Sandrianna

Aktiivijäsen
  • Content count

    655
  • Joined

  • Last visited

About Sandrianna

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

673 profile views
  1. Kiitos Gretel vastauksesta Juu, tuo TSH oli todellakin 0,08 eli tosi alhainen. En viitsinyt edes tuonne lapsettomuuspolille soitella kun noin pielessä on arvot, nyt vaan toiseen suuntaan kuin viimeksi. Ja hoidot siis juuri näiden kilppariarvojen takia jäissä niin yritetään nyt tässä kesällä jonkinlainen tasapaino asiaan löytää, josko sitten syksyllä päästäisiin laittamaan hoidot pakettiin... Ja kyllä tämä tuntuu tosi tarkkaa olevan ja aikamoista tasapainoilua.
  2. Olikos se nyt niin että liian alhainen TSH ei myöskään ole hyvä raskautta ajatellen? Mulla on siis basedowin aiheuttama liikatoiminta ja arvot heittelee välillä aika rajustikin. Nyt ollaan oltu monta kuukautta tauolla hoidoista kun arvot on olleet pielessä. Viime viikolla kävin labrassa ja TSH oli 0,08 ja T4V 12,9. Kilpirauhasta hoitava lääkäri oli laittanut kirjevastauksen jossa toteaa arvojen olevan hyvät, mutta onko ne? Yritän tässä nyt arpoa soitanko tuonne meidän lapsettomuuspolille ollenkaan vai jatketaanko meidän hoitotaukoa suosiolla yli kesän.
  3. Tämänkin saa poistaa http://www.vauva.info/foorumi/topic/22131-saa-lukita-ei-poistaa/
  4. Jep jep. Olisin mielestäni ollut valmis äidiksi jo tuossa parikymppisenä, mutta miestä ei ollut vielä silloin löytynyt. 24 olin kun alettiin yrittämään, ja nyt olen juuri 26 täyttänyt eikä plussaa ole näkynyt. Eikä siitä juuri toiveita ole ihan hetkeen ainakaan. Varmasti on ihan ihmisestä kiinni milloin tuntee olevansa valmis, mutta ei sitä voi aina vaan päättää koska olisi valmis ja lapsi vaan tulee silloin. (Äitini oli 39 kun minä synnyin, 29 saadessaan esikoisensa. Melkein kymmenen vuotta toivoivat esikoistaan, varmasti olisi ollut valmis äidiksi omasta mielestään jo paljon aiemmin.)
  5. Kävin taas arvot mittauttamassa ja oli kyllä melkoinen muutos, maaliskuussa TSH oli 0,01, nyt toukokuussa 11,8. T4V olikin sitten hieman laskenut, maaliskuussa 15,4 ja nyt 10,5. Tuo TSH minua on vähän mietityttänyt, lääkärin vastaanotollakin kävin näiden kokeiden jälkeen (itse en ollut arvoja vielä nähnyt tai kuullut siinä vaiheessa) eikä lääkäri sanonut mitään tai ollut huolissaan asiasta. Liikatoimintaahan tässä siis on viime vuoden lopulta hoidettu Tyrazolilla, näiden viimeisten arvojen jälkeen annostusta pienennettiin vielä eli nyt syön puolikkaan tabletin kahdesti päivässä. Noin kuukauden päästä olisi taas kontrolli, täytyypä katsoa mihin arvot sitten heilahtaa. Jotenkin ei vaan ole kovin luottavainen olo tullut tuon minun lääkärin suhteen.
  6. Minulla on aina ollut haave isosta perheestä. Miehen kanssa puhuttiin lapsista aika pian tutustumisen jälkeen ja hänellä oli myös toiveissa useampi. Nyt kun on kuitenkin käynyt selväksi ettei elämä mene niinkuin toivoisi ja suunnittelisi, olisimme oikein onnellisia edes yhdestä lapsesta.
  7. Kiitos Tellus. Enpä tiedä kuinka verrattavissa anopin tuttavien kokemukset tosiaan on meidän tilanteeseen, en viitsinyt edes kysellä tarkemmin. Yritinpä vaan antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos
  8. Tuo taulukko oli kyllä hieno, olis ehkä pitänyt olla viikonloppuna mukana... Kerrottiin appivanhemmille ettei meille lasta luonnostaan tule. "Oletteko ajatelleet adoptoida?" No tuota, ei nyt olla ihan vielä sitä ajateltu kun katsotaan nyt ensin olisiko hoidoista meille apua saada oma biologinen lapsi. "Niin, kyllä ne Pirkko ja Petterikin silloin aikoinaan kauan yritti, mutta ei ne sitten ikinä saaneet omaa. Niiin ja Maija ja Matti myös. Ei tullut heillekään ikinä lasta. No Kaisa ja Pentti sitten saivatkin kyllä kaksoset kerralla, eikös se olisikin kiva?" Hyväähän ne taas tarkoitti mutta ei nyt vaan hyvältä tuntunut.
  9. Minulla on aina jossain alitajunnassa kummitellut tieto siitä ettei lapsen saanti tule olemaan helppoa. En tiedä mistä se johtuu, mutta jostain syystä se pelko on aina ollut. Nyt kun itsellä on todettu kilpirauhasen liikatoiminta ja miehen näytteestä ei löytynyt yhtään siittiöitä, on pelko kasvanut todella suureksi. Toki yritän vakuutella itselleni ettei kaikki toivo ole vielä menetetty, mutta välillä on vaikeaa selättää pelkoaan.
  10. Monien muidenkin kuulema "sä vaan stressaat nyt liikaa, unohda koko asia niin kyllä sitten alkaa tapahtua." Jos joku vielä kertoisi sen miten asia unohdetaan ja ollaan stressaamatta. Ja ihan niinkuin se edes olisi siitä kiinni.