Murkelo

Aktiivijäsen
 • Content count

  4459
 • Joined

 • Last visited

About Murkelo

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

488 profile views
 1. @fumfum
 2. @fumfum näkyy!!
 3. Hienoa @Laura27, että pc antoi rauhoittavan viivan Näyttää hyvin, miten viivojen vahvuudet on yksilöllisiä. Mun plussa tuli 3+3/3+5 (menkat/ovis, eli dpo 12): OneStep, RFSU, Onni ja digi. Testit1 https://imgur.com/a/68bfYBo Vierekkäin RFSUt ja OneStepit tehty aina samasta näytteestä (menkoista 3+3, 3+5 ja 4+0, oviksesta aina 2 päivää pitemmällä): Testit2 https://imgur.com/a/QNRQuEu Ja vielä OS ja RFSU 4+5/5+0 Testit3 https://imgur.com/a/45bGzdl
 4. Ensin sanon, että ei kannata vertailla viivoja, koska hormonitasot nousee tosi yksilöllisesti. Toiseksi, onko viikot satavarmat (ovis bongattu varmasti ja tärppimahdollisuuksia se yksi)? Ite sain kuitenkin kontrollia vahvemman viivan 4+5/5+0 (menkkojen/oviksen mukaan).
 5. Mäkin nään @Ewwwiellä pc:ssä jotain.
 6. No nyt näkyy @Ewwwieiellä haamu
 7. ^^ @Tepsa Kilpparilääkityksessä on kyllä ihan yleinen käytäntö, että ihan heti plussasta nostetaan 25 mikrogrammalla annostuksesta riippumatta. ed. Ewwwie ehti samalla asialla ensin.
 8. @Aurelie Tää nyt on vaan mutuilua, mutta sanoisin, että IVF-hoidoista seurannut lihominen on enemmän lieveilmiöistä johtuvaa kuin varsinaisesti lääkkeiden syytä. Pitkässä kaavassa oma aineenvaihdunta pysähtyy aika tehokkaasi, mikä kerää ensinnä nestettä mutta toki myös helpommin niitä kiloja. Tuo kestää kuitenkin vain muutaman viikon, joten ei siinä mitenkään älyttömästi ehdi lihomaan. Enemmän tosiaan sanoisin, että on yhteisvaikutusta monen asian kanssa. Stimulaation loppuvaiheessa, kun soluja on paljon, olo alkaa olla jo hankala, joten liikunta jää helposti vähille, eikä oikein kevyttä kävelyä kummempaa pystykään tekemään. Sama jatkuu hetken aikaa stimulaation jälkeen. Jos punktiossa tulee mitään jälkiseuraamuksia, niin liikunta (kevyttä kävelyä lukuunottamatta) voi olla jopa kiellettyä tai suorastaan mahdotonta. Samaan aikaan hormonimyrskyssä voi olla vaikeampi kontrolloida syömisiä ja sortua herkutteluun. Etenkin, jos tulee niitä jälkiseuraamuksia, eikä vaikka pääsekään tuoresiirtoon ja mieli on maassa, lohtusyönti on helppo tie. Eli tosiaan lihomisen sanoisin olevan tuota nestekertymää yhdistettynä helposti laskeneeseen kontrolliin syömisten suhteen ja tilanteen liikunnalle asettamiin rajoituksiin. Ja jos on pitkä kaava, niin se hidas aineenvaihdunta ei toki helpota asioita, mutta edelleen, se "vaihdevuosivaihe" kestää kuitenkin vain 2-3 viikkoa, eikä siinä ajassa kovin peruuttamattomia kiloja ehdi kerätä, varsinkaan, jos ei ole taipumusta. (vertailun vuoksi - mulla takana 2 x lyhyellä kaavalla IVF ja 1x pitkällä kaavalla, ja todellakin kerään kiloja helposti, jos en ole tarkkana, mulla on luontaisesti ilmeisen hidas aineenvaihdunta. 2. IVF-kierroksen (lyhyt) jälkeen punktiossa ilmeisesti nirhaistiin jotain hermoa, mistä syystä mulla oli aivan järkyttäviä hartiapistoskipuja ja kesti useamman viikon, että pystyin normaalisti esim. lenkkeilemään. En lihonut. 3. IVF:ssä (pitkä kaava) kehittyi lievä hyperstimulaatio (mitä alkanut raskaus ruokki), ja taas meni varmaan yli kuukausi, että pystyin tekemään mitään kävelyä reippaampaa.En lihonut.)
 9. @Ewwwie muokatussa kuvassa nään viivan
 10. IVF-lääkkeiden aiheuttama turvotus kyllä häviää melko nopeasti. Aika harva niiden takia oikeasti lihoo, lähinnä se on nestekertymää. Eli jos teillä on alkuvuodesta 2019 (~helmikuussa?) IVF, niin isompi "riski" mielestäni on juuri se, että olisit elokuussa jo hyvinkin pitkällä raskaana.
 11. Lapsi siirtyi pois pinniksestä 2.v2kk -ikäisenä. Me skipattiin juniorisänky-vaihe kokonaan ja ostettiin kerralla täysimittainen (90x200)sänky. IKEAn Kura-malli on kiva kun siitä saa lapsen kasvaessa parvisängyn, ja kun päädyssä on seinä ja ostettiin myös majakatos, niin ei tule liian avaran paikan oloa, ja lapsi on nukkunut tuossa sängyssä tosi hyvin Leveys mahdollistaa myös sen, että tarvittaessa aikuinen voi olla vieressä, mikä tuli meille tarpeen aika pian, kun lapsi sairasti 1.5 viikkoa influenssaa ja heräili tiheästi öisin särkylääkkeistä huolimatta. Aiemmin on oltu patjalla vierellä ja osin toki nytkin, mutta oli se vaan vielä parempi kun pystyi ottamaan lapsen kainaloon (ja kuitenkin samalla toinen aikuinen pystyi nukkumaan omassa sängyssä yönsä rauhassa).
 12. Voi ei @Ewwwie
 13. No ensinnä tiedät varmasti että kun hcg tuplaantuu joka toinen päivä, joka päivä ei välttämättä vahvistu. Lisäksi virtsan vahvuus vaikuttaa paljonkin noilla pienillä pitoisuuksilla. Ja testeissäkin on vaihtelua. Mulla erimerkkinen testi, mutta dpo13 ja dpo15 kun tein niin jälkimmäisessä oli kontrolliviiva selvästi heikompi kuin ekassa, ja ihan varmasti vaikutti vastaavasti testiviivaan. Toivottavasti huomenna olisi vahvempi
 14. No nyt mäkin nään @Ewwwiellä
 15. Digitestit on todella epätarkkoja näyttämään viikkoja "oikein". Esikoisen raskaudessa tein vastaavasti digin rv5+5 ja näytti vain 2-3. Hirveä stressi ja paniikki. Hedelmöityksen ajankohdasta ei mitään epäselvyyttä koska IVF-alkuinen. Ultrassa kuitenkin 2 viikkoa myöhemmin täysin viikkoja vastaava alkio ja syke.