Atiilia

Aktiivijäsen
  • Content count

    617
  • Joined

  • Last visited

About Atiilia

  • Rank
    Aktiivi
  1. Tietääkö kukaan, että mitä eroa on Britaxin Hi Way II:lla ja Max-Waylla?
  2. ^samaa mieltä
  3. Sama juttu. Olen paljon miettinyt tätä asiaa ja virhetarjonnan vaikutusta kipuun. Synnytyksen aikana lääkäri selitti ja havainnollisti kyllä asiaa mulle, että kipua ei voitu lääkitä kunnolla tai kipulääkitys (spinaalia lukuunottamatta) eivät auttaneet, kun se ei ollut normaalia synnytyskipua eli vauvan pää "hakkautui" väärässä asennossa joka supistuksella (jotka oli tauottomia yhdessä vaiheessa) siellä kohdunsuulla, mutta synnytys ei edennyt mihinkään. Kipu on kyllä unohtunut, onneksi. Ei kai kukaan synnyttäisi uudelleen jos kaikki pysyisi kirkkaana mielessä.
  4. Itselläni ponnistusvaihe oli puolitoista tuntia (piti ihan tarkistaa papereista) eli ei nyt kovin kaukana parista tunnista. Muistikuvat tuosta on todella hatarat. Kai siinä supistusten välissä käskettiin rentoutumaan, mutta ei se tainnut aina ihan onnistua. Muistelen vaan, että sitä rentoutumista hoettiin.. Ei sitä kyllä lepäämiseksi voi sanoa. Ponnistusvaiheen alussa kätilö oli paljon poissa salista ja se oli rasittavaa, kun olisin kaivannut apuja ja neuvoja kuinka toimia. Tuntui, että olin ihan hukassa. Silloin oli ilmeisesti kiirettä ja kätilö joutui siinä keräilemään välineitä valmiiksi, eikä ehtinyt olemaan kokoajan läsnä. Kannattaa muuten se synnytystoivelappunen (mikä se nyt olikaan nimeltään..) ihan antaa sinne. Multa ei sitä kyselty ja huomasin, että sehän olikin koko synnytyksen ajan ollu mulla laukussa neuvolakortin muovikuorien välissä. Olivat ottaneet vaan sen äitiyskortin ja toiveet ynnä muut jäi sinne laukkuun.
  5. Aika itsekseen siellä sai kyllä olla (mulla ei ollut huonekaveria ja hyvä vaan, kun oma vauva oli teholla). Olin ainakin ekana aamuna niin pihalla ruokailuista ja muista käytännöistä. Ei ihan ekana jaksanut mitään kansiota plärätä. Myöhemmin sitä sitten katselin. Minä tai meidän vauva sai lisämaitoa heti pyydettyäni. Henkilökunta oli mielestäni ihan ystävällistä, niin osastolla kuin salissakin (ja ehkä erityisesti salissa, kaikki kolmen vuoron kätilöt olivat tosi mukavia. Synnytyksen aikana ehdin siis tavata yövuorolaisen, aamuvuorolaisen ja iltavuorolaisen ). Ei mitään pahaa sanottavaa.
  6. Saan oman pienen pakettini postiin viim. maanantaina, ehtii varmaan? Sainkin paketin postiin tänään. Tulee varmaan maanantaina.
  7. Voisin osallistua. Meiltä joutais ainakin 1 kpl käyttämätön purulelu ja 1 avaamaton Lansinoh-voide. Postittaisin eli tarviin osoitteen
  8. ^ juu, mua vaan kiinnostais, että mistä se tulee
  9. Nyt tulee supertyhmä kysymys, mutta mitä raskausviikkojen edessä oleva H tarkoittaa? Esim. vastaa viikkoja H 9+1? Mistä tuo lyhenne tai H ylipäätään tulee?
  10. Minä kyllä veikkaan, että aika tosi monelle loppusumma tulee yllätyksenä. Jos en ois ite kyselly muista maksuista tuon ultran ja toimistokulujen päälle ni oisin minäkin ollu tosi yllättyny. Ei siis puhunu nuista palkkioista ennenku kysyin, että mitä kokonaisuudessaan mahdollisesti tulee maksamaan. Mut silti, menisin uudelleen lääkäri oli mukava ainakin.
  11. ^ en minäkään kysellyt mitään ylimääräisiä, aattelin, että jätän ne sit neuvolaan halvemmalla kysyttäväksi Mulle kans puhelimessa sanottiin nuo hinnat, kun kyselin kokonaishintaa. Sanoi kyllä, että lääkärit sitten ottaa minkä ottaa ja sitä ei oikein voi ennustaa. Oon kyllä tyytyväinen silti, kun ultrasi munasarjatkin (mulla ei oo niitä koskaan tarkistettu, että missä kunnossa mahdollisesti ovat) ja tarkasti kohdunsuun tilanteen. Ei tuolla yksityisellä ihan huvikseen käy, ainakaan näillä tuloilla. Minä vissiin olin sit just sillä "väärällä" lääkärillä, joka otti palkkiot. En usko, että kela korvaa mitään, mutta kokeilen ainakin.
  12. Sama vieras, mulla maksoi siellä jonku 180 € ja kelakorvauslaput laitan postiin, vaikka epäilivät, että en sieltä korvauksia saa ja tähän olin varautunutkin. Siis sen ultrahinnan päälle tuli kaikenlaisia lääkärinpalkkioita ja toimistokuluja.. Ei siis mikään halpa keikka, mutta mielenrauhan kannalta tekisin uudelleen.
  13. ^samoilla linjoilla Kultimon kanssa eli ihan normaalisti, kohtuudella join. Pikkusen ehkä vähensin aina ovulaation jälkeen eli saatoin olla silloin juomatta, kuten myös tässä kierrossa jossa plussa tuli. Varastoon on punkkua juotu, joten nyt voi pitää vähän tipatonta
  14. Vastasin yk 4, vaikka ilman ehkäisyä oltiin 6 kk ennen plussaa, eikä mitään hormoniehkäisyä ennen sitä. Oikeiksi yrityskierroiksi laskin vain 4 kiertoa ja tästä neljännestä tuli plussa ja toivottavasti raskaus etenee normaalisti loppuun saakka.
  15. Dpo 13 haalea, mutta selvästi erottuva viiva. Dpo 14 selvä plussa (vaikka ei ihan kontrolliviivan vahvuinen) ja samana päivänä digi sanoi raskaana 2-3. Näillä nyt mennään