Murkelo

Aktiivijäsen
 • Content count

  4773
 • Joined

 • Last visited

About Murkelo

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1192 profile views
 1. Tästä tuli mieleen omia kokemuksia viimeisestä raskaudesta: Kun tein testin, sain siihen digillä heti "raskaana 2-3". Viikkoja oli tuolloin oviksesta laskettuna 3+5, mutta menkoista vain 3+3. Alkion koko vastasi ekassa varhaisultrassa viikkoja 6+3, kun oviksen mukaan olisi pitänyt olla 7+0 ja menkkojen mukaan 6+5. Pari viikkoa myöhemmin pääsin uuteen varhaisultraan, ja siellä alkion koko vastasikin viikkoja. Todettiin, että tuossa 6+-viikoilla se on nii pieni, että mittavirheitä tulee helposti. Läpi raskauden mentiin menkkojen mukaan lasketulla LA:lla, ja vauva syntyi lopulta 41+3. Eli se todella vahva plussa tuli jo 3+3 tällä kaavalla. Hailuran olisi varmasti hyvinkin saanut jo paria päivää aiemmin.
 2. @Lotta_ ja @Doremifa selvät viivat molemmilla
 3. Mä olen laittanut suoraan, että oon äitiysvapailla. Pari kollegaa on laittaneet vaan "olen vapailla" tai "am on leave" erottelematta vapaan tyyppiä. Kun en tiennyt paluupäivämäärää, laitoin että "olen äitiysvapailla ja palaan syksyllä 2016".
 4. Mulla takana 2 raskautta. Ensimmäisen kohdalla BMI oli jotain 31, toisen kohdalla 33 (lähtökiloja siis n. 7kg enemmän). Ekasta tuli lähemmäs 15kg raskauskiloja, tokasta 16kg. Ensimmäisestä kaikki raskauskilot ja vähän päällekin lähtivät imetyksellä ja vaunulenkeillä vaivatta (ne 7kg tulivat pikkulapsiarjesta). Nyt toisen raskauden jäljiltä vauva on ensi viikolla 3kk ja kiloja on jäljellä 6, joskin nyt pariin viime viikkoon paino ei ole enää liikahtanut. Kumpikin raskaus ja synnytys meni ilman ongelmia. Sokerirasituksessa ramppasin 2 kertaa kummankin raskauden aikana, ei radia, eikä muutakan huomauttamista. Esikoinen syntyi 40+4, 3350g ja 50cm, kuopus 41+3 4000g ja 53cm.
 5. Toisen kohdalla kävikin "korkea" vesienmeno, eli lapsivettä tihkui jo klo 04 alkaen 18.11.. Vedet meni kunnolla vasta salissa lääkärin avustuksella ja vauva syntti 25h vesien ekasta tihkunnasta.
 6. Toisen kanssa toisin: kahtena (ei peräkkäisenä) yönä säännöllisiä supistuksia parin tunnin ajan. Sitten yksi kokonainen päivä supistusten tihetessä alle kolmen minuutin välisiksi, ja käytiin näytilläkin, vaikka kivun kanssa vielä hyvin pärjäsi. Tästä 4 päivää, kun synnytys oikeasti alkoi.
 7. Joo mullakin fyssari totesi, että venyttely ei nyt ole paras ratkaisu, kun ne liitokset venyy ja paukkuu muutenkin. Samoin huomasin, että äitiysjooga pahensi asiaa, yritin ennen fyssarikäyntiä sillä korjata tilannetta, ja lopputuloksena en meinannut päästä matolt ylös kun issias otti itseensä. Ja tää siis silloin joskus rv28, jolloin maha oli vielä hallittavan kokoinen..
 8. Mulla oli ensimmäistä odottaessa SI-nivelen kanssa haasteita, ja jalka/jalat meinasi monestikin lähteä alta, kun iskiaan kohdilta vihlaisi. Nyt, kun sama vaiva äityi tässä toisessa raskaudessa yhden raskaan tilaisuuden jäljiltä todi pahaksi vikna kolmanneksen kynnyksellä, kävin äitiysfyssarilla, joka antoi asennonkorjausohjeita seisontaan ja makuulle. Näillä tokeni. Tokassa raskaudessa uutena on olleey häpyalueella ja nivusissa tuntuvat liitoskivut. Eli nivusia särkee kävellessä, ja nyt viimeisen kuukauden-parin aikana on tullut myös sitä, että jalka lähtee alta kun vihlaisee nivusta. Toissapäivänö oli aika jännä kokemus, kun vihlaisia samaan aikaan sekä etu- että takareiden puolelta, joutui jo antamaan polvella periksi. Näihin tuntuu auttavan vain lepo ja vastaavasti pitkä jaloillaanolo provosoi. (Nyt 39+5)
 9. Mä en näköjään tänne ollut vielä vastannut, mutta mulla esikoise odotuksessa korvien lukkiutuminen oli yksi ekoja raskausoireita. Olin varmaan kaksi ekaa kolmannesta puolet ajasta korvat lukossa, ne vaan meni lukkoon tilanteesta riippumatta. Harrastin silloin vielä laulua, oli aika häiritsevää Mulla loppuraskaudessa jo helpotti ja synnytyksessä katosi tuokin oire.
 10. Esikoisen kohdalla kalvot puhkaistiin salissa joskus klo 20-21 välillä illalla, kun synnytys oli siinä vaiheessa ollut käynnissä 15 tuntia. Vauva syntyi klo 01, eli 4-5 tuntia meni vesien menosta.
 11. Esikoinen nukkui alusta asti omassa sängyssä (n.2kk äp-laatikossa, sen jälkeen pinniksessä, joka ensin sivuvaununa), ja sama suunnitelma tän toisen osalta. Esikoisen aikana perhepeti ei ollut edes mahdollinen, koska meidän sänky ei siihen soveltunut - patja oli niin pehmeä, että jos makasin kyljelläni ja vauva oli n. 20cm päässä, niin vauva kirjaimellisesti vieri muhun kiinni alamäkeä pitkin, kun patja meni montulle. Nyt on uusi sänky ja patjat, ja toivon, että tämä nyt mahdollistaisi ainakin imetyksen makuulla paremmin, mutta edelleen ajatuksena on pitää vauva omassa sängyssä omien yöunieni vuoksi.
 12. @Anastacia yleinen ohje on että heti plussasta 25mikroa nosto ja neuvolasta kontrolliverikokeet. Mulla on tällä kierroksella verikokeet rv16, rv26 ja rv36.
 13. Otin 2015 rokotteen loppuraskaudessa, ja nytkin tarkoitus on ehtiä ottamaan rokote niin, että se ehtii suojata myös vauvaa. Muukin perhe rokotetaan. Miehen kanssa sairastettiin sikainfluenssa aikoinaan rokottamattomina, ja perusterve mies oli niin huonona, etten halua kokeilla, miten pienen vauvan tai lapsen kävisi. Esikoinen todennäköisesti sairasti rokotteesta huolimatta influenssan lievänä viime keväänä, ja se oli jo ihan riittävästi.
 14. H&M:ltä (yläosia), ebaysta, ja Zalandolta (DP:n farkut oli tois hyvät reitevälle ja persevälle).
 15. Dpo12 selkeä plussa.