Murkelo

Aktiivijäsen
 • Content count

  4604
 • Joined

 • Last visited

About Murkelo

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

563 profile views
 1. Toisen kanssa toisin: kahtena (ei peräkkäisenä) yönä säännöllisiä supistuksia parin tunnin ajan. Sitten yksi kokonainen päivä supistusten tihetessä alle kolmen minuutin välisiksi, ja käytiin näytilläkin, vaikka kivun kanssa vielä hyvin pärjäsi. Tästä 4 päivää, kun synnytys oikeasti alkoi.
 2. Joo mullakin fyssari totesi, että venyttely ei nyt ole paras ratkaisu, kun ne liitokset venyy ja paukkuu muutenkin. Samoin huomasin, että äitiysjooga pahensi asiaa, yritin ennen fyssarikäyntiä sillä korjata tilannetta, ja lopputuloksena en meinannut päästä matolt ylös kun issias otti itseensä. Ja tää siis silloin joskus rv28, jolloin maha oli vielä hallittavan kokoinen..
 3. Mulla oli ensimmäistä odottaessa SI-nivelen kanssa haasteita, ja jalka/jalat meinasi monestikin lähteä alta, kun iskiaan kohdilta vihlaisi. Nyt, kun sama vaiva äityi tässä toisessa raskaudessa yhden raskaan tilaisuuden jäljiltä todi pahaksi vikna kolmanneksen kynnyksellä, kävin äitiysfyssarilla, joka antoi asennonkorjausohjeita seisontaan ja makuulle. Näillä tokeni. Tokassa raskaudessa uutena on olleey häpyalueella ja nivusissa tuntuvat liitoskivut. Eli nivusia särkee kävellessä, ja nyt viimeisen kuukauden-parin aikana on tullut myös sitä, että jalka lähtee alta kun vihlaisee nivusta. Toissapäivänö oli aika jännä kokemus, kun vihlaisia samaan aikaan sekä etu- että takareiden puolelta, joutui jo antamaan polvella periksi. Näihin tuntuu auttavan vain lepo ja vastaavasti pitkä jaloillaanolo provosoi. (Nyt 39+5)
 4. Mä en näköjään tänne ollut vielä vastannut, mutta mulla esikoise odotuksessa korvien lukkiutuminen oli yksi ekoja raskausoireita. Olin varmaan kaksi ekaa kolmannesta puolet ajasta korvat lukossa, ne vaan meni lukkoon tilanteesta riippumatta. Harrastin silloin vielä laulua, oli aika häiritsevää Mulla loppuraskaudessa jo helpotti ja synnytyksessä katosi tuokin oire.
 5. Esikoisen kohdalla kalvot puhkaistiin salissa joskus klo 20-21 välillä illalla, kun synnytys oli siinä vaiheessa ollut käynnissä 15 tuntia. Vauva syntyi klo 01, eli 4-5 tuntia meni vesien menosta.
 6. Esikoinen nukkui alusta asti omassa sängyssä (n.2kk äp-laatikossa, sen jälkeen pinniksessä, joka ensin sivuvaununa), ja sama suunnitelma tän toisen osalta. Esikoisen aikana perhepeti ei ollut edes mahdollinen, koska meidän sänky ei siihen soveltunut - patja oli niin pehmeä, että jos makasin kyljelläni ja vauva oli n. 20cm päässä, niin vauva kirjaimellisesti vieri muhun kiinni alamäkeä pitkin, kun patja meni montulle. Nyt on uusi sänky ja patjat, ja toivon, että tämä nyt mahdollistaisi ainakin imetyksen makuulla paremmin, mutta edelleen ajatuksena on pitää vauva omassa sängyssä omien yöunieni vuoksi.
 7. @Anastacia yleinen ohje on että heti plussasta 25mikroa nosto ja neuvolasta kontrolliverikokeet. Mulla on tällä kierroksella verikokeet rv16, rv26 ja rv36.
 8. Otin 2015 rokotteen loppuraskaudessa, ja nytkin tarkoitus on ehtiä ottamaan rokote niin, että se ehtii suojata myös vauvaa. Muukin perhe rokotetaan. Miehen kanssa sairastettiin sikainfluenssa aikoinaan rokottamattomina, ja perusterve mies oli niin huonona, etten halua kokeilla, miten pienen vauvan tai lapsen kävisi. Esikoinen todennäköisesti sairasti rokotteesta huolimatta influenssan lievänä viime keväänä, ja se oli jo ihan riittävästi.
 9. H&M:ltä (yläosia), ebaysta, ja Zalandolta (DP:n farkut oli tois hyvät reitevälle ja persevälle).
 10. Dpo12 selkeä plussa.
 11. Esikoinen tarttui mukaan vasta koeputkiavustuksella, kiertoja taisi yrityksen alusta olla siinä vaiheessa joku 30... Tämä toinen tärppäsi yk1.
 12. Esikoinen ehti 4vrk:n ikään, kun lopulta päästiin kotiin. Syntyi su-ma -yönä yhden aikaan, ja seuraavana perjantaina kotiuduttiin. Ensin laski vauvan verensokerit ja sitten paino, kun maito ei oikein noussut ja imetys takkusi. Lopulta saatiin paino nousuun, ja päästiin kotiin. Toivottavasti toisen kanssa pääsisi hieman nopeammin.
 13. Hyvin laihdutti. Raskauskiloja tuli 15+, ja n. 5kk:n sisällä oli kaikki ja vähän päällekin lähteneet imetyksellä.
 14. Esikoisesta kipeitä supistuksia ei tullut yhtään ennen synnytyksen alkua. Synnytystä ennakoi loivat menkkajomot puolenyön aikaan, ja viiden maissa heräsin siihen, että jomot oli yltyneet, ja kehittyivät siinä aamun aikana kunnon supistuksiksi ja synnytys oli käynnissä. Edellisenä yönä oli ollut vastaavia lieviä menkkajomoja, mutta ei mitään muuta.
 15. Esikoisen synnytyksessä olin ekat 12 tuntia kotona TENSin avulla, synnärille mennessä pääsin n. 5cm avautuneena suoraan saliin ja sain heti epiduraalin. En muista sen laittamisesta muuta kuin että TENS piti ottaa pois, eli ei ole voinut kovin pahasti sattua. Siinä vaiheessa mikään muu ei varmaan olisi auttanutkaan, kun supistukset säteili reisiin. Epiduraali oli mahtava, sai rentouduttua. Synnytys ei omasta mielestä mitenkään merkittävästi hidastunutkaan, kun ekasta epiduraalista meni alle 6 tuntia vauvan syntymään. Toisen kohdalla ei yhtään haittaisi samanlainen eteneminen.