niisu

Jäsen
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About niisu

  • Rank
    Aloittelija
  1. Täällä eletään ihan saman tunteen kanssa. Keskenmenosta on kohta kuukausi, mutta silti juuri kuvailemasi tunne tulee ajoittain mieleen.
  2. Me syödään lounas ja päivällinen yhdessä. Jos ei syödä aamupalaa ja iltapalaa yhdessä, niin ainakin toinen vanhemmista istuu lapsen kanssa pöydässä. Ei vaan raskita laittaa lasta syömään yksin.
  3. Meillä menee päiväkodissa niin, että lapsi hakee ruuan tarjoilukärrystä itse, mutta hoitaja annostelee oikean määrän. Kaikkea pitää maistaa, mutta jos on tiettyjä ruokalajeja, joita lapsi ei todellakaan syö. Meillä on muutama, jotka johtavat suoraan oksentamiseen, niin näitä ei pakoteta syömään. Niitä tulee maistaa se lusikankärjellinen. Ruokaa on siis kaikille tietty määrä ja lisää saa hakea. Mutta kuulostaa oudolta, että pieni lapsi saisi itse päättää paljon ottaa, koska eihän lapsi sitä ruuan määrää osaa vielä itse arvioida. Ja usein päiväkodin ruuat saattavat näyttää jopa uusilta, niin silloinhan voisi käydä ettei lapsi edes opettelisi syömään uusia, kun niitä ei lautasella ole kuin nokare.
  4. Isästä voi tulla huoltaja vasta isyyden vahvistamisen jälkeen. Muistaakseni oli niin, että ensin piti mennä isyyden vahvistamispaperit perille ja hyväksytyksi, jonka jälkeen vasta edes lähtee pyyntö yhteishuoltajuudesta. (Samalla kertaa siis allekirjoitettiin kyllä paperit, mutta virkailija pisti ne eri aikaan liikkeelle.) Äiti on siis yksinhuoltaja ensimmäiset viikot. Voisi siis veikata, että isän suostumusta ei tarvita. Oikeasti en siis tiedä eli älkää kukaan vaan mun sanaan luottako! Mä en usko, että poliisi hyväksyy pelkän sanallisen todistuksen, että isyyttä ei ole vahvistettu ja äiti on yksinhuoltaja. Jo esimerkiksi pankkitilin avaaminen vaatii todistuksen, että vanhempi on yksinhuoltaja, jotta tilin saa avatuksi. Luulisi tällöin poliisin olevan vielä tarkempi. Mutta mielenkiinnolla jään odottamaan mitä maistraatista ym on vastattu, niin tiedosta voi olla itsellekin hyötyä jossain vaiheessa.
  5. Miksi äitiysvaatteet on niin kalliita?? Näiden jo edellämainittujen lisäksi polarn o. pyret myy myös kivoja mammavaatteita. Farkuissakin on vaihtoehtona perus masutuubilla oleva tai pelkästään resorilla oleva. Itse oon ihastunut resorilla olevaan ja kun on oikean kokoiset istuvat todella hyvin.
  6. Mä kävin neuvolan neuvosta ostamassa juuri tuon otsikon monivitamiinipurkin. Se on jotenkin helpompi ottaa vitamiinit yhdessä tabletissa kun ottaa (muistaa ottaa ) montaa eri vitaminia eri purkeista. Ennen tätä oon käyttänyt jotain monivitaminivalmistetta, mutta verratessani purkkeja raskausajan vitaminissa oli enemmän. Ainoa ongelma tossa raskausajanvitaminissa on sen suuri koko. Pahoinvointiin yhdistettynä pitää tarkasti valita hetki, jolloin sen saa otettua mahaan asti
  7. Mä mietin tänään kaupassa, että ostanko mahan peittävät mamma-alushousut vai en. Tyhmänä jotenkin ajattelin, että ne näkyy jostain paidan ja housujen välistä Mut eihän tavallisetkaan alushousut näy, jos ei halua tai oo välinpitämätön. Mutta mä oon todennu että mun oman mukavuuden vuoksi käytän samoja alushousuja kun ennenkin raskautta. Hipsterit täytyy vaan olla sen mallisia, ettei niissä ole kiristävää kuminauhaa reunassa.
  8. Oi multa on mennyt täysin ohi tää pakkauksen uudistuminen. Tuo uusi laatikkohan on hieno. Meillä on esikoisenkin laatikko tallessa, jossa on esikoiselle tallessa tärkeitä asioita ja muutamia vaatteita hänen vauva-ajaltaan. Saattaa olla, että laatikko näyttää tulevan laatikon rinnalla hiukan aneemiselta. Toivottavasti uudessa pakkauksessa on mietitty myös mitoitusta. Monesti olen kuullut sanottavan ja itsekin totesin, että mitoitukset on suomalaista ja isoa. Tuntuu hassulta saada äitiyspakkauksessa paljon vaatteita, jotka menevät vasta lähes puolenvuoden päästä päälle. Mutta toisaalta meillä on sentään äitiyspakkaus verrattuna moniin muihin maihin, joten jään kiltisti odottelemaan kuvaa uudesta pakkauksesta.
  9. Esikoisesta ei tullut yhtään ja nyt jännityksellä odotan mitä tän toisen kanssa käy. Jotenkin tuntuu, että maha on isompi kun ensimmäisellä kerralla, joten olo on välillä vainoharhanen arpien suhteen. Toisaalta tuleehan arpia joillekin vaikkei ne olisikaan raskaana, niin ehkä mä kestän ne jos niitä tulee näin ihanasta syystä <3
  10. dpo 16 tuli selkeet viivat ja silloin jopa harmitti etten tehny testiä aikasemmin Testin oli perus liuskatesti.
  11. Voi ei...Mä itkin jo ku luin näitä teidän juttuja Mä oon muutenki melko herkkä, ni nyt tuntuu et raskaana ollessa itken milloin mistäkin asiasta. Tänään esimerkiksi ootin miestä kotiin ja kun se tuli kävin itkemään, koska se tuli kotiin. Välillä tekis mieli itkeä jo siksi että itkee tyhmistä asioista