Tinttis

Aktiivijäsen
  • Content count

    767
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tinttis

  1. En löytänyt pikaisella silmäyksellä aihetta käsittelevää ketjua, jos sellainen on niin saa toki yhdistää. Mutta onko muilla ollut liitoskipuja synnytyksen jälkeen? Erityisesti häpyluussa. Itsellä oli jo raskausaikana pahat liitoskivut ja ensimmäinen viikko synnytyksen jälkeen oli kivutonta aikaa, mutta nyt on alkanut pahat kivut häpyluussa. Pahinta on seisominen ja käveleminen,jolloin häpyluuhun tuntuu kovaa painetta. Myös vessassa käyminen on erittäin epämiellyttävää. Särkylääkettä olen käyttänyt (panadol), mutta ei tunnu auttavan. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Mikä auttoi? Kuinka nopeasti helpotti?
  2. Onko kellään kokemuksi sellaisista rattaista kuin VIPER V12?
  3. Googlettamalla löysin suht edulliset ja näöltää mun toiveita vastaavat rattaat, VIPER V12 rattaat. Onko kellään kokemuksia?
  4. Mä haluan uudet vaunut tai siis rattaat kai lähinnä. Osaatteko suositella jotain mallia? Toiveena olisi, että menevät pieneen tilaan kasassa, selkänoja laskeutuu makuuasentoon ja liikkuvat hyvin niin "maastossa" kuin kadulla. Mieluiten kolmipyöräiset.
  5. From the album Myytävät

  6. From the album Myytävät

  7. Friikka, meillä esikoinen teki tuota jossain vaiheessa ja tein niin että en tassutellut tms. vaan kävin nopeasti rauhottelemassa ja sanoin aina: nyt on vielä yö, nyt nukutaan. Useimmiten nukahti n. 45 min jälkeen (saatoin joutua käymään kymmeniä kertoja) ja onnistuimme lopulta tekemään hänestä aamu-unisen tyypin. Meillä päätetty heräämisaika oli klo 7 ja nyt nukkuu 8-9 asti. Vauvan kanssa on tuo sama aika mutta sitä ei ole kamalan montaa kertaa joutunut venyttämään kun on asettunut hyvin esikoisen rytmiin. Lapsi tarvitsee yössä kuitenkin sen 10-12h unta jolloin on hyvä huolehtia että lapsi oppii nukkumaan yöllä tarpeeksi.
  8. Muoks. Juttu on siis julkaistu 2005 ja tarkempi googlaaminen osoitti, että itse tutkimus tehty 2002. Pahoittelut, etten ennen linkin julkaisua laittanut tarkempia päivämääriä. Kyseessä ei ole siis "uusi" tutkimus. Mutta se ei muuta tämän tutkimuksen tuloksia. http://www.mtv3.fi/u.../2005/04/360242 Uuden ruotsalaistutkimuksen mukaan lasten mahdollisimman varhainen laittaminen päiväkotiin vaikuttaa positiivisesti heidän kehitykseensä. Asiasta kirjoitti ruotsalainen päivälehti Dagens Nyheter tänään. Opettajakoulutuslaitoksen emeritusprofessori Bengt-Erik Andersson on seurannut neljää eri lapsiryhmää 25 vuoden ajan. Lasten tilannetta tarkasteltiin 8-, 13- ja 16-vuoden iässä sekä vielä kerran seurantakirjeellä 25-vuotiaina. Tutkimuksen mukaan parhaiten olivat elämässään selvinneet ne, jotka olivat aloittaneet päiväkodissa alle yksivuotiaina. Heikoiten oli puolestaan mennyt niillä, jotka eivät koskaan olleet päiväkodissa. Tutkimuksesta selviää, että 70 prosenttia niistä, jotka ovat aloittaneet päiväkodissa alle yksivuotiaina on menestynyt hyvin, jos menestystä mitataan koulutodistuksella, sopeutumiskyvyllä ja sosiaalisilla taidoilla. Kotona olleista vain 38 prosenttia sai saman tuloksen. Aikaisin päiväkodin aloittaneista lapsista vain 15 prosenttia menestyi huonosti, kun taas vastaava luku kotihoidossa olleiden keskuudessa oli 52 prosenttia. -Useimmille lapsille on hyväksi aloittaa päivähoito varhain. Päivähoitoon satsaamien on tärkein asia jonka kunnat voivat tehdä, Andersson sanoi uutistoimisto TT:n mukaan. ------------------------------------------------------------------- Mukava lukea tutkimuksia jotka ovat joskus myös päivähoidon puolella. Muuten en ota kantaa asiaan suuntaan jos toiseen.
  9. Kauanko voisi olettaa, että rinnat "sopeutuvat" tuottamaan maitoa tarpeeseen, eikä yli äyräiden. Itsellä on kunnon meijeri käynnissä ja maitoa tulee vaikka kuinka. En pumppaile ylimääräisiä, ettei se ainakaan lisäisi maidon tuloa. Tissit vuotaa silti niin, että yöllä ei mitkään liivin suojat pidä ja on nukuttava pyyhkeen päällä. Voiko maidon tuloa jotenkin vähentää? Vai valutaanko tässä nyt maitoa sitten koko imetyksen ajan?
  10. Odottaessani esikoista moni kyseli miten meidän koirille käy (kolme noutajaa). Mutta vielä suurempaa hämmennystä aiheutti se, että vanhimman koiran kuoleman jälkeen hankimme uuden pennun. "Ai, että teillä tulee aina olemaan koiria?". Joo - o. Mielestäni lemmikit on lapsiperheessä puhtaasti rikkaus. Esikoisemme antaa kaikille koirille iltaisin pusun jos koirat ovat jo sisällä ja kyselee koirien perään. Hän tykkää myös taluttaa koiria ja harjata niitä. Uskon, että pääsääntöisesti lemmikkien kanssa eläminen on lapsille hyväksi.
  11. En osaa Ebur vastata noihin kysymyksiisi sen tarkemmin (löysin vain yhden tiivistelmä/kommentin tutkimuksesta googlaamalla), mutta mielestäni (korjatkaa jos olen väärässä) Suomessa ei ole toteutettu päivähoidon vaikutuksista pitkittäistutkimusta. Tuossa löytämässäni tiivistelmässä mainittiin, että aiemmin päivähoidon vaikutuksia on tutkittu paljon kontekstisidonnaisemmin. Verrattu esim. kahden kolmevuotiaan keskittymiskykyä siinä hetkessä, kun toinen on kotihoidossa ja toinen päivähoidossa ja sitten todettu, että kotihoidossa oleva on rauhallisempi. Tässä tutkimuksessa tämän tutkijan "positiivisena pitämät seikat" alkoivat näyttäytyä vasta murrosiässä. Tuossa tiivistelmässä tutkija korostaa Ruotsalaisen päivähoidon laadukkuutta, mutta ei se kyllä aukene, että eroaako laatu jotenkin merkittävästi Suomen päivähoidosta tai minkälaisia ryhmäkoot ovat. Suomalaisessa tutkimuksessa edelleen nojaudutaan hyvin vahvasti vanhoihin kiintymyssuhdeteorioihin. Tässä tuo löytämäni artikkeli http://www.child-encyclopedia.com/documents/AnderssonANGxp.pdf
  12. Juu, varmasti nostettu esille tuon kotihoidon tuen lyhentämisen vuoksi. Halutaan tukea hallituksen ratkaisulle. Mutta minusta ei ole niin väliä miksi juttu on nostettu esiin, kun eihän se tosiaan tulosta muuta milloin tutkimus on tehty. Brionyn tavoin pohdin tuota sosiaaliluokan merkitystä ja vaikutusta tuloksiin. Pitäisi lukea koko tutkimus. Todennäköisesti siinä on avattu jotenkin tutkimuksen kohteena olevien lapsien sosiaaliekonomistataustaa.
  13. Mä tuon myös keskusteluun positiivisen kokemuksen. Ollaan asuttu mun vanhempien kanssa samassa pihapiirissä (oma tontti kuitenkin) nyt neljä vuotta. Sitä ennen asuttiin heidän yläkerrassaan vuosi kun rakennettiin (ja se oli helvettiä). Meillä tämä on toiminut. Autetaan toisiamme tarvittaessa, mutta ei tuppauduta. Tai mä ehkä jopa tuppaudun sinne enempi. Mä olen ainoa lapsi ja mun lapseni (toistaiseksi vielä yksi) ainoita lapsenlapsia heille ja vanhempani nauttivat suunnattomasti saadessaan olla osa meidän elämää. Pakko nostaa hattua heille siitä kuinka fiksusti osaavat käyttäytyä kun täältä lukee näitä tarinoita. Koskaan eivät tule kylään ilman lupaa, eivät soittele perään kysellekseen mitä tapahtuu ja muutenkin saadaan olla omassa rauhassa. Ensimmäisen vuoden aikana tehtiin säännöt selväksi. Mä olen kokenut tämän ainoastaan rikkautena. Samaten mies pitää ratkaisusta ja tulee todella hyvin toimeen vanhempieni kanssa. Välillä jopa paremmin kun minä. Maman tapaan jupisen niistä appivanhemmista enempi, jotka asuu 500km päässä.
  14. Nostellaas tätä ylöspäin! Onko kellään kokemuksia. Meillä nyt vakavasti harkinnassa. Tuplille olisi harvakseltaan käyttöä, ehkä n. 1-2krt/vko, joten nuo voisivat palvella, kun ovat sitten näppärän näköiset myös yksöis rattaissa. Vai ovatko? Kaikenlaisia kokemuksia siis kaivataan.
  15. Meillä on Emman syöttötuoli (TT-kopio), eli tämä: Ollaan oltu siihen todella tyytyväisiä esikoisen kanssa, ei ole kiikkerä ja helppo putsata. Nyt toisen kohdalla haluaisin tripp trappin new born-setin, mutta en viitsisi ostaa tripp trappia. Tietääkö joku saako tähän samanmoista tai menisikö TT:n new born-setti tähän kiinni?
  16. Me asutaan omakotitalossa ja meillä on kokonaan aidattu piha (koirien takia). Takapihalla tyttö on ollut pieniä aikoja yksin viime syksytä lähtien (hieman vajaa kaksi vuotiaasta). Yleensä käy niin, että menen laittamaan sisälle ruokaa ulkoilun jälkeen ja tyttö ei halua vielä tulla sisälle ja jää ulos hiekkalaatikolle (syksyllä) tai ajamaan mopolla (syksyllä) ja nyt talvella kolailee innokkaasti. Nään meidän ikkunoista koko pihan. Uskon että ensi kesänä (n. 2,5v) ulkoilee yksin jos vaan haluaa niin jonkin verran.Meillä voi kesällä myös pitää oven auki takapihalle. Omaa pihaa pidemmälle en tule päästämään pitkään aikaan, kun lähimpään leikkipuistoon on vajaa kaksi kilometriä ja suurin osa matkasta joudutaan kulkemaan tien viertä pitkin.
  17. Meillä on kakkaongelma. Ja oikeasti ei kyllä naurata yhtään. Typy on nyt viimeviikon torstaista asti oireillut kakan tuloa pahasti. Eli aina ennen kuin kakka tulee on lapsella selvästi todella tuskainen olo ja osottaa mahaansa, itkee ja hokee "kakka, kakka". Peppu myös punoittaa kakan jälkeen. Kakka on löysähkö ja sitä tulee paljon. On nyt kakannut päivittäin torstaista lähtien, vaikka normaalisti kakkaa noin joka toinen päivä. Mistäköhän tämä voisi johtua? Ruokavaliossa ei ole tapahtunut muutoksia. Millä toisen oloa voisi helpottaa? Jos menen lekuriin niin osaako ne edes auttaa mitenkään. Päiväkotiin vieminenkin arveluttaa kun toinen on todella tuskainen aina ennen kakkaamista. Viime yönä oli ripuloinut unissaan ja heräsi aamulla kakasta. Ruokahalu on hyvä ja muuten neiti on todella hyvän tuulinen ja touhukas. Apua ja neuvoja. Pliiiiis.
  18. Mä taidan olla erilainen nuori. Mä teen 80% työaikaa ja olen 5pvä viikossa töissä. Tosin mun työ on sen luonteista että suunnittelen kalenterin aika pitkälti itse (toki jotkut neuvottelut on pakollisia) ja pystyn välillä olemaan vaikka viiteen asti ja sitten jonain päivänä lähden jo yhdeltä. Itse tykkään siitä, että päivissä on pelivaraa, eikä tarvitse aina istua 8-16 töissä. Pystyn myös pitämään saldovapaita tarvittaessa jos arkivapaata kaipaan. Meillä tämä ei vaikuta kamalasti tytön hoitopäiviin, koska niitä tulee vain 2-3 viikossa kuitenkin miehen vuorotyön vuoksi, joten siltä kantilta en osaa kantaa ottaa. Ainoa minä olen huomannut, kun vapaita tulee useampi putkeen, niin hoitoon meneminen hieman takkuaa, kun takana 3-4 kotipäivää.
  19. Onpas täällä hiljasta. Nostellaas vähän.. Tänään syödään päivälliseksi uunikirjolohta haudutettuna cremebonjour valkosipuli&yrtit+ruokakerma mössössä ( ). Lisukkeena perunamuussi ja hunajaiset muurikkakasvikset (pakaste). Perheessä 1v4kk taapero.
  20. Jos lapsella on sateen pitävä välikausi haalari niin oletteko silti hankkineet erikseen sadeasun tai kurahousut? Tässä pähkin kovasti kevääksi vaatetusta ja selailen nettikauppoja ja mietin mitä tarvitsee..
  21. Onko kellään kokemusta Kivat-merkin nahkarukkasista ja joissa sellainen lämmin pörrövuori? Näin niitä JJ:ssä ja hinta oli aika suolainen (49,90) ja en raaskinut ostaa. Meillä kun neidillä on aina kylmät kädet niin mietin olisko tuossa ratkaisu..
  22. Mä ostin alesta reimatecin talvihaalarin ja on ollut meillä jo käytössä näillä -1 ja -2 keleillä mitä täällä etelässä on ollut. Väriltään haalri on valkea-harmaaraidallinen ja mudassa sillä on jo möyritty ja vesilätäkössäkin istuttu ja todella tyytyväinen olen ollut. Pitää vettä täysin ja hyvin on lähtenyt puhtaaksi kun olen ulkoulun jälkeen suihkuttanut ja vaikka on meidän sorapihalla typy sillä konatannut, niin vielä näyttää kuin uudelta. Toivotaan, ettei osottaudu tämän talven aikana sitten pettymykseksi.
  23. Täällä kun on ollut puhetta tuosta haalarin paksuudesta, niin mulle stockalla myyjä selitti, että esim. Reima Tec käyttää jotakin kalliimpaa ja parempi laatusta vanua toppahaalareissa (ja hanskoissa), jotta sitä ei tarvitsisi laittaa siihen pukuun niin paljoa ja puvusta ei tulisi tönkkö. Helpottaa näin ollen lapsen liikkumista. Mun mielestä oli ihan järkeenkäypä selitys. Onko kellään kokemusta Name It:n omasta talvihaalarista? Onko kestävä?
  24. Me ulkoillaan melkein kelillä kun kelillä. Asianmukaiset varusteet vaan ja menoksi. Tämä on ehkä koirallisen ihmisen syndrooma. Sadesuoja suojaa hyvin, niin makuuasennossa kun ratasosan ollessa käytössä ja jos muuten ollaan pihalla niin kunnon haalari vaan päälle ja lierihattu päähän, niin siinä se menee. Toki en minnekään kaatosateeseen typyä vie, enkä ukonilmaan/myrskyyn.