anki

Aktiivijäsen
 • Content count

  1054
 • Joined

 • Last visited

About anki

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä tämä taas just sairastettiin ja ollaan toipumassa . 3v. joutui keuhkokuumeen takia sairaalaan osastohoitoon kahdeksi yöksi ja lisäksi löytyi tuo rs-virus. Hän oli nyt toistamiseen rs-virukseksesta sairaalahoidossa, ekan kerran 2kk iässä silloin myös pari yötä vietettiin sairaalassa. Molemmilla kerroilla lisäksi on tullut korvatulehdus, mikä on yleinen rs-viruksen jälkitautina. Rs-viruksessa lima on sitkeämpää kuin normi flunssassa. Ilmeisesti sama virus koko perheellä, onneksi perheen 1v. selvisi kotihoidolla. Hänellä lisäksi todettu korvatulehdus. Miehellä antibiootit ylähengitystieinfektioon. Kahdella isommalla lapsella ihan normi flussaoireet ja toisella lisäksi kuumetta. Itselläni vuotaa vain nenä.
 2. Sinikka, me saatiin kokonaan uusi runko. Meillä tosin myyjäliike hoiti tuon reklan ja uusi runko tuli muistaakseni viikossa.
 3. kathii, huomasin tämän vasta nyt. Mies ruuvasi jumittuneen pyörän puolelta (pyörän luona) muovisen kappaleen irti mihin jarruvaijeri menee ja poisti sieltä holkin joka painaa jarrua. Toivottavasti tästä selityksestä nyt jotain selkoa saa.
 4. Mitä hyönteissuojia teillä on Naveissa käytössä?
 5. Joolz Day:ssa nousee aisa tosi ylhäälle. Mä työnnän itse alimmalla säädöllä, eikä mieskään ylintä laita. Koppa ja istuinosa ovat kivan ylhäällä. Ovat kyllä olleet ihanat vaunut. Harmi vaan ettei näitä pysty Suomessa testaamaan missään liikkeessä, mekin tehtiin "sokko"-ostos pari vuotta sitten eikä olla kaduttu. Bugaboossa meitäkin häiritsi tuo hutera tunne. Mitat 168 ja 180.
 6. Kolmella neljästä on top50 nimi ja yhdellä ei, onneksi ovat kuitenkin top20 ulkopuolelta.
 7. Neljä synnytystä, yhtäläisyyksiä ja eroja. Kaikki on käynnistyneet säännöllisillä supistuksilla (rv. 40+3 - 41+0), ilman mitään suuria ennakko-oireita. 1 ja 3 lauantaina myöhään iltapäivällä ja 2 ja 4 tiistai aamuna. Kivunlievityksenä jokaisessa ollut suihku ja kuuma kaurapussi. Ensimmäisessä sain kohdunkaulan puudutteen ja samoin kolmannessa missä lisäksi myös pudendaali. Kaikki ponnistusvaiheet puoli-istuvassa asennossa. Ensimmäisessä vedet menivät spontaanisti 4h ennen ponnistusvaihetta, kahdessa seuraavassa just ennen ponnistusvaihetta, neljännessä kalvot puhkottiin että päästiin ponnistamaan. Kaksi ekaa synnytystä kokonais kestoltaan 9h, kolmas reilut 10h ja neljäs 4,5h. Ponnistus vaiheet kestoltaan ekassa 27min, toinen ja kolmas 7min, neljäs 6min. Istukka ollut tiukassa kolmessa viimeisessä synnytyksessä. Eka, toka ja neljäs normaali rt- synnytys alakautta ja kolmas pt-synnytys alakautta. Pt:n taki leikattiin pieni rutiini eppari, muuten vauriot on kerta kerran jälkeen olleet pienemmät, viimeisessä tuli enää yksi kosmeettinen tikki. Kaikkien synnytysten jälkeen olen ollut kävely ja istumakuntoinen heti salissa.
 8. Chena, me ostettiin omat pikkuhurmurista, saatiin heiltä paras tarjous. Pyydettiin nuo tarjoukset puhelimitse ja kesälomareissulla haettiin rattaat. Takuu heillä on ainakin pelannut hyvin, ei ole tarvinnut viedä rattaita liikkeeseen nähtäväksi/korjattavaksi (meillä matkaa reilut 200km), pelkät kuvat sähköpostitse ovat riittäneet. Meillä siis ensin oli sisaristuimen kankaassa reikä toimittavat postitse uuden kankaan ja pari viikkoa sitten katkesi jarruvaijeri lukiten toisen takapyörän ja saatiin viikossa uusi runko postin kautta tilalle ja ohjeistivat puhelimitse miten saadaan tuo lukkiutunut jarru pois päältä että pystyttiin käyttämään rattaita ilman jarrua tosin uutta runko odottaessa, kun ei tuota pelkkää vaijeria kuulemma ole varaosana.
 9. Chena, uudessa Navissa tulee sisaristuimen mukana aurinkosuojakangas. Tuonmoinen kuin kuvassa takana. Me harkittiin ensin dot-mallia mutta Navi vei voiton koska sinne sopi isompi xl-kantokassi, mikä taas ei dotiin mene.
 10. Meillä katkesi heinäkuussa käyttöön otetuista navigator V2:sta jarruvaijeri viime perjantaina ja lukitsi toisen pyörän kokonaan. Onneksi tuo tapahtui kotiportilla eikä pidemmällä. Saatiin myyjäliikkeestä ohjeet jarrun vapautukseen ja nyt odotellaan uutta runkoa takuuseen. Toivottavasti on kestävämpi uudessa rungossa. Tämä oli jo toinen takuu juttu, ensin takuuseen meni sisaristuimen kangas jossa oli uutenaan ihan selvä reikä. Muuten ollaan rattaisiin oltu ihan tyytyväisiä, just sitä mitä haettiin pienikokoiset ja näppärät tuplat. Ainoa mikä jännittää on kuinka kauan vauva mahtuu xl-kopassa olemaan, joudummeko kikkailemaan toisten rattaiden ja seisomalaudan kanssa pienen aikaa ennenkuin saadaan vauva sisaristuimeen alas.
 11. Ekan kohdalla viiden aikaan iltapäivällä alkoi säännölliset supistukset, poika syntyi vähän jälkeen kaksi yöllä. Toinen aamu seitsemältä alkoi supistukset, tyttö syntyi klo 16.25. Kolmas viiden maissa iltapäivällä meni limatulppa ja supistuksia alkoi tulla tämän jälkeen suht säännöllisesti, mutta välillä hävisivät pidemmäksi aikaa, sairaala papereiden mukaan kirjattu alkaneeksi vasta puolen yön tienoilla. Tyttö syntyi klo 10.02. Neljäs käynnistyi säännöllisillä supistuksilla aamulla puoli kuudelta ja tyttö syntyi klo 9.52.
 12. Mulla eka ja toka kestäneet yhdeksän tuntia, kolmas 10h ja nyt neljäs 4,5h. Ekan ja tokan väliä 1,5v, toisen ja kolmannen 4,5v ja kolmannen ja neljännen 1v9kk. Ponnistusaika ekassa 32min ja lopuissa 6 min. Kolmannen synnytyksen avautumisvaihetta hidasti perätila, peppu laskeutui kanavassa hitaammin (välillä supistusten väli laantui yli 10 minuuttiin). Synnytysten aiheuttamat vauriot ovat vähentyneet jokaisessa. Ekassa 2 asteen repeämä, tokassa 1 asteen, kolmannessa pieni eppari (perätilasta johtuen) ja muutama kosmeettinen tikki ja neljännessä selvittiin yhdellä tikillä.
 13. mei, olen pikkaisen kade teidän Joolzeista. Me ostettiin tupliksi PT Navit, olihan ne paljon halvemmat kuin mitä Joolz Geot. Ihan ok:t, mutta jousituksen puute haittaa tietyissä maastoissa (nupulakivi). Pidän kyllä paljon enemmän meidän Joolz Day yksikkörattaista, joita en suostu hävittämään, hommaan niihin seisomalaudan niin päästään lyheyt matkat taittamaan niillä.
 14. Jekkuliina, hienosti olet mielestäni jo eritellyt rattaiden välisiä eroja. Mulla ei valitettavasti ole kokemusta kummastakaan, Ponyt olen aikoinaan todennut isomman yli 2v lapsen kanssa toimiviksi. Juuri tuo haarahihna oli hyvä ei tarvinnut pelata vöiden kanssa kun lapsi osasi itse jo sanoa kun haluaa pois, tarpeeksi kapeat ja kevyet. Välillä kaipasi kääntyviä etupyöriä, mutta hyvin pärjäsi ilmankin. Ilman haarahihnaa vyöt on kyllä köytettävä kiinni, siskon tyttöä vähän vaille kaksi katselin kun ei halunnut vöitä ja sitten valui kaaren alta pois. Leveys on myös hyvä pointti, kyllä tuon eron varmasti aluksi huomaa mutta tietysti leveämpäänkin rattaaseen tottuu. Miten istumatilavuus, pään etäisyys kuomuun, näihin ainakin itse kiinnitäisin huomiota valintaa tehdessä.
 15. Marina, yksi vaihtoehto joka jäisi alle 500e. Britax B-motion rattaat 319e ja niihin koppa 149e. Kovin paljoa alle 500e yhdistelmiä ei kyllä taida olla, tarjouksista voi tietysti löytyä mm. Ozbabyssa nyt Nana Vagabund-yhdistelmät 499e, Lastenturvassa ABC desing Viper 4S 499e ja Pikkuhurmurissa Concord Wanderer Basic set 549e (sis. myös turvakaukalon). Chiamaka, hyvä että löysitte uudet rattaat, toivottavasti ovat kestävät. Ponyissa painoraja taitaa olla 20kg, hyvin ne meillä kesti reilun 4v istumisen painoa just se 20kg.