Kiiwinen

Aktiivijäsen
 • Content count

  1877
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kiiwinen


 1.  

  Meillä käräjäoikeuden paperi sanoo tarkkaan tapaamisista (joka toinen vuosi taktiikalla) ja näistä ei voi keskustella, yritetty on mutta toinen osapuoli lukee sitä paperia kuin raamattua.

  Meilläkään ei ikävä kyllä jousteta tuosta paperista, ei vaikka tyttö ilmaisee jo melko selkeästi tahtoaan esim. Joulun ja pidempien lomien ollessa kyseessä. Tyttären mielipide kumotaan ja asia käännetään niin päin, että minä haluan pitää lapsen luonani. Kun kahdeksan vuotiasta ei kuunnella ja hänen mielipiteensä kumotaan, on nyt viime aikoina kuvioihin astunut fyysinen oirehtiminen; vatsa menee sekaisin hiukan ennen pidempää isällä oloaikaa, vatsa on koko loman sekaisin tai sitten päivää ennen isälleen menoa nostaa korkean kuumeen itselleen. Isä ei edes usko sairastumisiin, vaan luulee minun keksineen nämä. Miksi ihmeessä keksisin???minulla ei vaan yksinkertaisesti ole syytä keksiä tällaista, mutta tottakai puolustan tytärtä, kun haluaa jäädä kotiin. Surullista, mutta jaksan asianlaitaa sen voimalla, mitä puolisoni jaksaa minulle aina sanoa; enää neljä- viisi vuotta ja tyttö kyllä sanoo mielipiteensä niin voimakkaasti, että siinä ei ole enää kahta sanaa. Tytölle alkaa olla kaverisuhteet ja meidän nykyinen perhe niin tärkeitä, ettei enää mene vasten tahtoaan isälleen, vaikka nyt on vielä hyvin lojaali isäänsä kohtaan.

  Olisiko mahdollista käydä lastenvalvojan luona keskustelemassa mitä hän on mieltä tilanteesta? Onko mahdollisuutta tehdä uutta tapaamispaperia?


 2. ^ jaa-a, en osaa sanoa. Itse ehdin käymään odotusaikana vain kerran Perheentalon "luennolla". Silloin olin ainoa odottaja, muilla oli jo vauvat tai taaperot "kainaloissa" :) 

  Tovi sitten käytiin Sankarin kanssa Perheentalolla mutta muut lapset olivat leikki-ikäisiä ja me ainoat "vauvalliset". Liekkö näin kesän korvalla rauhallisempaa?


 3. Löytyy oma kokemus tammikuulta.

  Synnytyksessä valitettavasti oltiin miehen kanssa paljon kaksin, jopa ponnistusvaiheessa. Kätilö ei kuunnellut, vaan väkisin runnoi omia ajatuksiaan hyvistä asennoista yms. Tuun aina muistamaan kätilön sanat synnytyksen jälkeen, kun miehen kanssa mittailivat vauvaa. Yritin samalla selviytyä siuhkuun sängyn pohjalta, kivut olivat valtaisat imukupin ja epparin jäljiltä sekä maailma pyöri ympyrää, kätilö tokaisi "ei voi olla noin vaikeeta, kyllä siitä pitäisi pystyä vain nousemaan". Ihan kuin olisin laiskuuttani jäänyt sinne makoilemaan. Synnytyksen jälkeen meidät jälleen unohdettiin pitkäksi aikaa saliin, yleensä synnytyksen jälkeen ollaan pari tuntia mutta meille tuo pari tuntinen venyi neljä tuntiseksi, kun kukaan ei ehtinyt meitä sieltä vuodeosastolle kiikuttamaan (myös ruokaa odotettiin todella kauan). Näin jälkikäteen olen tajunnut, että viimeinen tunti synnytyksessä meni luomuna, sillä kohdunkaulapuudute oli lakannut jo toimimasta, enkä muuta kivunlievitystä saanut suurista kivuistani huolimatta.

  Vuodeosaston henkilökunta oli todella mukavaa ja ammattitaitoista. Jokaisessa vuorossa kävivät kattomassa vauvan imuotteen ja kyselivät vauvan voinnista. Vauvalla oli alkuun hankaluuksia syömisen aloittamisen kanssa, joten sain hyviä vinkkejä jokaiselta kätilöltä. Olin Ipanaan raskausaikana kirjoittanut, etten halua pulloa vauvalle ja kuinka haluan imetysohjeistusta tarpeen vaatiessa ja nämä osaltani toteutuivat täydellisesti. 


 4. Hieman asian vierestä kyselen, mutta näin raskauden loppuvaiheessa on alkanut iskemään huoli tulevista öistä vauvan kanssa. Tai lähinnä pohdituttaa, kun itselle migreeni iskee usein huonosti nukutun yön jälkeen ja niitähän kohta tulee olemaan jokainen yö. Te jo vauvautuneet; onko teillä yövalvomiset tuoneet ongelmia migreenin kanssa? 


 5. Eilen bongasin vinkin mikäli kivut tuntuvat alavatsalla, johon niitä lätkiä ei saa laittaa. Kuulema silloin kannattaa ne anturit lätkäistä nivusiin eli jalkoihin mutta mahdollisimman lähelle kipua.

   

  Omaa kokemusta ei siis vielä ole. Oma la on 21.1 ja TENS on varattuna yhdistykseltä, josta sen saa lainaan 2 viikkoa ennen laskettua aikaa. Toivottavasti meidän Sankari malttaa odottaa sinne saakka, että saan laitteen käyttööni :)


 6. rain - meillä kesäkuussa gyne laittoi lähetteen lapsettomuuspolille (julkiselle) ja ensimmäinen aika oli syyskuussa, josta lähetteet verikokeisiin, aukkariin ja spermanäytteeseen. Me emme ole pääkaupunkiseudulla hoidoissa, joten aikataulu oli yllättävän nopea. Ja ensimmäinen inseminaatio olisi ollut jo lokakuussa mutta ovulaatio sattui viikonlopulle, joten jäi OI:ksi ja kotihommiksi.


 7. Seitsemän kertaa taitaa kaikkiaan tulla raskauden aikana. Kuusi kertaa on jo takana kaikki julkisella ja yksi ultra tulossa rv38. 

   

  1. AR-ultra 7+ lapsettomuuspollilla

  2. NT-ultra 13+ äitiyspolilla

  3. Rakenneultra 20+ äitiyspolilla

  4. Tarkastusultra vuodon takia 24+ äitiyspolilla

  5. Tarkastusultra kipujen vuoksi 25+ äitiyspolilla

  6. Seurantaultra istukan sijainnin ja kohdunkaulan lyhentymisen vuoksi 28+ äitiyspolilla

  7. Neuvolaultra 30+

  8. Neuvolaultra 34+

  9. Tarkastusultra 34+ cervix-tilanteen vuoksi terveyskeskuksessa

  10. Tarkastusultra 34+ cervix-tilanteen vuoksi äitiyspolilla

  11. Neuvolaultra 35+

  12. Kokoarvioultra 38+ äitiyspolilla

   

  Korjaus* eli kahdeksan :)

  Korjaus 2* eli 12 kpl


 8.  

   

  Onko kukaan hommannut Buffaloihin High perfomance footmuffia? Oletteko mistä hommanneet?

  Ilmeisesti se on muotoiltu js käy vasta ratasistuimeen, ei vaunukoppaan?

   

   

  Joo se on footmuff eli jalkapussi ja siinä ei ole yläosassa samalla tavalla suojausta kuin niissä muiden merkkien lämpöpusseissa, jotka sopivat vaunukoppaan. Tosin sitten taas ne muiden merkkien lämpöpussit sopivat myös ratasistuimen kanssa käytettäväksi, esim. Eisbärchenin iso lämpöpussi.

   

  Onko teillä ollut minkälainen lämpöpussi käytössä? Tuolla FB:n Bugaboo ryhmässä on osa käyttänyt High performancea myös kopassa ja on kuulema toiminut muotoilusta huolimatta. Joten tiedä sitten mitä tuon lämpöpussin kanssa tekisin :)