gasolina

Aktiivijäsen
 • Content count

  108
 • Joined

 • Last visited

About gasolina

 • Rank
  Aktiivi
 1. Reilu vuoden vanhana tyttö halusi Ikean pehmojalkapallon kainaloonsa unille mennessä. Siitä sitten tajuttiin tarjota nallea tilalle, ja nykyään hakee nallen sängystä jo Itsekin, kun väsy tulee. Nukkuu selvästi huonommin ilman sitä.
 2. Kiitos rimmy, Nena ja Onna! Näiden ansiosta tuli loistoidea, nyt vain esitän asian oikein miehelle ja se on siinä!
 3. Meiltä loppuu ideat, olisikohan täällä apuja... Mietinnässä syntyvälle tytölle toinen nimi. Vähintään 5 kirjainta, sääaiheinen, koska esikoisellakin lunta ja paistetta. Itselle tulee mieleen vain sarjaa Ilmatar, Tuulikki ja Pilvikki
 4. Tykkäsin nuorempana olla lapsenvahtina tutuille ja touhuta pienten kanssa, mutta muutama kuukausi päiväkotiapulaisen työssä muutti mieleni. En osaa enää olla luontevasti muiden lasten seurassa ja välillä vieraat lapset suorastaan ärsyttää. Taaperon äitinä sanoisin, että oma lapsi on kuitenkin ihan eri juttu! Kyllähän siihenkin voi huonona päivänä mennä hermo, mutta toistaiseksi en ole tuntenut vastaavaa ärsytystä tai välinpitämättömyyttä kuin toisten lapsista.
 5. Jos kaikki menee hyvin, niin ikäeroa tulee n. 1v 10kk. Mielestäni ihan sopivasti, vaikka vähän hirvittää, kun esikoinen on aika eläväinen..
 6. Joskus vannoin, että en alkaisi puhua itsestäni kolmannessa persoonassa "tuu tänne, niin äiti auttaa", "äiti antaa puuroa" jne. Kummasti on sekin päätös muuttunut... Uskottelen itselleni, että lapselle olisi jotenkin muka selkeämpää, kun puhun noin, koska "minä" lienee pienelle vielä aika häilyvä käsite.
 7. Oma kolmas nimeni on naisversio isäni ja isänisäni toisesta nimestä, siis samalla idealla kuin Johanna / Johannes. Olisin halunnut pitää nimen käytössä, mutta mies oli tosi ehdoton esikoisen toisesta nimestä ja kakkoselle suunniteltuihin nimiinkään ei kyseinen nimi oikein sovi, niin perinne katkennee muhun... Toisaalta jos tulokas on poika, niin hän saa todennäköisesti toiseksi nimekseen mun äidin isän toisen nimen.
 8. Viili ja piimä, kuten esikoistakin odottaessa. Hiilihapotetut juomat, kaikki kirpeä.
 9. Esikoisesta kerrottiin tuleville isovanhemmille nt-ultran jälkeen ja muille sitä mukaa, kun nähtiin ja jos sattuivat kysymään tai onnittelemaan. Suurin osa kavereista sai tietää vasta vauvan synnyttyä, koska asutaan eri paikkakunnalla kuin 90℅ suvusta ja kavereista eivätkä he kovin innoissaan täällä käy... Musta olis ollut typerää erikseen kuuluttaa vauvauutista, kun yhteydenpito muutenkin on vähän niin ja näin. Facebookiin yms en halunnut laittaa, kun tiesin uutisen oitis leviävän sellaisillekin, joiden en halunnut tietävän. No, arvata saattaa, että tuli äkäistä palautetta, kun pimitin suurta uutista tytön syntymään saakka Toisesta aion kertoa yleisesti, jos (kun!) rakenneultrassa kaikki OK. Ja se perimmäinen kysymys: miksi salaan? Jos jotain menisikin pieleen, niin en kestäisi selitellä tilannetta enempää kuin pakko..
 10. Esikoisesta aloin säännöllisesti tuntea liikkeitä rv19-20 paikkeilla. Muistaakseni rv15 alkaen satunnaisia koputuksia, joista en ollut ihan varma, ovatko liikkeitä vai muita pulputuksia. Istukka oli käsittääkseni etuseinässä ja taaksepäin kallistunut kohtu.
 11. Ekassa raskaudessa rv20 jälkeen alkoi näkyä selvemmin, mutta vielä rv32-33 työterveyslääkäri arveli mun vain lihoneen... Oon pitkä, X-vartaloinen, n. 5kg ylipainoa ja taaksepäin kallistunut kohtu. Tokalla kierroksella jo rv9 yksi puolituttu huomasi, ja itsekin huomaan, että erityisesti iltaturvotuksen aikaan ei voi erehtyä Toisaalta nyt en edes yritä yhtään vaatteilla peitellä, kun tää on hyvin todennäköisesti vika raskauteni, niin otan siitä kaiken ilon irti!
 12. Juhlistimme esikoista nimellä "xxxx:n ekat juhlat", kun kekkereiden ajankohta oli ristiäisten/nimiäisten tavallista ajankohtaa myöhäisempi. Sittemmin olen kuullut kirkkoonkuulumattomien juhlaa kutsuttavan tervetuliaisiksi. Se on mun mielestä nimiäisiä kivempi nimitys, niin meillekin tullee tervetuliaiset. Edit: lisäsin unohtuneen sanan
 13. Esikoista odottaessa mulla oli vahva poikaolo ja miehellä pojan nimi valmiina, mutta 4d-ultrassa heiluttelikin tyttö. Melkein tuli kriisi, mutta varmaankin rv30 tietämillä oltiin jo päästy sopuun molemmista nimistä. Nyt toista odottaessa mies on edelleen ehdoton poikanimestään ja mä vastaavasti vaadin saada valita mahdollisen tytön nimen. Kunhan sukupuoli selviää, niin päätetään.
 14. Tällä kertaa alkoi rv 5 tienoilla, esikoisesta muistaakseni myöhemmin. Nyt oon ollut paljon huonovointisempi kuin viimeksi. Yölläkin kun heräilen, niin tekee huonoa, ja oksennus on tullut monta kertaa (esikoisesta ei vielä näillä viikoilla ollut ollut kuin kuvotusta).
 15. Ensimmäinen oire, jonka kunnolla tiedostin, oli turvotus. Sen huomasin, kun uimaan mennessä pukukaapin avainremmi kiristi nilkkaa pahasti (yleensä ei kiristä ollenkaan). Sitä ihmetellessä tajusin, että kuukautisten olisi pitänyt jo alkaa, ja pari päivää "varmuuden varalta" odotettuani tein testin ja plussahan se. Jälkeenpäin muisteltuna palelin myös tavallista enemmän.