Taije

Aktiivijäsen
  • Content count

    105
  • Joined

  • Last visited

About Taije

  • Rank
    Aktiivi

Profile Information

  • Location
    ulkomailla
  1. Marrasmami, mulla on työn alla kaks Novitan ohjeilla tehtävää peittoa, tämä http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92636 (vauva-mitoituksella) ja tämä http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94363. Tuota palapeittoa teen Nalle Luontopolusta kun ohjeen Kukkaketo-lankaa ei löytynyt enää kivassa värissä. Pitsipeittoa teen Rose Mohairista jota sattui olemaan varastossa, siitä tulee siis hyvin erinäköinen kun ohjeen langasta tehtynä. En ole mikään kokenut virkkaaja joten vähän hirvitti tuo palapeiton alottaminen mutta se on itseasiassa helppo. Mäkään en oo ihan varma miten saan selvää tosta pöllöpipon ohjeesta, katsotaan kunhan pääsen sen alottamaan. Löysin myös ihan suomenkielisen ohjeen, pipo on vähän erilainen tosin http://amsihandmade.blogspot.nl/2013/04/virkkaa-lapselle-pollopipo-ohje.html Komppaan myös SweetChiliä! DropsDesignilla on aika paljon kivoja pöksyohjeita, itse ajattelin tehdä sellaset jotka neulotaan suljettuna neuleena vyötäröstä alaspäin niin ei tarvi kasata mitään osia sitten.
  2. Kiva ketju! Mulla on työn alla kaks peittoa, toinen neulottu ja toinen virkattu. Aloitin ajoissa niin on varmasti maaliskuussa valmista. Lisäks suunnitelmissa on neuloa ainakin tossut, sukat, yhdet housut ja haalari, ehkä myös neuletakki. Niin ja tällänen http://www.repeatcrafterme.com/2012/04/crochet-owl-hat-pattern.html. Suuret suunitelmat siis, saa nähdä riittääko taidot ja puhti!
  3. Ennen plussaa söin ja join ihan normaalisti. Vielä pari päivää ennen plussausta join ruoan kanssa viiniä lasin tai kaksi ja myös kaikenmaailman juustoja tuli syötyä, ilman tunnontuskia vaikka tiesinkin raskauden olevan mahdollinen. Kahvia join ja juon kohtuullisesti, max 3 kuppia per päivä, runsaalla maidolla, enkä meinannut siitä stressiä ottaa. muoks. Joudun käyttämään laakkeitä koko raskauden ajan perussairauden takia, ennen raskaustoiveita lääkitys rukattiin mahdollisimman turvalliseksi raskautta silmälläpitäen.
  4. Ennen plussaa en huomannut juuri mitään, paitsi että yleensä ilokseni saapuvaa tiputteluvuotoa ennen menkkoja ei tullut. Se herätti heti toiveet. Plussan jälkeen aristavat tissit ja nännit, tissit on myös jo selvästi turvonneet. Jonkinlaisia juilintoja alavatsalla oon myös huomannut ja nälkä on useammin.
  5. Mies oli paikalla kun tein testin. Mun vanhemmille ja sisaruksille meinataan kertoa viikolla 8 olosuhteiden pakosta, asutaan ulkomailla ja halutaan kertoa kasvotusten, mahdollisuuksia tulee vain n 3-4 kk:n valein kun nahdaan. Muuten odottaisin mielellani vahan pidempaan. Kavereille kerron varmaan hiukka myohemmin.
  6. hanimami, oon missannut sun viestin, en oo pitkaan aikaan kayny foorumilla. Mahtavaa etta ootte paasseet jo tositoimiin, taytyy tasta lahtea etsimaan sua tuolta yritysketjuista...ja liittya sinne itsekin! Me jatettiin ehkasy pois viime kuussa, mut kierto meni vahan harakoille kun olin kipeena just siina oletetun oviksen aikaan. Paremmalla onnella tassa kierrossa! Jotenki nyt kun on paassy ihan oikeesti tahan yritysvaiheeseen, mieli on rauhottunu enka oo ihan niin paljoa kuumeillu kun odotellessa. Mulle kavi niin onnekkaasti etta sain vakituisen tyopaikan (jatkan siina sivussa vaikkarin tekoa) joten taloudelliset huolet ja epavarmuus toista havisi siina. Siina mielessa ei valttamatta olis kiire raskautua etta ehtis vahan paasta toista jyvalle mutta muuten en jaksa stressata viela siita mita tyonantaja meinaa jos eka vuonna jaa aityislomalle. Kaikille tsemppia odotteluun, tavataan tuolla yrittajissa!
  7. Moikat pitkasta aikaa, kiva etta taalla on hirmusti uusia kuumeilijoita! Ja tosiaan pink.girl, taalla on muutama muukin vaikkarin kanssa painiva, mukaan lukien allekirjoittanut, meille kylla taitaa kaikille aiheuttaa harmaita hiuksia vauvahaaveiden ja jatko-opintojen yhdistaminen. Mulla on sellanen tilanne etta toivottavasti saan hommat ainakin jotenkin pakettiin viimeistaan kevaalla 2014. Meilla yrittamisen alottaminen lahenee kovaa vauhtia, jee! Nailla nakymin huhtikuun lopulla voitais alottaa, jos maltetaan sinne asti. Meen huhtikuussa mittauttamaan foolihappoarvot ja otetaan koko verenkuva samalla, nama siis siksi etta mun laakityksen takia on tosi tarkeaa etta foolihappoa tulee tarpeeksi. Alotin ehka kuukausi sitten raskausvitskujen ottamisen. Pikku hiljaa taa konkretisoituu, aika hyva fiilis!
  8. Moikka pitkasta aikaa ja tervetuloa kaikille uusille, kiva etta taalla riittaa porukkaa! Ja mahtavaa etta muutamat on siirtyneet jo sinne tositoimijoiden puolelle! Oon ehka hiukan tietoisesti pitanyt foorumitaukoa, meinas menna kuumeilu sellaselle tasolle etta laskin suunnilleen tunteja siihen mahdolliseen yrittamisen alottamiseen. Nyt kun se on sen verran tarkentunu etta jos kaikki menee hyvin niin todennakoisesti huhtikuun loppupuolella voitais siirtya sanoista tekoihin, niin on vahan rauhoittuneempi mieli. On vihdoin joku konkreettinen aika mita odottaa. Tuntuu kylla etta sinne on viela niiiin pitka aika mut kaipa se tassa menee, taytyy yrittaa pysya kiireisena muuten. Meilla toissa olis auki pari vakituista paikkaa, meinasin niihin hakea vaikka tama vaikkarihomma voi vahan rajottaa pomon hinkua palkata mut. Mutta olis se niin paljon turvallisempi tilanne raskautua jos mullakin olis vakituinen tyo eika tata maara-aikaisuutta jonka jatkosta ei oo viela tietoa. Enka aikonut tuntea huonoa omaa tuntoa jaada aitiyslomalle vastapalkattuna jos niin hyvin kavis etta paikan saisin ja siita vahan ajan paasta raskautuisin. Naa on naita kiltin tyton ongelmia, mutta kun kaikkia ei voi miellyttaa ja tan ikaisena ajaa biologiset tosiseikat kaiken muun edelle.
  9. No niin, lekurin tuomiolla kayty. Jos kaikki menee hyvin, voitais alottaa yrittaminen maaliskuussa, ehka ennemmin kuun loppupuolella. Tosin laakari sanoi etta taa aikaraja on sellanen tuulesta temmattu, periaatteessa niin kauan kun maltetaan odottaa on hyva mut ei se maata kaada jos ei jakseta odottaa. Helmikuun alussa mun laakitys on kokonaan vaihdettu ja sit olis hyva odotella se noin pari kuukautta etta nahdaan onko tilanne stabiili. Nyt pliis naiset kaikki sormet ja varpaat ristiin etta kaikki menee hyvin eika tassa tuu mitaan takapakkia! Muuten saattaa menna monta monta kuukautta ennen kun voidaan alottaa. Ihania fiiliksia ilmassa lobitilla! Huomasin etta ainakin lobiti ja tuna (tervetuloa muuten!) olitte liittyneet tuonne vuoden 2013 yrittajiin, ma en ehka viela(kaan) uskalla... Katsotaan sit helmi-maaliskuussa! Tiistai, makin voisin fyysisesti nuorentua parilla vuodella tasta kypsasta 31 vuoden iasta... Istumatyolaisen niska-, hartia- ja selkalihakset ei oo huippukunnossa ja niita olis varmaan hyva hiukan treenata tassa ennen raskautumista. Ja nuorempana jaksais paremmin, nyt oon valilla aivan poikki nain perjantaisin vaikka on ollut aivan normaali tyoviikko. Muuten tuntuu etta tama on just oikea hetki, psyykkisesti ja parisuhteen puolesta, ei ehka toiden puolesta mutta sen suhteen harvemmin sita taysin oikeaa hetkea tulee. Kivaa viikonloppua kaikille odottelijoille!
  10. Hienoa Polaris! Enpa ehtinyt edes toivottaa sua tervetulleeksi tahan ketjuun mutta hyva nain! Ite taalla pohdin etta tohtisko jo liittya tohon Vauvan yritysta vuonna 2013-ketjuun mutta odotellaan ny viela...
  11. Kiitti tsempeista kaikille! Tiistai, juurikin asteittain vaihdetaan laaketta toiseen. Nyt ollaan siina vaiheessa etta otan kahta laaketta, ja "vanha" laake pitais pikkuhiljaa laskea nollaan ja siita mulla ei oo viela tietoa etta kuinka pitkaan tai taytyyko mun ylipaataan olla stabiili pelkastaan talla uudella laakkeella ennen ku voidaan antaa vauvalle lupa tulla. Taytyy yrittaa itsea vahan hillita ettei liikaa tulis kiirehdittya, koska toki haluan tilanteen olevan mahdollisimman turvallinen enka riskeerata omaa tai vauvan terveytta vaan koska itella on niin jarkky kuume paalla.
  12. Tervetuloa lobiti! Ma luulen kanssa etta suhtaudun heti alussa kauheella tekemisen meiningilla yrittamiseen ja oon saman tien listaamassa kaikenmaailman oireita kun ovis on ohi... Oon jo nyt yrittany vahan kartoittaa omaa kiertoa fertilyfriendin kautta, mika on kylla ollut aika mielenkiintoista vuosien pilleriuran jalkeen. Makin oon ajatellut samoin kuin sa, lobiti, etta testaisin vasta kun menkat on myohassa, mutta saa nahda kestaako paa sita jannitysta... Taalla odotellaan kovasti ens viikon lekuriaikaa, sillon saadaan vahan valaistusta siihen etta koska voitais alottaa yrittaminen. Oon vaihtamassa mun perussairauden laakitysta raskauden kannalta turvallisempaan ja toivottavasti saadaan ens viikolla ihan selva aikaraja etta koska voidaan jattaa ehkaisy kokonaan pois. Jannat paikat siis. Ma niin toivon ettei puhuttaisi kuukausista vaan ennemminkin viikoista... Fingers crossed.
  13. hanimami, ollaan just pyoritelty eri skenaarioita etta mika aika olis optimaalinen, ja paadyttiin sit sille kannalle et kylla tassa vaikkarin aikana olis kaiketi paras (jos vaan onnistuu). Toisaalta taalla on todella lyhyt aitiysloma (4 kk) ja sen puolesta mulle sopis vaikka olla hetken tyottomana tyonhakijana aitiysloman jalkeen jos vaitoskirja olis tehtyna ja sita kautta pidempaan kotona. Vaikeeta vaikeeta, valilla tuntuu et paa hajoo kun naita asioita venkslaa. Mutta kun ei vauvaa kuitenkaan voi tiettyyn aikaan tilata tulevaks niin mies meinasi etta ruvetaan hommiin asap, tyokuviot selviaa sit ajallaan. Miehella on kuitenkin vakityo et jonkinlainen taloudellinen turva on olemassa. Chokoladen, ma olin aluksi kovasti sita mielta etta taalla en lapsia tee, Suomessa on niin paljon parempi aityisloma ym. sosiaaliturva. Talla hetkella ei oo kuitenkaan suunnitelmissa muuttaa takas Suomeen lahitulevaisuudessa, enka tieda kuinka paljon painostusta se vaatis kun mies on takalainen. Meilla on onneks jonkinlainen turvaverkko miehen sukulaisissa, mutta tietty surettaa jo etukateen vahan etta omat vanhemmat ja sisarukset ei paljoa tule osallistumaan jokapaivaseen elamaan. Kylla ma ehka sinuna uskaltaisin ryhtya hommiin, kun ei tulevasta tieda ja jos Suomeen paluuta odotatte niin ehka siellakin kestaa aikansa asettua taas aloilleen. Musta taalla ei ainakaan kauheen aktiivista ketjua ulkosuomalaisille ole, kiva etta meita on tanne osunut muutama! Musta on tosi kiva jutskata omalla kielella naista asioista ja tosiaan kuten sanoit hanimami, luottamus suomalaisiin oppeihin on parempi. Ehka me paastaan kohtapuoleen tonne kuumeiluklubeihin ja sita kautta odottajien puolelle.
  14. Mulla on aika samanlaisia kokemuksia pillereiden lopetuksen suhteen. Ehdin popsia niita yli 10 vuotta, jossain valissa tosin tais olla noin vuoden tauko. Ma olin yllattynyt etta kierto palautu melko lailla saannolliseks samantien ja tosiaan tuntuu etta olis jostain sumusta tullu ulos. Janna miten pilsuja kayttaessa sita ei silleen huomannu, se oli vaan normaali olotila. Ainoa mita kaipaan pillereista on menkkojen siirtamisen helppous ja finniton naama, mulle puhkesi arsyttava teiniakne noin 3 kk pillereiden lopettamisesta. Onneks iho on nyt parempaan pain jo. hanimami, meilla on vahan samantyyppinen tilanne, makin asun ulkomailla ja teen taalla vaikkaria, mulla on noin suunnilleen 1.5-2 vuotta jaljella. Aluks mietittiin etta lykataan "vauvaprojektia" siihen asti kun mun vaikkari on tehty mutta nyt on ajatukset vaihtuneet. On alettu enemman ajatella just sita etta koskaan ei tieda kuinka nopeesti tarppaa, parempi alottaa ennemmin kun myohemmin. Hankala tietysti toi miehen tyotilanne. Onko teilla siella sellasia kavereita/tuttuja jotka vois tarpeen tullen olla avuksi? Tsemppia Enna huomiselle gynekaynnille!
  15. Mulla on talla hetkella maaraaikainen tyosopimus, josta on jaljella vajaa vuosi. Miehella on vakityo. Mua huoletti aluksi kovin etta miten kay jos oon (nakyvasti) raskaana kun soppari loppuu, parjataanko me jos sopimusta ei jatketa tai en saa muuta paikkaa, asuntolainakin on "rasitteena". Mies sit meinasi etta kylla me parjataan, ei halua taas lykata yrittamisen alottamista kun tata ikaakin jo on yli kolmenkympin kummallakin. Eli alkuvuonna varmaan alkaa yritys, ei malttais odottaa!