ukka

Aktiivijäsen
  • Content count

    315
  • Joined

  • Last visited

About ukka

  • Rank
    Aktiivi
  1. Ääh kirjotin pitkästi ja katos bittiavaruuteen.. No lyhyesti: meidän tyttö oppi käveleen reilu 1v 4kk. Tätä ennen ei juuri kontannut, ryömimään lähti n.7-8kk iässä muistaakseni. Kääntymiset 5kk paikkeilla. Hyvin on silti nykyään ehtinyt liikkeellään saada meihin vanhempiin vauhtia. Tosin tyttö on arka korkeiden paikkojen, kiipeylyiden, vauhdin suhteen vieläkin, joten olisiko sieltä puolen tuo "hitaasti mutta varmasti liikkeelle". Ei ole koskaan esim. pinniksestä kiivennyt pois, eikä uskalla portaita tulla alas vielä. Ylös kyllä konttaa. Puhe on sitten ollutkin "edellä".. Meillä on aina ollu ihana terkka, joka ei oo koskaa ollu huolissaan kehityksen suhtee, ku katsoo sitä aina kokonaisuutena. Toki hyvä, että fyssarille ym laitetaan tarkistuksiin, että saa avuntarvitsijat sitten tukea. Silti pitäs enempi vielä antaa kaikkien lapsosten kasvaa omaan persoonalliseen tahtiin, toki tukea pitää antaa siihenkin Erityisesti nyt VierasOravalle tsempit, helppo toki sanoa, että ei huolta, mutta tosiaan ku muu kehitys on mallillaan ja luonteistakin niin riippuu tää liikkelle lähtö, joten varmasti tyttönen vielä ehtii teilläkin vauhtiin päästä!
  2. Oiku on jätkämäisen suloset nuo Mimian "mustat" ihanuudet Mä oon vaan niin epäilevä tilaileen ulkomaisilta sivuilta mitään ja sitten ku on vielä niin huono kielitaito Daizyn hempeydet kyllä samaa luokkaa kun esikon ajalta meillä, tytöille vaan väkisin tulee söpistelyä hommattua. Onneksi nyt pääsi taas vaateostoksille ja pojan väreissä. Pitää ottaa fotoa tänne, ku ny vasta bongasin tän sivuston. Ja teillä muillakin ihania vaatehankintoja, nuo värikkäät "retrotkin" makeita. Mun vauvojen "vaatemaku" on laaja
  3. Annan päivittäin ohjeita, että virtsanäytteen tulee olla rakossa vähintään kaksi tuntia, mielellään 4-6 tuntia. Aamuvirtsa paras eli mitä pitempään on, ei siitä haittaa ole, päinvastoin. Tämä pitäisi olla kyllä koko maan labroissa sama ohje. Pissatulehduksessa olevan on aika mahdoton vain saada pidettyä rakossa kovin pitkään, joten tuo kaksi tuntia olisi tavoiteltava aika, sekään ei aina onnistu, mutta bakteerit löydökset voidaan siitäkin saada (ei välttämättä). Yksi ohje: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk05090&p_teos=snk&p_osio=&p_selaus=10308
  4. Tein isyyspakkauksen täältä saatujen vinkkien pohjalta esikoista odottaessa. Taisin antaa pakkauksen aika loppumetreillä (miten voikin unohtaa).. Sisällytin pakkaukseen muistaakseni sellaisen A4, jossa oli jokaisesta paketin sisällä olevasta tavarasta lyhyt "käyttötarkoitus". Nytku pitäs muistella mitä siinä pakkauksessa oli, niin lyö tyhjää. Pitää käydä lisäämässä tähän, kun pääsen töistä kotiin ja löydän sen A4. Pakkauksessa oli ainakin: Sisua, bokserit (oisko ollu superman, ku en mitään superdad löytänyt), vauvan kylpyihin pesuaine, korvatulpat, särkylääkettä, tuttipullo + nan, tutti, I<3dad -body, Suklaata, Energiajuoma, Vapaudut vaipan vaihdosta -kortteja, ... Jatkan vielä ja lisään "käyttöohjeet" .. Joululahjaksi annoin isille silloin "Yhteinen odotus" -kirja, kun en löytänyt silloin yksistään isille suunnattua odotuskirjaa. Tuossa oli molempien tuntemuksista aika tasapuolisesti mahd. kirjotella. Tyttö syntyi siis elokuussa. Tälle pienelle poikalupauksellekin pitää tasapuolisuuden vuoksi tehä pakkaus tai siis isille. Isi tykkää kaikista lahjoista, pitää vaa nyt keksiä jotain erejä juttuja. Mutta oha nuita ideoita täälä..
  5. Tästä tokasta kerroin rakenneuä jälkeen eli 21+2. Hyvin otti tiedon vastaan. Vakipaikka alla, joten ei jännitänyt nyt niin kertoa. Esikoisen kohdalla muistaakseni samoihin aikoihin kerroin.
  6. Niu: Oon käyttänyt piikkimattoa eka ja tämän raskauden alusta asti ja ennen raskauttakin. Liekö tarpeeksi tutkittua juttua vielä piikkimaton vaikutuksesta raskauteen tai lähinnä näihin supistaviin vaikutuksiin. Itselläni on mielikuva, että jos on ennen raskautta käyttänyt säännöllisesti (kroppa tottunut) niin voi käyttää raskauden aikana. Mutta toisaalta kiellothan nuissa piikkimatto ohjeissa on. Ite olen surutta käyttänyt, mutta en varmaan käyttäisi jos olisi supisteluherkkyyttä. Esikoinen ei lähtenyt syntymään, vaikka sain käynnistyslääkkeetkin (sektio tehtiin), joten ehkä mun kroppa ei ole niin altis nuille supistuksille.. Näin maalaisjärellä pohdittuna. Koen matosta olevan niin paljon hyötyä etenkin nukahtamiseen/rentoutumiseen, etten osaa siitä luopua... Lääkäriltäkin kysyin eka raskaudessa, mutta ei hän osannut sanoa juutaeikäeetä asiaan..
  7. Meillä esikko oli Myrtti Irmeli jo alkumatkasta ennenkuin tiedettiin sukupuolta, mutta tyttöhän sieltä tulikin Tämän tulokkaan olen ristinyt Tiitiäiseksi (iskä keksi esikon, nii piti olla ite nopeempi nyt ).
  8. Venäläisnaiset kisas olympiakullasta kävellen, ja 19-vuotias voitti viime metreillä. Itkuksihan se meni Minuuttiakaan tätä maaliintuloa ennen ei tunnustanut etes olo olevan mitenkään herkkä.
  9. Laitanpas tännekin palstalle vielä tietoa tämän hetken tilanteesta, koska itse ainakin lueskelin nuita vanhojakin juttuja läpi ja oli mukava nähdä, jos joku oli loppuun asti kertonut jatkuiko raskaus ym.. Kävin eilen nlan puolesta lri ultrassa. Siellä ei näkynyt enää jälkeäkään vuodosta (tahi istukan reunan repsottamisesta). Pieni oli hyvästi kasvanut, vastasi vkoja 9+5 eli ar-ultran arvion mukaan siis vähän enemmän jopa kasvua. Virallinen laskenta on vieläkin kuukautisten mukaan eli la 4.3. Sydän sykki pontevasti ja kädet sekä jalat ojossa pieni siellä esitteli itseään Eli haluan sanoa, että pitäkää kuitenkin toivoa yllä vuoteluista huolimatta, vaikka toki on hyvä käsitellä se mahd. menetys. Mielestäni surra ehtii tässä elämässä ihan tarpeeksi sitten, kun se suru "oikeasti" tulee.. Voimia kaikille vuotelujen kanssa!
  10. 1,5 vuotiaasta asti tyttö on lyhentänyt mehun/pillimehun kätevästi: "Pihu". Osaa kyllä mehunkin sanoa . Silittäminen on hänen mielestään "harjaamista".
  11. Yritetään esikolta jättää tutti 2v päivään mennessä pois. Oli aiemmin kyllä niin tutin perään heti, kun pienikin itku tuli. Muutama vko sitten, ei vain enää annettu tuttia, kun vain päivä- ja yöunille mennessä, eikä ole ongelmaa ollut. Reippaasti siitä asti on itse heittänyt tutin ja harson sänkyyn herätessään. Joskus saattaa päivällä tuttia huudella, etenkin jos naapurin samanikäisellä pojalla on ulkona suussa, mutta lähinnä käy sen siltäkin nakkaamassa maahan Mutta yllättävän kivuttomasti mennyt. Unille mennessä, kyllä selvästi tuttia "tarvii" ja imee kuin viimeistä päivää. Jotenkin hellyttävää se silti on, toinen etes vähän vielä vaavi Äh, ei saisi nuin ajatella.. Helposti nukahtaa ilman nukuttamisia tutin, harson ja "Ninni" -pehmon kanssa. Pitää lomavkolla yrittää jättää tutti kokonaan sivuun.. Nyt jo ymmärtää, kun sanoo päivällä, että eihän "naapurin Annillakaan" ole niin, et sinäkään tarvi ja tähän tyytyy Jospa se meniskin helposti, kun tyttö näyttää nyt jo hyvin sopeutuneen..
  12. Myrtin puhelahjat on kyllä kehittyneet koko ajan huimasti ja kohta voi alkaa listaamaan ylös "lastenpuheita" . Yks päivä silitteli mun paljaita pottuvarpaita (jotka kuivat), sano, että "Hiekkaa" . No juu onhan ne ku santapaperit. Iltasatua halusi lukea kirjasta minulle, joka sivulta kuvasta kerto satuna ehkä yhden sanan esim. "Suihkuun" kuvassa Aku Ankka uimassa.. "Autolla", kun Aku ajeli autolla.. Hui hirviä, ku tuo pieni kehittyy niin joutuin, on ne sulosia
  13. Meillä tyttö on nukkunut alusta asti omassa pinniksessä samassa huoneessa meidän kanssa. Pelkäsin jotenkin, että yöllä pyörähettäs sen päälle, joten aina jaksoin kiltisti siirtää sen yösyöttöjen jälkeen omaan sänkyyn. Kohtuu hyvä nukkuja ollut 5kk eteenpäin. Itse kyllä herään lapsen pieniinkin äännähdyksiin unissaan, joten pääsiäisenä (n.1,5v) raaskin laittaa tytön nukkumaan omaan huoneeseen, joka on meidän huonetta vastapäätä. Ovet on auki yön. Siellä tyttö on nukkunut yhtä hyvin tai jopa paremmin, kun ei ole meidän "tuhinoita" tarvinut kuunnella. OT: Itse käytän yhtä korvatulppaa lähes joka yö.. Kai se on joku tapa jäänyt, en muka saa nukuttua ilman sitä yhtä hyvin, mutta silti sen läpi kuulen lapsen äännähtelyt hyvin.. Nykytilassa heräilen tsiljoona kertaa yössä, joko pissihätään tai muuten vain vilkkaisiin uniin tms.
  14. Tyttö aloitti viime syyskuussa eli vuosikkaana päivähoidon. Yksi korvatulehdus ennen päivähoitoa. Päivähoidon aloituksesta asti ollut melkein koko ajan nuha. Yksi korvatulehdus on vuoteen mahtunut ja yksi ripulipäivä. Pari kuumeilupäivää (korvatulehduksen kanssa ja ilman). Eli aika paljo on sairastellut/oireillut. Onneksi tyttöä ei nuha kauheana ole häirinnyt. Nyt oli kuukausi ilman nuhaa, mutta nyt on taas nenä alkanut vuotamaan. Itselläkin "kesä"flunssa alko samaan aikaa :/ Mutta kyllähän niitä tauteja kotioloihinkin eksyy.. Joten en sen takia päiväkotia boikotoisi...
  15. Päiväkotiin meni esikoinen viime syyskuussa, kun mies opiskeli vielä ja oli itse "pakko" lähteä tienaamaan.. Perhepäivähoitajaa ei saanut, vaikka oli 1.vaihtoehto. Onneksi pääsi pienempään päiväkotiin, jossa neiti on viihtynyt alusta asti hyvin. Hoitopäiviä tulee max 13/kk, kun teemme nyt molemmat kolmivuorotyötä. Nyt piti varalle ottaa jo vuoropäiväkoti, jossa neiti käy n.3 hoitopvää kuukaudessa. Oli yhdessä välin pari kuukautta hoidossa ko.päiväkodissa ja sielläkin meni kaikki hyvin. En olisi halunnut tuota "varahoitopaikkaa", mutta oli pakko ottaa.. Kunhan kakkonen tulee, tämä äiti kyllä jää sitten pitemmäksi aikaa töihin kotiin