Frillas

Rekisteröitynyt
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Frillas

  • Rank
    Aloittelija
  1. Esikoista odottaessani minua ärsytti erityisesti ihmisten kommentit mahan muodosta ja tulokkaan sukupuolesta. Ihmisten mielestä minulla kun oli "aivan selvästi poikamaha". Emme itse ottaneet raskausaikana selville vauvan sukupuolta. Välillä tuntui, että ihmiset eivät uskoneet ettemme tienneet sukupuolesta kun kertoihan maha sen ihan selvästi. R A I V O S T U T T A V A A.
  2. Täällä toinen, jolla epiduraali auttoi kuin unelma! Se vei kivut hetkessä mennessään eikä kuitenkaan vaikuttanut muuten synnytyksen etenemiseen tai omaan toimintakykyyni. Jälkikäteen kauhistelen, miten olisinkaan pärjännyt ilman epiduraalin vaikutuksia.
  3. Meidän syysvauvalla aivan ehdottomaksi hitiksi muodostuivat syksyn ja talven aikana ns. "junasukat". Niissä on kunnon varsi, joka pysyy ylhäällä myös pienissä potkivissa jaloissa.
  4. Meillä vauva on saanut heti alusta alkaen rinnakkain sekä rintaa että pulloa. Pääsääntöisesti rintaa ja pullosta pumpattua maitoa noin kerran päivässä/kahdessa päivässä. Meilläkin oli käytössä jo aiemmin mainitut Aventin tuttipullot. Kaikki sujui todella mahtavasti, tyttö kelpuutti molemmat ruokintatavat. Ei stressattu asiaa sen enempää kun kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä ratkaisuun: vauva sai ruokaa juuri silloin kuin halusi, isä sai osallistua hoitamiseen ja äiti sai omaa aikaa. Tytön ollessa noin 3-4 kk:n ikäinen, pidettiin ihan huomaamatta muutaman viikon tauko pulloruokinnasta. Emme olleet suunnitelleet taukoa, se vain tapahtui. Sen tauon jälkeen ei ole tytölle enää tuttipullo kelvannut. Yritimme useasti tarjota pulloa mutta tyttö vain työnsi tuttia pois suustaan eikä tehnyt elettäkään alkaakseen imeä.
  5. Kiva kuulla että en olekaan ainut joka on tuntenut näitä "potkuja". Ajattelin tuntemusten johtuvan oman mielen kepposista ja vauvamahan kaipuusta. Tuntemukset tulevat niin harvakseltaan ja ovat kestoltaan niin lyhyitä että aina kun olen alkanut tarkemmin niitä tutkiskelemaan, ne ovat loppuneet. Synnytyksestä aikaa on kulunut nyt 2 kk. Saapa nähdä miten kauan itse alitajunnassaan yhdistää vatsansisäiset tuntemukset heti vauvan potkuihin.