elmu

Aktiivijäsen
 • Content count

  217
 • Joined

 • Last visited

About elmu

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

287 profile views
 1. Minulla oli nyt toista odottaessa anti E vasta-aineita veressä. Muistaakseni 4 kertaa kävin labrassa antamassa uuden näytteen. Myös mies testattiin, sillä jos häneltä olisi löytynyt vasta-aineita olisi tilanne ollut käsittääkseni vakavampi. Mieheltä ei kuitenkaan mitää löytynyt joten minulta kontrolloitiin ettei tiitteri nouse. Todella huonosti osasivat neuvolassa kertoa asiasta, joten itse jouduin selvittämään kyllä kaiken. Mutta mihinkään muuhun ei kyllä nuo vasta- aineet vaikuttanut kun siihen, että jouduin muutaman ylimääräisen näytteen käydä antamassa sekä vauvan synnyttyä keltaisuutta tarkkailtiin tiiviimmin.
 2. Minä hain viime kesänä raskaana ollessa työpaikkaa ja sain sen. Kerroin haastattelun lopuksi avoimesti olevani raskaana. Silloin viikkoja taisi olla 17 eikä raskaus näkynyt juurikaan. Pitkään mietin kertoako vaiko ei, mutta ajattelin etten haluaisi edes välttämättä työpaikkaa, jossa perhettä ja samalla myös perhevapaita arvosteta. Raskaudesta kerroin vasta lopuksi jotta he kerkesivät muodostaa minusta kuvan ensin. Paikka oli siis vakituinen. Kerkesin ennen äippälomaa olla suunnilleen kolme kuukautta töissä.
 3. 41+0 spontaaneilla supistuksilla alkoi 40+6.
 4. Annetaan kaksi nimeä. Toinen nimi on pitkä joten kolmas olisi jo liikaa.
 5. Vauva arvioitiin rv 35 ultrassa, että painaisi laskettuna aikana 3700g, vauva syntyi rv 41+0 ja painoi 3525g. Pieni heitto oli, mutta vauva olikin pitkä ja hoikka mikä varmasti vaikutti siihen, että arvio meni yläkanttiin.
 6. 2vrk ennen vauvan syntymää irtosi limatulppa.
 7. En meikannut, ei ollut meikit edes mukana.
 8. Vauva syntyi perjantaina, kotiin päästiin tiistaina. Vauvalla todettiin raskausaikana lievä munuaisaltaan laajentuma jonka takia oltiin pidempään seurannassa.
 9. Positiivisesti yllätti miten hyvin epiduraali vei kivut sekä se etten revennyt. Pelkäsin eniten repeämistä etukäteen. Nyt on kaks viikkoa synnytyksestä ja olo jo täysin kivuton.
 10. Vanhemmille soitettiin, muille laitettiin tekstarit.
 11. Limatulppaa alkoi irrota 2 päivää ennen synnytystä.
 12. Poikaa lupailtiin ja poika tuli
 13. Sain epin ja toimi kipuihin, sain vielä juuri ennen ponnistusvaihetta pienen annoksen, joka vei kivut, mutta ponnistustarve jäi.
 14. Kokonaiskesto 10h 20 min, ponnistusvaihe 30min. Sairaalassa kerittiin olla vajaa viisi tuntia.