssa, ja silloin tällöin sinne jotain tuleekin. Tyttö kyllä istuu potalla vaikka tunnin, mutta pissaa sitten vaippaan kun nousee siitä pois. Jos huomaan, että tytöllä on kakkahätä, niin yritän aina saada hänet potalle, mutta useimmiten siinä käy niin, että hirveän huudon jälkeen pottaan ei varmasti tule mitään vaan tyttö panttaa sitten kakkaa seuraavaan päivään. Muutaman kaverin lapset on olleet täysin kuivia (siis myös yökuivia) 2-vuotiaana, ja miehen siskokin jaksaa päivitellä kuinka heidän tyttönsä oli kuiva jo 1v7kk-vanhana. Vaikka ympäristön paineet meinaa välillä rassata, niin henkilökohtaisesti en kuitenkaan koe tässä vaippojen käyttämisessä loppujen lopuksi kamalaa ongelmaa, vaan jaksan uskoa, että kyllä se tyttö joskus kuivaksi oppii. Noloahan se olisi vielä eskarissa vaipoissa kulkea
 2. Meillä 2-vuotiaaseen tyttöön iski enterorokko viime lauantaina. Iltapäivällä alkoi nousta kuume, illalla oksenteli muutaman kerran rajusti ja sanoi, että "Näppylöitä suussa". Suu myös selvästi aristi muutaman päivän, kurkku ei ehkä ollut ainakaan mahdottoman kipeä, koska ruoka maistui jotenkuten koko ajan. Jalkoihin, lähinnä polvien ja reisien alueelle nousi näppylöitä sunnuntaina, maanantaina näppylöitä oli joitakin myös käsissä ja suun ympärillä. Muutamana iltana annettiin ennen nukkumaanmenoa Panadolia, koska näppylät oli selvästi kipeitä ja kutisevia. Torstaina viimein oli niin reippaan oloinen että päästettiin päiväkotiin. Meillä oli siis ilmeisesti melko lievä versio.
 3. Mulla oli ekassa synnytyksessä vikan kätilön mukana opiskelija (ehdin siis olla salissa kolmen eri vuoron aikana), ja kernaasti saa tulla tähän seuraavaankin synnytykseen. Olin ennen saliin siirtymistä puolisen vuorokautta osastolla, ja sielläkin oli opiskelija mua hoitamassa ja mm. harjoittelemassa kanyylin laittoa. Kolmannella kerralla onnistui, pikkuisen alkoi mulla hymy siinä vaiheessa mennä jo väkinäisen puolelle Mutta eipä noita asioita voi muuten oppia kuin harjoittelemalla, ja mä ainakin haluan, että tulevaisuudessakin on hoitoalalla päteviä ihmisiä töissä.
 4. KYS

  Nostetaas tätä ketjua nyt kun uusi Kaarisairaala on ollut jo tovin käytössä. Onko kellään kokemuksia upouusista tiloista?
 5. Kiitos vinkeistä, masterpiece ja arvoitus. Kävin siis eilen varhaisessa sokerirasituksessa, ja kuten vähän ennakkoon pelkäsinkin, niin paastoarvohan se taas hälytti (5,5). Tunnin arvo olikin sitten 7,6 ja kahden tunnin 4,4. Ekassa raskaudessa oli sama homma, tosin silloin arvot oli 5,3, 9,7 ja 5,6. Viikkoja on kasassa vasta 13+1, joten paljon sokerin mittailua on tässä raskaudessa edessä... Huokaus.
 6. Jos on ongelmia aamun paastoarvon kanssa, niin mitenkäs se iltapala kannatti ajoittaa ja mitä syödä?
 7. Mä tulin pitkästä aikaa kurkkimaan tätä ketjua, ekassa raskaudessa tänne joskus jotain kirjoittelin. Mulla on siis tän tokan raskauden sokerirasitus muutaman viikon päästä (viikkoja silloin 13+0) ja tulos kyllä jännittää jo. Ekassa raskaudessa radidiagnoosi napsahti rasituksessa rajalla olleesta paastoarvosta (oli siis tasan se 5,3), kun taas muut arvot oli ok. Kävin silloinkin rasituksessa jo varhaisilla viikoilla sukurasitteen ja ylipainon takia. Mittailin sitten kotona sokereita 2x/vko koko loppuraskauden ajan. Oli siinä pistelemistä Yhtään ylitystä mulle ei missään vaiheessa tullut vaikka olisin syönyt mitä, paastoarvotkaan ei käyneet edes lähellä rajaa. Olen kuitenkin hyvin pessimistisellä asenteella liikkeellä, ja pidän melko varmana sitä, että tässäkin raskaudessa mulla toi radi on. Muutama viikko pitää vielä odotella varmaa tietoa
 8. No eikös se kovien juustojen kanssa mene niin, että kunhan juusto on tehty pastöroidusta maidosta, niin se on ok. Vaikka juusto olisikin kova, on siinä listeriariski jos se on tehty pastöroimattomasta maidosta. muoks. Eviran sivuilta: "Listeriavaaran takia vältettäviä ovat [...] pastöroimaton maito (esim. tilamaito) ja siitä valmistetut juustot"
 9. Muistelen useammastakin paikasta lukeneeni, että ennen plussaa (tai siis oletettua uusien kuukautisten alkamispäivää) voi elää ihan "normaalisti", eli mm. ottaa alkoholia jos haluaa. Itse ainakin aion syödä ja juoda kaikkea siihen asti kunnes olen todistetusti raskaana Varmaan tästä on tälläkin foorumilla keskusteluja, mutta en nyt ehdi sen tarkemmin alkaa niitä kaivelemaan. Oletko Heltsu käynyt selailemassa tuota Vauvakuume-osiota?
 10. Lasketun ajan jälkeisenä yönä alkoi tihkuttaa lapsivettä, seuraavana päivänä lähdin osastolle antibioottitippaan (sellainen käytäntö täällä meilläpäin) ja synnytys käynnistyi seuraavana yönä.
 11. Esikoisen raskauteen reilu kaksi vuotta sitten valmistautuessa söin ennakkoon foolihappoa ja tokassa yk:ssa, jossa plussasin, join greippimehua ja söin vehnänalkioöljyä. Lähitulevaisuudessa häämöttävällä tokalla kierroksella käytän varmaankin samoja juttuja, foolihapon syömisenkin olen aloittanut jo kuukausi takaperin. Painoa yritän myös saada pudotettua lähemmäs normaalipainoa, tosin nyt jo painan onneksi viitisen kiloa vähemmän kuin esikoisen raskausajan ekassa neuvolassa. Ekasta kerrasta viisastuneena aion myös keskittyä selän ja vatsan lihasten voimistamiseen.
 12. Ja kiitokset myös vielä Yazzille
 13. Okei, kiitos mei ja ingenjoor! Näin mäkin muistelin että homma menisi, mutta ei vara venettä ja silleen...
 14. Koska lähtökohtaisesti inhoan Kelan sivuilla asiointia, niin ajattelin kysäistä josko joku teistä osaisi vastata mulle. Meidän tilanne on sellainen, että olen tällä hetkellä hoitovapaalla meidän vuoden vanhasta tytöstä ja alkuperäinen tarkoitus oli mennä takaisin töihin 1.8.2015. Nyt ollaan kuitenkin alettu miettimään toisen lapsen alulle panemista. Jos kävisi vaikka niin, että mä ehtisin ensi vuoden elokuussa aloittaa työt mutta jäisinkin vaikka lokakuussa äitiyslomalle, niin minkäs tulojen perusteella se mun äitiyspäiväraha lasketaan? Koska toi meidän esikoinen on silloin vasta kaksi, niin katsotaanko ne tulot siltä ajalta ennen kuin jäin hänestä äitiyslomalle, vaiko tuosta lokakuusta 2015 taaksepäin, jolloin äippärahan perusteena olisi parin kuun palkka ja kotihoidontuki lopulta ajalta? Eli siis vaikuttaako mun mahdollinen töissä pyörähtäminen mihinkään mitenkään?
 15. ^ No ei mun kysymyksen taustalla kyllä ollut se, että "vanhemmista tuntuisi pahalta". Lähinnä mä ajattelin sitä, että ilma toimii hyvänä lämmöneristäjänä eikä liian tiukkaan pakkaaminen oo hyvä nimenomaan siltä kantilta. Sain kuitenkin jo hyviä pro-tipsejä tän asian suhteen luotettavalta taholta, joten pysymme alkuperäisessä suunnitelmassa ja otamme kovan kopan