Tasra

Jäsen
  • Content count

    33
  • Joined

  • Last visited

About Tasra

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 03/06/82
  1. Täällä ollaan menossa rv 5, ja etovaa oloa oli jo hieman ennen plussausta. Edelleenkin etovaa oloa, ällötystä ja yököttelyä etenkin hampaita harjatessa. Hieman jännittää että miten pahoinvoivaksi tulen vielä viikkojen lisääntyessä. Edessä on muutama pidempi juna- & bussireissu lähiaikoina. Soitin teratologiseen tietopalveluun, ja siellä sanottiin että ainakin Postafen matkapahoinvointilääke on turvallinen ottaa. Minulla siis matkapahoinvointia ihan ilman raskauttakin.
  2. Tänään napsahti tälläinen ruutuun, kahden liuskatestin jatkeeksi. Pakko se on vaan uskoa. Onnea tuhannesti myös kaikille muille plussaajille!
  3. Jatkan pelkojen ja kuumisten muodossa vielä tänne yksinpuheluani. Miehen testit tulivat jo muutama kuukausi sitten. Hänellä todettiin siemennesteestä mahdollisesti heikentynyt hedelmöittymiskyky. Ei siis mahdotonta, mutta liikkuvuus on hieman normaalia huonompi. Nyt olenkin huolissani omasta kehostani. - Olen tuhrutiputellut kokoajan. Tuhrua kestää noin viikko ennen kuukautisia. - Kuukautisjomottelut alkavat miltei välittömästi oletetun oviksen jälkeen. - Ovulaatiotesti näyttää samanmoista viivaa kokonaisen viikon ajan. Huomenna yritän ehtiä varata lääkärille aikaa, että pääsisin selvittelemään asiaa gynelle. Päässä pyörii keltarauhasvaivat, sekä endometrioosi. Myös kauhukuvat lapsettomuudesta tietty. Kauhistuttaa tulevat pettymykset ja hitaat prosessit.
  4. Hehe, tästähän aiheesta viriskin ihan kunnolla keskustelua. Päättelen tästä, että loppujenlopuksi sillä tuskin on väliä tuleeko nainen ensin vaiko ollenkaan. Toki tästäkin asiasta kiinnostaisi tietää lisää, esimerkiksi että muuttuuko ne kohdunkaulan limat siinä ohessa. Tottakai tälläisiäkin tulee mietittyä siinä missä muitakin tärppikikkoja greippimehuista, vehnänalkioöljyyn. Pitänee vaan olla miettimättä liikoja ja pitää tiukasti mielessä, että on ne ihmiset vaan lisääntyneet ennenkin ilman tutkimuksia ja olosuhteiden optimoimista. Olkoon siis edelleen lapsenteko "liian" kivaa, tai vaikka ne kauppalistat mielessä. Ps. Kiitos JAW työpäivän hyödyntämisestä meidän muidenkin iloksi.
  5. Pitääpä varmaan koittaa treenata tuota (ettei tule ensimmäisenä ). En tiennyt että orgasmi voisi olla jopa haitallinen siittiöiden etenemiselle. Hyvää infoa seuraavaa yk:ta varten.
  6. Sarjassa tyhmät kysymykset ja mietelmät naisen orgasmista: Uusimman vauvalehden sivulla 53 on lainaus "Kaikinpuolin: asennon on oltava optimaalinen ja naisen täytyy saada orgasmi ennen kuin mies tulee, seksin jälkeen nostetaan jalat seinää vasten eikä liikuta puoleen tuntiin". Nämä siis olivat lukijoitten kommentteja vauvantekoseksistä. Olen ymmärtänyt (ja täälläkin on monta kertaa puhuttu), että nimenomaan merkitystä on sillä jos nainen saa vasta miehen jälkeen, koska supistukset vievät siittiöitä paremmin perille. Ilmeisesti siittiöt elävät emättimessä vain pari minuuttia, eli tämä helpottaisi vain jo kohdunkaulasta sisään päässeitä siitttiöitä vieden niitä paremmin perille? Mietin vaan, että miten ihmeessä kun mies tulee ensin siinä voisi vielä saada orgasmin miehen eritteiden jo tulviessa ulos? Vai auttaakohan jos käy vaikka vessan kautta valuttamassa enimpiä pois, ja saa orgasmin vaikkapa puolituntia tai tunninkin jälkeenpäin? Sillä kyllähän ne siittiöt siellä sisällä uiskentelevat ja elävät vielä useamman päivän. Tällöin eikö seuraavan päivänkin orgasmin lihassupistukset tekisi tehtävänsä? Jos tämä sensijaan tarkoittaa nimenomaan sitä, että kohdunkaula tuolloin "hörppäisi" emättimestä siittiöitä vielä matkaan, niin silloinhan orgasmi pitäisi saada heti 2 min miehen jälkeen? Pahoittelen asian epäselvästi ilmaisua, mutta kunhan pyörittelen näitä päässäni.
  7. Heh, huomaamattani tein myös tuon "varaa lomamatka, tai aloita uusi kallis harrastus tms.."-vaihtoehdon. Nimittäin tänään postissa saapui vasta syyskuun lopulla oleviin naamiaisiin liittyen super kireä korsetti. Eli jos tärppäisi, niin eipä olisi ehkä pienenkään turvotuksen kanssa enää mahista mahtua tuohon.
  8. Tämä muida puama olikin jännä uusi juttu, koska olen pitänyt sitä aina miesten "potenssipuuna", enkä ole ajatellut vaikutuksia naiselle. Tuo kyllä lähtee täällä testiin! Greippimehua todella moni on ylistänyt, ja harmittaa kun en itse pysty refluksitaudin takia sitä nauttimaan. Viiniäkään en ole pystynyt juomaan sitten teiniaikojen. Jospa muista ravinteista olisi apua senkin edestä. Eli etenkin sinkkiä ja vehnänalkioöljyä naamariin! Naisille on paljon suositeltu myös Vitexiä, eli Chaste berryä. Tässä yksi linkki. Tänään lukemani yhden lähteen mukaan nimenomaan miehille suositeltaisiin greipinsiemenuutetta. Lisäksi jo mainittuja L-karnitiinia, L-arginiinia, sekä L-tauriinia. Onko muilla kokemusta tuosta kuukuppikikasta? Sekin oli jotain ihan uutta. Täällä on koettu hieman haasteelliseksi tuo orgasmin saanti vasta miehen jälkeen. Eli jos laittaisi kuukupin, ja yrittäisi siemenet kupissa vielä jälkeenpäin saada, niin olisikohan siitä apua, vai onko tämä nyt ihan liian kaukaa haettua?
  9. Käsittääkseni ainakin Cocovin spirulina on viljeltyä makean veden levää, jossa ei ole jodia. Sensijaan merilevissä (esim Wakame, Arame) sitä on. Kysyin jonkin aikaa sitten (kun ystäväni imetti) Jaakko Halmetojalta superfoodien käytöstä imetysaikana, ja hän sanoi että ainoa mitä neuvoo varomaan on raakakaakao. Tämä sen energisoivan vaikutuksen takia. Mutta kuulemma jos juo kahvia, niin se ajaa saman asia. Riippuu ihan miten tarkkana haluaa olla. Näin ollen uskon, että kaikki "superfoodit" ovat kohtuullisesti käytettynä turvallisia niin raskauden kuin imetyksenkin aikana. Itse käyttäisin macaa ihan heti, ellen saisi juuresta närästysoireita.
  10. Minä söin useita vuosia Mercilon-merkkisiä e-pillereitä, jotka oli ainoat ilman rankkaa pahoinvointia sivuvaikutuksina. Testasin useita merkkejä. Vahdoin jossain kohtaa renkaaseen, kun sain vatsan ärsytysoireita. Tietystikään tästä ei voi pillereitä suoraan syyttää, mutta ainakin se oli hyvä varotoimi kun vatsa oli niin turvoksissa, että näytin pitkällä raskaudessaan olevalta naiselta. Renkaaseen vaihto oli hyvä päätös, koska se on ollu vaivattomin ja sivuoireettomin ehkäisykeino minulle. Ei turvotteluja, eikä oksettavaa oloa kuten pillereistä. Kun sovimme, että lapsi saa tulla jätin renkaan kesken kierron, ja ovistesti näytti selvää plussaa 20 päivää renkaan poistamisen jälkeen. Oireistakaan ei voinut erehtyä, kun sain mojovimmat ovisoireet koskaan! Nähtäväksi jää miten oma kierto tasaantuu, ja koska tärppää.
  11. Jatkan edelliseen aiheeseeni, että miehelläni oli tänään lääkäri, joka lohdutteli että 20% miehistä omaa kiveskohjun. Mistäpä noita tietää kenellä se aiheuttaa lapsettomuutta ja kenellä ei.. Vaan ikävämpi tieto oli se, että leikkauksista ei saada yleensä kovinkaan merkittäviä tuloksia. Lähinnä se tehdään jos vaiva aiheuttaa fyysistä vaivaa kantajalleen. Onneksi ymmärtäväinen lääkäri kuitenkin neuvoi meitä eteenpäin siemenneste tutkimuksiin, että saataisiin selvitettyä mikä liikkuvuus miehelläni on kohjusta huolimatta. Jännittää edelleen, mutta hyvä että asiaa selvitellään jo tässävaiheessa eikä vasta sitten kun lasta on yritetty jo vuosi.
  12. Täällä on sellainen tilanne, että ilman liukkaria ei tule petipuuhista yhtään mitään. Ja ikävä kyllä mikään pieni liukkarimäärä ei edes riitä. Kiitos tästä rankan, jo 2 vuotta sitten syödyn aknelääkekuurin. Limakalvoni eivät koskaan palautuneet ennalleen. Ennen tuota kuuria ei täytynyt koskaan käyttää liukkaria. (Huom. samalla myös silmät koki saman kuivuusongelman, enkä enää pysty käyttämään piilareitakaan). Jätettiin myös perusliukkarit pois. Vauvahaaveita ennen meidän lemppari oli kylmäpuristettu kookosöljy. Tuoksuu hyvälle, liukastaa loistavasti ja pitkäkestoisesti. Koska mulla ei ole mitään tietoa kookosöljyn hyödyistä/haitoista liukuvoiteena, niin ostin sekä Ceridalia, että PreSeediä. Apteekissa olivat autuaan tietämättömiä siitä, että tavan liukkarit voivat olla haitaksi hedelmöittymisessä. Suosittelivat mulle tavallista vesiliukoista liukuvoidetta ja sanoivat että kaikkia voi huoletta käyttää, jotka ei sisällä siittiöitä tappavia aineita. Myyjä sanoi soittavansa valmistajalle ihan mielenkiinnosta, kun kerroin että olen lukenut tavan liukkareitten estävän siementen liikkumista. Nyt tässä vertailen Ceridalin ja PreSeedin ainesosaluetteloita, ja kovasti erilaisilta näyttävät. Harmi etten ymmärrä noista yhtään mitään. Molemmat silti toimii liukkarina erittäin hyvin ja toivottavasti olisivat mahdollisimman siemenystävällisiä.
  13. Tämä onkin hyvä aihe! Nimittäin me alunperin sovittiin, että ei kerrota kenellekkään. Että olkoon yllätys kaikille jos tärppää. Mutta itse olen jo yrityksestä niin innoissani, että olen jo lörpötellyt kavereilleni, sekä varmaan ainakin vihjaillut työkavereilekin. Mies taas ei ole kertonut kenellekään. Mutta toisaalta, hän ei olekaan se, joka häärää vessassa tikkujen kanssa ja tarkkailee kehonsa tuntemuksia kokoajan. Olisihan se hienoa, jos pystyisi pokerinaamalla olemaan asiasta ihan hiljaa, nimenomaan ainakin niitä pettymyksiä ajatellen. Mutta kun jokin asia on paljon mielessä, on siitä lähes pakottava tarve saada intoilla ja jutella. Hatunnosto teille, ketkä ovat onnistuneet olemaan asiasta hiljaa.
  14. Minunkin miehelläni on kiveskohju. Ilmeisesti aika suuri, koska se on aiheuttanut hänelle paljon fyysisiä kipujakin. Hänelle on lääkärissä sanottu, että mahdollisesti aiheuttaa lapsettomuutta. Jännittää aivan hurjan paljon, että kuinka meille käy. Nythän meillä ei oikeasti ole hajuakaan hänen spermanlaadustaan. Nyt kun hartaasti toivomme lasta (ekaa kiertoa vasta), niin hänellä on aika urologille huomenna. Selvinnee sitten, että leikataanko. Harmittaa vaan kun olen lukenut, ettei leikkauksesta välttämättä ole ratkaisevaa apua. Kuitenkin. Minä testin mukaan parhaillaan ovuloin ja yritystä on riittänyt. Jännittää ja outoa, että samalla heti tulee pelänneeksi pahinta. Oli ilo lukea, että täällä toinenkin kiveskohjun omaavan kumppanin kanssa on onnistunut miltei heti!
  15. Täällä ensimmäinen kiero ilman ehkäisyä menossa. Renkaan heitin roskiin vajaat kolme viikkoa sitten, ja viime lauantaina-sunnuntaina aloin valittaa miehelle, että oi ei kuukautiset on tulossa kun mahaan sattuu. Vatsan nipistelyt jatkui pari päivää, ja sunnuntaina nännit oli niin kipeät ettei niihin kärsinyt koskettaakaan. Tällöin toivoin myös raskautta. Tein sekä ovis, että raskaustestin 22.7 - molemmat negaa. Maanantaina 23.7. ovistesti näytti selvää plussaa! Eli selittyipä nämä "kuukautiskivut", sekä ihan hirvittävät nännikivut. Olen aiemminkin ollut kausia ilman ehkäisyä, mutta ei koskaan ole ovulaatio-oireet olleet näin selvät. Tänään 24.7. aamulla ovistesti näytti enää haaleaa viivaa. Seksiä harrastimme edellisenä iltana ennen aamuplussaa, sekä tänä aamuna 24h plussan jälkeen. Vielä huomenna viimeistely aamulla ennen töitä ja eikun parasta toivomaan! Nyt noin 36h jälkeen positiivisen oviksen alkaa nännikivut hieman laantua. (Ps. miehelläni on todettu kiveskohju, joten jännittää kovasti miten vaikeaksi tämä toive mahtaa meille olla tehty..)