Encore

Aktiivijäsen
  • Content count

    291
  • Joined

  • Last visited

About Encore

  • Rank
    Aktiivi
  1. Ajankohtaista tietoa ja kokemuksia kaipailisin...
  2. Toistaiseksi olen pyrkinyt nauttimaan elämästäni sellaisena, kuin se on tähänkin saakka ollut, mutta jos yk10 lähtee pian käyntiin, luulen että seuraavana meillä vähenee huomattavasti viinin kulutus. Alkoholi kun tutkimusten mukaan voi jopa kohtuukäytössä heikentää sekä miehen että naisen hedelmällisyyttä. Niin ja raskausvitamiineja ostin taannoin, kun vanhat vitskut loppuivat ja uusia oli hommattava.
  3. Pihlajainen, täytyy uskoa ja luottaa siihen, että oma lapsi on vielä mahdollinen, kaikesta huolimatta ♡ Sama vieras, käsittääkseni tähystysleikkaus on ainoa varma tapa todeta endo, mutta ultrauksessa voidaan myös todeta, jos laitteella havaitaan endokasvustoa. Kyllä sen luulisi näkyvän ultrassa ainakin silloin, jos tilanne on paha, ellei se endo piileskele jossain.
  4. Tepa ja Sofianna, kiitos vastauksista. Tuntuu hassulta, että endon aiheuttamaa lapsettomuutta saatetaan hoitaa niin hitaasti, vaikka sen tiedetään pahenevan ajan kanssa. Mulla on tänään taas kipuiluja. Alan olla korvia myöten tätä, yrityksen ja mahd. endon vuoksi elämä tuntuu pyörivän kierron ympärillä... aika menee niin hitaasti, kaksi viikkoa naistenpolille.
  5. Korjaus edelliseen: ei irtoamiseen, vaan kypsymiseen.
  6. Oletteko kuulleet ns. virtauksen tuntemuksista ovulaation aikaan? Tämä voi kuulemma liittyä munasolun irtoamiseen. Virtaava, tärisevä tunne tuntuu vasemmalla alavatsassa, samoilla kohdin kuin ovulaatioon viittavaat kivut. Outo tunne. Äitini sanoi, että voisi viitata lähestyvään/tapahtuvaan ovulaatioon.
  7. Hei, mua vielä kiinnostaisi kuulla, millaisella aikataululla endodiagnoosin saaneet raskautta yrittävät ovat saaneet apua? Ja onko se niin, että yleensä päästään aika suoraan ivf-hoitoon, vai riippuuko se ihan tapauksesta? Pihlajainen, älä muuta sano. Tuntuu melko kurjalta, että endoon parhaiten tepsivät keinot eivät välttämättä ole kovin monelle mahdollisia yrityksen hankaluudesta johtuen. Olikos sulla varattu aikaa tutkimuksiin?
  8. Mulla on pari päivää niagaraa ja karmeita kipuja, sitten helpottaa ja pari päivää tiputtelua. Sitten alkaakin taas muut kivut. Kipuiluja on ollut edelleen, sanoisin että kolme viikkoa neljästä (eli kierrosta) on jonkinlaisia kiputiloja. On alavatsakipuja, ns. tärinäkipuja, yhdyntäkipuja. Nyt edessä jännät paikat, kun vihdoin neljän kk:n odottelu jälkeen pääsen loppukuusta gynepolille. Saan sitten toivottavasti vastauksia ja mahdollisesti voimme saada apua lapsensaannin suhteen.
  9. Ihan persiistä koko touhu.
  10. Pihlajainen, ymmärrän hyvin tuon toiveen, että se olisi endoa. On aina helpompi tietää, mikä kehossa on vialla, vaikka se olisikin jotain pahaa. Tätä olen yrittänyt selittää myös ystävilleni, jotka ovat todenneet, että "toivottavasti sulla ei ole endometrioosia". Koska jos se ei ole endoa, niin mikä ihme sitten minussa on vialla..! Olikos sinulla tehty laparoskopiaa?
  11. Sain kutsun gynepolille, syyskuun lopulle. Vähän joudun odottelemaan, mutta tärkeintä on saada asiaan hiljalleen eteenpäin. Damanda, mukava lukea raskautumistarinoita. Kannattaa ehdottomasti tutkituttaa asiaa sitten mahdollisimman pian, jos oireet palaavat synnytyksen jälkeen. Mutta toivottavasti pysyisivät sitten poissa!
  12. Raskautumistoiveista tietämätön ystävä lasten tekemisestä: "Se vaatii vaan tuuria ja vähän laskupäätä."
  13. Hilda ja Sofianna, rankkoja juttuja voi endo aiheuttaa Todettiinko teillä nuo lapsettomuuteen vaikuttavat ongelmat ultraamalla vai tähystyksessä?
  14. Pihlajainen, ihanaa että vältyit pistokselta! Kuten oletettiin, labratesteistä ei löytynyt mitään tulehdukseen tm. viittaavaa, joten gynepuolille tulee ensi kuussa kutsu. Siellä sitten ruvetaan tutkimaan endoepäilyä.