Neela Naranja

Jäsen
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

About Neela Naranja

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Me ei olla kovin paljon käytetty sukkiksia tytöllä, mutta puolipotkarit ym ollaan automaattisesti puettu aina päälle. Tuntui tosi hassulta kun näin kerran vauvan jolla oli puolipotkarit bodyn alla. Yksi kaveri sitten valisti (kuten moni täälläkin on sanonut) että jos on esim. kovin hoikka vauva niin eivät välttämättä pysy jalassa jos on päällä. Mutta tällä samalla vauvalla on yhä edelleen body puolipotkareiden päällä, vaikka on kasvanut ja varmaan housut jo pysyisi. Kyse taitaa siis olla tyylistä. Mutta kukin tavallaan, ei se niin vakavaa ole. Niinkuin jo mainittiinkin niin tärkeintä että vauvalla on puhtaat ja mukavat vaatteet päällä. Hauska oli kyllä tuo yksi kommentti miehen "spontaanista naurukuolemasta".
  2. Trijntje: Lindexissä on ainakin froteekankaasta tehtyjä tossuja. Meillä on sellaiset, on minusta kivat pienellä joka ei vielä kävele ja pysyvät hyvin jalassa. Ja sitten siellä on myös sellaisia ns. sukanmallisia joissa on nahasta tms tehty pohja.
  3. Meillä on myös Stocken Tripptrapp. Valkoinen tuoli ja babyset harmaa. Pehmusteet valkoiset punasävyisellä eläinkuosilla. Tyttö (6kk) on siinä istunut ja hyvin mahtuu vaikka on paino hiukan pulleuden puolella. Jos olisin ennen vauvan syntymää tai heti synnyttyä tajunnut että on olemassa new born set, olisin varmasti hankkinut. Se ei kuitenkaan paljoa olisi tehnyt tuohon pakettiin lisähintaa ja olisi ollut tosi kätevä kun vauva olisi voinut alusta asti olla mukana perheen ruokailuissa. Jos tulee joskus toinen lapsi, niin new born set hankitaan!
  4. Mulla ei ole itsellä neulontataitoja siunaantunut, mutta anoppi ja tytön täti sekä muutamat ystävät neulovat myssyjä, sukkia ja villatakkeja. Tosin anopin tekemä villatakki oli niin iso että taitaa mennä ensi talvena. Neuloi sen vastasyntyneelle (syntyi joulukuussa). Tuo Jorvin sairaalan pipojuttu on ihana, kun ihmiset on siitä innostuneet!
  5. Me annetaan Devisol d3-vitamiinia ja samaan lusikkaan laitetaan Relatipat. Niitähän vois ostaa yhdessä pullossakin jossa molemmat samassa mutta ollaan alusta asti annettu näin, joten helppo jatkaa samaa rataa. Aloitettiin yhdellä tipalla ja 2pv välein nostettiin annosta kunnes oli 5 tippaa. Vatsavaivoja ei näistä tullut, mutta ne alkoivat kyllä myöhemmin. Koliikkityyppistä oireilua oli meillä n. 3kk asti. Lusikalla olen kokenut helpoimmaksi antaa tipat, samoin annettiin sitten Disflatylit myöhemmin. Tyttö oli jo kuin "vanha tekijä" sitten kun aloitettiin soseet.
  6. Meillä oli täysimetys 4kk ikään asti ja tyttö kasvoi hyvin omalla maidolla. Tankkausta vaan oli tunnin välein tytön hereilläolon ajan ja tuntui että kiinnostus syömiseen oli herännyt, lusikalle avasi hyvin suun kun annettiin vitamiineja yms. Eli 4kk aloitettiin maistelemaan kasvissoseita.
  7. Vantaan Variston AT-lastenturva: Palvelu oli kokeilu- ja ostokerroilla todella hyvää. Saatiin alennustakin kun ostettiin paljon kerralla: yhdistelmävaunut, matkarattaat, turvakaukalo yms. Myöhemmin selvisi että turvakaukalon matkarattaisiin yhdistävissä adaptereissa oli vikaa (niistä piti liikkeessä hioa jokin muoviosa pois), yhdistelmärattaista puuttui osia pakkauksesta (jalkapeite ja se putki joka tulee ratasosaan) ja sitten niiden rattaiden rengas vielä oli puhki, ei siis pitänyt ilmoja sisällään. Se olikin kiva käydä sitä mukaa liikkeessä kun viat huomasi. Esim. tuolla renkaanvaihtokerralla liike oli täynnä myyjiä, ei muita asiakkaita ja vain se mun myyjä selvitti asiaa ja muut juorusi tiskin takana isoon ääneen omia asioitaan. Kysyin että voinko saada uuden renkaan vain nopeasti mukaan kun alle kk ikäinen vauva odottaa mutta ei, piti käydä pomon juttusilla ja vaikka missä. Olin liikkeessä yli puoli tuntia. Kun oltiin 3krt jouduttu näiden virheiden takia kaupassa käymään, kysyin ajattelivatko he hyvittää asiaa jotenkin. Meillä oli kuitenkin ollut aika lailla vaivaa näistä, eikä olisi ollut aikaakaan näihin säätämisiin kun vauva oli pieni. Myyjä kysyi mitä haluaisin, mutta kun heitin pallon takaisin, hän ehdotti että antaisi tuttipullon. No sellaisia meillä oli eikä tyttö ole niistä ensimmäistäkään huolinut. Sitten hän sanoi että he voivat korvata matkakuluja bussilipun mukaan. Sanoin että ok, se olis sitten seutulippu x 6. Myyjä sanoi että eihän sun olis sillä kerralla tarvinnut tulla tänne kun huomasit vaunun jalkapeitteen ja putken puuttuvan, olisit voinut soittaa. Sanoin että luulin näiden osien löytyvän kaupasta että olisivat unohtuneet heidän varastoon ja saisin ne siitä mukaani, mutta en ala hiuksia halkomaan: jos tää on siitä kiinni, niin ei sitten. Antoi loppujen lopuksi pomon kanssa juteltuaan mulle 15e ja hyttysverkon vaunuun. Kysyi että sopiiko tämä. Sanoin että sopii mikä vaan kun on kiire vauvan luo. Ja itse asiassa meillä oli sittenkin hyttysverkko jo olemassa, en vain muistanut sitä. Eli nyt meillä on ylimääräinen hyttysverkko, toivottavasti joku tuttu tarvii joskus. Pointtina siis että ääni muuttui totaalisesti kellossa kun alkoi ilmetä tuotteissa virheitä. Selittivät vielä ettei ole heidän syynsä. No eipä ei, mutta luulis myyjällä olevan jotain vastuuta... Se adapterien toimimattomuus olisi voinut aiheuttaa vaaratilanteen. Oltiin ihan rauhallisia ja asiallisia ja sovittelevia, ei siis ollut mitään syytä alkaa puolustuskannalle. Mietin vaan että jos olis mun liikkeeni niin antaisin jonkun lahjakortin tuossa tilanteessa kun 3 virheellistä tuotetta on tullut tai vaikka jonkun "seuraavasta ostoksesta tietty alennusprosentti" tms. Vantaan Tammiston Lastentarvike: Ollaan ostettu Tripp trapp -syöttötuoli, vauvanamme, vaipparoskis ja kaikenlaista pienempää. Ollaan saatu aina hyvää palvelua, ollut monia eri myyjiä, kaikki ystävällisiä. Suosittelen!
  8. Meillä on Brion Happyt mutta vm 2011. En tiedä paljonko on eroa tämän vuoden malliin. Ollaan oltu tyytyväisiä. Meillä oli pehmeä kantokoppa ja nyt käytössä ratasosa. Kumpikin on toiminut mainiosti.
  9. On kyllä kiva kun vauvallekin laitetaan jotain "juhlavampaa" päälle. Meidän tytöllä oli ristiäisissä kastemekon jälkeen sellainen nätti raitamekko, ihan Lindexistä. Mekoissa on vaan se ongelma että ne helmat nousee kun vauvaa kannetaan. Olis kiva kun olis enemmän sellaisia joissa on sisäänommeltu body. Pysyy mekko paikallaan. Sellainen bodymekko meillä on nyt kesällä ihan arkikäytössä, mutta juhlaversio pitäis löytää elokuun alussa oleviin häihin. Jaksaahan sitä toki yhdet juhlat juhlia helmoja nykien mutta helpompi olis jos löytyis bodylla varustettu asu. Tai sit pitää itse tuunata... (Lue: pyytää anoppi ompelemaan)
  10. Tyttö syntyi joulukuun lopussa ja ei käytetty ekana talvena äp:n toppahaalaria kun olis ollut niin iso (kokoa 74). Katsotaan mahtuuko alkutalvesta jonkun aikaa jos/kun on reilua mitoitusta. Olis kyllä hyvä jos voisi saada pakkaukseen valittua koon, kun muuten menee ihan hukkaan... Mutta ehkä sen saa sitten myytyä/annettua jollekin, jolla vauvan koko täsmää haalariin oikeaan vuodenaikaan...
  11. Voi nuo rintaraivarit on niin kurjia Meidän tyttö sai raivareita ensin parin kk:n iässä ja sitten 3kk ikäisenä vielä paljon pahemmin. Oli kyllä niin tuskaa ja kun ehdin siinä välissä jo vajaat pari viikkoa luulla että raivoamiset on takanapäin. Minäkin kanniskelin lasta ympäri asuntoa ja siinä suostui syömään (välillä), jos istuin niin ei missään tapauksessa. Paikallaankaan ei voinut seistä tai ainakin piti hytkyttää samalla. Yösyönnit meni hyvin makuullaan mun vieressä, mutta päivällä ei sekään asento käynyt. Käytiin imetysneuvojalla ja se neuvoi pystyasennossa syöttämisen. Kannattaa googlettaa: biological nurturing. Siinä lapsi on pystyssä vatsa äidin vatsaa vasten. Tämä asento toimi meillä koska tytön rintaraivareiden syy oli se että maitoa tuli niin paljon ja suihkuamalla ja näin hän sai estettyä maidon liian suihkuamisen kurkkuunsa. Ja sitä maitoa tosiaan tuli, tyttö kun päästi irti tissistä, niin sitä lensi naamalle ja joka paikkaan. Meidän sohvakin on varmaan maidolla kyllästetty vaikka aina yritin laittaa harsoa väliin. Välillä kiukkua tuli myös tuossa pystyasennossa mutta sitkeästi jatkoin vaikka välillä itki sekä vauva että äiti. Ja aina jos tyttö alkoi raivota, nostin hänet pystyyn olkapäätä vasten, lypsin hiukan maitoa pois ja sitten tarjosin uudelleen. Jos ei kelvannut eli raivoaminen jatkui, niin tarjosin myöhemmin uudelleen. Tämä rintaraivariaika on varmaan ollut kamalinta vauva-arjessa. En varmasti olisi pystynyt jatkamaan imetystä ilman sitä ihanaa imetysneuvojaa joka tsemppasi niin kovasti. Yritettiin lisäksi antaa tytölle pullosta maitoa (sekä omaa että korviketta) mutta ei kelvannut millään. Niinpä jatkettiin imetystä joka sitten onneksi muuttui taas vähitellen normaaliksi ja sitten jopa mukavaksi ja ihanaksi hetkeksi tytön kanssa. Ja edelleen imetys jatkuu, tarkoitus olisi jatkaa 1v asti osittaisimetystä. Tyttö on nyt 6,5kk.
  12. Aloitimme 4kk kasvikset, 5kk viljat (ensin riisi-, sitten kaura- ja sitten neljän viljan puuro) ja 6kk iässä lihat (kana, possu, kala ja seuraavaksi on tuloillaan nauta).