Namimam

Aktiivijäsen
 • Content count

  708
 • Joined

 • Last visited

About Namimam

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. Mietittiin raskaana olevan kaverin kanssa, miksi neuvoloiden raskausaikaisissa painopunnituksissa pitää kertoa itse mittaustulos terkkarille? Onko se käytännön kysymys (terkkarin helpompi kirjata samantien tiedot koneelle), luottamuksen osoitus (terkkari luottaa siihen, ettei raskaana oleva valehtele painoaan), syyllistävä ele (laitetaan raskaana oleva kohtaamaan totuus ja lukemat) vai jokin muu syy? Osaisiko joku ihanalalla työskentelevä avata asiaa?
 2. Minulla ei edellisessä raskaudessa tehnyt mieli mitään alkoholijuoman makua muistuttavaakaan, mutta nyt kesällä odottaessa on tehnyt mieli kesäisiä siidereitä. Makoisa, alkoholiton mansikka-lime-siiderin korvaaja syntyy Marlin mansikka-lime-mehusta ja Spritesta, muutama limenlohko ja jäitä mukaan.
 3. Eli tämä koskee myös subjektiivista päivähoito-oikeutta? Olisko vielä linkkiä johonkin uutiseen, josta voisi lukea tarkemmin? Minustakin oikea päätös!
 4. Ajankohtainen aihe meillekin, ollaan otetettu nyt kohta 1,5-vuotiasta tyttöämme mukaan ruoanlaittoon, koska usein se on parempi vaihtoehto kuin lahkeessa vaarallisesti roikkuva natiainen. Leivonnassa tai esimerkiksi salaatin tai lihapullien teossa tyttö osaa sekoittaa kulhossa aineksia sillä välin kun mittainen loppuja aineksia pienempiin kuppeihin. Niitä sitten yksin tai yhdessä kaadetaan taikinaan. Myös vuoan voitelu onnistuu. Kananmunan rikkomisen katselu on ihan hitti ja se, kun saa rikkoa keltuaisen haarukalla taikinaan. Sähkövatkaintakin ollaan kokeiltu yhdessä, se tärinä oli neidistä tosi hauskaa ja aiheutti kikatusta Pellin laitto uuniin ja tuotoksen ihailu uunin lasioven läpi tuntuu myös kiinnostavan. Ruuanlaittoastiat meillä on lapsilukkojen takana, joten niiden antamissa tyttö ei voi auttaa. Hyvä vinkki muuten tuo astianpesukoneen ruokailuvälinekorin tyhjennys vähän vanhemmalle lapselle!
 5. Kiitos Korppu ja Rania vastauksistanne! Etenkin miehelle tuntuu olevan kynnys taas lähteä näytettä antamaan ja on varmaan hänenkin huojentavaa kuulla, ettei tarvitse käydä samaa läpi kun lapsettomuuden syy on jo tiedossa ja minussa.
 6. Onko tuo Vinjami tytön vai pojan nimi? Vai muunnos Viljamista? Soinillisesti nätti, kuten Viljamikin, ehkä tuo lopun ''jami'' tuo jotkut hipat mieleen 8+ Lyydia?
 7. 5. Hiljasta tulee mieleen jotenkin hyssyttely ja vähättely, ''hiljainen lapsi''. Eräs sukulaiseni on muuten tuon niminen ja hänen miehensä ei pitänyt siitä. Myöhemmin selvisi syykin, eli tuohon aikaan kun nimi oli yleinen, sitä pidettiin rahvaanomaisena. Runo?
 8. Mulla heinäkuun alussa syntynyt esikoinen ja voin allekirjoittaa lähes kaikki Puutiaisen mainitsemat seikat. Meillä tosin miehellä on työ, jonka sesonkiaikaa on kevät ja kesä, jolloin ei joutanut olemaan isyyslomalla kuin 2 viikkoa. Lomaili kesälomat ja loput isyyslomat syksymmällä, jolloin itse olin väsynyt. Kesävauvan huonoja puolia siis itselleni ainakin oli tuo nopsaan tullut syksyn pimeys ja täysin ''ohi mennyt'' kesä. Kivoja pointteja täällä muistakin vuodenajoista, mutta jos itse saisin päättää, haluisin seuraavaan mielellään ajalla huhti-elokuu Itse olen talven lapsi ja olisin aina lapsena juhlia synttäreitä mansikkakakuin kesällä, aurinkoisella pihalla Toisaalta loppukevään vauva olis kiva, koska synnärillä ja vuodeosastolla ei olisi yhtä kovaa ruuhkaa, mitä oli nyt heinäkuussa.
 9. Ja roselinen kysymykseen jatkoa: Jos ensimmäinen on saanut aikansa hoidoista, miten hoidot jatkuvat seuraavaa yrittäessä? Alkaako kaikki tutkimukset (sperma, aukiolo, hormoni- ym. verikokeet) alusta? Ja jatketaanko yleensä samalla hoitomuodolla, millä ensimmäinen on saanut alkunsa?
 10. Netissä äitiys- ja vanhempainrahaa hakeneet: näkyykö teillä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemus "Aiemmin lähetetyissä hakemuksissa"? Mulla oli jotain teknisiä ongelmia noiden täytössä (tein kaksi kertaa alusta kun sivut meni jumiin), joten mietin vain, menikö nuo ollenkaan perille... Äitiysavustuksen ja lapsilisän hakemisen osalta status näyttäisi olevan Käsiteltävänä.
 11. Kiitos vastauksista. Mulla lämmöt ovat olleet pahimmillaan jopa puolitoista astetta koholla! Ei ihme että hieman väsyttää...
 12. Monennella raskausviikoilla teillä on alkanut palautua ruumiin lämpötila normaaliksi? Mulla raskaus vasta alussa, mutta tää kuumeinen olo ja jatkuvat vilunväristykset on välillä vähän sietämättömiä...Helpottaisi jos vois laskea vaikka viikkoja, milloin helpottaa
 13. Kiitos nopeasta vastauksesta! Netistä jo oikeastaan löysinkin eilen kysymykseeni vastauksen, eli koska olemme lapsettomuuspolin asiakkaita, ensimmäinen tarkistusultraus tehdään luultavasti heillä ja sitten vasta siirrytään neuvolahoidon piiriin
 14. Lapsettomuushoidoista plussanneet: Olemme käyneet lapsettomuuspolin ensikäynnillä, jossa minulle määrättiin Clomit. Olen miettinyt, että jos tulisin raskaaksi, pitääkö minun ilmoittaa asiasta ensin lapsettomuuspolille vai neuvolaan? Ja ultrataanko/tutkitaanko minut ensin lapsettomuuspolilla vai vasta neuvolassa?