Zepto

Aktiivijäsen
 • Content count

  121
 • Joined

 • Last visited

About Zepto

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

109 profile views
 1. Tein kolme testiä, kaksi halpista peräkkäisinä päivinä ja myöhemmin vielä yhden digitaalisen varmistukseksi, että uskalsin soittaa neuvolaan. Ennen en voinut käsittää miksi ihmiset tuhlaavat rahojaan useampiin testeihin, mutta niin vaan itsekin tunsin tarvitsevani testien tuomaa varmistusta muuten niin epätodelliseen asiaan, oireitakaan kun ei juuri ollut eikä paljon ole vieläkään (tosin kuudennella viikolla vasta, että vielähän tässä ehtii)...
 2. Plussa tuli yllätyksenä, mutta koska yritys oli tarkoitus aloittaa seuraavasta kierrosta, olin jo tankannut foolihappoa muutaman kuukauden ajan. Muuten söin ja join kuten ennenkin (pehmeitä juustoja ja alkoholia), koska en uskonut raskauden mahdollisuuteen. Plussa tuli keskellä parasta terassikautta, mutta uskon kun sanotaan että ennen kuin tietää olevansa raskaana ei syömisillä/juomisilla voi vahingoittaa alkiota, nyt plussan jälkeen alkoholi jää tietenkin pois. Yksi asia kyllä jäi mietityttämään, otin nimittäin kolmannen Twinrix-rokotteen 1-1,5 viikkoa oletetun hedelmöitysajankohdan jälkeen, toivottavasti tästä ei ole mitään haittaa! En löytänyt muuta tietoa kuin että raskauden aikana ei kyseistä rokotetta suositella... Asialle ei kuitenkaan enää mitään voi joten olen päättänyt olla huolehtimatta!
 3. Plussa tuli kuukautta ennen kuin yritys oli tarkoitus aloittaa. Vaikeaa uskoa että tämä kävi näin helposti, puolivahingossa. Olin jostain syystä olettanut että joudutaan yrittämään pitkään, jos ylipäänsä edes saisimme lapsia (ei siis mitään tiedossa olevaa lääketieteellistä syytä näihin pelkoihin, paitsi vuosi vuodelta vanhenevat munasolut...). Hyvin onnellisia ollaan yllätysplussasta, mutta kovin alussa vielä, kovasti toivotaan että kaikki menee hyvin.
 4. Itse sain kaksi viivaa testiin viikko sitten aivan yllättäen. Nyt kovasti toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun asti. Paljon onnea kaikille uusille odottajille!
 5. Kiitos syksyn tyttö, en tajunnutkaan ajatella tuolta kannalta että eipä mitään ole tehtävissä kuitenkaan jos jotain ikävää on tapahtuakseen. Toivon vaan että kaikki menee hyvin ja otan särkylääkettä jos siltä tuntuu...
 6. Kysymys: Voiko alkuraskauden menkkamaisiin kipuihin ottaa parasetamolia? Tiedän että parasetamoli on turvallinen käyttää raskauden aikana, mutta ovatko nuo kivut jotenkin sellaisia että niitä pitäisi ”kuulostella” ettei ole mitään vakavampaa tms, ja siksi ei kannattaisi lääkitä? En ole erityisen kipuherkkä ihminen muuten, mutta tämän tyyppisissä kivuissa kipukynnys tuntuu olevan todella matala, ja esim. istuminen töissä voi pienen hetken ajan olla epämukava juilinnan takia. Itse kivusta en sinänsä ole huolissani, koska veristä vuotoa ei ole, eikä kipu muutenkaan ole jatkuvaa. Onkohan särkylääkkeistä edes apua tämmöisessä tapauksessa, ja onko joku käyttänyt? Olen kuudennella viikolla raskaana.
 7. Mies oli reissussa toisessa kaupungissa, kun jostain syystä minulle tuli sellainen olo että täytyy tehdä raskaustesti. En edes kertonut etukäteen miehelle, koska en oikeasti pitänyt raskautta edes mahdollisena (ei oltu varsinaisesti edes aloitettu yrittämään vielä). Tulin töistä kotiin apteekin kautta, kaveri oli tulossa kylään joten kärvistelin kauhean pissahädän kourissa vierailun ajan, ja samantien kun kaveri lähti tein testin. Testialue alkoi värjäytyä punaiseksi, eikä testiviivaa erottanut aluksi. Pienen hetken ehdin jo pitää itseäni ihan hupsuna kun menin edes testaamaan, kunnes sitten pikkuhiljaa väririntamassa alkoikin erottua viiva. Vaaditussa kolmessa minuutissa testiviiva oli jo niin selkeä, ettei siitä voinut erehtyä, vaikka tuummuudessa ei pärjännytkään kontrolliviivalle. Tunne oli aivan uskomaton, sydän vaan hakkasi. Miehen sain puhelimen päähän vasta tunnin päästä, ja taisi mennä hänelläkin pasmat sekaisin. Oli vielä vanhempiensa seurassa, joille kielsin ehdottomasti kertomasta mitään näin varhaisessa vaiheessa, siinä sai varmasti harjoitella pokerinaaman säilyttämistä. Vajaan viikon verran on nyt sulateltu uutista, toivottavasti kaikki sujuu hyvin.
 8. Kuvasin testit, säilytin muutaman päivän jotta mieskin ehtisi näkemään (oli tuolloin muutaman päivän mittaisella reissulla eri kaupungissa), sitten joutivat roskiin. Eipä olisi tullut mieleenkään säilyttää, mutta kyllä tuon muutama päivän aikana niitä tuli ahkerasti ihmeteltyä.
 9. Laskujeni mukaan testasin ensimmäisen kerran dpo 16, tuloksena kaksi viivaa. Kolme päivää myöhemmin varmuuden vuoksi tehty Clearbluen digitaalinen näytti Raskaana 2-3.