Miila

Aktiivijäsen
 • Content count

  412
 • Joined

 • Last visited

About Miila

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 02/13/91
 1. Meillä lapsuudessa oli mummon tekemä, vähän kuin "taulu" kalenteri. Pohja oli juuttikangasta ja siihen oli ommeltu muistaakseni huovasta erilaisia pussukoita joissa oli numerot 1-24. Niitä pussukoita nyt pystyisi tekemään minkä kokoisia vaan että mahtuu erilaisia aarteita Myöhemmin kun osa sisaruksistani oli muuttanut pois kotoa tuli toisenlaoset pussikalenterit. Jokaisella lapsella oli oma huovasta tehty pussi, josta roikkui jokaisen päivän numerot. Sieltä sitten paljastui aina karkkia/rahaa.
 2. Okei, ehkä en siis vielä menetäkkään toivoa. Hirveä stressi ollut että töihin pitää palata vaikka viikkoja on vielä vähän, 14+3. Kiitos sts tästä, toivottavasti mun kohdalla oltaisiin myötämielisiä
 3. Joo eli siis vasta-aineita ei ole. Viimmesimmän verikokeen tulos tulee ensi keskiviikkona. Nyt kun olen ollut flunssan takia sairaslomalla, en töissä ole ollut tuon parvorokkotapauksen jälkeen. Ensi viikolla pitäisi töihin sitten mennä. Eli lääkärit vois kirjoittaa sairaslomaa parvorokon takia?
 4. Nostelen tätä. Onko kenelläkään kokemusta erityisäitiysvapaan anomisesta parvorokon takia? Olen töissä päiväkodissa ja siellä yksi parvorokko tapaus, itse en sitä ole sairastanut. Itsellä anomus meneillään vaikkakin työnantaja torppasi sen kättelyssä. Työterveyshuolto+neuvolan terkka oli sitä mieltä että töihin ei kannata mennä. On niiiiiin turtunut olo kun työnantaja sanoi että en tule saamaan vapaata koska on niin kova työntekijäpula. Mut voisi siirtää muuhun päiväkotiin, mutta onko se sitten ok että mua pallotellaan päiväkodista toiseen aina kun parvorokkoa esiintyy? Argh, tekisi mieli hakata päätä seinään
 5. Kerroin aika pian plussauksen jälkeen. Oliskohan ollut viikolla 6. Halusin heti kertoa kun pelkäsin väsymystä niin paljon ja en halunnut että pomo ajattelee mun laiskistuneen
 6. Täällä myös yksi pikkuinen odottaja. Mittoja ennen raskautta 155/52. Melkeimpä heti plussauksen jälkeen tuntui että maha alkoi näkymään. Viikolla 7 aloin pitämään äitiysfarkkuja kun muut housut oli niin tukalia Nyt viikkoja on kasassa 14 ja maha kasvaa hurjaa vauhtia! Saas nähä minkälainen rantapallo on keväällä.. Nyt on alkanut alaselkä vihoittelemaan. Ennenkin selkäongelmia on ollut notkoselän+kireiden lonkankoukistajien+yliliikkuvuuden takia. Etenkin levossa kun makaa selällään häntälun kohdalla tuntuu ikävä paine ja sitä jomottaa ihan kunnolla. Myös istuminen on joskus hankalaa. Ennemmin olen käynyt omt-fysioterapeutilla hoidattamassa selkääni ja siitä on ollut iso apu, tietääkö joku että saako raskaana ollessa käydä tuollaisessa nikamakäsittelyssä?
 7. En tiiä voiko tässä olla eri käytäntöjä päiväkotien välillä, mutta omalla työmaallani menee niin että jos lapsi on 5h hoidossa siihen kuuluu kaksi ruokaa. Esim aamupala+lounas, välipala+päivällinen.
 8. Meilläkin vasta tulossa mutta 23-vuotiaita ollaan molemmat silloin.
 9. No aika kummallista näin lastenhoitajankin korvaan moinen. Meillä vuoropäiväkodissa katsellaan tv:tä aamuisin ja ennen päivällistä pikkukakkonen jos lapset haluaa. Jännä juttu muuten että yleensä lapset ei halua, vaan mielummin leikkivät Myös myöhään illalla jos lasta ei laiteta iltapalan jälkeen lepäämään saatetaan katsoa lastenohjelmaa näin rauhoittaaksemme illan. Voihan olla helppo ratkaisu saada lapset rauhallisiksi ruokapöydässä kun saavat katsoa pikkukakkosta samalla mutta mielestän siihen pitäisi olla muut keinot että ruokahetki on rauhallinen ja kaikille mukava. Tv ei opeta lapsille käytöstapoja eikä sosiaalisia taitoja joita ruokapöydässä tarvitaan.
 10. Olisi kiva jos voisi hyvällä omalla tunnolla kirjoittaa kuinka ihanat välit on appivanhempiin, muttakun ei. Appiukko on mukava ja tullaan hyvinkin juttuun. Anoppi taas on, noh erikoinen. Eniten ehkä meitä erottaa erilaiset uskontonäkemykset. Minä olen ihan tapauskovainen, käyn kirkossa häissä ja hautajaisissa ja ehkä jouluna. Anoppi taas kuuluu erääseen kristinuskon "lahkoon" ja on aika fanaattinen uskonsa kanssa. Viimeisin kriisi oli kun kerroimme uutisen perheenlisäyksestä oli lähinnä shokki heille kun iloinen uutinen.. Ensimäinen lause oli "Miten Miila voi olla raskaana kun ettehän te ole naimisissa?!" Ilta menikin siinä kun pohdittiin (tai he pohtivat, mua ei siihen keskusteluun "huolittu" ihan sama mitä sanoin, se meni kuuroille korville) että koska meidän häät vietetään. Kun pitäähän sitä naimisiin mennä kun vauva on tulossa! En yleensä ole mikään mielensäpahoittaja ja kestän kyllä paljonkin kuraa niskaani mutta tuota anopin ilkeilyä en. Minä olen lähinnä se paha miniä joka on ryöstänyt häneltä pojan Omien vanhempieni kanssa ollaan paljon tekemisissä. Vietetään paljon viikonloppureissuja ja mies on isäni kanssa paljon tekemisissä.
 11. Värjäilen suht harvoin tukkaani että ajattelin tehdä sitä ihan normaalisti nyt kun on raskaana. Väliä värjäämiselle tulee kolmisen kuukautta. Hajuveden olen jättänyt nyt pois koska hajuaisti on niin herkistynyt etten kestäisi hajuvettä
 12. Osaako joku sanoa miksi inkivääriä pitäisi välttää? Neuvolasta saadussa kirjassa luki näin "Eviran keväällä 2009 teettämä arviointi antaa viitteitä siitä, että inkiväärivalmisteiden ja inkivääriteen käyttöä olisi raskauden aikana syytä välttää"
 13. Meillä ollaan vielä jännityksessä että miksikä miehen vanhempia kutsutaan, ensimäinen lapsenlapsi ja viikonloppuna saavat tietää tulokkaasta Omat vanhemmat on isu ja isoisä. Isoisovanhempina löytyy sitten mummux2 vaari, mummox2 ja paappa.
 14. Maanantaina tuli yllätysplussa!