brispe

Jäsen
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

About brispe

  • Rank
    Tavis
  1. Alusta asti nukutettu omaan sänkyyn. Alkuun otin välillä viereen tissille, johon kummatkin nukahdettiin, mutta useimmiten imetin sylissä ja siirsin omaan sänkyyn. Kolmen-neljän kuukauden paikkeilla oli tämä äiti niin väsynyt, että ekalla yöimetyksellä otin meidän väliin, jossa poika nukkui loppuyön. Näin tehty siitä asti ja poika kohta vuoden. Tosin nyt on pari kk herännyt itkeskelemään ja rauhoittunut, kun laitettu omaan sänkyyn. Nyt alkaa olla unikoulu ajankohtainen, jolloin tavoitteena saada poika nukkumaan koko yö pinniksessä ilman yösyöttöjä.
  2. Mulla myös huiteli SF-mitta koko raskauden ajan jossain yläkäyrän yläpuolella mutta vaavi n. 3,2kg. Syntyi ajallaan..
  3. Laitan vain Facebookiin niin että näkyy vain kavereille. Se on niin helppo tapa jakaa parhaat kuvat esim. isovanhempien kanssa. Pidän myös aika tiukkaa linjaa kaverilistan kanssa, puolituttuja en hyväksy kaveriksi. Toisinaan muutkin lisäävät lapsesta kuvia Facebookiin, se vähän mietityttää, kun en tunne heidän kavereitaan. Toistaiseksi en kuitenkaan ole tätä kieltänyt, kun sitä ei niin usein tapahdu..
  4. Haluaisin tietää kuinka pitkä liitto/parisuhde teillä oli "alla" ennen ensimmäistä lasta? Ennen vauvansyntymää yhteensä n. 5 vuotta, josta 5kk aviossa. Oliko parisuhde ajallisesti sopiva, turhan pitkä vai liian lyhyt? Mun mielestä sopiva, tosin ollaan kummatkin aika perhekeskeisiä ja vauva on meille tosi luonnollinen osa parisuhdetta. Mitä positiivisia tai negatiivisia asioita tuli eteen lapsen synnyttyä tai jo raskauden aikana? Positiivisia asioita on tullut paljon ja yleinen onnellisuustaso on noussut. Parisuhteemme on lujittunut ja ollaan lähennytty paljon. Toisaalta yhteistä ja omaa aikaa on rutkasti vähemmän, kuten kuvitella saattaa. Tiuskitaan toisillemme enemmän. Ja itse olen ollut välillä helisemässä vauvan kanssa, kun väsymys on saanut yliotteen. Mutta mitään en silti vaihtaisi.
  5. Me otettiin raskausaikana Tapiolasta vakuutus, muutkin vakuutukset sieltä. Mulle itselleni on myös aikoinaan otettu Tapiolan vakuutus. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja meidän kohdalla tullut tarpeeseen
  6. ÄÄÄÄÄ ihana idea!! <3 Täytyy pitää mielessä, jos vaikka ensi vuonna toteuttaisi.. Tänä vuonna hankimme isille Seppälän pehmoisen Super Dad -kylpytakin. Kylpytakista on joskus puhunu, että olisi hyvä Lisäksi poika saa taiteilla sormiväreillä isolle pahville, jonka ajattelin sitten leikata auton tai kravatin muotoon. Taakse kehittelen jonkin isi-runon.
  7. Mielenkiintoista lukea kokemuksia eri ikäeroista! Meillä esikoinen lähestyy vuoden ikää ja kakkosta yritetty nyt pari kk.. Tavoitteena olisi suht pieni ikäero mutta saas nähdä, esikkoa yritettiin jokunen tovi ennen kuin tärppäsi. Itselläni on isosisko 3 vuotta vanhempi eikä me oikeastaan lapsina yhdessä leikitty, nyt vasta vanhempina ollaan lähennytty paljon! Musta olisi kuitenkin kiva jos lapset viihtyisi yhteisissä leikeissä, siksi pientä ikäeroa tavoittellaan.. Toisaalta kuten edellinen kirjoittaja huomioi, ikäeroa tärkeämpää saattaa kuitenkin olla ne henkilökemiat. Tuttujen tytöillä on 6 vuotta ikäeroa ja keksivät kyllä hyvin yhteisiä leikkejä mutta riitelevät paljon..
  8. Mä tykkään paljon But I'm a human not a sandwich -blogista! Blogisti Iina on nyt raskaana, odottaa toista lastaan
  9. Suurimmaksi osaksi olin aika hiljainen ja keskityin ponnistamaan mutta ponnistusvaiheen kestettyä hurjasti voimat loppuivat ja aloin "murisemaan". Semmosta ihan outoa kurkkuääntä.. Kätilö tosin kielsi sen, mikä muuten ärsytti siinä tilanteessa kauheasti ;D
  10. Ekasta me ei kerrottu kellekään, raskaudestakin kerrottiin vasta np-ultran jälkeen. Nyt on kakkonen toiveena ollut pari kk eikä kyllä olla tälläkään kertaa kerrottu kellekään eikä kerrota Eri asia tietenkin jos ei vauvaa ala kuulua pitkään aikaan, silloin voisi olla mukava saada lähimmäisiltä tukea yritykseen.. Paljon kyllä tulee kyselyitä, että milloinkas olisi seuraavan aika