Harmony

Aktiivijäsen
  • Content count

    145
  • Joined

  • Last visited

About Harmony

  • Rank
    Aktiivi
  1. Ihan vain uteliaisuudesta kysyn, etta mita silla kolmannella nimella tekee? Kaytannon ihmisina ajateltiin kahta etunimea, jotenkin itselle jaanyt aina mysteeriksi, miksi kolme nimea kun niin harvoin tulee esiin ihmisen toinenkaan etunimi. Ymmarran toki sointuvat nimirimpsut jos se on jonkun syy
  2. Okko omaan makuun liian erikoinen, 6. Kaarlo?
  3. Toinen poika tulossa ja vauvat kasvoivat samankokoisina. Itsella mahan muoto sama. Kummassakaan raskaudessa ei ongelmia virtsan radin, verenpaineen yms. kanssa. Pahoinvoinnista karsin molemmissa raskauksista rv 6-12. Ensimmainen raskaus vaivaton ja liikuin hyvin loppumetreille asti. Tassa toisessa raskaudesa on mielialat heitelleet huomattavasti enemman, liitoskivut alkoivat rv26 ja en ole viikkokausiin pystynyt edes kayda kavelylla.
  4. Ollaan todettu maaliskuisten ketjussa, etta rintojen kasvu on yksilollista. Joillakin ei ole kasvanut ja toisilla, kuten itsellanikin, rinnat kasvaa pitkin raskautta ja imetyksen kaynnistyttya aluksi paisuu viela lisaa. Jos sulla ei ole kasvanut viela ollenkaan, niin saatat kuulua tuohon ensimmaiseen ryhmaan, jolla rinnat eivat koe suuria kokomuutoksia. Itse olen ratkaissut pulman tilaamalla juuri noita mainitsemiasi liiveja M, L ja XL-koossa. Nyt loppuraskaudessa olen siirtynyt kayttamaan L-kokoa ja synnytyksen jalkeen yhden lapsen kokemuksella tiedan rintojen paisuvan XL-kokoon kun maito noisee rintoihin. Kunhan imetys tasaantuu niin palaan sitten pienempiin kokoihin.
  5. Minakin suosittelen Anitan tukivyota. On edullisimmasta paasta ja tarpeeksi tukeva isollekin mahalle. Itsella pelastanut tyopaivat, muuten olisin varmaan joutunut saikulle selkakipujen takia. Pelkasin jo etukateen selkakipuja, joista olen karsinyt ennen raskautta, mutta tukivyon ansiosta ei ole tullut ollenkaan. Aluksi voi tuntua vaikealta loytaa oikea kiristysaste vyohon ja jos kiristaa liian tiukalle, tuntuu se todella epamukavalta. Kunhan loytaa sopivan kiristyksen, joka on tarpeeksi loysa mutta tukee vatsaa, pystyy vyota pitamaan koko paivan. Otin vyon kayttoon rv18 ja edelleen samalla vyolla mennaan
  6. Liitoskivut, jotka rajoittavat liikkumisen koti-postilaatikkoakselille. Kaupassa jaksaa juuri sen 20 minuuttia ja sitten on pakko lepuutella. Vaappuva kavelytyylini on niin naurettavan nakoista, etta havettaa liikkua tuolla ihmisten ilmoilla.
  7. Marsa123, enpa ole Kailista kuullutkaan aiemmin, kiitos vinkkauksesta
  8. Alentimella turvavyo on hapyluun edessa ja pysyy paikallaan siina kohti. Kolaritilanteessa turvavyo kiristyisi siis mahan alapuolelle eika osuisi vauvaan. Turvavyon alennin on sellainen lisalipare, johon turvavyo kiinnitetaan neppareilla. Hameen kanssa on hankalampi kayttaa, koska lisalipare tulee jalkojen valiin.
  9. Minulla on ollut turvavyonalennin kaytossa alkuraskaudesta lahtien ja voin kylla suositella kyseista kapistusta. Vetaa turvavyon niin alas, etta tormaystilanteessa vatsaan ei kohdistu paino. Ostin omani lastentarvikeliikkeesta 49 eurolla. Autolla olen ajellut vaivattomasti tahan asti ja ajattelin ajella ihan loppuun asti, pitaa vain vetaa penkkia takakenompaan mahan paisumisen myota.
  10. Mina rakastan ylikaiken pojan nimea Skyler. En tieda ketaan muuta, joka olisi antanut pojalleen tuon nimen kuin Rachel Zoe. Pelkaan vain, etta lapsirukka saisi kuittailua osakseen lapi elaman suomalaisen suuhun oudosta nimesta. Taman ketjun luettua tykastyin myos Milo-nimeen. Anton, Oliver ja Luca ovat kestosuosikkeja, mutta moni kaveri/tuttu jo kayttanyt nuo nimet.
  11. Kiitos kaikille listoista, noista nousi selkeasti esille pari juttua, jotka on must perus neuvolakortin ja kameran lisaksi: - imetysliivit & liivinsuojia - itselle omat vaatteet sairaalassa olon ajaksi ja alkkareita ( viimeksi jouduin hillumaan sairaalan verkkoalkkareissa) - synnytykseen pillillä juotavaa mehua - kauratyyny
  12. Minua kiinnostaisi tietaa ballongi-kaynnistyksesta. Onko jollakin kokemuksia? Ymmarsin, etta se on luonnonmukaisempi kaynnistystapa. Milta se tuntuu kun ballongi laitetaan avamaaan paikkoja? Toimiiko vai vaatiiko vauhdittajaksi muita menetelmia?
  13. Kiitos teille kaikille vastauksista, kiva kun jaoitte omakohtaisia kokemuksia Huojentavaa kuulla, ettei vauva paisu ainakaan mahdottomasti oman ruokavalioni vuoksi. Olisi raskasta kamppailla herkkulakossa kun on niin kauhea makeanhimo. Olen varmaan ainoa ihminen, joka himoitsee munkkeja:D Tanaan taitaa olla eka paiva talla viikolla kun en ole syonyt munkkia ja sekin johtuu vain siitä, että toissa oli niin kiire etten ehtinyt munkkiostoksille. Erittain mielenkiintoista kuulla, että oma syntymapaino korreloi vauvan painon kanssa. Synnyin 1,5 vk yliaikaisena 3,5 kiloisena. Se antaisi toivoa itselle.
  14. En tiedä, kuuluisiko tämä kategoriaan tyhmät kysymykset, mutta kysynpä kuitenkin. Jos ei kärsi raskaudenajan diabeteksesta, vaikuttaako ruokavalio vauvan kokoon ja jos vaikuttaa niin miltä viikoilta lähtien? Syön muuten terveellisesti, mutta makeaa kuluu ihan päivittäin ja olen ymmärtänyt, että sokeri olisi juuri pahinta. Yritän kovasti etsiä painavia syitä hillitä makeanhimoani, joka tuntuu olevan pohjaton..
  15. Miehen kanssa yhdessa katsottiin testin tulos Omille vanhemmilleni ja sisaruksilleni kerroin heti seuraavalla viikolla kuten myös läheisimmille ystaville. Periaate oli kertoa niille, joilta myos saisi tukea, jos huonosti kavisi. Miehen vanhemmille ja tyonantajalle kerrottiin npultran jalkee ja kaverit ovat saaneet kuulla sita mukaan kun on tavattu. Toissa on ihmiset alkanut huomata rakenneultran tienoilla. Olen tyytyvainen tahan kertomistahtiin, ei ole harmittanut ainakaan, etta olisi liian aikaisin molayttanyt.