Emeliana

Aktiivijäsen
 • Content count

  236
 • Joined

 • Last visited

About Emeliana

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

1615 profile views
 1. Heippa! Onko täällä vielä muita moniallergisten vanhempia? Meillä on pieni allergikko, jonka allergialista on hurjan pitkä. Lihoista sopii lähinnä poro ja porsas, hedelmistä banaani ja avokado, viljoista kvinoa ja riisi ja kasviksista kurkku, kurpitsat, kaalit (joita syö rajoitetusti vatsavaivojen vuoksi), sipuli, punajuuri, peruna ja bataatti. Marjoista sopii vadelma, puolukka, karpalo ja punaherukka. Lisäksi sopii basilika, kookosmaito, oliiviöljy ja rypsiöljy. Valko- ja mustapippurikin taitaa käydä. Olisi kiva lukea muidenkin kokemuksia ja vaikkapa ruokavinkkejä!
 2. Jostain syystä imetys on alkanut taas sattua. Muutaman viikon ajan selvittiin täysin kivuitta, mutta nyt on tullut takapakkia. Toivottavasti menisi taas ohi.
 3. Minä viikonpäivänä ja mihin kellonaikaan olette yleensä pitäneet lasten synttärit? Meidän synttärit osuu pikkujoulusesonkiin ja lisäksi suurin osa kutsuttavista asuu eri paikkakunnilla... Ja sitten on vielä pari vuorotyöntekijää. Viime vuonna synttärit jäi kokonaan pitämättä, kun ihmisten oli niin vaikea päästä tulemaan. Se harmittaa vieläkin. Ajattelin pitää synttärit lauantaina klo 15, mutta onkohan se tavallaan hankalin mahdollinen aika, kun se on ihan keskellä viikonloppua?
 4. Meillä on nyt rv 12+, imetys jatkuu edelleen. Enää ei satu yhtään ja maitoa tuntuu ainakin vielä tulevan riittävästi.
 5. Tykkään että nimi ei ole niitä sen hetken trendikkäimpiä. Omassa ikäluokassa on paljon samannimisiä ja on vähän ärsyttävää kun en voi vain sanoa, että "Henna tulee käymään" tai "Toni lähetti terveisiä", kun se voisi olla kuka tahansa niistä tuttavapiirin viidestä Hennasta tai Tonista. Nytkin huomaa, että eri tuttavien samana vuonna syntyneillä lapsilla on paljon samoja nimiä. Nimet ovat isommassa mittakaavassa harvinaisia, mutta sattuvat olemaan juuri sillä hetkellä suosittuja. Mutta makuasioitahan nämä on, ja jos jostain nimestä tykkää niin turha sitä on liikaa miettiä, antavatko muut samaa nimeä. Mutta kyllä on muuten nimen päättäminen vaikeaa! Esikoiselle meillä oli nimi hyvissä ajoin valmiina, mutta nyt kun on toinen tulossa, ollaankin ihan ihmeissämme!
 6. Edellisellä kerralla mm. vesimeloni ja juustosarvet. Nyt piimä-mehukeitto-juoma, vihis ketsupilla, minitomaatit ja kurkku ym. kasvikset kermaviilidipillä. Sitruunavesi ja sitruunalohkon nuuhkiminen helpottavat oloa. Tärkeintä on välttää niitä, mitkä öklöttävät ja syödä usein!
 7. Imetän esikoista (1v 9 kk) lapsentahtisesti useita kertoja päivässä ja pari kertaa yössä. Uusi raskaus on ihan aluillaan, rv 4+6 tai niillä main. Etenen fiiliksen mukaan enkä ole tehnyt mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen.
 8. Otin TENS-laitteen käyttöön muutama tunti säännöllisten supistusten alkamisen jälkeen ja pidin jatkuvalla syötöllä käytössä siitä 20 h eteenpäin eli avautumisvaiheen loppuun saakka. Toimi ainoana kivunlievityksenä hyvin, joskaan lätkät eivät meinanneet millään pysyä selässä kiinni.
 9. Meillä annetaan cuplatonia suoraan suuhun ennen syöttöä ja iltaisin relatippoja. Lisäksi syön itse relatabletteja. Vyöhyketerapiassa käytiin jo kerran ja aiotaan mennä toistekin, suosittelen! Tärkein keino masuvaivoihin on meillä kuitenkin pitkät ja huolelliset röyhtäytykset. Lisäksi hytkytellään ja kanniskellaan paljon sylissä ja omasta ruokavaliosta olen jättänyt pois kaikki yleisimmät ilmavaivojen aiheuttajat, kuten kofeiini, suklaa, ruisleipä jne. Vauva on nyt 10 vrk.
 10. Ensimmäinen oikea raskauden piikkiin menevä mielihalu ilmeni vasta rv 40: vadelmat.
 11. Maistraatin sivujen mukaan: Lapsen huoltajien on ilmoitettava on ilmoitettava lapsen nimet ja äidinkieli väestötietojärjestelmään kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Lapsen etu- ja sukunimi määräytyy nimilain mukaan. Huoltajat merkitsevät tiedot saamalleen esitäytetylle lomakkeelle, joka palautetaan sille maistraatille, jonka toimialueella lapsen äidillä on kotikunta tai väestökirjanpitokunta. Mistä tuon esitäytetyn lomakkeen saa?
 12. Nimiäiset (tai oikeastaan "tervetuloa sukuun" -juhlat, joissa nimi paljastetaan). Emme mieheni kanssa kuulu kirkkoon, joten ristiäiset eivät luonnollisestikaan edes ole vaihtoehto. En liittäisi lasta mihinkään uskonnolliseen järjestöön vaikka sellaiseen itse kuuluisinkin, mutta ymmärrän toki lapsikasteella olevan kristinuskossa pitkät perinteet.
 13. Meillä on doppler ja on kyllä ollut hintansa arvoinen! Kaverit, joilla ei ole doppleria ovat ison osan alkuraskaudesta panikoineet "mitä jos se on mennyt kesken". Me taas voitiin todeta vaikka aamuin illoin, että siellä se sydän sykkii. Minulla on taaksepäin kallistunut kohtu, mutta syke saatiin varhaisilla viikoilla kuulumaan. Piti vain etsiä tosi alhaalta ja uskaltaa painaa. Mies onnistui alusta saakka löytämään sykkeen paljon paremmin kuin minä itse! Nyt (37+2) ei doppleria enää käytetä, mutta on mukava tietää sen olevan olemassa, jos vaikka vauvan liikkeitä ei joku päivä tuntuisi.
 14. Meidän neuvolassa ensimmäinen la heitettiin sen 28 pv:n kierron mukaan, vaikka sanoin ettei pidä paikkaansa. Kuulemma käytäntö on, että sillä mennään nt-ultraan saakka ja nt-ultran la on se lopullinen la, jota ei muuteta. Jos nt-ultran la heittää vain esim. kaksi päivää alkuperäisestä la:sta, pysytään siinä alkuperäisessä. Näin siis meilläpäin.