*puputti*

Aktiivijäsen
  • Content count

    167
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by *puputti*

  1. Toivottavasti meilläkin jatkuu hommat hyvin, kuten mimotuksella.
  2. Kiitos myös Kärpäselle kannustuksesta!
  3. Kiitos mei nopeasta vastauksesta! Ei olla missään vaiheessa herätelty vauvaa öisin syömään ku tyttö kasvaa yläkäyrillä, joten tuntuu riittävästi saavan ravintoa päiväsaikaan. Täytyy nyt yrittää nauttia siitä että asiat sujuu tällä hetkellä hyvin. On vaan semmoinen "luonnevika" että pitää varmuuden vuoksi murehtia mahdollisia ongelmia jo etukäteen...
  4. Meillä on 10 viikkoinen tyttö täysimetyksellä ja hyvin on kasvanut. Viime viikkoina vauva on alkanut nukkua tosi hyvin öitä, mikä siis tietenkin on hyvä asia. Muutamana päivänä olen kuitenkin ruvennut miettimään seuraavaa: Onko maidoneritykselle haitaksi jos öisin tulee välillä 10h taukoa imetykseen? Usein ei myöskään tarvetta syöttää molemmista rinnoista, joten yksittäiselle tissille tauko voi olla vielä pidempi. Rintani tuntuvat kestävän tauon ihan ok, tulevat selkeästi täyteen, mutta eivät niin kipeiksi että tarvisi pumpata. Pumppausta en muutenkaan ole vielä kertaakaan kokeillut. Taidan murehtia turhaan ongelmia joita ei ole. Mielummin kuitenkin ehkäisisin mahdolliset probleemat ennalta, jos mahdollista. Kuulisin mielelläni muiden tietoja/kokemuksia/ajatuksia liittyen kysymykseeni.
  5. KOS

    athella: En ole Kättärillä synnyttänyt (ainakaan vielä), mutta tutustumassa käytiin pari viikkoa sitten. Olin yllättynyt kun meille kerrottiin, että nyt on ehkä paremmat mahdollisuudet saada perhehuone kuin koskaan aiemmin. Heillä on siis runsaasti pienehköjä huoneita, joita käytetään joko kahden hengen huoneina tai perhehuoneina. Kyseisissä huoneissa siis kaksi sairaalasänkyä, parivuoteella varustettuja perhehuoneita tosi vähän. Viimeaikaisista (l. nyk. järjestelyn aikaisista) kokemuksista olisin minäkin kiinnostunut kuulemaan.
  6. En tiedä onko virallista suositusta kysymystesi suhteen. Itse toimisin näin: ostetut suomalaisetkin mansikat huuhtoisin ennen syömistä, koska niitä on saattanut moni koskea ja käsitellä matkan varrella. Mansikat myös kasvavat niin matalalla, että niissä saattaa joskus olla hiukan multaa tai kuraa. Viinimarjoja yms. uskaltaisin syödä omalta pihalta (tai muusta turvallisesta paikasta) suoraan pensaasta, kunhan silmämääräisesti puhtaita, kun tietäisi ettei käytetty myrkkyjä. Mustikoita söisin turvallisesta paikasta, eli ei tien varresta tai koirankusetus-reittien varrelta yms. Raskauden aikana olenkin hyvillä mielin syönyt anopin keräämiä mustikoita ja karpaloita pakkasesta ilman kuumennusta.
  7. Käsittääkseni ongelma on nimenomaan likaisessa kasteluvedessä tai huonossa hygieniassa marjoja käsiteltäessä. Itse näen eron tuoreen ja pakastetun välillä siinä että tuoreet ovat kunnolla pestävissä, kun taas pakastemarjojen peseminen ei oikein kunnolla taida onnistua. Olen syönyt espanjalaisia mansikoita hyvin pestyinä eikä niistä ole tullut mitään. pesen kyllä suomalaisetkin ostetut marjat, hedelmät ja vihannekset, koska ainahan niissä saattaa olla hiukan multaa yms. Kirsikat tosiaan helppo pestä/huuhdella ennen syöntiä. Pakastemarjoja käytetään tosi usein sellaisenaan pelkän sulatuksen jälkeen. Taitaisivat valua kaikki hyvät mehut ja maut viemäriin jos yrittäisi pestä. Helpoin tapa tappaa/poistaa pöpöt on keittäminen.
  8. ^ Olen ymmärtänyt että kun tuoteselosteessa sanotaan maito, tarkoittaa pastöroitu maito (näin ainakin suomessa). Pastöroimaton maito pitäisi selkeästi lukea selosteessa. Ja jos tosiaan meinaat käyttää kastikkeessa, jonka varmaan kuumennat kiehuvaksi, niin voit huoletta syödä. Pastöroimattomia maitotuotteita sekä muitakin listeriariskin sisältäviä elintarvikkeita voi käyttää kunhan ne kuumennetaan kunnolla. Listeriabakteeri kuolee 72 asteessa, joten kiehunut ruoka turvallista syödä.
  9. Alkuraskaus osui joulunalusaikaan ja minuun iski mieletön himo hyasintin tuoksuun. Niitä onneksi myytiin monissa ruokakaupoissa halvalla. Kotona piti koko ajan olla ainakin pari kukkivaa eli tuoksuvaa yksilöä. Olisin halunnut täyttää koko asunnon sillä tuoksulla. Normaalisti olen kokenut hyasintit melko voimakkaan hajuisiksi, mutta nyt en meinannut saada tarpeekseni. Piti vähänväliä käydä nuuskuttamassa lähietäisyydeltä, hyvä etten nenääni niitä tunkenut. Kyllä niitä vähintään parikymmentä tuli osteltua. Joulun jälkeen oli ihan surku kun ei niitä enää missään myyty.
  10. JansQw: itse otin napakorun pois jo toisen kolmanneksen alussa, kun huomasin ihon alkaneen kiristyä. Reikä kasvoi umpeen alta kuukauden, en ole ikinä ennen ollut ilman korua, lävistys ollut noin 15 vuotta. Korun poisoton jälkeen olen rasvaillut lävistyskohtaa, etenkin kun mahankasvun myötä reiän kohtaan muodostunut pieni x-mallinen jälki ihon venyessä. Tässä vaiheessa iho alkaa olla aika kireellä kun laskettuun aikaan kuusi viikkoa ja mahalla kokoa. Kannattaa varmaan netistä katsoa niitä raskausnapakoruja, jos haluat ehdottomasti yrittää säilyttää reiän navassa. Muistelen joskus nähneeni etteivät ole kovin kalliitakaan, voisi ainakin kokeilla. Tosin voikohan sellainenkin kasvaa ulos?
  11. NKL

    Neuvolasta olen saanut tietoa että ns. riskisynnytysten yms. lisäksi naistenklinikalla otetaan jatkuvasti myös perussynnytyksiä, jos tilaa, koska eivät tietenkään halua pitää tiloja tyhjillään.
  12. Kehoitan diamantea jatkamaan testausta tulevina aamuina ja katsomaan vahvistuvatko viivat. Runsaasta täällä esitetystä kritiikistä huolimatta itselläni ei ole mitään pahaa sanottavaa one step-testeistä. Minulla kyseiset testit näyttivät aivan puhdasta negaa, kunnes olin oikeasti raskaana. Ehkä sopivat toisille paremmin kuin toisille tai olin onnekas ettei osunut yhtään "susia" kohdalle. Selkeä viiva minusta sinun testissäsi näyttäisi olevan, toivottavasti lähtee vahvistumaan. terveisin: 32+5
  13. Snazu: Itselläni oli ihan samanlainen niskavaiva muutama viikko sitten ja lääkäri määräsi minulle sirdaludia (lihasrelaksantti). Ihmettelin voiko sellaista tosiaan käyttää raskaana ollessa ja lääkärin mukaan voi lyhytaikaisesti. Otin kahtena yönä ja helpotti sillä. En kuitenkaan suosittele pelkästään oman kokemukseni perusteella ottamaan mitään lääkkeitä. Voisit soittaa teratologiseen tietopalveluun josta varmaan osaisivat neuvoa, tosin ovat auki vain arkisin klo.9-12, joten senkin kanssa joudut odottamaan huomiseen. Voisit kokeilla laittaa niskaan lämpimän viljapussin tai lämmitettävän geelipussin, saattaisi rentouttaa. Tai voisi sitä geelipussia varmaan kylmänäkin kokeilla, jos se tuntuu paremmalta. Eikös sitä tavallista panadoliakin saisi ottaa muistaakseni? Joku muu varmaan voisi sen varmistaa. Itse en ole reseptivapaita särkylääkkeitä käyttänyt moneen vuoteen, kun tarvitsen hiukan järeämpiä aseita migreeniä vastaan
  14. Vapun kunniaksi jääkaapissa odottaa lehtikuohu (0% alkoholia), eli suomalainen kuohujuoma joka on valmistettu mustaherukan lehdistä. Vähän tyyristä "limpparia" kun maksoi noin 13-14e, mutta toivottavasti on hyvää. Onhan se kiva että itsekin voi juoda jotain limua tai mehua juhlavampaa. Muoks. Tykkäsin että oli hyvää, jos vaan pitää mustaherukasta. Ei myöskään ollut liian makeaa, mielestäni aikuiseen makuun. Suosittelen!
  15. En tiedä miten nykyään tuossa sukunimiasiassa saa/ei saa tehdä, mutta itselläni on serkkuja (25-30v.), joilla yhdysnimi vanhemmilta. Kyseessä suomalaiset vanhemmat ja suomessa aina asuneet.
  16. Onko jollain varmaa tietoa peston suhteen? Kuumennettuna tietenkin ok, mutta voiko syödä kylmiltään? Pestot sisältävät parmesaania, joka käsittääkseni yleensä tehdään pastöroimattomasta maidosta. Mahdetaankohan pesto kuumentaa purkitusvaiheessa, jolloin listeriavaaraa ei olisi? Täytyy ehkä tarkistaa joltain valmistajalta, mutta ajattelin täältä kysäistä kun helpompaa. Jos joku muu olisi sattunut asiaa selvittelemään.
  17. ^ Ja jos lapsella diagnosoidaan kielellisen kehityksen erityisvaikeus, saattaa hänellä olla oikeus erityisavustajaan päiväkodissa.
  18. Minä kyllä uskaltaisin halloumia syödä, kunhan paistaa kunnolla. Kyseinen juusto onneksi kestää pidempääkin paistoa ja voihan sitä lämpötilaa tarkistaa vaikka paistomittarilla, jos sellaisen sattuu omistamaan.
  19. NKL

    Viime viikolla kävin Naisteklinikalla ja siellä näytti remontti jo alkaneen, vaikka tiedotteista olin ymmärtänyt sen alkavan vasta myöhemmin keväällä.
  20. Tiedoksi tännekin, kun kuitenkin Kätilöopistonkin tilanteeseen vaikuttaa: Naistenklinikalla näytti remontti jo alkaneen, kun viime viikolla siellä kävin. Itsekin luulin sen alkavan vasta myöhemmin keväällä, ja tiedotteidenkin mukaan näin olin ymmärtänyt.
  21. Alavatsa- ja tissikivuista pelkästään en välttämättä olisi ollut vielä varma, mutta kun siihen lisätään pahoinvointi, olisin varmaan arvannut. Olo oli puoltoista kuukautta kuin pahimmassa kankkusessa. Ja jatkossa ainakin tiedän varmaksi merkiksi, kun valkosipuli alkaa haista kamalalle. Normaalisti siis rakastan valkosipulia, mutta nyt raskaana ollessa en voi sietää. Alkuraskaudessa luulin valkosipulin pilaantuneen, kun haisi niin pahalle ruokaa laittaessa.
  22. Heinäselle vinkiksi: Olen ostanut mukavat verkkarit h&m:lta ja Bebes-liikkeestä (Kampissa). Itsellä alkoivat tavalliset verkkarit puristaa ikävästi vatsaa, vaikka löysät olivatkin, jotenkin resori vaan koko ajan painoi. Suosittelen, itsekin punttiksesta pitävänä, ostamaan äitiysverkkarit. Ovat todella paljon mukavammat ja itseäni ainakin salilla häiritsisi pitää epämukavia vaatteita. Helsingissä ainoa henkkamaukan myymälä, josta löytyy äitiysvaatteita on Aleksanterinkadulla ja Bebes sijaitsee Kampin kauppakeskuksessa.
  23. Tämä on myös yksi vaikea päätös, joka hieman ahdistaa. Kummien valinta vaikuttaa tavalla tai toisella meidän ja lapsen loppuelämään. Haluaisin että kummit ottavat tehtävän vastaan mielellään ja tosissaan. Toivoisin heidän olevan mukana meidän perheen elämässä ja olevan luotettavia aikuisia lapselle. Haluaisin kummiuden olevan paljon muutakin kuin lahjapaketti jouluna ja synttärinä. Yritämme miettiä kummien kokoonpanoa jotenkin tasapuolisesti molempien ystävä-/perhepiiristä.
  24. Neuvolasta saamieni papereiden mukaan pellavansiemeniä ei suositella, koska sisältävät kadmiumia (raskasmetalli) ja syaanivetyä. Eli itse tulkitsisin niin, että jos joskus syö viipaleen leipää, jossa pellavansiemeniä, niin ei kovin vaarallista. Jatkuvaa käyttöä ja suuria määriä varmaankin tulisi välttää.
  25. Brion Go:ta on minulle kovasti suositeltu ja sellaiset taidetaan tilata. Halutaan laadukkaat, kestävät ja pitkäikäiset vaunut. Olen ymmärtänyt, että kyseinen merkki ja malli kriteerimme täyttää.