Mini-Me

Aktiivijäsen
 • Content count

  889
 • Joined

 • Last visited

About Mini-Me

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 01/30/78
 1. Yksilapsiset perheet ovat ateisteja ja suurperheet uskovaisia mun täytyy myöntää et jos on pienellä ikäerolla +4 lasta niin silloin tulee mieleen et onko ehkäsyn käyttö kiellettyä. Mutta todella, se ei kenellekkään kuulu miksi perheessä on yksi tai useampi lapsi eikä sen pidä vaikuttaa kenenkään päätöksiin. Pitää aina tehdä siten miten on itselle (ja omalle perheelle) hyvä. Omista tunteista, nostan hattua suurperheiden pyörittäjille, mun hermot kestää just ja just yhden.
 2. Kyllä mä nään punasta hinpulan tikussa!
 3. 50cm- ei koskaan, tyttö oli 51cm syntyessä 56- 0-8vk 62cm 2kk-3kk 68 3kk-4kk 74cm 4-6kk 80cm 6+ Meillä on pitkä ja hoikka typy jolla on myös kestopeppu joka vie tilaa.
 4. Melkeinpä kaikki muut kun bodyt, potkuhousut ja sen semmoset 'yhdessä' olevat vaatteet. Kaikki kaksiosaiset oli ihan turhia (mä en vieläkään tykkää niistä vaikka vauva on jo 7kk) ja hameet yms. Kävi ehkä kymmenen minuuttia päällä niin että kuvan sai. Meidän typy kasvo semmosta vauhtia että oli hyvä ettei tuhlattu rahaa vaan ostettiin semmosia puuvillasta tehtyjä halpisvaatteita.
 5. Mun mielestä perheen pitäis saada itse päättää mikä järjestely toimii. Meillä minä menen töihin kun tyttö on noin 7-8kk ja mies jää koti-isäksi. 6kk kohdalla siirryttiin täysimetyksestä yöimetykseen ja päivä korvikkeeseen. Seuraavan kuun aikana on tarkoitus jättää imetys kokonaan pois. Mies hoitaa tyttöä ihan yhtä hyvin (ellei paremmin) kuin minäkin. Tällähetkellä se harjoittelee kantorepun käyttöä
 6. Mä kannan takin päällä kun mulla ei ole kantotakkia. Mulla on kyllä MaM kantosuoja joten sitä käytän silloin tällöin. Mä oon huomannu että on tosi tärkeetä että jalat on hyvin pakattu esim sukat, villasukat, töppöset, villahaalari ja toppahaalari ei välttämättä vielä riitä. Kädet pysyy paremmin lämpöisenä kun ne on repun sisällä. Mä aina tsekkaan kotiin tullessa miltä kädet ja jalat tuntuu niin opin kuinka paljon sitä vaatetta pitää laittaa päälle. Lumisateessa mulla riitti kun laitto myssyn päälle kantorepun hupun. Vähän reunoja piti silloin tällöin kädellä suojata kun pyrytti niin kovaa mutta ei se lumi tuntunu tyttöä haittaavan.
 7. Marina, mä lensin Iso-Brittannia-Hki väliä kun tyttö oli 3kk. Muistaakseni Finnair laskutti 7euroa, tai oisko ollu puntaa tytön lipusta. Lippuun ei kuulunut omaa paikkaa eli sylissä istui mutta se sai ottaa oman yli 20kg laukun mukaan. Mun ymmärtääkseni noilla yhtiöillä on joko tommonen pikkumaksu sylissä istuvasta vauvasta tai sitten menee ilmaiseksi. Jos haluat oman istumapaikan vauvalle niin siitä veloitetaan sitten lastenpaikka. Tommoset Euroopan sisäiset on kyllä niin lyhyitä että sylissä menee hyvin. Kantoreppu on todella hyvä jos semmosta harrastat.
 8. Jos vielä ensi viikon jälkeen tarvitaan jotain, laittako yksäriä. Me päästään purkamaan meidän muuttolaatikoita vasta silloin. Upea idea!
 9. Joo ruoka katsotaan erikseen, niitä voi myös joutua maistelemaan. Mä jouduin maistaan omaa maitoa sekä sosetta kun vauva nukkui just silloin enkä halunnut herättää sitä maistelemaan. Onneksi en sentään joutunut kokeilemaan korviketta.
 10. Mä en asu Lontoossa joten en osaa sanoa. Tots Botseja myydään Boots kaupassa 'täydellä' hinnalla. Monet nettikaupat lähettää pienellä ylimääräisellä postimaksulla Suomeen. Muoks. Joo ja jotkut Tesco Extrat myy kans joitain merkkejä.
 11. Mun painajainen olis ollu saada lapsia nuorena. Mä tahdoin olla itsekäs, matkustella, opiskella, bailata, tehdä uraa ja kaikkea muuta mukavaa. Tyttö synty kun olin 35. Tää tuntuu hyvältä. Mä nautin raskaudesta ja nyt nautin tytön kasvattamisesta ilman että teen sen suurempia 'uhrauksia'. Mies löytyi kun olin 21 eli sen puolesta olisin hyvin voinu aloittaa yrittämisen aikaisemmin. Mutta se on samanlainen kuin minä. Sekin halus nähdä vähän maailmaa ennen lasta. Ikä ei merkitse mitään, elämäntilanne sitäkin enemmän... Kuiskaus, me ollaan kaikki erilaisia. Älä tuomitse tai arvostele sellaista mitä et ymmärrä. Vaikka et varmasti pahaa tarkoita sun kommenti kalskahtaa korvaan pahasti monesta syystä.
 12. Mä normaalisti taittelen sen kielen sinne AIO sisään kun ne on tullu pesusta ja kuivunu. Sit laitan ne lisäimut vasta siinä vaipanvaihdon yhteydessä...Paitsi yövaipan jonka vaihdan keskellä yötä. Sen mä yritän laittaa valmiiksi kun yöllä on niin väsy olo et muuten se on kamalaa sähellystä. Nyt lomalla ollessa oli tosin kiva kun olin laittanut kaikki vaipat valmiiksi, kunhan otin vaan pussista esille eli jos jaksaisin niin voisin hyvin tehdä niin kotonakin.
 13. Meillä on varmaan 40... Hups, miten niitä on noin monta... 10 yövaippa ja 30 päivävaippaa. Vähänkö tähän kestoiluun hurahtaa. Yleinsä pestään päivittäin mutta siitä on vaan tullu tapa, vois niitä pestä hyvin joka toinen päivä.
 14. Mulla on Tula ja Connecta reput. Molemmat on oikein hyviä. Tulalla kävellään pitkät matkat ja Connecta sopii oivasti myös sisäkäyttöön kun se on niin kevyt. Mun mielestä ihan pientä vauvaa oli helpompi kantaa Connecta repussa kuin Tulassa tai Manducassa. Mut mä en koskaan saanutkaan sitä vauva osaa toimimaan kummassakaan todella hyvin.Näin jälkikäteen harmittaa etten opetellu kantoliinaa käyttämään sillä luulen että se ois ollu vastasyntyneelle kaikkein parhain. Nyt kuolaan Madame Googoo reppua https://www.facebook.com/pages/Madame-Googoo-baby-carriers/145687608816099?directed_target_id=0 nälkä kasvaa syödessä