Supsa

Aktiivijäsen
 • Content count

  665
 • Joined

 • Last visited

About Supsa

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Myyn seuraavat äitiysvaatteet. Nouto Pitäjänmäeltä Helsingistä tai postitus, jolloin hintaan lisätään toimituskulut. 1 Äitiysfarkut, koko S Siniset äitiysfarkut. Koko S. Korkea vyötärö, joka on samaa farkkukangasta. Sopii siis hyvin lyhyempienkin paitojen kanssa. Ei taskuja. Vetoketju ja napit sivulla. Yksi alkuperäinen nappi irronnut, mutta korvattu toisella eli ei haittaa käyttöä. Vyötäröllä säätömahdollisuus reikäkuminauhalla. HP: 5 euroa 2 Vaaleat äitiyshousut, koko M Merkki Têtê-á-têtê ja kokomerkintä F 42. Mielestäni vastaa M tai 38/40. Itse käytän yleensä kokoa 36/38 ja nämä olivat hieman reilut. Kuminauhalla sain kuitenkin säädettyä sopivaksi. Vyötäröllä siis reikäkuminauha koon säätämistä varten. Matala vyötärö. 53% pellavaa, 43% viskoosia ja 4% spandexia. HP: 5 euroa 3 Mustat suorat äitiyshousut 38 Mustat suorat housut. Koko 38. Vyötärö säädettävissä reikäkuminauhalla. Korkea vyötärö. HP: 3 euroa 4 Motherline imetysliivit, mustat, koko 80B, HP: 2 euroa 5 Motherline imetysliivit, mustat, koko 85C, HP: 2 euroa
 2. Vastasin silloin tällöin. Kesällä on tullut syötyä tavallista enemmän jätskiä ja muita herkkuja, mutta muuten syödään kyllä aika harvoin jälkiruokaa. Hedelmiä voin joskus antaa jälkiruoaksi, mutta en itse niitä kyllä miellä varsinaiseksi jälkiruoaksi/herkuksi. Kun käydään kylässä tai meillä käy vieraita, lapset saavat tarjolla olevia herkkuja.
 3. Anoppilassa mua ärsyttää juurikin tuo yöksi pöydälle jäähtymään jätetty ruoka, jota syödään sitten pari seuraavaa päivää. Joskus olen itse kaikessa hiljaisuudessa jättänyt ne syömättä ja ottanut jotain muuta jos tarjolla on. Koko perheen kanssa tuota on vähän vaikeampi toteuttaa. Pari kertaa olen pistänyt miehen huomauttamaan niistä pitkään lämpimässä seisseistä ruoista, mutta anoppi vähättelee, kieltää tai suuttuu asiaan puuttumisesta. Ärsyttävää. Lisäksi anoppilan vessa ja kylpyhuone ovat aivan pinttyneessä liassa. Viimeksi koitin vähän vaivihkaa käsisaippualla pestä vessan lavuaareja ennen kuin uskalsin alkaa harjata lasten hampaita niiden äärellä. Yöks. Enempää en kehtaa toisten nurkkia puunata. Aikaisemmin mä en juuri huomannut noita vikoja, mutta nykyään olen tosi tarkka hygieniasta ja kyläilyt ahdistavat. Mun omien vanhempien luona taas on kyllä puhdasta, mutta mun äidille ei mene millään jakeluun ettei lasten suuhun tai lautaselle saa laittaa mitään omassa suussa käynyttä. Monta kertaa se on ottanut/antanut jotain omalla haarukallaan - ei toki suoraan lapsen suuhun, mutta syötäväksi lautaselle. Kyllähän se karies siitäkin tarttuu. Ärsyttää joka kerta nalkuttaa samasta asiasta. Jotenkin ei vaan mene jakeluun.
 4. Me käydään tosi harvoin hampurilaisilla, ehkä kerran vuodessa. Esikoinen sai maistaa hampurilaista ensimmäisen kerran 2,5 vuotiaana. Kuopukselle tarjottiin ensimmäistä kertaa 1,5 vuotiaana mutta se ei syönyt sitä yhtään. Kuopuksen kanssa ei vielä ole toista kertaa käyty, vaikka ensimmäisestä kerrasta on kulunut pian vuosi. Varmaan kesällä lomamatkalla taas käydään ja sitten ostetaan kyllä molemmille oma lasten ateria. Kivointa niissä hampurilaisaterioissa taitavat meidän lasten mielestä kyllä olla ne lelut
 5. Kesä tulee ja pitäisi hankkia juomapullot lapsille ulkoilua varten. Toiveena olisi sporttipullo, jossa on suojakorkki. Eli siis pullossa tulisi olla korkki, joka suojaisi pullon suuosaa hiekalta ym lialta, jota vaunujen alakorissa ja kasseissa väistämättä pyörii. Ei ole pakko olla sporttipullon tyyppinen juomanokka, mutta pullon tulisi olla helppo lasten itse käyttää. Ja sen korkin tulisi olla kiinni pullossa, ettei pääse putoamaan ja hukkumaan. Eikä mitään moniosaisia pilliviritelmiä, joita on hankala pestä. Plussaa olisi, jos pullon voisi vielä pestä tiskikoneessakin. Vinkkejä?
 6. Mulla on ollut Mirena puoli vuotta. Ensimmäinen 1 kuukausi oli enemmän tai vähemmän säännöllistä vuotoa ja sitten kuukauden jälkeen tuli menkat. Sitten vuoto loppui eikä ole sen jälkeen kuulunut. Tosi vaivatonta on mun kohdalla siis ollut. Mielialavaihtelut ja kireys on kyllä viime aikoina vaivannut. En ole yhdistänyt sitä kierukkaan, mutta voihan voisihan sekin olla ainakin osasyynä. Itse olen ajatellut lasten jatkuvan nahistelun ja kiukun/uhman aiheuttavan stressiä ja kireyttä. Kierukkaa laitettaessa gyne neuvoi käymään 3-6kk kuluttua tarkistuttamassa, että kierukka on paikallaan ja kaikki hyvin. Mulla ei ole mitään syytä epäillä, että jokin olisi vinossa mutta täytyykö nyt silti käydä? Kuinka usein olette käyneet kierukkaa gynella näyttämässä?
 7. Meiltä löytyy mummi, mummu ja mummo. Mummo on oikeasti minun mummoni eli lasten isomummo. Miehet ovat kaikki pappoja. Isovanhemmat ovat kukin itse saaneet valita kutsumanimensä ja sama nimitys on käytössä kaikilla lapsenlapsilla.
 8. ^Hyvä idea forgetmenot. Mä ostin tänään jo tuota Rainbowta vaaleanpunaisessa kotelossa, mutta huomasin sitten kotona että se itse rasva on myös punaista ja siitä lähtee vähän väriä. Väriä en halua siksi, etten halua 4v:lle vielä "huulipunaa" ja makua en haluaisi ettei mene huulirasvan syömiseksi tai lutraukseksi. Lisää ideoitakin saa heitellä
 9. Mitä huulirasvaa lapsenne käyttää? 4v pikkuneitimme haluaisi pinkin huulirasvan. Tietääkö kukaan pinkissä kotelossa olevaa huulirasvaa, joka ei kuitenkaan olisi väriltään pinkkiä (eli siitä ei lähtisi huuliin väriä) eikä se myöskään olisi mansikan tai muun herkun makuista? Tutkailin tänään marketin tarjontaa, mutta kaikki pinkit tuntuivat olevan samalla "huulikiiltoja" ja/tai maustettuja. Jos ei pinkkiä löydy, niin jokin muu kuvallinen tai muuten tyttömäinen kelpaa. Vinkkejä kehiin.
 10. ^Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, jos tulos oli positiivinen. Voiko kariesta jotenkin hoitaa, ettei lisääntyisi tai jopa lähtisi kokonaan pois? Vai hoidetaanko hampaita kuitenkin entiseen tapaan kahdesti päivässä harjaamalla ja ksylitolia syömällä?
 11. Käsittääkseni joissain kunnissa on ainakin ennen tehty plakkitestejä pienille lapsille. Vieläkö tällaisia on ja missä? Me asumme Helsingissä ja mua kiinnostaisi kovasti testata lapset (1,5v ja 4v), että tietäisin onko tarkasta hammashoidosta ja sylkikontaktien välttelystä ollut hyötyä. Pääsisiköhän tuollaiseen testiin, jos neuvolassa tai hammaslääkärissä pyytää?
 12. Laitanpa tänne vielä saman kysymyksen, josta perustin oman ketjunkin kun ei sinne ole tullut yhtään kommentteja.... Korvaako hoitokuluvakuutus hormonikierukan asennuksen yksityisellä, jos kierukka on määrätty "runsaiden kuukautisten hoitoon"? Apteekissa ainakin saa Kela-korvauksen tuollaisella sairauden hoitoon kirjoitetulla reseptillä, mutta voiko itse asennuksen ja kierukan loppuhinnan saada takaisin vakuutuksesta? Löytyykö täältä myönteisen tai kielteisen vakuutuskorvauspäätöksen saaneita ja mikä vakuutusyhtiö oli kyseessä? Mulle siis laitettiin hormonikierukka ja kaikki asialliset diagnoosikoodit on kirjattu. Lääkärinpalkkion siis varmaan ainakin saa vakuutusyhtiöstä. Mietin vaan, että jos mirena ei ole korvattavien listalla, niin jättävätkö ne sitten siihen liittyvän lääkärinpalkkionkin korvaamatta jos molempia kuluja haen vakuutuksesta....
 13. Mulla on ollut hormonikierukka nyt kaksi viikkoa. Ensimmäisen päivän jälkeen vuoto lakkasi, mutta tiputtelu alkoi taas muutaman päivän päästä heti petitouhujen jälkeen. Siitä asti on tiputellut. Toivottavasti tuossa ei nyt olisi pysyvä syy-seuraussuhde. Onko teillä kokemuksia, aiheuttaako sänkypuuhat usein tiputtelua? No toimiihan se ehkäisynä toki noinkin Toinen mietityttävä asia on uiminen. Meillä esikoinen aloitti uimakoulun ja olisi kiva mennä pikkusiskon kanssa samaan aikaan uimaan. Mutta kierukan kanssa ei suositella tamponia eikä pienenkään tiputtelun kanssa ilman suojaa viitsi uimaan mennä. Miten olette ratkaisseet asian vai oletteko jättäneet uimiset suosiolla kuukausiksi, jos tiputtelua esiintyy?
 14. Korvaako hoitokuluvakuutus hormonikierukan asennuksen yksityisellä, jos kierukka on määrätty "runsaiden kuukautisten hoitoon"? Apteekissa ainakin saa Kela-korvauksen tuollaisella sairauden hoitoon kirjoitetulla reseptillä, mutta voiko itse asennuksen ja kierukan loppuhinnan saada takaisin vakuutuksesta? Löytyykö täältä korvauksen saaneita ja mikä vakuutusyhtiö oli kyseessä?
 15. Monentenako kiertopäivänä olette asennuttaneet hormonikierukan? Googletuksella löysin vain, että se tulisi asentaa seitsemän päivän kuluessa kuukautisten alkamisesta. Pitäisikö varata aika vasta 6-7 päiväksi, jotta vuoto olisi jo loppunut?