Punatulkku

Aktiivijäsen
  • Content count

    586
  • Joined

  • Last visited

About Punatulkku

  • Rank
    Aktiivi
  1. Mulla päättyi vajaa 4 viikkoa sitten vauvan syntymään. Syntyi kiireelllisellä sektiolla ja oli kyllä järkyttävän paha olo sektion aikana ja sen jälkeen vielä vähän aikaa kun piti olla ravinnotta. Mutta sitten se vihdoinkin päättyi. On muuten elämä aika erilaista taas! Mulle syömiset oli tosi tarkkoja. Sen pahimman vaiheen jälkeen kun pystyi taas syömään kiinteää ruokaa piti olla kaikkialla eväät mukana, ruokavälit ei saaneet yhtään venyä. Pitkän aikaa söin myös useamman kerran yölläkin. Ja mitä se ruoka sitten sai olla, oli aika haastavaa kun lajit oli niin rajoitetut, alkoi kyllä loppuraskaudesta tosi pahasti tökkiä ne leivät ja omenat ym. Juominen lisäsi pahoinvointia, erityisesti pelkkä vesi. Ilmeisesi refluksin takia, ainakin loppuraskaudessa. Join ihan pikku määriä kerrallaan. Sitten kun jäin äitiyslomalle esikoinen jatkoi hoidossa ja mä yritin vaan nukkua mahdollisimman paljon. Sillä sai ne tuskaisimmat hetket yleensä ohitettua eli mulla siinä kohtaa aamupäivät. Ihan hurjan paljon tsemppiä kaikille vielä kärvisteleville!
  2. Mä oksensin viimeksi 3 päivää sitten mutta viime viikkoina on iltapäivisin ollut ihan kohtuu hyvä olo, ei enää ihan jatkuvaa kuvotusta. Mutta hei muutaman päivän päästä tää 8 kk kidutus päättyy! 38+3
  3. Mä oksensin viimeksi tänään, töissä tietysti. Tänään 31+6. Mulla oli välissä helpompaa mutta pahoinvointi ei missään kohtaa loppunut. Olinkohan pisimmillään kuukauden oksentamatta. Painoa on nyt tullut melkein 16 kg kun on pakko syödä koko ajan.. Ja syöminen tökkii, varsinkin leipä jota on aina eväänä paljon kun en ole keksinyt mitään korvaavaa. Mutta hei, alle 2 kk enää..
  4. Mulla ei oo kertaakaan koko raskauden aikana ollu tsh tavoitteessa.. Ja tänään 31+1. Nyt tsh oli 0,051, t4v kyllä hyvä 17,5. Parempi tää kyllä kuin liian korkea tsh mitä on aiemmin ollu. Annos on ollut 175 ug, lasken nyt jonkun verran. Saan ohjeet siis vasta ensi viikolla.
  5. Mulla myös herkästi tulee kierre siitä kun oksentaminen kerran alkaa. Joskus taas helpottaa oloa että vaikea sanoa. Kuten ennustinkin niin taas on olo huonompi, tänään oksensin taas töissä muutaman viikon tauon jälkeen.. No, vajaa 3 kk enää.. 26+4
  6. Mulla loppui tosiaan viimeksi pahoinvointi kuin seinään heti synnytyksen jälkeen. Sitä odotellessa.. Mutta olen kyllä kuullut myös siitä että pahoinvointi voi jatkua vielä pari viikkoa synnytyksen jälkeen. Viime kerralla mä olin unohtanut millaista on ilman pahoinvointia enkä enää uskonut että olo voi parantua. Se hyvän (siis normaalin!) olon tunne oli jotain uskomatonta. Mulla oli viimeksi helpointa n. 18-25 viikoilla. Nyt on ollut huonompi olo kuin viimeksi ja oletan että tästä vielä taas huononee.. Syödä täytyy ihan jatkuvasti eikä tee ruokaa mieli. Yöllä ei ole kyllä tarvinnut vähään aikaan syödä. 24+6
  7. Mulle ei Primperan sopinut joten sain Zofrania joka ei ole yhtä hyvin tutkittu kuin Primperan. Viimeksi se ei oikein auttanut mutta tällä kertaa vähensi kyllä oksentelua. Pahimmassa vaiheessa otin päivittäin yhden ehkä vajaan kuukauden ajan. Mulla on tänään 24+4 ja edelleen on joka päivä paha olo, normaalin hyvä olo ei ole koskaan mutta aika ok oloa on yleensä jonkun verran joka päivä. Oksensin viimeksi pari viikkoa sitten ja töissä olen ollut nyt jo 2 kk. Jos menee samalla kaavalla kuin viimeksi niin kohta tää taas pahenee mutta nyt on sellainen olo että kyllä tästä jo selvitään, päivät ja viikot vähenee kuitenkin koko ajan. Hiiitaasti mutta varmasti.
  8. Mulla oli nyt TSH 0,13 ja T4v 17,7. 6 viikkoa sitten oli TSH 3,3 ja T4V 19,5 ja neuvolalääkäri käski nostaa annosta 50 ug päivässä, nostin onneksi vain 25 ug. Nyt sain käskyn jatkaa entisellä annoksella ja kontrolli 8 viikon päästä mutta kevennän kyllä hiukan annosta, ajattelin vähentää kaksi 25 ug tablettia viikossa. Joo olen ärsyttävä potilas. Saan siis ohjeet terkkarin välityksellä enkä pääse itse neuvottelemaan lääkärin kanssa.
  9. ^Samaa olisin ehdottanut. Paljon voimia!!
  10. Meillä mies hoiti ihan kaiken ainakin kuukauden, toisen kuukauden lähes kaiken ja nytkin esim. kaikki yöt edelleen. Tänään siis 21+3.
  11. ^Mä en vaan pystynyt. Oltiin onneksi varauduttu asiaan sen verran että lapsi meni hoitoon kun aloitettiin yritys. Mähän olin siis osastollakin 2 viikkoa ja kotona tipassa 2,5 vk. Senkin jälkeen meni aikaa että pystyin tekemään muuta kuin makaamaan. Mies siis hoiti lapsen.
  12. Itse olen huomannut arvojen vaihtelun lähinnä palelusta/hikoilusta. Ennen lääkitystä TSH oli korkeimmillaan 6,6 ja palelin herkästi, Thyroxin auttoi vaikka mun arvot ei oikeastaan kertaakaan ole olleet priimaa. Raskauden jälkeen olin hetken lievässä hypertyreoosissa ja silloin hikoilin ihan järjettömästi, toki imetys varmasti pahensi asiaa. Raskauksien aikana mun vointi on aina niin kaikenkattavasti huono etten osaa yhtään sanoa miten kilpirauhanen siihen liittyy. T4V:hän laskee loppuraskauden aikana, viitearvotkin on silloin eri. Mulla oli viimeksi loppuvaiheessa T4V 10,8 vaikka TSH oli alle 1. Ja samalla annoksella kun jatkoin niin heti synnytyksen jälkeen olinkin hyperissä. Pitäisikin taas ensi viikolla käydä labrassa. Mielenkiintoista nähdä miltä arvot nyt näyttävät, annosta on taas koko ajan nostettu ja silti TSH vain nousee.
  13. ^Luultavasti liittyy raskauteen, verenpaine usein nousee loppuraskaudessa ja pulssi myös usein nousee raskauden aikana.
  14. Luin artikkelin ja kaikki kommentit. Niin tuttua. Mullekin ollut todella traumaattinen kokemus. Ensimmäisessä raskaudessa olin alkuun varma ettei ole muita vaihtoehtoja kuin keskeytys. Sitten aloin olla itsetuhoinen ja jouduin psykiatriselle osastolle jossa mulle syötettiin vaikka mitä lääkkeitä. Tällä kertaa onnistuin pitämään itsetuhoiset ajatukset paremmin hallussa ja olin gynen puolella eli tiputuksessa. En olisi ikinä pystynyt hoitamaan lasta siinä vaiheessa, hirveää ajatella minkälaisessa tilanteessa artikkelin kirjoittaja on ollut. Puhuinkin jo aiemminkin siitä miten pahalta ymmärtämättömyys tuntuu. Nytkin kun tilanne on jo selvästi parempi enkä ainakaan tällä hetkellä oksenna niin pahoinvointia on kuitenkin lähes joka hetki. Ja sitä ei kukaan tunnu uskovan tai ymmärtävän. 19 viikkoa vielä pitäisi kestää.
  15. Kyllä ne tulokset tulee yleensä samana päivänä.