Mimzee

Aktiivijäsen
  • Content count

    220
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mimzee

  1. Ihanan lohdullinen ketju Meidän tyttö on nyt 2v4kk, ja potalla istumista ollaan harjoiteltu alle vuoden vanhasta asti. Silloin n. 10 kk vanhana pottaan tuli satunnaisesti pissat ja kakat, sitten jossain vaiheessa ei enää tullutkaan mitään. Siitä seurasi pidempi tauko jolloin ei potalla aktiivisesti käyty. Viime kesänä yritettiin taas aktivoitua potan kanssa, ja silloin tällöin sinne jotain tuleekin. Tyttö kyllä istuu potalla vaikka tunnin, mutta pissaa sitten vaippaan kun nousee siitä pois. Jos huomaan, että tytöllä on kakkahätä, niin yritän aina saada hänet potalle, mutta useimmiten siinä käy niin, että hirveän huudon jälkeen pottaan ei varmasti tule mitään vaan tyttö panttaa sitten kakkaa seuraavaan päivään. Muutaman kaverin lapset on olleet täysin kuivia (siis myös yökuivia) 2-vuotiaana, ja miehen siskokin jaksaa päivitellä kuinka heidän tyttönsä oli kuiva jo 1v7kk-vanhana. Vaikka ympäristön paineet meinaa välillä rassata, niin henkilökohtaisesti en kuitenkaan koe tässä vaippojen käyttämisessä loppujen lopuksi kamalaa ongelmaa, vaan jaksan uskoa, että kyllä se tyttö joskus kuivaksi oppii. Noloahan se olisi vielä eskarissa vaipoissa kulkea
  2. Meillä 2-vuotiaaseen tyttöön iski enterorokko viime lauantaina. Iltapäivällä alkoi nousta kuume, illalla oksenteli muutaman kerran rajusti ja sanoi, että "Näppylöitä suussa". Suu myös selvästi aristi muutaman päivän, kurkku ei ehkä ollut ainakaan mahdottoman kipeä, koska ruoka maistui jotenkuten koko ajan. Jalkoihin, lähinnä polvien ja reisien alueelle nousi näppylöitä sunnuntaina, maanantaina näppylöitä oli joitakin myös käsissä ja suun ympärillä. Muutamana iltana annettiin ennen nukkumaanmenoa Panadolia, koska näppylät oli selvästi kipeitä ja kutisevia. Torstaina viimein oli niin reippaan oloinen että päästettiin päiväkotiin. Meillä oli siis ilmeisesti melko lievä versio.
  3. Mulla oli ekassa synnytyksessä vikan kätilön mukana opiskelija (ehdin siis olla salissa kolmen eri vuoron aikana), ja kernaasti saa tulla tähän seuraavaankin synnytykseen. Olin ennen saliin siirtymistä puolisen vuorokautta osastolla, ja sielläkin oli opiskelija mua hoitamassa ja mm. harjoittelemassa kanyylin laittoa. Kolmannella kerralla onnistui, pikkuisen alkoi mulla hymy siinä vaiheessa mennä jo väkinäisen puolelle Mutta eipä noita asioita voi muuten oppia kuin harjoittelemalla, ja mä ainakin haluan, että tulevaisuudessakin on hoitoalalla päteviä ihmisiä töissä.
  4. KYS

    Nostetaas tätä ketjua nyt kun uusi Kaarisairaala on ollut jo tovin käytössä. Onko kellään kokemuksia upouusista tiloista?
  5. Kiitos vinkeistä, masterpiece ja arvoitus. Kävin siis eilen varhaisessa sokerirasituksessa, ja kuten vähän ennakkoon pelkäsinkin, niin paastoarvohan se taas hälytti (5,5). Tunnin arvo olikin sitten 7,6 ja kahden tunnin 4,4. Ekassa raskaudessa oli sama homma, tosin silloin arvot oli 5,3, 9,7 ja 5,6. Viikkoja on kasassa vasta 13+1, joten paljon sokerin mittailua on tässä raskaudessa edessä... Huokaus.
  6. Jos on ongelmia aamun paastoarvon kanssa, niin mitenkäs se iltapala kannatti ajoittaa ja mitä syödä?
  7. Mä tulin pitkästä aikaa kurkkimaan tätä ketjua, ekassa raskaudessa tänne joskus jotain kirjoittelin. Mulla on siis tän tokan raskauden sokerirasitus muutaman viikon päästä (viikkoja silloin 13+0) ja tulos kyllä jännittää jo. Ekassa raskaudessa radidiagnoosi napsahti rasituksessa rajalla olleesta paastoarvosta (oli siis tasan se 5,3), kun taas muut arvot oli ok. Kävin silloinkin rasituksessa jo varhaisilla viikoilla sukurasitteen ja ylipainon takia. Mittailin sitten kotona sokereita 2x/vko koko loppuraskauden ajan. Oli siinä pistelemistä Yhtään ylitystä mulle ei missään vaiheessa tullut vaikka olisin syönyt mitä, paastoarvotkaan ei käyneet edes lähellä rajaa. Olen kuitenkin hyvin pessimistisellä asenteella liikkeellä, ja pidän melko varmana sitä, että tässäkin raskaudessa mulla toi radi on. Muutama viikko pitää vielä odotella varmaa tietoa
  8. No eikös se kovien juustojen kanssa mene niin, että kunhan juusto on tehty pastöroidusta maidosta, niin se on ok. Vaikka juusto olisikin kova, on siinä listeriariski jos se on tehty pastöroimattomasta maidosta. muoks. Eviran sivuilta: "Listeriavaaran takia vältettäviä ovat [...] pastöroimaton maito (esim. tilamaito) ja siitä valmistetut juustot"
  9. Muistelen useammastakin paikasta lukeneeni, että ennen plussaa (tai siis oletettua uusien kuukautisten alkamispäivää) voi elää ihan "normaalisti", eli mm. ottaa alkoholia jos haluaa. Itse ainakin aion syödä ja juoda kaikkea siihen asti kunnes olen todistetusti raskaana Varmaan tästä on tälläkin foorumilla keskusteluja, mutta en nyt ehdi sen tarkemmin alkaa niitä kaivelemaan. Oletko Heltsu käynyt selailemassa tuota Vauvakuume-osiota?
  10. Lasketun ajan jälkeisenä yönä alkoi tihkuttaa lapsivettä, seuraavana päivänä lähdin osastolle antibioottitippaan (sellainen käytäntö täällä meilläpäin) ja synnytys käynnistyi seuraavana yönä.
  11. Esikoisen raskauteen reilu kaksi vuotta sitten valmistautuessa söin ennakkoon foolihappoa ja tokassa yk:ssa, jossa plussasin, join greippimehua ja söin vehnänalkioöljyä. Lähitulevaisuudessa häämöttävällä tokalla kierroksella käytän varmaankin samoja juttuja, foolihapon syömisenkin olen aloittanut jo kuukausi takaperin. Painoa yritän myös saada pudotettua lähemmäs normaalipainoa, tosin nyt jo painan onneksi viitisen kiloa vähemmän kuin esikoisen raskausajan ekassa neuvolassa. Ekasta kerrasta viisastuneena aion myös keskittyä selän ja vatsan lihasten voimistamiseen.
  12. Ja kiitokset myös vielä Yazzille
  13. Okei, kiitos mei ja ingenjoor! Näin mäkin muistelin että homma menisi, mutta ei vara venettä ja silleen...
  14. Koska lähtökohtaisesti inhoan Kelan sivuilla asiointia, niin ajattelin kysäistä josko joku teistä osaisi vastata mulle. Meidän tilanne on sellainen, että olen tällä hetkellä hoitovapaalla meidän vuoden vanhasta tytöstä ja alkuperäinen tarkoitus oli mennä takaisin töihin 1.8.2015. Nyt ollaan kuitenkin alettu miettimään toisen lapsen alulle panemista. Jos kävisi vaikka niin, että mä ehtisin ensi vuoden elokuussa aloittaa työt mutta jäisinkin vaikka lokakuussa äitiyslomalle, niin minkäs tulojen perusteella se mun äitiyspäiväraha lasketaan? Koska toi meidän esikoinen on silloin vasta kaksi, niin katsotaanko ne tulot siltä ajalta ennen kuin jäin hänestä äitiyslomalle, vaiko tuosta lokakuusta 2015 taaksepäin, jolloin äippärahan perusteena olisi parin kuun palkka ja kotihoidontuki lopulta ajalta? Eli siis vaikuttaako mun mahdollinen töissä pyörähtäminen mihinkään mitenkään?
  15. ^ No ei mun kysymyksen taustalla kyllä ollut se, että "vanhemmista tuntuisi pahalta". Lähinnä mä ajattelin sitä, että ilma toimii hyvänä lämmöneristäjänä eikä liian tiukkaan pakkaaminen oo hyvä nimenomaan siltä kantilta. Sain kuitenkin jo hyviä pro-tipsejä tän asian suhteen luotettavalta taholta, joten pysymme alkuperäisessä suunnitelmassa ja otamme kovan kopan
  16. Meille on tulossa syysvauva ja arvotaan tässä Brion Happyjen ja Smilejen välillä. Alkuperäisenä ideana oli ottaa vaunut kantokassilla , mutta mahtuuko sinne vauva hyvin sitten talvella kaikissa toppavarusteissaan? Mä en osaa näin noviisina yhtään arvioida että miten paljon sitä vaatetta tarttee laittaa päälle jos meinaa esim. lapsen nukuttaa ulkona. Kovin kapoiselle vaikuttaa ainakin tuo Happyjen kova koppa. Mä en jotenkin ole aiemmin osannut ajatellakaan vaunukoppaa minään vaihtoehtona, mutta olisiko se kuitenkin käytännöllisin?
  17. ^ Mulla on kans pyörinyt aterian jälkeiset luvut näinä kahdeksana viikkona joina olen mittaillut välillä 4,5-6,3, ja tohon yläpään lukemaan onkin sitten saanut syödä jo tosi tukevasti sen kummemmin radi-ruokavaliota miettimättä (tyyliin runsas lounas noutopöydästä jälkkäreineen). Helpoiten mulla nousee tosiaan noi paastoarvot, mutta niistäkin korkein on tähän mennessä ollut 5,3. Pitäisi panostaa iltapalassa vähän enemmän proteiinin saantiin eikä latkia pelkkää jugurttia kuten mun tulee usein tehtyä. Toivotaan että sun arvot pysyy jatkossakin kuosissa ja voit lopettaa mittailun tän seurantajakson jälkeen!
  18. Ekaterina, mä voin lohduttaa että tähän touhuun tottuu kyllä tosi nopsaan. Mua kans suututti ja ärsytti toi diagnoosin saaminen ihan suunnattomasti ja olin ihan varma, että kerta mun ylitys (eli sama kuin sulla) oli noin pieni niin tää mittailu on ihan hätävarjelun liioittelua. Aika nopsaan mä sit kuitenkin tilanteeseen sopeuduin ja ei se pistäminenkään enää niin kummalliselta tunnu. Tiedätkö muuten joudutko sä mittailemaan loppuraskauden ajan vai onko sulla alkuun joku tietyn mittainen seurantajakso?
  19. Mulla oli ainoa ylitys paastoarvossa (ja sekin oli Puhkulaisen tavoin rajalla, eli 5,3) ja mut määrättiin heti mittaamaan sokereita koko loppuraskauden ajan kahdesti viikossa, viisi mittausta päivässä. Meillä otetaan sokerit ennen aamupalaa, sekä aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan jälkeen. Mittarin sain vko:lla 17 joten kyllähän tässä tulee reikä jos toinenkin sormeen pistettyä
  20. Kiitos Nadda ja macadamia, näin mä olin itsekin järkeillyt. En usko että mulla kuitenkaan mitään hätää on, kun ruokailun jälkeiset arvot on järjestään välillä 5,0-6,0 (siis tuskin se mahdollisen kudosnesteen aiheuttama heitto on kahta mittayksikköä). Pitää yrittää vielä tuota lämpimässä vedessä liottelua.
  21. Osaatteko sanoa, että mihin suuntaan ne arvot näyttää väärin jos sormea joutuu puristamaan että tulisi tarpeeksi iso pisara? Näyttääkö ne liian vähän jos sinne sekoittuu kudosnestettä tms.? Mä joudun yhdeksässä kerrassa kymmenestä puristamaan kun sitä verta ei vaan tule muuten tarpeeksi vaikka miten hieroisin ensin käsiä tai koukistelisin sormia tai roikottaisin alaspäin. Ja voiko ne heitot olla miten isoja? Mä puristan aina tosta ekan nivelen yläpuolelta ja koitan kyllä puristaa mahdollisimman hellästi. Näin muistaakseni neuvolan terkkakin teki kun mittaamista harjoiteltiin.
  22. Mun alkuraskaus oli kans hyvin helppo, kovaa väsymystä ja satunnaista närästystä lukuunottamatta en kärsinyt mistään kummemmista oireista. Nyt oon viikolla 23+2 ja ainoana mainittavana "oireena" voisi pitää ehkä sitä, että hengästyn todella paljon helpommin kuin ennen. Mä olin alkuun aivan varma etten positiivisesta testistä huolimatta todellakaan ole raskaana kun minkäänlaisia ellotuksia tai muita pahan olon tunteita ei ollut. Vähän ärsyttää kun joka puolella viljellään sitä kuvaa että alkuraskaudessa vietetään suurin osa ajasta pää vessanpöntössä. Kaikki voi todellakin olla hyvin vaikka ei mitään outoja tuntemuksia olisikaan
  23. Me käväistiin just pitkällä viikonlopulla Hampurissa, viikkoja tuolloin 22+. Lentojen aikana ei ollut mitään ihmeempiä tuntemuksia, välillä mahassa vähän myllättiin mutta ei mitenkään normaalia enempää. Mutta sen kyllä huomasin, että päivän kävely kaupungilla, varsinkin kun tämän toisti kolmena päivänä putkeen, verotti voimia ihan eri tavalla kuin normitilassa ja kesken päivän piti pysähtyä huomattavasti useammin huilaamaan. Samaten nyt reissun jälkeen olin pari päivää ihan tosi väsynyt ja nukuin megapitkiä yöunia, mutta osansa tähän saattaa olla meidän paluumatkalla, jolla kaikki ei mennyt ihan nappiin ja reissu lähtöpaikasta kotiovelle kesti 13 tuntia.
  24. Tää kuulunee sarjaan "Tyhmiä kysymyksiä radista", mutta millä viikoilla ne sokerit alkaa yleensä nousta? Mä sain radi-diagnoosin vko:lla 16. (kävin rasituksessa isän 2-tyypin diabeteksen takia) ja mulla hälytti ainoastaan rajalla (5,3) ollut paastoarvo. Nyt olen kuukauden verran mittaillut sokereita 5 krt päivässä kahtena päivänä viikossa ja kaikki paastoarvot alkaa nelosella ja kaikki ruoan jälkeiset arvot nelosella tai vitosella. Jonkun verran olen tehnyt muutoksia ruokavalioon: pyrin (siis PYRIN, en aina tee 100 %:sti) syömään vain 100 % ruisleipää, yritän syödä vihanneksia ja hedelmiä runsaalla kädellä, koitan syödä säännöllisesti mutta olen myös syönyt pullaa ja karkkia ynnä muita suolaisia ja makeita herkkuja jos niitä on ollut tarjolla. Silti nuo sokerit eivät siis toistaiseksi ole nousseet yhtään mihinkään. Muistelen kuitenkin jostain lukeneeni (mahdollisesti tämä ketju, mutta pikaisella katsonnalla en löytänyt asiasta mainintaa) että sokerit alkaa nousta yleensä noin raskauden puolivälin jälkeen kun sikiön kasvu vahvistuu tms... Olenko ihan hakoteillä tän ajatuksen kanssa tai saako joku kiinni siitä mitä tarkoitan? Onko siis odotettavissa että tällä mun huolettomalla syömistyylillä alkaa sokerit lähiviikkoina nousta eli tiukempia muutoksia kannattaisi alkaa tehdä?
  25. Äitiysfarkkuja ja -leggingsejä aloin aktiivisesti käyttämään 17. vkolla.