Kirsimarja

Aktiivijäsen
 • Content count

  99
 • Joined

 • Last visited

About Kirsimarja

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ollaan lähdössä Alpeille neljäksi viikoksi ja pohdin että ottaako 9kk ikäiselle kunnon vaunut vai pärjättäisiinkö matkarattailla. Mukaan mahtuvat molemmat, sillä autolla suunnataan matkaan, mutta tietenkin matkarattaat menee pienempään tilaan. Omien muistikuvieni mukaan alppikohteissa yleensä kylissä on sulat tiet, joilla siis matkarattailla pääsee etenemään ihan normisti. Näkemyksiä?
 2. Oma äitini on Mummo ja isäni Pappa, miehen äiti on Mummi ja isä Ukki (tosin hänestä puhutaan usein etunimelläkin) Miehen äiti halusi itse että häntä kutsutaan Mummiksi. Omille vanhemmilleni nimet ovat tulleet jo sisareni lasten myötä, joten niillä mennään meidänkin lasten kanssa
 3. Esikoisella kummina molempien sisarukset sekä miehen ystävä vaimoineen. Kuopukselle vielä mietinnässä, koska sisaruksia ei viitsi molemmille pyytää. Luultavasti siis kavereita.
 4. kotona yritin lievittää kuumassa suihkussa kunnes lämmin vesi alkoi osoittaa loppumisen merkkejä. Ehdin juuri saada epiduraalin, sen laitto ei muuten olisi sattunut mutta se asento, jossa laitettiin sai aikaan hirmuisen supistuksen.
 5. Säännölliset supistukset alkoi n. klo 13 mutta tulivat n. 8-10 minuutin välein. klo 17 aikaan alkoivat koventua ja tulla muutaman minuutin välein ja kesto 1-2 minuuttia. Poika syntyi samana iltana 22.48
 6. Limatulppaa alkoi tulla 40+2 ja sitä jatkui pari päivää. Poika syntyi 40+4. Ennakoivia supistuksia oli tuon limatulpan tulosta alkaen.
 7. Esikoinen syntyi pe-iltana 20.30 ja kotiin päästiin ma-ip Kuopus syntyi ke-iltana ennen klo 11 ja kotiuduttin pe-ip, koska halusin kotiin, muuten olisivat pitäneet lauantaihin.
 8. En meikannut vaikka meikit oli kyllä mukana.
 9. En mitään. Ensimmäisessä ja pidempään kestäneessä sain tipan kautta ravintoa. Toinen meni sen veran nopeammin että ei ehditty ruokaa edes miettiä.
 10. Viikkoa ennen pojan syntymää NKL:lla kätilö totesi että ei ole kovin iso, neuvolalääkärin arvio vkolla 35 oli silloin 3 kg ja hän taisi osua lähimmäksi sillä syntyessään 40+4 poika painoi 4074g.
 11. Alatiesynnytys molemmissa kuten halusinkin.
 12. AT Lastenturva Vantaalla on kyllä oman kokemukseni mukaan varsinkin lauantaina ihan mahdoton paikka... Kävimme etsimässä pinnasänkyyn uutta patjaa ja jos jossain olisi mainittu ko. patjan hinta, niin olisimme selvinneet ilman myyjän palveluita, mutta kun hintaa ei ollut merkitty mihinkään sängyn lähettyvillä... Yritin kolmeen kertaan saada kontaktia myyjään, mutta aina heillä oli jotain kesken. Lähdimme ilman patjaa pois..
 13. Ikäeroksi tulee nyt aika tarkkaan 4 vuotta. Ei oltu esikoisen syntymän jälkeen varmoja että haluammeko edes toista lasta (vaikka hän olikin erittäin helppo vauva), mutta kun käyttämässäni ehkäisyssä oli viime keväänä hieman toimitusvaikeuksia päädyimme tähän lopputulokseen. En elätä toiveita siitä että tulevat leikkimään hirveästi keskenään, kunhan nyt toimeen tulisivat vanhemmalla iällä. Itselläni on ollut pikkuveljeeni 4,5 vuoden ikäero ja me kyllä tapeltiin todella paljon... Toivottavasti omat lapset on viisaampia
 14. Meillä on esikoiselta tallessa kaukalo (Britax Baby Safe plus) sekä matkarattaat, jotka on Britax Yanisit. Kaukalo on ostettu 07/08 vuodenvaihteessa ja matkarattaat luultavasti vuonna 2009. Olen käsittänyt etttä näistä pitäisi saada travel system aikaiseksi, mutta toistaiseksi lyö tyhjää... Tarvitsenko jotkin erilliset adapterit jompaan kumpaan? Esikoisella käytettiin eri systeemiä, mutta tämä tuntuisi nyt helpommalta (+halvemmalta), jos vaan saadaan onnistumaan.
 15. 4v nukkuu silloin tällöin päiväkodissa, kotona ei olla saatu enää reiluun puoleen vuoteen. Nukahtaa autoon helposti ja joskus ihan sohvallekin, mutta suurempaa vaikutusta iltanukahtamiseen ei ole, joten olen antanut hetken levähtää.