Kylmis

Aktiivijäsen
 • Content count

  238
 • Joined

 • Last visited

About Kylmis

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Oulu
 1. Tämän saa poistaa http://www.vauva.info/foorumi/topic/22453-darkest-hours/
 2. Näitä lueskellessa muistui omat migreenit taas mieleen. Olinkin jo melkein unohtanut, miten helvetillinen migreeni oli raskausaikana, kesti pahimmillaan viisi päivää ja työterveyslääkärin ymmärtäväinen kommentti oli, että sitten pitää vaan kärsiä, jos ei Panadol auta. Suututtaa vieläkin, miten huonosti jotkut lääkärit asiasta tietävät ja varmuuden vuoksi kielletään kaikki lääkkeet. Jälkeenpäin selvisi, että tosiaan esim. sumatriptaania olisi saanut harkitusti käyttää. Tsemppiä kaikille migreenin kanssa taisteleville!
 3. ^Mulla myös yleensä huonot yöunet laukaisevat migreenin, mutta pikkuvauva-aikana jostain syystä vältyin siltä ja yöheräilyt eivät migreeniä aiheuttaneet. Muutenkin migreeniä on ollut nyt vähemmän, vaikka lapsi on jo 1v5kk. Tosin osasyynä saattaa olla, että olen hoitovapaalla, enkä stressaavassa työssä tällä hetkellä.
 4. Mulle neurologi printtasi lopulta raskausaikana ihan kirjallisesti jostain lähteestä sen, että sumatriptaania saa käyttää raskaana ollessa. Neuvolalääkärit ym. eivät vaan välttämättä ole asiasta tietoisia ja sitten kieltävät varmuuden vuoksi kaiken muun paitsi parasetamolin.
 5. Tällä viikolla siirryttiin Cybexin kaukalosta Britaxin versafixiin. Tyttö on 9kk ja 3 viikkoa vanha. Olisi vielä mahtunut kaukaloon, mutta ei oikein enää viihtynyt siinä, kun ilmeisesti on niin hiostava ja kuppimainen.
 6. Iinnn, oliko sulla urban riderit? Entä jos hommaat siihen jonkun ohuehkon lämpöpussin, niin on vähän suojaisampi. Aika avonainen tuo ratasosa tosiaan on ja miinusta siitä, ettei se mene ihan makuuasentoon. Meillä on ollut tammikuusta asti ratasosa käytössä lämpöpussin kanssa, mutta tyttö on toki jo vanhempi ja nukkuu ihan hyvin siinä, vaikkei menekään ihan makuulle.
 7. Kestovaipat lahjoitin minäkin eteenpäin.
 8. Meillä on pienehkö auto, Audi A3, ja yhtenä vaunujen kriteereinä oli juuri, että mahtuu takakonttiin. Urban riderit menee sinne, tosin ei paljon muuta konttiin mahdu. Mutta ei tarvii irrottaa pyöriä.
 9. Kiloja kertyi 18, joista 6kg jäi synnärille ja nyt kun tyttö on 6kk, olen taas samassa painossa kuin ennen raskautta.
 10. Meillä on joku ihan marketista ostettu ei minkään merkkinen ötökkäverkko ja Brion sadesuoja Mutsyissa.
 11. Pari kuukautta vauvan syntymän jälkeen alkoi tukka tippua päästä, nyt kun vauva on 6kk alkaa vähän helpottaa. Letti on kyllä ohentunut, koska hiuksia lähti ihan tolkuttomasti, harjatessa oli harja täynnä irtohiuksia ja lattiakaivo koko ajan tukossa.
 12. Meillä on Storksakin Emily, kovasti olen tykännyt.
 13. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä urban ridereihin. Kulkee hyvin lumihangessakin, mutta kääntyvän akselin kanssa on tosi kätevät ahtaissa paikoissa. Kyllä tuo runko on mun mielestä kevyimmästä päästä, esim. mummolassa olevat Brion kakkosvaunut on todella paljon massiivisemmat ja painavat. Vaunukoppa ei tosiaan mikään jättisuuri ole, mutta vielä meidän 6kk tyttö mahtuu siihen toppapukuineen ja makuupusseineen.
 14. Mulla alkaa usko loppua sivuvaikutusten häviämiseen. Oon nyt syönyt 2kk Cerazettea ja olen vuotanut taukoamatta koko ajan, eikä tää ole mitään pikku tiputtelua. Lääkäri sanoi, että voi kestää jopa 6kk, että sivuvaikutukset häviää, mutta en tosiaan jaksa kulkea rätti housuissa 6kk. Vähiin vaan käy ehkäisyvaihtoehdot.
 15. OYS

  Me saatiin heinäkuussa perhehuone, ekan yön vauvan syntymän jälkeen olin kolmen hengen huoneessa osastolla 13. Tyttö syntyi sektiolla ja kuulemma sektioäidit mielellään ohjataan perhehuoneeseen, koska miehestä on niin paljon apua siellä. Kätilöt olivat mukavia ja apua sai aina tarvittaessa, kun oltiin miehen kanssa molemmat ihan pihalla vauvan hoidosta alussa. Perhehuoneita on kai kolme ja tosiaan on ihan ruuhkasta kiinni onnistuuko sen saamaan. Meillä kävi hyvä tuuri.