violetti

Aktiivijäsen
 • Content count

  421
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by violetti

 1. Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä Tallinnassa ja muuallakin Virossa vauvan/lapsen kanssa matkustelluilta. Olemme lähdössä poikamme 9+kk kanssa pariksi yöksi Tallinnaan. Laivamatkat on varattu. Hotellia etsitään. Kiinnostaisi kuulla esim. kivoista ruokapaikoista (huomioiden vauva ja vaunut), muista käyntikohteista, miten sujuu liikkuminen vaunujen kanssa (kuullut että hankalaa voi olla esim. vanhassa kaupungissa) ja ihan muitakin hyviä vinkkejä joita voidaan ottaa huomioon vauvan kanssa matkustaessa. Kiitollisia ollaan kaikista vinkeistä koska omaa kokemusta vauvan kanssa matkustelusta ei ole.
 2. Vähän niinkuin mä ajattelinkin jo mutta kiitos tiedoista ja varmistuksesta Ehkä me lennetään suoraan johonkin muualle ja keväämmällä tai kesällä sitten kreikkaan
 3. Hei Kreikan matkaajat! Onko Kreikassa miten lämmintä joulukuussa? Tehdäänkö sinne valmismatkoja edes silloin? Tai saako pelkkiä suoria lentoja? t. Kreikka-tietämätön.
 4. ^ Noi ois varmaan just hyvät meijän nuoremmalla pojalle kun on toi sivuvetoketju. Ei varmaan vaan löydy täältä päin helpolla. Ainoassa lastenvaateliikkeessä ei ollut ollenkaan sivuvetoketjullisia, hö.
 5. Ja näemmä tämä Sukupuu on nyt sitten voittanut suunnittelukilpailun muoks. Ensimmäiset uudet designpakkaukset jaetaan kun äitiyspakkaus seuraavan kerran vaihtuu eli arviolta elokuussa 2012. muoks2 Niin ja tuo Jonossa mars tuli kakkoseksi!
 6. Meillä on äitien&isänpäivälahjat ja kortit saapuneet kotiin aina paketissa, lapsen itse taiteilemassa lahjapaperikääreessä, joten salaisuus on pysynyt loppuun saakka
 7. Meijän minimies oli 92cm ja painoa 13.8kg
 8. No voi hö. Mäkin ensin ajattelin ettei me mitenkään voida sinne junaan mennä kun meillä on vaunut mukana, eihän ne mahdu sinne väleihin ja melkein jo lähdettiin talsimaan sinne saarelle mutta jäin sitten seuraamaan niin siinä "junan" perässä oli peräkärry mihin ne meidän, niinkuin monen muunkin, vaunut laitettiin. No, ei teitä hyödytä mutta jos vaikka jotakuta muuta jos ensi vuonna tuollainen kyyti vielä on tarjolla.
 9. ^Jäi mietityttämään kun puhuit tuosta kävelymatkasta että tulitteko siis Muumibussilla jostain hotellilta, eikö silloin kuulu kyytiin se Muumi-juna mikä menee sinne ihan sillalle saakka? Me jätettiin auto Muumi-parkkiin ja siitä bussilla satamaan(?) ja siitä Muumi-junalla sinne sillan alkupäähän. Ensin mietin että olisi etsinyt autopaikan jostain muualta mutta onneksi valittiin tuo kun meni sitten siirtymiset kivasti eikä tarvinnut kävellä niin pitkää matkaa.
 10. Meillä 3v. on 92cm ja 13.8kg, kengät 24. Syntymämitat 3820g ja 53,5cm.
 11. ^ja ^^ just meinasinkin kysyä mistä tuo Cars-paita on, niin voi sitten kiertää kaukaa pojalle kyllä kelpaisi tuo.
 12. Meiltä löytyy minimies. Juuri neuvolasta kotiuduttua 3v:na pituutta 92cm ja painoa 13.5kg. On sellainen pieni ja pippurinen pakkaus. Hyvin kasvaa omaa käyräänsä, siitä ei ole paljon poikettu kuin ihan pienenä hieman
 13. Meillä viikko vajaa 10kk poika innoissaan yrittää heittää palloa ja kun onnistuu ja me muut hurrataan niin taputtaa itse päälle
 14. ^ Siis mielestäni tuo ensimmäinen vaihtoehto on ihan hyvä, pidetäänhän sitä lomaa muutenkin ns. työjaksojen välillä joten mikset voisi olla 2kk:tta töissä ja sitten lomalla ja taas töihin. Hyvä vaihtoehto siis. Itse olin ekan lapsen aikaan isäkuukauden ajan töissä juurikin että mies saa olla kaksin lapsen kanssa ja tietty olihan sitä rahaakin ihan kiva saada ja vaihtelua arkeen itselle. Sitten oliki jo ihan kiva jäädä hoitovapaalle Nyt mies on juuri jäämässä isäkuukaudelle toisen kerran, minun piti mennä töihin mutta lopulta päädyttiinkin että olen lomalla, tosin vielä mielessä on ollut että saisiko jostain näin nopeasti keikkatöitä, kun vois olla kyllä ihan kiva vähän saada taas muuta puuhaa kun mies olisi lasten kanssa.
 15. Mä ostin meidän nyt just 8kk täyttäneelle lapselle sellaisen pehmeän puvun, en tiedä miksi sanotaan mutta halusin toppapuvun käydessä liian kuumaksi tuommoisen pehmeän version vaunu-unille. Mutta en mä osaa mieltää sitä muuhun puuhaan, siinä on ihan järkyn pitkät hihat, ei se muksu pystyis esim. maassa möyriessään mitään käsillä tekemään ja on se aika muhkeakin. Olen ajatellut ostaa jonkin, toiv. mahd. halvan, välikausipuvun jonka kanssa voi vapaammin möyriä, konttailla ja harjoitella kävelyä, tarvittaessa kurahousut päälle
 16. Joo, Prismasta ja sitten Cittaristakin saa, sieltä ostettiin omamme muoks. siis niitä Didrikssonin kurahousuja
 17. Kyllä mäkin olen laittanut NAN:n purkit kartonkikeräykseen, en ole edes miettinyt ettei voisi. Korkillista ei ole ollut.
 18. Mulla ei ole kokemusta lyhemmästä päivästä mutta mun työmatkoilla koen ettei hyötyä siitä tulisi ja olisi kiinni siitä miten pääsee lähtemään ja miten junat menee että tuleeko sitten kuitenkaan sitä haettua hyötyä. Itse olen kokenut hyväksi 4 päivän hoitoviikon ja kokisen sen paremmaksi mutu-tuntumalla jos toinenkin vaihtoehto olisi mahdollinen. Lyhennetty päivä voisin kokea hyväksi jos olisi tärkeää olla työpaikalla ma-pe (oma työn puolesta ei näin ole), matkat olisi niin että voisi helposti hakea. Komppaan Citronellan kirjoitusta 8h/6h ja 5pv/4pv-asiassa.
 19. Jee. On tainnut irtoaminen loppua tai ainakin vähentyä. Ei jää tuppoa käteen kun vetää hiuksista, eikä aamusella löydy karvaista tyynyä päänalta. Lapsi nyt 7,5kk. Toivottavasti ei enää ala uudelleen.
 20. Vähän samantapaisesti: Oltiin kaverin luona kylässä, tämä kaverini kysyi tyttäreltään että mitäs tuolla "violetin" mahassa on (ja mulla siis jo selkeä vauvamaha), tytär jää miettimään asiaa niin hetken päästä pikkuveli 2v. vastaa selkeästi asiaa miettineenä napakasti että "Kakka". No näinpä
 21. ^No, joo itellä ei ole ollut aikuisiällä kuumetta niin en osaa ajatella tolta kantilta. Ja lapsesta ajattelen kun usein puhutaan että vasta 38.5 kun ylittyy niin sitten kuumetta alentavaa lääkettä niin olisi sitten jo vähän ennen sitäkin kuumetta ja lievä lämmönnousu sitten siinä alle 38 kuitenkin. Meillä hampaiden puhkeamisen yhteydessä on ollut vaan vähän päälle 37 niin en sitä kauttakaan ole asiaan perehtynyt mutta opinpas nyt sitten tämän Mites asiaan liittyen kun puhutaan että vauvalta otettaisiin peräsuolesta lämpö niin missäs vaiheessa sitten "aloitetaan" ottamaan lämpö kainalosta? Me ollaan aina otettu lämpö kainalosta ja lisätty siihen sitten 0.5 astetta niin ollaan saatu jonkilainen näkemys mitä se olisi peräsuolesta kun esim. ollaan mietitty että minkäsmoinen tauti on ja miten annetaan lääkettä ja kun on soitettu lääkäriin.
 22. En nyt tarkkaan lukenut edellisiä kirjoituksia mutta ajattelin tulla kertomaan miten meillä. Olen joka syöttökerralla ihmeissäni, iloinen ja tyytyväinen kun meidän poika syö niin hyvin. Alusta saakka (5kk eteenpäin) on syönyt hyvin, kaikki käy. Alkuun hieman yritin hillitä sitä syömistä mutta nyt 7kk juuri täyttäneenä on jonkin aikaa syönyt sen minkä syö. Tarkkoja määriä en tiedä, syö oma tekemää ruokaa (paitsi hedelmä/marjasoseet kaupasta). Laitan vaan kippoon sopivan tuntuisen määrän tai sen minkä annoksen olen pakkaseen tehnyt minigrippussiin. Meillä tosin saattaa olla vaan neljä ateriaa kun en saa unien vuoksi aina/useinkaan enempää mahdutettua. Kun poika ei enää halua syödä pitää suun kiinni tai kääntää pään pois, useimmiten syö koko laitetun annoksen. On pitänyt mittata noita määriä koska joskus kun on laittanut kaupansosepurkin kippoon niin se onkin isomman tuntuinen kuin se miltä se tuntuu/näyttää kun on siinä purkissa, ehkä meidän poika ei sitten syökään niin paljon olenkin miettinyt koska pitäisi syödä jo kaupan ison purkin verran. Ja se miksi olen joka kerran iloinen ja tyytyväinen ja jaksan sen mielessäni "sanoa" itselleni on se kun esikoinen oli huono syömään ja on edelleen. Esikoisen aikaan ei meinannut mennä pitkään aikaan juuri mitään. Ruokia maisteltiin kuukausi tolkulla kun meni useimmiten vain muutama teelusikallinen tms. Onneksi puuro tosin maistui paremmin. Oma tekemät ruoat ei maistunut juuri ollenkaan, turhautti ja itkettikin kun ensin teet ruoat ja sitten yrität lapsen saada syömään ja suurimman osan sitten joutuu heittämään pois. Kaupan ruoat meni vähän paremmin. Meillä tämä pienempi paremmin syövä on kasvanut tähän saakka "n. kuukauden, kaksi isoveljelä edellä" eli on hieman pidempi mutta kuitenkin kevyempi, kuitenkin kyseessä vain 1-2cm erot tähän saakka. Jotta näin jälkeenpäin voi sanoa ettei tämä paremmin syövä niin suuresti ole isoveljeään isompi tai "paremmin kasvanut". Ja aina tuo esikoinen on kuitenkin ollut omalla käyrällään kasvava vaikka onkin "meidän mimi-mies" kokoinen pakkaus
 23. Hampaiden tulo ei nosta kuumetta, hieman voi olla lämpöä mutta jos samaan aikaan on kuumetta niin se johtuu sitten samaan aikaan olevasta muusta taudista. En osaa sanoa kuinka paljon se sitten käytännössä tosiaan on. muoks. googletimpas ja tälläinen oli Duodecimin, Terveyskirjastossa: " Hampaiden puhkeamista syytetään usein kuumeen aiheuttajaksi. Kuumeen ja hampaiden puhkeamisen yhteyttä koskeneessa tutkimuksessa todettiin, että hyvin pieni lämmönnousu ja vähäinen ärtyisyys olivat lapsilla todettavissa silloin, kun hammas oli juuri kasvamassa limakalvon läpi. Varsinaista kuumetta uudet hampaat eivät kuitenkaan aiheuta, vaan kyse on yhteensattumasta: lapset alkavat sairastella infektioita 1/2–1 vuoden iässä eli samaan aikaan kun hampaat ilmaantuvat. Minkäänlaisia hengitystieoireita, kuten nuhaa tai yskää, hampaiden puhkeaminen ei myöskään aiheuta." Löytyi kyllä sitten joku sairaslapsi.com sivuilta että hampaiden puhkeaminen voi nostaa lievän kuumeen, kuume voi nousta 38.5 asti ja kestää pari päivää, jos kestää pidempään niin kyse jostain taudista. Mä olin kyllä ajatellut että se kuume olisi vähemmän kun on kyse lievästä lämmönnoususta.