anki

Aktiivijäsen
 • Content count

  1054
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anki

 1. Meillä tämä taas just sairastettiin ja ollaan toipumassa . 3v. joutui keuhkokuumeen takia sairaalaan osastohoitoon kahdeksi yöksi ja lisäksi löytyi tuo rs-virus. Hän oli nyt toistamiseen rs-virukseksesta sairaalahoidossa, ekan kerran 2kk iässä silloin myös pari yötä vietettiin sairaalassa. Molemmilla kerroilla lisäksi on tullut korvatulehdus, mikä on yleinen rs-viruksen jälkitautina. Rs-viruksessa lima on sitkeämpää kuin normi flunssassa. Ilmeisesti sama virus koko perheellä, onneksi perheen 1v. selvisi kotihoidolla. Hänellä lisäksi todettu korvatulehdus. Miehellä antibiootit ylähengitystieinfektioon. Kahdella isommalla lapsella ihan normi flussaoireet ja toisella lisäksi kuumetta. Itselläni vuotaa vain nenä.
 2. Sinikka, me saatiin kokonaan uusi runko. Meillä tosin myyjäliike hoiti tuon reklan ja uusi runko tuli muistaakseni viikossa.
 3. kathii, huomasin tämän vasta nyt. Mies ruuvasi jumittuneen pyörän puolelta (pyörän luona) muovisen kappaleen irti mihin jarruvaijeri menee ja poisti sieltä holkin joka painaa jarrua. Toivottavasti tästä selityksestä nyt jotain selkoa saa.
 4. Mitä hyönteissuojia teillä on Naveissa käytössä?
 5. Joolz Day:ssa nousee aisa tosi ylhäälle. Mä työnnän itse alimmalla säädöllä, eikä mieskään ylintä laita. Koppa ja istuinosa ovat kivan ylhäällä. Ovat kyllä olleet ihanat vaunut. Harmi vaan ettei näitä pysty Suomessa testaamaan missään liikkeessä, mekin tehtiin "sokko"-ostos pari vuotta sitten eikä olla kaduttu. Bugaboossa meitäkin häiritsi tuo hutera tunne. Mitat 168 ja 180.
 6. Kolmella neljästä on top50 nimi ja yhdellä ei, onneksi ovat kuitenkin top20 ulkopuolelta.
 7. Neljä synnytystä, yhtäläisyyksiä ja eroja. Kaikki on käynnistyneet säännöllisillä supistuksilla (rv. 40+3 - 41+0), ilman mitään suuria ennakko-oireita. 1 ja 3 lauantaina myöhään iltapäivällä ja 2 ja 4 tiistai aamuna. Kivunlievityksenä jokaisessa ollut suihku ja kuuma kaurapussi. Ensimmäisessä sain kohdunkaulan puudutteen ja samoin kolmannessa missä lisäksi myös pudendaali. Kaikki ponnistusvaiheet puoli-istuvassa asennossa. Ensimmäisessä vedet menivät spontaanisti 4h ennen ponnistusvaihetta, kahdessa seuraavassa just ennen ponnistusvaihetta, neljännessä kalvot puhkottiin että päästiin ponnistamaan. Kaksi ekaa synnytystä kokonais kestoltaan 9h, kolmas reilut 10h ja neljäs 4,5h. Ponnistus vaiheet kestoltaan ekassa 27min, toinen ja kolmas 7min, neljäs 6min. Istukka ollut tiukassa kolmessa viimeisessä synnytyksessä. Eka, toka ja neljäs normaali rt- synnytys alakautta ja kolmas pt-synnytys alakautta. Pt:n taki leikattiin pieni rutiini eppari, muuten vauriot on kerta kerran jälkeen olleet pienemmät, viimeisessä tuli enää yksi kosmeettinen tikki. Kaikkien synnytysten jälkeen olen ollut kävely ja istumakuntoinen heti salissa.
 8. Chena, me ostettiin omat pikkuhurmurista, saatiin heiltä paras tarjous. Pyydettiin nuo tarjoukset puhelimitse ja kesälomareissulla haettiin rattaat. Takuu heillä on ainakin pelannut hyvin, ei ole tarvinnut viedä rattaita liikkeeseen nähtäväksi/korjattavaksi (meillä matkaa reilut 200km), pelkät kuvat sähköpostitse ovat riittäneet. Meillä siis ensin oli sisaristuimen kankaassa reikä toimittavat postitse uuden kankaan ja pari viikkoa sitten katkesi jarruvaijeri lukiten toisen takapyörän ja saatiin viikossa uusi runko postin kautta tilalle ja ohjeistivat puhelimitse miten saadaan tuo lukkiutunut jarru pois päältä että pystyttiin käyttämään rattaita ilman jarrua tosin uutta runko odottaessa, kun ei tuota pelkkää vaijeria kuulemma ole varaosana.
 9. Chena, uudessa Navissa tulee sisaristuimen mukana aurinkosuojakangas. Tuonmoinen kuin kuvassa takana. Me harkittiin ensin dot-mallia mutta Navi vei voiton koska sinne sopi isompi xl-kantokassi, mikä taas ei dotiin mene.
 10. Meillä katkesi heinäkuussa käyttöön otetuista navigator V2:sta jarruvaijeri viime perjantaina ja lukitsi toisen pyörän kokonaan. Onneksi tuo tapahtui kotiportilla eikä pidemmällä. Saatiin myyjäliikkeestä ohjeet jarrun vapautukseen ja nyt odotellaan uutta runkoa takuuseen. Toivottavasti on kestävämpi uudessa rungossa. Tämä oli jo toinen takuu juttu, ensin takuuseen meni sisaristuimen kangas jossa oli uutenaan ihan selvä reikä. Muuten ollaan rattaisiin oltu ihan tyytyväisiä, just sitä mitä haettiin pienikokoiset ja näppärät tuplat. Ainoa mikä jännittää on kuinka kauan vauva mahtuu xl-kopassa olemaan, joudummeko kikkailemaan toisten rattaiden ja seisomalaudan kanssa pienen aikaa ennenkuin saadaan vauva sisaristuimeen alas.
 11. Ekan kohdalla viiden aikaan iltapäivällä alkoi säännölliset supistukset, poika syntyi vähän jälkeen kaksi yöllä. Toinen aamu seitsemältä alkoi supistukset, tyttö syntyi klo 16.25. Kolmas viiden maissa iltapäivällä meni limatulppa ja supistuksia alkoi tulla tämän jälkeen suht säännöllisesti, mutta välillä hävisivät pidemmäksi aikaa, sairaala papereiden mukaan kirjattu alkaneeksi vasta puolen yön tienoilla. Tyttö syntyi klo 10.02. Neljäs käynnistyi säännöllisillä supistuksilla aamulla puoli kuudelta ja tyttö syntyi klo 9.52.
 12. Mulla eka ja toka kestäneet yhdeksän tuntia, kolmas 10h ja nyt neljäs 4,5h. Ekan ja tokan väliä 1,5v, toisen ja kolmannen 4,5v ja kolmannen ja neljännen 1v9kk. Ponnistusaika ekassa 32min ja lopuissa 6 min. Kolmannen synnytyksen avautumisvaihetta hidasti perätila, peppu laskeutui kanavassa hitaammin (välillä supistusten väli laantui yli 10 minuuttiin). Synnytysten aiheuttamat vauriot ovat vähentyneet jokaisessa. Ekassa 2 asteen repeämä, tokassa 1 asteen, kolmannessa pieni eppari (perätilasta johtuen) ja muutama kosmeettinen tikki ja neljännessä selvittiin yhdellä tikillä.
 13. mei, olen pikkaisen kade teidän Joolzeista. Me ostettiin tupliksi PT Navit, olihan ne paljon halvemmat kuin mitä Joolz Geot. Ihan ok:t, mutta jousituksen puute haittaa tietyissä maastoissa (nupulakivi). Pidän kyllä paljon enemmän meidän Joolz Day yksikkörattaista, joita en suostu hävittämään, hommaan niihin seisomalaudan niin päästään lyheyt matkat taittamaan niillä.
 14. Jekkuliina, hienosti olet mielestäni jo eritellyt rattaiden välisiä eroja. Mulla ei valitettavasti ole kokemusta kummastakaan, Ponyt olen aikoinaan todennut isomman yli 2v lapsen kanssa toimiviksi. Juuri tuo haarahihna oli hyvä ei tarvinnut pelata vöiden kanssa kun lapsi osasi itse jo sanoa kun haluaa pois, tarpeeksi kapeat ja kevyet. Välillä kaipasi kääntyviä etupyöriä, mutta hyvin pärjäsi ilmankin. Ilman haarahihnaa vyöt on kyllä köytettävä kiinni, siskon tyttöä vähän vaille kaksi katselin kun ei halunnut vöitä ja sitten valui kaaren alta pois. Leveys on myös hyvä pointti, kyllä tuon eron varmasti aluksi huomaa mutta tietysti leveämpäänkin rattaaseen tottuu. Miten istumatilavuus, pään etäisyys kuomuun, näihin ainakin itse kiinnitäisin huomiota valintaa tehdessä.
 15. Marina, yksi vaihtoehto joka jäisi alle 500e. Britax B-motion rattaat 319e ja niihin koppa 149e. Kovin paljoa alle 500e yhdistelmiä ei kyllä taida olla, tarjouksista voi tietysti löytyä mm. Ozbabyssa nyt Nana Vagabund-yhdistelmät 499e, Lastenturvassa ABC desing Viper 4S 499e ja Pikkuhurmurissa Concord Wanderer Basic set 549e (sis. myös turvakaukalon). Chiamaka, hyvä että löysitte uudet rattaat, toivottavasti ovat kestävät. Ponyissa painoraja taitaa olla 20kg, hyvin ne meillä kesti reilun 4v istumisen painoa just se 20kg.
 16. Chiamaka, miten olisi ihan Brion Ponyt, tukevammat kuin ihan sateenvarjorattaat, menevät ratasiän loppuun saakka. Me ainakin oltiin tyytyväisiä noihin just isomman lapsen kanssa, keveytensä takia ovat kaupungillakin ihan kätevät ja kulkevat myös maastossa. Näyttäisivät olevan tarjouksessa kesäkuun loppuun saakka, jossain liikkeissä. saippuakauppias, meillä on ilmakumirenkaat takana ja pienet kovat eturenkaat nykyisissä vaunuissa (Joolz Day), hyvin ne on hiekkatielläkin kulkeneet. Pahin keli on ollut loskakeli jolloin etupyörät on menneet tukkoon loskasta ja eivät ole pyörineet, tällöin ollaan selvitty vetämällä vaunuja perässä ja ei noita kelejä ole kuin muutama vuodessa. Brion Go:t olivat pitkään harkinnassa, mutta karsiutuivat just ilmakumien takia pois. Noihin Next:hin olisin varmaan päätynytkin, jos olisivat olleet silloin markkinoilla. Smilessä ja Buffaloissa nuo eturenkaat on hieman isommat, joten varmaan kulkevat epätasaisessa maastossa paremmin. Kaupassa työntämällä saa parhaiden selvyyden mikä tuntuu omimmalta vaihtoehdolta ja sopii teille.
 17. Molemmista tarjonnoista (kaksi ensimmäistä rt ja kolmas pt) synnyttäneenä, en ihmeemmin kokenut synnytyksessä tai ponnistusvaiheessa eroa. Ensisynnyttäjällä ponnistusaika on yleensä pidempi. Nyt jännätään kuinka päin tämä neljäs on halukas maailmaan tulemaan, kolmonen oli ylläri pt joka havaittiin vasta synnyttämään mennessä (neuvolan mukaan oli rt:ssä vielä paria päivää ennen synnytyksen käynnistymistä), en ehtinyt pohtia kovinkaan kauan mitä riksejä pt synnytyksessä tai sektiossa olisi. Halusin yrittää alakautta koska edellytykset siihen oli ja sektio pelotti vaihtoehtona enemmän. Varmasti päätyisin uudelleenkin alatiesynnytykseen jos vauva pt tarjonnassa on ja vauvan asento on semmoinen että synnytys alateitse on mahdollinen. Neuvola on onneksi lupautunut tarkistamaan vauvan asentoa ultralla viimeisillä viikoilla, jos asento suinkin mietityttää ja että mahdollisuus kääntöyritykseen olisi jos semmoista tarvitaan. Totta on että nyt jälkikäteen luettu tieto lisää tuskaa ja tekee toisella kerralla päätöksestä vaikeamman jos semmoinen joudutaan tekemään.
 18. Pii, tuossa hyviä malleja jo kaksin kappalein, vierekkäin istuttavista lisäisin ainakin vielä listalle BJ:n City Mini GT double:t, helpot kasata ja menevät pieneen tilaan (jos niin voi tuplista sanoa). Ovat muutaman sentin leveämmät kuin bumbleridet. Bumbleriden kanssa samoihin leveyksiin menee Easywalker (joka lastenturvassa on nyt ainakin alennuksessa). Henkilökohtaisia kokemuksia itselläni on tästä ja voin sanoa että se kyllä vie jonkin verran takapaksista tilaa, mutta kulkee kyllä hyvin soralla. Kääntyy näppärästi kaupoillakin, mutta tietysti ihan joka pikkukauppaan leveyden puolesta ei pääse tai mahdu kulkemaan. Jos haluatte edes harkita päällekkäin istuttavia niin PT:n navigator:t kannattaa katsastaa.
 19. Ollaan tuplissa päätymässä Naveihin näillä näkymin. Käykö noihin muiden merkkien kantokassit? Vai hommataanko suosiolla P&T:n oma XL-pussi.
 20. Ihanaa Petite! Onnea ja peukut pystyyn että pieni pysyy matkassa mukana .
 21. Mä olen matkustanut vaunukopassa ja myöhemmin sitten ihan vapaana takapenkillä kun ei turvavöitä ollut. Onneksi ajat ovat muuttuneet. Nyt pohdinnan alle on tullut noudattavatko kaikki tuota sääntöä 135cm:stä eli pitävät lapset istuimissa tai korokkeelle tuohon asti, meillä ekaluokkalainen istuu vielä turvavyöistuimessa, mutta monen hänen ikäisen olen nähnyt matkustavan jo ilman istuinta. Poika saa kyllä istua istuimessaan niin kauan että tuo pituus tulee saavutettua, siihen menee varmaan vielä pari vuotta.
 22. Ilona, kyllä toinen viiva näkyy. Onnittelut
 23. Meillä sirona on ollut käytössä nyt vuodenvaihteesta saakka ja tyytyväisiä ollaan oltu. Tytöllä ikää 1v4kk ja mahtuu hyvin, mikään kovin isokokoinenhan tuo istuin ei ole verrattuna meillä aikoinaan olleisiin selkämenosuuntaan istuimiin (britax Hi-way ja Graco cosmic ). Plussaa tuo että etupenkille mahtuu aikuinen hyvin vaikka sirona on selkämenosuuntaan asennettu. Harkinnassa hommata toinen sirona toiseen autoon, kun jatkokäyttäjä istuimille on jo tulossa. Kolmosen luovuttaessa (n. 2,5 vuotiaana)sirona neljännelle tullaan hänelle harkitsemaan naamamenosuuntaan palkki-istuinta. Turvavyöistuimeen lapset ovat siirtyneet esikoinen vajaa kolme vuotiaana ja kakkonen kolmevuotiaana.
 24. Kiitos Jennitys kommenteista . Harmi että jousitus on olematon, se on kuitenkin yks aika olennainen kriteeri meillä. Muuten näyttävät kyllä ihanalta nuo rattaat. Selectit saisi joo edullisesti, mutta me tyrmättiin ne jo. Pari viikkoa vielä ja sitten päästään meidän vaunukauppakierrokselle, jos mieleisiä ei löydy niin varmaan tilataan nuo Joolzit sokkona.
 25. Meillä on syntyneet esikoinen 40+5, kakkonen 40+4 ja kolmas 40+3 Saa nähdä noudattaako nelonen kaavaa ja syntyy 40+2 . Kaikki käynnistyneet säännöllisillä supistuksilla. Me sovittiin eilen autokaupat, käytiin maanantaina koeajolla ja eilen tehtiin tarjous minkä myyjä hyväksyi, viikonloppuna saadaan "uusi" auto. Renault Grand Espace vm.2006 automaattivaihteilla ja bensakoneella, isofixit on kaikilla viidellä takapaikalla. Kivasti oli tilaa ja mies sanoi että mukava ajaa, kyyti ainakin tuntui hyvältä. Tuleehan tuo viemään menovettä, mutta meidän ajomäärillä diesel oli ollut plus miinus nolla.