margit

Jäsen
  • Content count

    24
  • Joined

  • Last visited

About margit

  • Rank
    Tavis
  1. 37+5 ja 38+5 molemmat spontaaneja
  2. 3,5 kk on poika kun kastetilaisuus pidetään kotona ensi vkl. Paperi hoidettiin maistraattiin ennen 2kk ikää. Viivytystä aiheutti: väsymys, uupumus, kummien valinta, nimen keksiminen. Esikoinen kastettiin tasan kolme kuisena. Silloin viivytystä aiheutti laiskuus. Meillä nimi ei ole ollut salainen, kun sitä on kysytty on se kans kerrottu. Ristiäisethän on vaan sitä että lapsi nimeltä x kastetaan uskoon. Tehdään ristin merkiin jne.
  3. Neuvolakortista katottua: -nousee pystyyn 7,5kk -kävelee tukien 8,5kk -seisoo tuetta 10,5kk -kävelee tuetta 13kk
  4. Moni säästää vaatteita jos suunnitelmissa lisää lapsia. Mutta onko joku säästäny tutteja, pikkuisia sukkia, 1-v kuvan vaatteet tai ekan hammasharjan tms? Itse säästin esikoiselta tietty kaikki vaatteet kun seuraava oli samaa sukupuolta, 2 viimeistä tuttia oon säästäny ja vauvaonnittelu-kortit. Nyt ajattelin säästää muutaman rakkaimman vaatteen ja tutit ainakin. Yksi syy on se että tämä on todennäköisesti viimeinen lapsi ja olisin esikoiselta säästää enemmän.
  5. Eipä mietitty juuri. Allergioiden mahdollisuutta pohdittiin vähän raskausaikana. Miehellä heinäallergia ja mulla ollu lapsena mm. maito, kala, muna, sitrusallergia. Mutta lapsilla ei vielä vaikuttais olevan mitään.
  6. 2v 2kk 29 pv eli selkeemmin sanottuna 2v 3kk
  7. 11 päivää syöty ja nyt alkoi vuoto. Tiedä sitten voiko määrällisesti kutsua jo menkoiksi..ei ollu nimittäin mitään tiputtelua.
  8. 2,5-vuotiaan kakka on aina nykyään löysää velliä ja tummaa. Joskus 1,5-2 vuotiaana tuli joskus kovia papanoita, "normaalin" kovaa ja pehmeää. Nyt tajusin kiinnittää asiaan huomiota, nykyään kakka on aina löysää, valuis kaikki vaipasta pois jos kokeilis(okei, ehkä 4 krt kuussa kiinteämpi). Yks päivä kakka oli löysää, sitä oli paljon ja väriltä tummanvihreetä. Kakka tulee joka päivä kerran. Lapsi juo melkein joka päivä maitoa, joka päivä viljatuotteita, hedelmiä hyvin monen moisia. Iho-oirita ei ole ikinä ollut, talvella paikoitellen karheankuiva iho. Onko syytä tutkia allergioita? Itse olen ollut pienenä maitoallerginen ja minulla kuulemma meni siitä maha kuralle. Mutta kun tämä on ilmennyt vasta puoli vuotta sitten... Nyt poika on ollut 1,5 vrk ilman maitotuotteia ja yhden päivän oli kakkaamatta, tänään se sitten tuli ja oli koostumuksltaan "mämmiä". Eli huomattavasti kiinteämpää kuin torstaina.
  9. Ennen raskautta 75A, raskausaikana 75B ja imetysaikana 75C. Imetyksen loputtua 75B(pehmeät aavistuksen roikkuvat mut kynä ei olis kauaa alla pysyny). Toisen raskauden aikana 75C ja raskauden lopussa 75D. Imetyksen alussa (1kk) jopa 75DD(mutten ehtiny ostaa sen kokosia). Nyt imetystä takana 2,5 kk ja koko on pienentyny 75B tai C:hen. Maitoa silti riittää vaikka eka hämmästyin kun d:n imetysliivit ei enää ollu hyvät. Raskauksien lopulla ja alulla väliä 1,5 vuotta jos jotakuta se kiinnostaa.
  10. Joo tarkoitin niitä. Oliko se vaippatalo vai kestovaippakauppa missä näin et olis riittäny 8 kg asti. Mutta on siis pienempiä ne mitä ite sain 2009. Meillä on toiminu kushiesin aio(ä-p), imse vimse aio(ä-p), rainbow'n aio saman merkin lisäimulla ja muksut taskuvaippa mm. Rainbow'n vaippa vaan oli kostunut edestä yks päivä, joten laitan niihin nykyään varmuuden vuoksi kuoren päälle. Nää siis ollut nyt myös yöllä käytössä. Jännä kun innostuin vasta nyt pojan ollessa 2,5 kk. Tarkoitus oli aloittaa ilhan pienestä asti mutta ei se onnistunu, oli babybluesia ja huutava vauva+isoveli. Nyt kun arki rullaa niin tuntuu ihan helpolta
  11. Hei onko niin että ä-pakkausessa olleet Imsen sisävaipat mahtuu vielä 8 kg vauvalle? Mä lopetin niiden käytön kun kuori joka niiden mukana tuli, jäi pieneksi.
  12. Täälläkin cerazettet toista kertaa käytössä. En muista miten nopeasti viime kerralla alkoi tiputella, mutta välillä pidin taukoa et vuoto loppuis(ei mitenkään järkevää). Eli en syönyt niitä tauotta sitä kolmea kk. Nyt yritän sietää ne tiputtelut. Pitää muuten hommata alldaysit valmiiksi tiedän mitä on edessä. Kierukka olis muuten huippu(ajatellen seuraavan lapsen ajankohtaa), mut sillon ei saa käyttää tamponia eikä kuppia.
  13. Vain sukat, kengät, ja lakki menee kunnolla päälle. Ei puhettakaan tavallisen trikoopaidan pukemisesta. Ikää 2,5 vuotta joten vastasin 2,5-3 v.