helyes

Aktiivijäsen
 • Content count

  3090
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by helyes

 1. Haha, koska mä voin, mun tekee mieli ja testejä on, ni tein ennen lounasta -pissasta tällaisen. https://aijaa.com/sSNiAB Muistelisin, että myös esikoisesta sain selkeimmät viivat päiväpissasta.
 2. https://aijaa.com/uof8pI Ylempi eilinen, alempi tän aamuinen (dpo 12 ehkä, kp27/~30) Kuvassa näyttävät jotenkin harmailta, mutta ihan punaista niissä on Samanlainen haamu siis tuli kuin eilen. Huominen kertoo lisää..
 3. @sarvis Vahvistumista odotellessa.. Hurja juttu. Odottelen silti menkkoja, kivat on jomotukset. Aamulla uusi testi
 4. O-ou... kp26 (/28-30) https://aijaa.com/aPiUJf
 5. @sarvisNo ihan selkeästi väriä ja vahvistumista!
 6. Ou nou, mä olen täällä taas Moi tutut. Me päätettiin nyt antaa lupa toiselle lapselle tulla, jos nyt sattuu osumaan planeetat kohdilleen. Esikoinen 6/14, toinen olis sitten tulossa, kun tulee. Eli varmaan tulee ainakin 7v ikäero.
 7. Lavella, ihan selvä pinkki viiva
 8. näin normaalistikin karvaisena pitää tulla kertomaan, että kun 2014 odotin esikoistani niin etenkin säärikarvojen kasvu pysähtyi ihan totaalisesti ja se vähä mitä kasvoi, oli todella harvaa karvoitusta. Kainalokarvatkin olivat tosi pehmeät sheivaamisen jälkeen eikä terävät. Nyttemmin tilanne on palautunut taas normaaliksi t. luonnostaan karva-apina
 9. Pakko kommentoida, että mä sain rfsun testiin ihan punertavia viivanpaikkoja, kun en ollut raskaana.. ja ihan jokaikiseen. pc taas ei pettänyt koskaan, raskauden näytti kyllä
 10. Ne voi vähentyä vielä ...Ja alkaa sitte uudelleen myöhemmin.....
 11. ^mainittakoon vielä, että yritys alkoi alkuvuodesta ja plussa lokakuussa
 12. Mulla on pco ja yritysvuotena kolmannesta ovulaatiosta tärppäs. Olin 2 kiertoa syönyt terolut-valmistetta, tokasta kierrosta ilman niitä tärppäs. Olin käynyt 4vkoa salilla ennen plussaa, paino putosi ehkä 2kg (nousi just ennen plussaa takas) ja söin ehkä vähemmän hiilareita. Oon normaalipainoinen kuitenkin. Tiedä sit mikä vaikutti. Mun pappa kuoli kiinnittymisen aikoihin, viikko siitä plussasin (ja pari pvää myöhemmin myös veljen vaimo, jolla myös pco ja lapsettomuushoidoissa).
 13. ^ Mä en ole tuollaisesta suosituksesta kuullutkaan Mulla nyt yli vuosi synnytyksestä ja edelleen lonksuu ja naksahtaa häpyliitos, jos liukastuu tms. Vaikuttaakohan löysät nivelet tuohon liitosten (yli)löystymisherkkyyteen..?
 14. Mulla kesti synnytyksen jälkeenkin pitkään, että pysty sanomaan, ettei satu. Ja just tänään huomasin, että rusahtelee edelleen, mutta ei onneks satu Ja mullakaan ei lepo auttanut. Ei kyllä liikuntakaan
 15. Arya: mulla vaaleni testit jossain vaiheessa, mutta tuolla tuo 9kk nukkuu nyt. Tsemppiä! ToivottToivottavasti pysyy matkassa
 16. Meillä on Brion Smilet ja kyllä niistä jousitus kuulemma löytyy Jostain luin näin ja että sitä ei vain huomaa kovinkaan helposti. Mun mielestä ei silti oo turhan töyssyistä menoa ollut, vaikka ollaan jopa peltotiellä niillä menty Toki pomputtaa jonkin verran, mutta ei ainakaan meidän pojan mielestä oo ollut kuin hyvä asia
 17. ^ No ennen unikoulua yöt oli ihan jatkuvaa heräilyä myös tissillä ja en saanut tosiaan nukuttua. Nyt nukkuu sitten taas tissillä osan yöstä. Nukahtaa melko helposti omaan sänkyynsä. Ihme ja kumma, nyt on varmaan hampaita tulossa, kun tuttikin kelpaa. Ei oo meidän W ennen tuttia syönyt. Tassuttelusta on myös toisinaan apua. W tosiaan menee nukkumaan klo 18 illalla. Unille menoa ei juurikaan saa myöhäistettyä, kun jo varttia vaille kuusi alkaa mieletön väsykitinä ja en viitsi yliväsymyksen puolelle antaa mennä, kun nukahtaa kuitenkin hyvin. Muutamana aamuna heräsi vasta klo 06:30, mutta nyt on taas heräilty 5 aikoihin. Joskus meen itsekin aikaisemmin (klo20) nukkumaan, mutta sitä aikaisemmin en osaa mennä. Ja myöhäisimmilläänkin meen nukkumaan ihan viimeistään klo 22, yleensä meen klo 21. Päätin nyt olla stressaamatta koko jutusta, nukkuu miten nukkuu. Päivisin jos ei olla liikkumassa mihinkään, niin nukutan joko sohvalle syliin tai sänkyyn tissille. Sänkyyn, jos itsekin haluan päiväunet ottaa. Silloin nukkuu jopa lähemmäs 2h unia ja oon todennut, et mieluummin näin kuin että jaksaisin väsykitisevää poikaa koko päivän Ja tosiaan, aina meillä on unijutut ollu vaikeita, mutta eipä nää nyt montaa vuotta enää voi kestää
 18. ^ Ei suju... Yöllä heräämisiä n.4-X, rauhoittuu pääasiassa rinnalla, joskus sylissä, mutta takaisin sänkyyn laskeminen on vaikeaa, aamut alkaa usein viiden jälkeen '(en viitsi huudattaa sängyssä, kun ois kiva, jos toi mies sais ees aamuisin nukuttua ennen kouluunlähtöä) jne. Yhtenä yönä heräsin siihen, että W nukkui meidän välissä. Mulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa siitä, että oisin hänet siihen ottanut. Ja tää oli jo klo 02 aikaan. Aamuöisin neljän kieppeillä oon ottanut viereen ja koittanut siinä saada unta hieman jatkettua. Tänään se onnistui, noustiin vasta vähän vaille 6.. Katotaan sitä unikoulua sit joskus, kun jaksan jotenkin. Mies ei ole innostunut koulun aikaan sitä pitämään. Silloin tammikuun alussa oli vielä lomalla, kun pidettiin.
 19. ^ Mä oon ymmärtänyt, et se vaikea vaihe tulis joskus n viikon kohdalla, mutta tosiaan, kaipa se voi tulla myöhemminkin.. Täytyy koittaa jaksaa sinnitellä. Nythän W on nukkunut päiväunia tosi hyvin (tissillä)! Oon istualteni sohvalla imettänyt ja siihen on nukahtanut helposti niin, että päiväunisaldokin lähentelee jopa kolmea tuntia! Oon ite ihan superväsynyt, mutta en viitsi sänkyyn makuulla imettää ja nukuttaa, koska sit yhdistäis sen ehkä liian helposti nukkumiseen ja yöuniin nimenomaan. Päivisin nyt nautin, kun saa toisen nukkumaan. Loppunee kuitenkin nää tissille nukahtamiset taas tiheän imun kauden loputtua, kun ei tätä viikko sittenkään tehnyt.
 20. No niin, takapakkia otettu, tietysti. Ja aika paljon. Mä käytännössä herään 4-5 aikaan, kun koitan saada tuota pientä jatkamaan vielä unia vähän aikaa. Harvoin silti kuuteen asti enää päästään... Toisekseen heräilee tosi usein. Viime yönä 0:30-02 heräili melkein jatkuvasti itkeskelemään. Luulen kyllä, että menossa olevalla tiheän imun kaudella (jota en kyllä uskonut edes tulevaksi enää 7kk iässä) on jotain tekemistä asian kanssa.. Siksipä oon imettänyt yöllä n. 3 kertaa sen aiemman yhden sijaan. Myös lisääntynyt liikkuminen vaikuttanee asiaan.. Tässä alkaa vaan olemaan aika poikki taas. Edellisenä yönä heräsin, kun huomasin ottaneeni W:n sänkyyn tissille nukkumaan. Olin toki nähnyt jotain aiheeseen liittyvää unta, mutta oikeastaan täysin unissani toiminut.. Oliskohan kenelläkään mitään vinkkejä, miten toimia unikoulun suhteen tiheän imun aikaan..?
 21. ^ Mahtavaa, että sujuu jo paremmin! Meillä W heräsi yöllä vasta 04 aikaan syömään. Tosi iso muutos, kun edellisenä yönä söi klo 2330. Täytyy toivoa, että parin huonon yön jälkeen tulis nyt taas hyvä jakso Ollaan keksitty pienihuutoinen nukuttamiskeino. W rauhoittuu maiskuttelulla tai rauhallisella puhaltelulla! Mä puhaltelen pitkiä rauhallisia puhinoita niin tyyppi kääntyy oikein päin pinniksessä ja pistää pään patjaan ja alkaa nukkumaan Mies käyttää maiskuttelua ja se toimii yhtä hyvin. Ihan ihmeellistä.. tähän asti kun kaikki meidän päästelemät äänet on saaneet aikaan vain pahemman raivon. Jospa päiväunet alkais helpottamaan.. pidempiä ne ei edelleenkään ole, mutta jos nukahtaminen kävis helpommin.
 22. No kun ei nykyään oikein nukahda tissillekään.. makuulla kun imetän, ni koittaa vaan pyörähtää vatsalleen. Vaikeaa ollut nukahtaminen ihan aina meidän pojalla.
 23. Aivan varmasti on yliväsynyt. Ja siis W on pienestä asti päivisin vaikka huutanut, ettei tarttis nukahtaa. Lempeitä nukutusmetodeja on kokeiltu, mutta huudatus on toiminut parhaiten. Tosin huutoaika ei lyhene päivisin.. Kerran nukahti kolmessa minuutissa, mutta muuten huutoa on yleensä n. 15min. Kokeilin pick-up-put-down-systeemiäkin, mutta huusi 2h. Rauhoittui kyllä aina sylissä, mutta huuto yltyi taas suorastaan hysteeriseksi, kun koitti laskea alas. Nyt aamulla huusi 30min, kunnes mulla ei enää hermot kestäneet tippaakaan, otin syliin, rauhoittui ja laskin alas. Jäi selälleen ja nukahti hiljalleen. Nyt nukkunut 20min ja heräilee.. Ei tää voi mennä näin.
 24. No, ei nukahtanut kolmansille unille millään. 30min mies sitä huudatti. Tän päivän päiväunisaldo reilu tunti yhteensä. Ei oo riittävä määrä sit mitenkään...
 25. Ei nuku vaunuissa välttämättä ollenkaan. Meillä nukutaan yleensä kahdet päikkärit, kolmannet koitetaan saada aikaiseksi jos kahdet edelliset on ollu yhteensä sen tunnin. Nyt mies on siellä huudattamassa. Mä en käsitä, miten tuota nukahtamista vois helpottaa. Kamala aina huudattaa unille. Iltaisin yöunille nukahtaa helpommin, mutta nää päiväunet on ihan yhtä helvettiä, jos suoraan sanotaan.